Şimdi Ara

GTX 970 Almaktan Vazgeçip Yeni Seri AMD Bekleyenler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GTX 970 alacaktım fakat saçma sapan sorunları nedeniyle paramla rezil olmamak için yeni seri AMD kartları bekliyorum. Benim gibi düşünen ve bekleyenler var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7C70F6C0 -- 28 Ocak 2015; 11:15:38 >

• Gtx 970 Strix kullanan arkadasimda ciddi bir cw sorunu olmamakla birlikte 1080p cozunurlukte bellek sorunu gozle gorulur bir sorun yaratmiyor, cw ve bellek sorunu tabiki hos degil, olmamasi gerekirdi ama kart tam bir f/p karti ve 1080p ultra da yag gibi akiyor, sirf yazilan cizilen 2 seyi okuyup karti eline bile almadan karta fiyasko vs demenin hic bir mantigi yok bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GTX 970 hala üst klasman bi kart. fiyasko filan değil.
  • Bu kart lanse edilirken 3.5GB ve 56 rop olarak duyurulsa idi alan olmayacak mı idi, tabiki olacaktı ama sonradan böyle bir durumun ortaya çıkması Nvidia adına kötü oldu. Performansını büyük ölçüde düşerecek bir durum yok ortada o yüzden fiyasko demenin mantığıda yok sadece son kullanıcıyı kandırdılar orası başka ve bende Nvidia'nın yaptığı bu olayı doğru bulmuyorum.
  • Ben GTX 970 i çakma ürünlere benzetiyorum. Çin malı üst seviye cihazlar gibi her an her şeyle karşılaşabilirsin kumar oynamak gibi.
  • Son yorumundan sonra zaten sana soylenicek bir sey yok, tercih senindir.

• Ben olsam beklerdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar sizi anlıyorum Nvidia'yı seviyor hatta bahsi geçen ürünü kullanıyor ve laf söyletmemek için savunuyorsunuz fakat biraz düşünün.

Nvidia'da F/P dediğiniz üründe sonuç olarak sorunlar var.

GTX980 hak etmediği fiyat seviyesinde.

En son GTX960 çıkardı buda aynı şekilde hak etmediği bir fiyat seviyesinde.

AMD yeni seriyi çıkardığı zaman aynı şeyler olsa onada saydırırım. Arkadaşlar para kolay kazanılmıyor 1000 TL civarı bir karta veriyorsunuz ve saçma sapan sorunlarla canınız sıkılıyor. Fanlık yapmak yerine biraz mantıklı olun!
  • Karimda bellek problemi bulunmuyor. Cw problemi de 1000fps civarlarina gelmeden cikmiyor o yuzden hic bir oyunda duymam mumkun degil. Ancak su anda alacak olsaydim ben de almakta tereddut ederdim bu kadar olayin uzerine. Yine de kart baslangicta sundugu performansi sunmaya devam ediyor, f/p olarak bir degisiklik yok. Bellek olayina da kendi kartimda 2k-4k oyunlarda test ederken rastlamadigim icin bir sey soyleyemiyorum.

Amd'ye piyango olarak bakmayan bir tek sizi gördüm sanıyorum;
    -Kartın düzgün çalıştığı doğru driver'ı bulurken,
    -Ekran kararma problemi olmayan kartı bulurken,
    -Artifact problemi bulunmayan kartı bulurken bol şans dileyelim size o zaman.

Fan'lıkla la ya çin malı kartlarla alakası yok bu olayın, biz de kullanmaya çalıştık Amd kart zamanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 28 Ocak 2015; 12:17:36 >
  • Su an tek istedigim sey nvidanin dusup amdnin yukselmesi o zmn fiyatlar felaket derecede asagiya duser kafa kafaya olursa iki sirket gtx 970 i 750 tl civarina bulabiliriz

• Hangi marka oldugu gram umrumda degil alinan ve sorunsuz kullanilip memnun olunan bir karti cin mali urunlere benzetip, fiyasko deyip, urunu alanlara paranizla rezil oldunuz dersen kullanan ve memnun olan insanlar karti hakli olarak savunur, hala kalkmis fanlik diyorsun, olay amd ve nvdia olayi degil olay gtx 980 in hak ettiginden fazla paraya satilmasi veya gtx 960 daki nvdia nin fiyat politikasi degil olayi saptirma.

• Yeni seri mart sonu nisan başını bulabilir.Süre uzun değil ben kart alcaktım misal bekliycem
  • Herkese Merhaba;

Ben powercolor 2gb 256 bit radeon hd7850 pcs+ ekran kartı kullanıyorum. Ultra ayarlarda Assasin's Creed Black Flag veya Batman Arkham City gibi oyunlarda kasabiliyor. Far Cry 4 de oyunda fps sorunu vardı. Ultra ayarlarda oynayamadım. Oyunu medium ayarlarda takılmadan oynadım. Not defterinde oyunla ilgili bir satırı "1" yerine "0" yaptım oyun ultra da kasmamaya başladı. Fakat oyunu bitirdiğim için görev kalmadığı için olabilir mi bilmiyorum. Eğer grafik çok önemli değilse 7850'den başka kartlara yönelin. Her oyunu ultrada oynayamıyorsunuz. Bu arada işlemcim intel i5 4690..

Ekran kartı ile ilgili sanırım çekirdek hızı daha önemli. Benim ekran kartım 1000 mhz bellek hızında... Çekirdek hızı ise 4900... Araştırdığım zaman daha üst segment kartlarda bellek hızı 900 veya 850 fakat çekirdek hızları hızları 7000'den başlıyor.. Bu kartların çoğu 256 bit... Yani 384 bit değil..

