Şimdi Ara

Gtx680 ile Skylake Fark Yaratır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar yazın bi karar aldım sistemi yavas yavas degistiriyim cikan parçaları satıyım veya yakinlarima veriyim dedim ve başladım.

Soyleki ilk başta sistemde

Amd phenom II x4 965 3.4 ghz
    Amd m4a89 gtd pro usb3 anakart
    Hi level 4 gb 1333 mhz ram
    Saphhire hd5670 gddr5 1gb ekran kartı
    500 gb seagate 7200 rpm 16mb hdd
    Zalman cnps 11x performa 120mm sogutucu
    Vento ta9l atx kasa
    450 watt vento power

Vardı.

Sonra sisteme para elime gectikce ustune kuracagim guzel bi kasa ve power alarak diger parçaları dizmek istedim bunu istinaden

Zalman z11 neo kasa
    Ocz zs550 80+ psu

Aldım

Bunlarla beraber

Corsair VENGANCE 2*4 1600 mhz ram
    Samsung 120 gb 850 evo ssd aldım

Ve tek 2. El olarak Gtx 680 aldım

9 aydır sıkıntısız kullandım açıkçası ssd ve gtx 680 den sonra şahine bmw motoru takmış gibi oldu bilgisayar :)

Ama su var bazı oyunlarda ;

En bariz örneği Assassins creed syndicate de full hd high ayarlarda 50 60 fps alırken bazı hızlı sahnelerde kesitlerde ani fps dususleru oluyor 1 2 saniyelik ki buda islemci darboğazı

Konu uzar gider bende madem yola çıktım intele geciyim dedim 4590 lı sistem alacaktım tam o sıra ddr 4 lerin bianda fiyatlarida düşüs oldu ramler falan yarı yarıya düştü sonrası skylake çıktı malum

Suan
    Msi b150 gaming ddr4 usb 3.1
    I5 6500
    Kingston 8 gb ddr4 cl 14 2133 mhz

Parçaların bana maliyeti 1200 1300 lira olacak.

Elimdeki anakart ram islemci ne eder bilmiyorum ama bu parçaları alsam;

Gtx 680 uzerinde yeni parçaların ciddi artısı olur mu?

Memnun degilim demiyorum cok memnunum
    Ornegin
    nba 2k16
    Mortal kombat
    Far cry 4
    Cod black ops 3
    Assassins creed syndicate

Falan oynarim online pek oynamam oynadığım bu oyunlarda cokda keyif verdi gtx 680 ama bu ani 1 2 saniyelik bazı donmalar da olmasın istiyorum

Hatta yeri gelir gtx680 i satıp baska ekran kartı bile alabilirim gtx970 gibi Skylake a gecersem.

Sizin degerli dusuncelerinizi önerilerinizi bekliyorum ona göre hareket etmeyi planlıyorum.

Herkese teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En iyi cevabı kullanandan alırsın diye düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Skylake ve gtx680 i suan bi arada kullanıp gecmisinde amd phenom a karşı kıyaslayan tek benimdir herhalde :) sadece tecrübeden ziyade gerek var mı böyle bişeye diye fikrinizi almak istedim

• işlemci bağımlı oyunlarda 25-30 fps fark görürsünüz. min fps ve anlık düşmeler ortadan kalkar ve muazzam bir akıcılık elde edersiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sahte Kabadayı

Skylake ve gtx680 i suan bi arada kullanıp gecmisinde amd phenom a karşı kıyaslayan tek benimdir herhalde :) sadece tecrübeden ziyade gerek var mı böyle bişeye diye fikrinizi almak istedim

Ben de bu mesajı yazmadan biraz evvel Far Cry 4 den çıktım :) 2 GB VRAM ile High ayarlarda 1,95 GB yer yer 2 GB VRAM in tamamını kullanıyor oyun , işlemci kullanımı ortalama %25 fakat ekran kartı belleği hep sınırda dolaştığı ve zaman zaman geçtiği içindir sanıyorum FPS 35-40 da dolaşıyor nadiren de olsa 20-25 e düşebiliyor

Kullandığın GTX 680 de kart belleği 2 GB ise ULTRA settings de yüksek texture kalitesi ile 2 GB VRAM i aşman olası , bu durumda dalgalanma yaşayabilirsin , yoksa GTX 680 güçlü bir ekran kartı tek eksiği 2 GB vram olabilir , olmadı planladığın gibi İ5 6500 + MSI b150M Gaming ve 8 GB da tek modül HyperX 2133 MHZ ddr4 bellek alarak hem olası bir dar boğazı tamamen ortadan kaldırırsın hem de ileriye dönük bir yatırım yaparsın.

