Şimdi Ara

GTX 770 2GB ve GTX 770 4GB kart ile SLI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde bulunan Gigabyte Geforce GTX 770 2 GB kart ile bir ilanda gördüğüm aynı marka kartın 4GB modeli ile SLI yapmsam bir performans artışı yaşarmıyım. Bunu şu sebeple soruyorum. Bende ki 2 GB kartın güncel fiyatı 500 TL, diğer 4 GB kart için istenen fiyat 700 TL. Maliyetleri hesaplayınca 1200 ediyor ki bir GTX 980'in güncel fiyatı 1000 TL. Sabah sabah kafam karıştı :)

    Beni aydınlatacak tüm dostlara sevgiler, saygılar.



  • tek kart daima daha az sorunludur.amd'de 1 gb ile 2gb veya msi ile asus cf yapabiliyorsun ama nvidia'da gectim 2 4 ya da farkli markayi ayni marka model ama ayni bios olmayinca sorun olabiliyor bence bosverin.
  • Eskiden mümkündü fakat görünen o ki Nvidia artık farklı video bellek miktarına sahip kartlarla SLI yapılmasına olanak tanımıyor: "- All GPUs must have the same amount of VRAM and an identical Bus Width
    -- You cannot use a "2GB" version with a "4GB" version or "3GB" version with a "6GB" version in SLI or a 1GB 192 bit bus with a 1GB 256 bit bus Etc.
    Note: It used to be possible to enable SLI on cards with differing VRAM but this is no longer available."
    https://forums.geforce.com/default/topic/469402/

    Öte yandan, SLI mümkün olsaydı bile daha güçlü, tek ekran kartını tercih etmenizi önerirdim zaten. SLI/Crossfire seçeneği, tüm koşullar sağlandığında, benzer fiyata biraz daha yüksek performans vaad etse bile 2 ekran kartı kullanımına pek sıcak bakmıyorum. İkinci ekran kartı almak %100 fiyat artışı demekken performans artışı genellikle daha az oluyor, her oyunda 2. ekran kartından %100 yararlanamayabiliyorsunuz, sürücü beklemek durumunda kalabiliyorsunuz hatta oyun SLI desteklemiyorsa 2. kartın zaten bir önemi kalmıyor. Genel olarak bakarsak da, 2 ekran kartı kullanıp büyük ölçüde istenilen performansa yaklaşılsa dahi, genellikle güç tüketimi ve sıcaklık yönünden özellikle kendisinden daha yeni ve güçlü tek GPU'lara göre dezavantajlı oluyor.

    Daha fazla performans elde etmek için elinizdeki kartı satıp daha güçlü 1 ekran kartı almanızı tavsiye ederim.




  • Üstadlarım değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Haklısınız aynı maliyetle daha güçlü tek bir karta sahip olmak daha mantıklı.
  • Elinizdeki kartı satıp daha üst model almanız daha mantıklı olacaktır hocam.
  • Elinizdeki kartı satıp GTX 1050ti veya GTX 970 alabilirsiniz hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.