Burdan yola çıkarak ultra ayarlarda kasmadan oynamak için çekirdek hızı daha önemli diyebilir miyiz ?

• yaz dostum, nvidia ve vestel artık hayatımda asla olmayacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozua

Herkese Merhaba;

Ben powercolor 2gb 256 bit radeon hd7850 pcs+ ekran kartı kullanıyorum. Ultra ayarlarda Assasin's Creed Black Flag veya Batman Arkham City gibi oyunlarda kasabiliyor. Far Cry 4 de oyunda fps sorunu vardı. Ultra ayarlarda oynayamadım. Oyunu medium ayarlarda takılmadan oynadım. Not defterinde oyunla ilgili bir satırı "1" yerine "0" yaptım oyun ultra da kasmamaya başladı. Fakat oyunu bitirdiğim için görev kalmadığı için olabilir mi bilmiyorum. Eğer grafik çok önemli değilse 7850'den başka kartlara yönelin. Her oyunu ultrada oynayamıyorsunuz. Bu arada işlemcim intel i5 4690..

Ekran kartı ile ilgili sanırım çekirdek hızı daha önemli. Benim ekran kartım 1000 mhz bellek hızında... Çekirdek hızı ise 4900... Araştırdığım zaman daha üst segment kartlarda bellek hızı 900 veya 850 fakat çekirdek hızları hızları 7000'den başlıyor.. Bu kartların çoğu 256 bit... Yani 384 bit değil..

Burdan yola çıkarak ultra ayarlarda kasmadan oynamak için çekirdek hızı daha önemli diyebilir miyiz ?

hocam çekirdek ve bellek hızlarını birbirine karıştırmışsınız

Sizin kartınızın gpu çekirdek hızı 1000mhz bellekleri 4900mhz. Bellek frekansları her zaman daha yüksek oluyor. Buradan da anlayabilirsiniz.

Ultra ayarlarda kasmadan oyun oynamak aslında birçok parametreye bağlı. Sadece çekirdek hızı yüksek olsun yeter diyemeyiz. Bunun cuda/stream işlem birim sayıları var, bellek bant genişliği var hatta artık ram miktarı bile yükske ayarlarda etkili olabiliyor.

• Ben ve benim gibiler markanın değil sadece FP ürünün fanıdır. :) Dediğim gibi aynı sorun AMD'de olsa onada saydırırım.

4 sefer R9 290 aldım ikisi stoktu ben böyle sesli ve aşırı ısınan bir kart hayatımda görmedim. Stok GTX780 kullandım ısı ve ses konusunda başarılıydı (sayısız Nvidia kart kullandım isteyenler dükkanıma bakabilir.)

3 sefer R9 280X kullandım sorunla karşılaşmadım fakat Asus olanı sattıktan sonra arkadaş görüntü alamamış iade aldım.

Şuan 7950 kullanıyorum memnunum.

Sonuç olarak ben şimdiye kadar sorunlu bir kart almadım bu saatten sonrada almam. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßlue Sky

Ben ve benim gibiler markanın değil sadece FP ürünün fanıdır. :) Dediğim gibi aynı sorun AMD'de olsa onada saydırırım.

4 sefer R9 290 aldım ikisi stoktu ben böyle sesli ve aşırı ısınan bir kart hayatımda görmedim. Stok GTX780 kullandım ısı ve ses konusunda başarılıydı (sayısız Nvidia kart kullandım isteyenler dükkanıma bakabilir.)

3 sefer R9 280X kullandım sorunla karşılaşmadım fakat Asus olanı sattıktan sonra arkadaş görüntü alamamış iade aldım.

Sonuç olarak ben şimdiye kadar sorunlu bir kart almadım bu saatten sonrada almam. :)

Laf olsun diye konu açmışsın. Zaten bu olayın tartışıldığı bilmem kaç sayfa var. Sanki sana Allah aşkına gtx970 al diye ısrar ettik. Almazsan alma bize ne? Bende 1000 in altına düşerse bir tane kaparım diyordum şimdi tekrar 2. el 280x mi alsam diyorum. Bunun için oturup konu mu açayım?

• ben yeni seri amd kartları 20 nm üretim teknolojisi ile gelirse diye bekliyorum,Eğer yine 28 nm ile gelirse elimdeki 280x ile yoluma devam edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Orijinalden alıntı: ßlue Sky

Ben ve benim gibiler markanın değil sadece FP ürünün fanıdır. :) Dediğim gibi aynı sorun AMD'de olsa onada saydırırım.

Laf olsun diye konu açmışsın. Zaten bu olayın tartışıldığı bilmem kaç sayfa var. Sanki sana Allah aşkına gtx970 al diye ısrar ettik. Almazsan alma bize ne? Bende 1000 in altına düşerse bir tane kaparım diyordum şimdi tekrar 2. el 280x mi alsam diyorum. Bunun için oturup konu mu açayım?

Bakın ben normalde laf olsun diye konuşanlara cevap vermem üyelik tarihinden ve mesaj sayısından kimin ne olduğu anlaşılır fakat madem mesajımı alıntı yapıp bana cevap hakkı doğuruyorsun cevap vereyim.

Bir konunun boş olduğunu düşünüyorsan o konuya mesaj atmazsın olur biter! Bilmem kaç tane konu varsa konuyu şikayet edersin.

Konuyu açmadaki sebep başlıkta belirttiğim gibi. Benim gibi düşünenleri merak edip sordum bundan sana ne?

• Ben. 4k için alacaktım ama ram sorunu yüzünden 4k da saçmalıyormuş kart. Vazgeçtim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.