Şimdi Ara

GTX 960m Overclock Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

8GB
    Intel i7 6700HQ 2.6 GHz
    GTX 960M 4 GB GDDR5

Metro Last light redux ve ac unity gibi oyunlarda sıklıkla kasma yaşadığım için FPS'yi arttırmak adına kartıma OC yapayım dedim. İnternette araştırmalarım sonucu EVGA X16, İntel Extreme Tuning Utility gibi programları indirdim.Tavsiye üzerine EVGA'dan GPU Clock offset'i +135 MHz, Mem clock offset'i ise +625 MHz yaptım. Daha sonra biraz daha arttırdım ve 700 yaptım ancak metro last light'da ekranda bazen flaş çakar gibi beyaz ekranlar görünce düşürdüm. Donanımdan ve bu işlerden pek anlamıyorum sizce bu değerler iyi mi? Hangi değerler idealdir? Voltaj ayarlarına dokunmadım

OC yapmadan önce de laptop boştayken 50-60 derecelere ulaşıyordu. OC dan sonra,mesela şu an arkada bazı programlar açıkken 66-70 arası gidip geliyor. Sizce bu normal mi,yaz ayları dolayısıyla sıcaklık yüksek olabilir dedim ama bilmiyorum. Oyunlara girmeden önce her zaman control panelden fan hızını %100'e çıkarırım. Bu halde bile 80 dereceleri görüyorum yalnız,ekstradan laptop soğutucusu almamı önerir misiniz?

Cihazın bakımı termal macun vs. mayısta yapılmıştı. Ayrıca İntel XTU programından benchmark yaptığımda max 95 dereceyi gördüm, prime 95'ten de 10 dakika kadar stress testinde çalıştırdım ve bir hata vermedi.

Not1: Az önce bilgisayarın ekranını kapatıp bir süre sonra açtığımda sıcaklığın 70 dereceye vardığını gördüm. Turbo fanda bile sıcaklığı maksimum 53 dereceye çekebiliyorum bir süre sonra. Fanları otomatiğe alırsam da sıcaklık sürekli hızlı bir şekilde artıyor. Bu bahsettiğim değerler intel xtu'dan core voltage offset'i -0.0110 ayarlayarak undervolt yaptığım halde oluyor.

Not2: Bugün bilgisayarımı açtığımda sıcaklığın normal olarak 45 dolaylarında olduğunu gördüm. Fakat Evga Precion x16 programında bir sıkıntı var,ayarlar default olduğu halde,overclock yapmadığım halde programı açar açmaz voltajı kendiliğinden 200 kadar yükseltiyor ve bilgisayar bir anda aşırı ısınıyor. Programı açtığım gibi kapatıyorum. 2-3 gündür var bu sorun. Ayrıca MSI Afterburner da ilk gün düzgün çalıştı fakat 2. günde veri göstermiyor. Bütün her şey 0'da. Bazen bir anda gösteriyor sonra tekrar 0'a düşüyor. Geçen yıllarda da böyle oldu diye sildiydim. Nasıl düzeltebilirim bu sorunları?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _THANOS_ -- 16 Haziran 2019; 16:50:59 >

• Default ayarlara çekip o iki prg.mı uninstall edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beetle king

Default ayarlara çekip o iki prg.mı uninstall edin.
    oyun harici defaultta zaten normalde. siz OC yapmayın programları da kullanmayın mı diyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _THANOS_

oyun harici defaultta zaten normalde. siz OC yapmayın programları da kullanmayın mı diyorsunuz?

Alıntıları Göster
    Voltaj kendiliğinden artıyor ve msı afterburner çalışmıyor yazmışsınız, o nedenle prg.lar yüzünden tahmin ettim.Afterburner ile bir çakışma olabilir.İllaki oc yapılacaksa afterburner kullanın.
  • quote:

Voltaj kendiliğinden artıyor ve msı afterburner çalışmıyor yazmışsınız, o nedenle prg.lar yüzünden tahmin ettim.Afterburner ile bir çakışma olabilir.İllaki oc yapılacaksa afterburner kullanın.

Alıntıları Göster
    Afterburner daha önceki senelerde de böyle yapmıştı o yüzden silmiştim zaten. Şu an evgayı kaldırdım ancak hala hiçbir veri göstermiyor. Sorun nerde anlamadım. İlk gün niye düzgün çalıştı da sonradan böyle oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: _THANOS_

Afterburner daha önceki senelerde de böyle yapmıştı o yüzden silmiştim zaten. Şu an evgayı kaldırdım ancak hala hiçbir veri göstermiyor. Sorun nerde anlamadım. İlk gün niye düzgün çalıştı da sonradan böyle oldu

Alıntıları Göster
    Uygun versiyonu bir araştırın.
  • quote:

Uygun versiyonu bir araştırın.

Alıntıları Göster
    Biraz daha araştırdım,bu sorunu yaşayanların sayısı az değil. Ancak ne hikmetse hiçbir çözüm bulunamamış. Böyle kaldı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Hd 4770 oc sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • https://forum.shiftdelete.net/threads/cozuldu-msi-afterburner-calismiyor.535505/

Linkte dahili gpu dan diyenler var.Dahili gpu yu biostan kapattınızmı hiç.
  • quote:

https://forum.shiftdelete.net/threads/cozuldu-msi-afterburner-calismiyor.535505/

Linkte dahili gpu dan diyenler var.Dahili gpu yu biostan kapattınızmı hiç.
    BIOS ayarlarını hiç ellemedim. Zaten Nvidia sürücüsü seçili ve sürümüne kadar gösteriyor zaten programda. Kartı görüyor ama değerleri göstermiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.