Şimdi Ara

GTX 940MX ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar geçenlerde lenovo ideapad 510 aldım ve ekran kartı inanılmaz derecede ısınma yapıyor counter strike go ya giriyorum ve dakikalar içinde ısınıyor fps 20 sn düzeliyor sabit 100-150 fps oluyor aniden 15-20 saniye düşüyor 15-20 fps ye ve ciddi anlamda sinirim bozuldu gpu-z indirdim baktım başta 35 derece 1 rekabetçi girdim baktım 75-85 derece vegas pro dan kendi çapımda videolar hazırlıyorum gpu seçeneği 940mx deyken 15 dakika içinde pc ısınıyor ve program kasıyor 2. ekran kartım olan intel hd graphics e alıyorum ve kasma sorunu ortadan kayboluyor allah aşkına biri yardım etsin napıcam ben??







  • soğutucu kullanabilirsin ama pek etki edeceğini sanmıyorum yeni aldıysan lenovo müşteri hizmetleriyle görüş bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha alalı 1 hafta oldu soğutucunun pek etki etceni sanmıyorum kuzenim pc nin üzerine küşük buz kalıpları koyuyor ıslanmasın diyede araya halu koyuyor ekran kartı 10 derecede sabit kalıyor bunu yapsam pc zara gürürmü araya havlu koyup ıslanmasınıda önlüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trgtcndmr T kullanıcısına yanıt
    75-85 derece ekran kartı için normal değer.

    işlemciden şüphelenin derim, esas ısı sorunu orada olabilir. Laptop altına kaliteli bir soğutucu kullanırsanız 6-10 derece arası düşüş olur sıcaklıklarda ki işinizi görür. Aralıklarla fan temizliği yapın ya da yaptırın.
  • trgtcndmr T kullanıcısına yanıt
    Mutlaka ortalamanın üstü bir laptop soğutucusu ile birlikte kullanmanız şart zaten, masanın üstüne koyup laptopun ısınmasından şikayetçi olmak çok mantıklı değil fakat soğutucuyla bile böyle rahatsız ediyorsa o zaman bir iş vardır keşke almadan önce foruma konu açsaydın bu devirde kolay kolay ASUS'tan vazgeçilmez hem f/p hem kasaları zor ısınıyor, şuan başka markayı kolay kolay önermiyorum çünkü ASUS bu işi bitirmiş neredeyse eskiden pahalı olurdu şimdi gayet alınabilecek seviyede ve bugüne kadar pişman olanı görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 3 Ekim 2016; 14:55:49 >
  • dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    Fan temizliği yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum laptop yeni zaten ve 5-10 derecelik düşüşün etkisi olacağınıda zannetmiyorum ekran kartının baya bi soğuması lazım
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    ben pcyi baya araştırıp aldım fiyat performans oranı en iyi buydu kuzinimde lenovo kullanıyordu onun bilgisayarıda gayet iyiyidi pcnin ısınma dışında sorunu yok zaten ve asus bilgisayarlara baktığım kadarıyla fiyatları bütçemi aşıyordu
  • dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    normal değer mi cidden? ama işlemcinin ısınması fps i nekadar etkilerki 190-200 fps den 20-30 fps ye kadar bir düşüşten bahsediyorum?
  • ve noktalama koşarak uzaklaşır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trgtcndmr

    normal değer mi cidden? ama işlemcinin ısınması fps i nekadar etkilerki 190-200 fps den 20-30 fps ye kadar bir düşüşten bahsediyorum?

    yok ya nesi normal...laptopun dizaynı hatalı besbelli, birçok marka orta-üst seviyede bu probleme rastlarsın.grafik kartı-işlemci birçoğunda aynı soğutma kanalına ve tek fana bağlı, haliyle yetmiyor ve 85-90*C sıcaklığa ulaşınca ekran kartı hızını dip yapıyor ki soğuyabilsin, işlemcide aynı şekilde. bir zamanlar büyük hevesle aldığım f/p kralı dedikleri samsung np550pc 'de de bu durumun aynısı vardı.
    işlemci ve ekran kartı icin iki ayrı soğutma bloğu ve fanı varsa sorun yaşayacağını sanmam.

    sanırım senin makine bu, tek fanlı...alt kapağı aç, makinenin de altına güzel bir laptop soğutucu al öyle kullan.

     GTX 940MX ısınma sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVATANSEVER -- 3 Ekim 2016; 20:55:25 >




  • theVATANSEVER kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi kuzenim işlemcinin üzerine ıslanmasın diye bir havlu serip bus dolu bir kanı koyuyor işlemci sabit 10 derece kalıyor ama bunu yapsam pc zarar görebilirmi o bayadır yapıyo hiçbirşey olmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de var bir cözümünü bulamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O GPU'nun maksimum sağlıklı çalışma sıcaklığı 94 derece, 80 dereceden itibaren saat hızını düşürecektir, ancak bu düşürme dediğin kadar frame düşüşüne sebep olmaz. Senin sorununun işlemciyle alakalı bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.