Şimdi Ara

Gtx 780

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bi sistem toplıycamda yardım eder misiniz 3000tl sınır olucak (100-200tl lik oynama farketmez) sadecek ekran kartı seçtim asus gtx780 DC II OC 1500 tl geri kalanı siz toplarsanız sevinirim

• ByYahsi B kullanıcısına yanıt
    güzel seçim olmuş ekran kartiniz

Kasa olarak şunu öneririm.http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/cooler-master-rc-912a-kwa750-haf-912-advance-gx-80plus-750w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63254

Asus z87a anakart

4670k işlemci

bu ikisi pahalı gelirse

Asus z77a anakart

3570k işlemci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi choiboungee -- 8 Ocak 2014; 15:30:14 >

• Ekran kartı güzelde bunu nasıl 3000tlye geri kalan sistemi tamamlıyacağım ve oyun kasmıcak bi sistem lazım
  • 100 TL kasa(güzelim ekran kartı çok ısınır bu kasada)

100 TL DVD yazıcı + 2 adet flaş bellek

50 TL klavye + fare + fare altlığı

250 TL katıhâl sürücüsü(eh işte, pek kastırmaz)

250 TL işletim sistemi

300 TL güç kaynağı(ucuz olursa kartın ömrünü yiyebilir, zaten elektrik faturasıyla öder kendini)

500 TL işlemci(o kartı mantle olmadan ucuz bir işlemciyle her oyunda oynamak zor)

150 TL işlemci soğutucusu(işlemciye oc yaparsın da kart hakettiği ilgiyi görür işlemciden)

300 TL anakart(o ekran kartı belki de daha iyilerine layık)

100 TL hoparlörler

150 TL RAM

250 TL kesintisiz güç kaynağı(her elektrikler kesildiğinde bilgisayar parçalarının özellikle de 1500TL ekran kartının bozulması riskinden kurtulmak gerek)

300 TL ekran(o karta iyi bir ekran kartı yakışır, en ucuzu bu mertebededir)

50 TL arafişler, uzatma kabloları, klemensler, dönüştürücüler, fanlar, ıvır-zıvırlar

1500 TL ekran kartı ===> sırıtıyor

Toplamda 4200 TL'yi geçiyor, üstelik CPU ve RAM ucuz olmasına rağmen. Yukarıdaki parçaların hangilerinden vazgeçebilirsin/kısabilirsin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 8 Ocak 2014; 15:30:51 >

• İşlemci yüksek olsun geri kalanlardan kısabilirim hem monitör klavye fare altlığı vs vs lazım değil sadecek kasa parçaları lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByYahsi

İşlemci yüksek olsun geri kalanlardan kısabilirim hem monitör klavye fare altlığı vs vs lazım değil sadecek kasa parçaları lazım

İşletim sistemi, ekran ve ıvır-zıvırları atarsak 3600TL civarına iniyor. İşlemciyi daha iyi alsanız gene 3750TL gibi bir değer olacak. Kesintisiz güç kaynağını da atalım, klavye fare de almayalım, 3300 civarına gelir belki. Hoparlor yerine dandik bir kulaklık al, 3200 gibi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

100 TL kasa(güzelim ekran kartı çok ısınır bu kasada)

250 TL işletim sistemi

300 TL güç kaynağı(ucuz olursa kartın ömrünü yiyebilir, zaten elektrik faturasıyla öder kendini)

500 TL işlemci(o kartı mantle olmadan ucuz bir işlemciyle her oyunda oynamak zor)

150 TL işlemci soğutucusu(işlemciye oc yaparsın da kart hakettiği ilgiyi görür işlemciden)

300 TL anakart

100 TL hoparlörler

150 TL RAM

250 TL kesintisiz güç kaynağı

300 TL ekran

50 TL arafişler, uzatma kabloları, klemensler, dönüştürücüler, fanlar, ıvır-zıvırlar

Toplamda 4200 TL'yi geçiyor, üstelik CPU ve RAM ucuz olmasına rağmen. Yukarıdaki parçaların hangilerinden vazgeçebilirsin/kısabilirsin?

