Şimdi Ara

GTX 680 GPU-Z Kısmen görüntüsü fake'miş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  GTX 680 GPU-Z Kısmen görüntüsü fake'miş

6 milyar transistör 2 gb bellek 512 bit 1024 cuda Nası ?
    Kaynakhttp://videocardz.com

Evet gencler dağılın herşey yalan [;) W1zzard baba tarafından görüntü yalanlanmıştır.]

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=159549

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 28 Ocak 2012; 17:55:14 >

• Kaynak sitede gtx 660Tİ modelinin gtx 580' den daha hızlı olacağı söylenmiş.( http://videocardz.com/30369/nvidia-geforce-gtx-660-ti-priced-at-299 en son cümle )

Buna göre Amd'nin 7970 macerası gtx 680 ile biter .

Yukarıdaki kısmen gpu-z görüntüsü de zaten bunun habercisi. Fakat fiyat konusundaki soru işaretleri (Türkiye için özellikle) henüz ortadan kalkmış değil .
  • quote:

Orijinalden alıntı: onami

Kaynak sitede gtx 660Tİ modelinin gtx 580' den daha hızlı olacağı söylenmiş.( http://videocardz.com/30369/nvidia-geforce-gtx-660-ti-priced-at-299 en son cümle )

Buna göre Amd'nin 7970 macerası gtx 680 ile biter .

Yukarıdaki kısmen gpu-z görüntüsü de zaten bunun habercisi. Fakat fiyat konusundaki soru işaretleri (Türkiye için özellikle) henüz ortadan kalkmış değil .

Çok haklısın fiyat olarak bencede biraz pahalıya gelir hele türkiyeye ancak bunun üzerine hd 7970'den bir indirim söz konusu olursa bizim için çok iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

Oldumu simdi bu tam 7970 almisken :P

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cenkyyy

quote:

Oldumu simdi bu tam 7970 almisken :P

Ben boşa beklemiyomuşum demekki

• isim haric nerdeyse herseyi gizlemisler Dx support bolumunde SM5.0 niye gizlemisler onu anlamiyorum
  • 2Gb bellek az yahu keske 4Gb olsa da uzun sure degistirmesek 1.5 Gb bellek az geliyor artik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım Gpu clock 3 haneli
  • Bana inandırıcı gelmedi. Böyle bir gpu HD7970'e baya fark atar. DX10'a geçtiğimizden beri Nvidia hep %20 kadar geçiyordu AMD'yi. Bu seride de değişeceğini sanmam. Böyle bir gpu yapmak demek, bir sonraki adımı da atmak demektir. Yani 28nm'de gidilecek başka bir ileri adım kalmaz.

Kafadan atma değerlerle tam olarak gf110'un 2 katı bir gpu'nun gpu-z görüntüsü oluşturulmuş bana kalırsa.

Bir de 2 GB bellek o gpu'ya yetmez. Sen tüm birimleri 2 katına çıkar, sonra da belleği 1/3 kadar artır. Hem de GTX580'in bellek durumu tartışmalıyken...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 28 Ocak 2012; 15:11:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

2Gb bellek az yahu keske 4Gb olsa da uzun sure degistirmesek 1.5 Gb bellek az geliyor artik.

Özel tasarımlı modellerde 4 gb olarak lanse edebilirler.

quote:

Sanırım Gpu clock 3 haneli

Şahsen ben 800-850 arası tahmin ediyorum ki bundan aşarı olucaksa hiç çıkartmasın.
    ÖRn gtx 590
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Bana inandırıcı gelmedi. Böyle bir gpu HD7970'e baya fark atar. DX10'a geçtiğimizden beri Nvidia hep %20 kadar geçiyordu AMD'yi. Bu seride de değişeceğini sanmam. Böyle bir gpu yapmak demek, bir sonraki adımı da atmak demektir. Yani 28nm'de gidilecek başka bir ileri adım kalmaz.

Kafadan atma değerlerle tam olarak gf110'un 2 katı bir gpu'nun gpu-z görüntüsü oluşturulmuş bana kalırsa.

Bir de 2 GB bellek o gpu'ya yetmez. Sen tüm birimleri 2 katına çıkar, sonra da belleği 1/3 kadar artır. Hem de GTX580'in bellek durumu tartışmalıyken...

28 nm'nin sınırlarını bilmiyoruz ki ? biliyomusunz ?
  • quote:

Şahsen ben 800-850 arası tahmin ediyorum ki bundan aşarı olucaksa hiç çıkartmasın.
    ÖRn gtx 590

Neden? 800mhz'in altında olunca kart çok mu kötü oluyor? GTX580 de 800mhz'in altındaydı, ne kötülüğünü gördünüz?

Önemli olan uygun hızı yakalayabilmektedir. Sizin gibi düz mantık gidip de "rakip 925 yaptı, biz de en az 800 yapmalıyız" gibi bir düşünce ile hareket etseler, o kart zaten çıkmaz.
  • quote:

2Gb bellek az yahu keske 4Gb olsa da uzun sure degistirmesek 1.5 Gb bellek az geliyor artik.