Şunu tekrar hatırlatayım , 1920x1080 çözünürlük ve High settings de FC4 v.b oyunlarda VRAM kullanımı 2 GB sınırlarında dolanıyor , GTX 680 de 2 GB VRAM varsa bence ekran kartını düşündüğün gibi GTX 970 olarak upgrade et R9 380X de olabilir çok fazla bütçen yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 15 Nisan 2016; 18:38:41 >

• Provisioner kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi forumdan biliyorum takip ediyorum yazılarınızı yazdıklarınız da bi o kadar önemli benim için simdi kabataslak

Yaptığım masrafları yazıyım

Z11 neo 224 ₺
    Ocz zs550 160₺
    Ramleri 210 ₺
    Ssd yi 225 ₺
    Gtx 680i 450₺
    = 1269₺
    Fiyatla almıştım

Ustune bu anakart islemci ve rami alırsam tum parcalar bana 2500 e falan gelmis olacak aslında nispeten iyi fiyat gibi duruyor

Monitor hp 2311gt full hd monitor 60hz

Acikcasi amd islemciyle nerdeyse bi cok oyunda yüksek ayarda 50 60 fps alırken sadece bazı ani fps düşüşü sıkıntısı yaşarken ki bunu 6500 alınca sabitler gibi geliyor

Elimdeki 60 hz monitörle gtx970 aldığımda gtx680 e gore farkını alır mıyım bilmiyorum, hadi aldım diyelim.

Gtx970 1350 lira ortalama fiyati

Gtx 970 le beraber tüm maliyet etti mi bana 3800

Sistem şahane oldu bu haliyle ama, bende çıkan parçaları ;

1)Asus M4A 89GTD PRO USB3 anakart
    2)Amd phenom ii x4 965 3.4 ghz
    3)2*4 gb corsair 1600 mhz ram
    4)Zalman cnps 11x performa sogutucu
    5)Gtx 680 2gb ddr5 256 bit

Ne kadar fiyata sayabilirim ki satmazsam anlamı da olmaz zarar etmis olurum
    Sizce ne eder?
    Icinde sadece ramler yeni ömür boyu garantili,
    Ekran kartı yeni sayılır sahibi tanıdığım hep yurt dışına giderdi hic kullanmadi nerdeyse
    Digerleri malum en az 3 senelik

Ha bu arada
    Hd 5670 gddr5
    Vento kasa 450watt power ve eski 4 gb rami amcamlara hayrına verdim :) onlar satış listesinde değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 16 Nisan 2016; 16:34:08 >

• https://www.youtube.com/watch?v=YTI19KD-uTM

680 2GB modeli ile 970 arasındaki benchmarklar da ortaya çıkan farkları gösteren bir test videosu.

Benim tavsiyem , yeni ekran kartları çıkana kadar bekleyin NVİDİA , Haziran gibi bir kaç Pascal mimarili , son kullanıcıya da hitap edecek ekran kartı modelini duyurabilir belki de piyasaya sürebilir.

Gtx 680 o zamana kadar idare etmeyecek bir kart değil , ben R7 250X ile idare ediyorum yeni mimarili kartlar gelsin de bir görelim diye.

Bence sen de beklemelisin, ha illaki bir yatırım yapmak istiyorsan , kaçarı yoksa GTX 970 e yapabilirsin R9 380X de diğer bir alternatif olmalı (970 e bütçe yetmiyorsa) fakat test de de gördüğün gibi GTX 970 gözle görülür bir artış sağlıyor ancak teorik veriler de 380X 4G vs 680 2G , değişmeye değecek bir fark göstermiyor birbirine yakın.

Sonuç olarak , alacaksan GTX 970 al , benim tavsiyem ise beklemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 16 Nisan 2016; 20:33:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Provisioner kullanıcısına yanıt
    Hocam ben zaten hepsini bi anda alamam soyle olur bana en iyi ihtimal

Elimdeki
    Amd islemci
    Amd anakart
    Islemci sogutucu
    Ramleri satıp

Intel i5 6500 alıp ve stok sogutucu ile kullanacağım
    Yanında ise msi b150 gaming ve Kingston hyperx 8 gb tek modül d4 ram alcam

Yeni parcalar 1250 lira tutuyor ama elimdeki parcalar ne tutar bilmiyorum ve o yuzden fiyatlandirmak icin sizin fikrinize ihtiyacim var

Tek değişmeyen parça Gtx 680 degismez oda en iyi ihtimal seneye degisir bu yaz böyle biter

Dediğim gibi once su elimdeki parcalar kac para eder onu bilmeliyim suan üstündeki sadece zalman sogutucu 170 tl o yuzden bilemedim ne yapsam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.