Hocam her şeyi anlarım da kesintisiz güç kaynağı nedir yahu? Arkadaş server kuruyor da bizim haberimiz mi yok?

Kaldı ki bir sürü ıvır zıvır şeye ihtiyacı olmaz.
    -DVD yazıcı 50'dir, flaş bellek ne alaka?
    -İşletim sistemini her ne kadar desteklemesem de korsan kullanabilir. Ya da parası olduğunda alabilir.
    -Hoparlör, arafiş vs. vardır herhalde. Ek olarak yazmamış gerek diye.

350-400 lira cepte kalıyor bu yazdığınıza göre. Onla da kasa yükseltilebilir, direk 500 TL'ye Corsair 400R alınılabilir. Aynı şey oluyor yine de.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ZOTAC GTX 1070 AMP Extreme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli Süt

quote:

250 TL işletim sistemi

300 TL anakart

100 TL hoparlörler

150 TL RAM

300 TL ekran

Hocam her şeyi anlarım da kesintisiz güç kaynağı nedir yahu? Arkadaş server kuruyor da bizim haberimiz mi yok?

-İşletim sistemini her ne kadar desteklemesem de korsan kullanabilir. Ya da parası olduğunda alabilir.

350-400 lira cepte kalıyor bu yazdığınıza göre. Onla da kasa yükseltilebilir, direk 500 TL'ye Corsair 400R alınılabilir. Aynı şey oluyor yine de.

Oyunun ortasında elektrikler kesilince oyundan çıkmışım gibi gözükecek, banlanacağım endişesiyle tekrar girene kadar elektriklerin girmesini bekleyeceğim. Tam çalışmalarımı kayıt ederken elektrikler kesildiği için tüm sabitdisk yandı diyelim, bilgileri çıkarttırmakla uğraşmam gerekecek.

Ya da, 15-20 dakika kadar UPS enerjisi bitene kadar son maçı bitireceğim(mesela 10 dakikalık takımlı bir savaş oyununun bir seansı, bitmek üzere olan bir blu-ray film, hocaya yollamam gereken ödevin son anda yetiştirilmesi/ gönderilişi...). Çalışmalar rahatlıkla kayıt edilecek.

Kürekli işletim sistemlerinin bazı GPU virüslerine karşı korumasız olduğunu duymuştum. Genelde kart yanana kadar zorluyormuş bu tip truvalar/virüsler ya da her neyseler.

Flaş bellek yardımıyla + bir program kullanarak oyun açılışı 2 kat hızlı yapılır, loading sahneleri-harita değişimleri çok daha hızlı yapılır. Ucuz SSD + 2 flaş bellek yardımıyla pahallı bir SSD'nin okuma performansını yakalıyorsunuz/yaklaşıyorsunuz üstüne de yanınızda programlarınızı taşıyabileceğiniz bellekleriniz oluyor. Bir tane usb3.0 flaştan 50MB/s ile okunabiliyor bu kaşeleyici program yardımıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 8 Ocak 2014; 15:45:56 >

• Sosisli Süt kullanıcısına yanıt
    O.c lu yüksek sistemler güç kaynaksız olmaz mesela sağlam bi oyuna girdiğinde pc tam yüke çıkarken çok elektirik sömürüyor şebeke elektiriğinin sisteme yetemediği durumlarda kesintisiz güç kaynağı devreye giriyor bunun haricinde ups kullanmak için daha birçok neden var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: choiboungee

O.c lu yüksek sistemler güç kaynaksız olmaz mesela sağlam bi oyuna girdiğinde pc tam yüke çıkarken çok elektirik sömürüyor şebeke elektiriğinin sisteme yetemediği durumlarda kesintisiz güç kaynağı devreye giriyor bunun haricinde ups kullanmak için daha birçok neden var.

Şebeke elektriğinin sisteme yetemediği kısmını ups mi tamamlıyor? Yani şebeke düzensizleşti ve ortalama 180V a kadar düştü diyelim, hemen akülerden mi tamamlanıyor üstü yoksa tamamen aküden mi çekiliyor?
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam elektirikte herhangi bir dalgalanma olduğunda anında devreye giriyor sisteme gerekli olan stabil elektiriği sağlıyor. Ups kullanmayanların bu durumu bilmemesi çok normal bence.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli Süt

quote:

250 TL işletim sistemi

300 TL anakart

100 TL hoparlörler

150 TL RAM

300 TL ekran

Oyunun ortasında elektrikler kesilince oyundan çıkmışım gibi gözükecek, banlanacağım endişesiyle tekrar girene kadar elektriklerin girmesini bekleyeceğim. Tam çalışmalarımı kayıt ederken elektrikler kesildiği için tüm sabitdisk yandı diyelim, bilgileri çıkarttırmakla uğraşmam gerekecek.

Ya da, 15-20 dakika kadar UPS enerjisi bitene kadar son maçı bitireceğim(mesela 10 dakikalık takımlı bir savaş oyununun bir seansı, bitmek üzere olan bir blu-ray film, hocaya yollamam gereken ödevin son anda yetiştirilmesi/ gönderilişi...). Çalışmalar rahatlıkla kayıt edilecek.

Kürekli işletim sistemlerinin bazı GPU virüslerine karşı korumasız olduğunu duymuştum. Genelde kart yanana kadar zorluyormuş bu tip truvalar/virüsler ya da her neyseler.

Flaş bellek yardımıyla + bir program kullanarak oyun açılışı 2 kat hızlı yapılır, loading sahneleri-harita değişimleri çok daha hızlı yapılır. Ucuz SSD + 2 flaş bellek yardımıyla pahallı bir SSD'nin okuma performansını yakalıyorsunuz/yaklaşıyorsunuz üstüne de yanınızda programlarınızı taşıyabileceğiniz bellekleriniz oluyor. Bir tane usb3.0 flaştan 50MB/s ile okunabiliyor bu kaşeleyici program yardımıyla

Hocam onlar çok uç durumlar allah aşkına. Oyun kısmında ise bahsettiğiniz oyun LoL sanırım. Kaç oyunda böyle sistem var? Şurada kaç kişi UPS kullanıyor? Kaldı ki 3000 TL'ye zar zor F/P sistem kurarken bu bütçeye UPS çoğu kullanıcı için gereksiz bir olay. Ha, anlarım 5000-6000'liralık sistem kurulur, mis gibi de yakışır sisteme. Haklısınız, olmaz değil ama ne diyelim, bu bütçe için aşırı bir olay.

Virüs ya, her şekilde her yere girebilir. Çok endişelenirse sonradan da alabilir. Sonuçta temel bileşenler bir kere toplanır, sonra yükseltilebilir.

Bu flaş bellek olayını bilmiyordum.

Çok da adamın kafasını karıştırmaya gerek yok bence UPS vs. ile. Bilinçlenmesi güzel ama ihtiyacı olursa belirtir zaten. Sonuçta sistem toplarken insanın aklı çok fazla karışır, hele ki bütçe çok değilse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: choiboungee

Aynen öyle hocam elektirikte herhangi bir dalgalanma olduğunda anında devreye giriyor sisteme gerekli olan stabil elektiriği sağlıyor. Ups kullanmayanların bu durumu bilmemesi çok normal bence.

Arka arkaya iki adet PSU yani bir psu şebekeye diğeri de ilk psu'ya bağlanırsa elektrikler kesildiğinde önce şebekeye bağlı olan devreye girip 15 dakika sonra biticek sonra da ikincisi devreye girip toplamda yarım saat sistemi besleyebilecekler değil mi? Paralel bağlama olmuyor zaten :) Yani birbirlerinden yansıma yapıp düzensizleşmezler değil mi?

@Sosisli Süt

Bütçe çok değilse zaten GTX780 yerine GTX760 ya da benzeri bir kart alabilirdi. Bütçeye kart dahil mi değil mi söylemedi de

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle bir durumda ve düzenekte ne olur bilemedim.
  • kartlaberaber 3000 tl
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.