4 gb gereksiz. (ama 4 gb'lik modeller çıkar)
    sanırım 28 nm kartlar dx12 ile gelecek. şu yeni konsol ne zaman çıkacak yahu. şu güzelim kartlar bu oyunlarda gereksiz kalıyor

@onami
    bencede 3 haneli. ama gtx580 gibi 700 mhz'ler yerine 900 mhz'lerde çıksa fena olmaz
  • quote:

quote:

Özel tasarımlı modellerde 4 gb olarak lanse edebilirler.

quote:

Sanırım Gpu clock 3 haneli

ÖRn gtx 590

Insallah hocam cunku artik full hd cozunurluk de bitiyor yavas yavas 2560x1440 pixel cozunurluk yayginlasacaktir. 1-2 yil icerisinde 2Gb bellek yuksek detay ve cozunurlukte yetersiz kalacagini dusunuyorum.(uzun sureli kullanim icin konusuyorum)

• quote:

quote:

ÖRn gtx 590

Neden? 800mhz'in altında olunca kart çok mu kötü oluyor? GTX580 de 800mhz'in altındaydı, ne kötülüğünü gördünüz?

Önemli olan uygun hızı yakalayabilmektedir. Sizin gibi düz mantık gidip de "rakip 925 yaptı, biz de en az 800 yapmalıyız" gibi bir düşünce ile hareket etseler, o kart zaten çıkmaz.

Yıl olmuş 2012 28 nm gpu'lu üst seviye kart çıkartıyosun hala 800 mhz'ın üstüne çıkmıyacakmı sanıyosunuz ?
    Bence o rakamların altında çıkartmayacak ki çıkartıcaksa çıkartmasın tabi gtx 590'nı gördük hd 6990 ile aralarındaki bellek ve gpu frakans farkından dolayı hep gerisinde kalıyo.

• http://www.hardocp.com/news/2012/01/25/nvidia_accused_using_marketing_shills/
    Bu tarz spekülasyonların nvidianın eliyle çıkarıldığına dair iddialar var.Yukarıdaki linkte bundan bahsediyor.Nvidia forumlarında bu screenshottan daha önce ortaya atılan yine bir screenshot ve 299 dolara çıkacağı iddia edilen bir 560 muadiline ilişkin bilgiler mevcuttu.Forumdan bir kaç kişinin bunların, nvidia tarafından sızdırıldığına dair ellerinde belge olduğunu ve bunu ispatladıkları lafları yayıldı ve bu kullanıcılar bunun üzerine banlandı.Elbette bu tablo Nvidia fanlarının da yaptığı bir şey olabilir ya da bu tarz sızıntılar Nvidia'nın, Amd'nin erken pazara girmesine karşı aldığı ve bu sebeple müşteri kaçırmamak için başvurduğu önlemler de olabilir.Nvidia saldırgan bir pazarlama taktiği benimsemiş yeni serisi için belki de.Geçen gün Nvidia yetkilisinin Amd 7xxx serisine ilişkin beyanatı bu duruma işaret ediyor.O yüzden şu bilgi karmaşası içinde bu tarz bilgilere itibar etmek doğru olmaz gibime geliyor.

• quote:

quote:

Bana inandırıcı gelmedi. Böyle bir gpu HD7970'e baya fark atar. DX10'a geçtiğimizden beri Nvidia hep %20 kadar geçiyordu AMD'yi. Bu seride de değişeceğini sanmam. Böyle bir gpu yapmak demek, bir sonraki adımı da atmak demektir. Yani 28nm'de gidilecek başka bir ileri adım kalmaz.

28 nm'nin sınırlarını bilmiyoruz ki ? biliyomusunz ?

28nm kısmen, 40nm'de ulaşılabilecek performansın 2 katını mümkün kılar. Daha doğrusu birimleri 2 katına çıkarmayı. Bu da %80 kadar bir performans artışı sağlayabilir. Tabi mimaride bazı revizyonlar yapılarak aynı zar boyutunda 2 kat performans artışı çok da ütopik değildir, örnekleri vardır. Ancak daha yukarısı gerçek anlamda ütopik olur. Nvidia zaten büyük gpu'lar yapan bir firma. Eğer gpu zar boyutunu daha da büyütecek olursa, büyük sıkıntılar yaşayacaktır. O nedenle 500mm^2 üzerine pek çıkmamaya çalışır. GT200 gpu'su ve gf100 gpu'su ile 500mm^2'nin üzerinde gpu'lar yapıp sorun yaşadı. Daha sonra ise iki gpu'yu da küçüklterek ve revize ederek sorunları aştı. Şimdi yine bu kadar büyük bir gpu yapması demek, sınırları zorlaması demektir. Hem AMD'ye çok büyük farklar atmasına da gerek yok. GTX580'i %70-80 civarı geride bırakacak bir kart demek, HD7970'i %50'den fazla farkla geçen bir kart demek olur ki ben böyle bir şeyi beklemem. Nvidia şuan bunu yapabilecek güce sahip, ondan şüpheniz olmasın. Ancak 28nm'yi direk bu kadar zorlayacağını sanmıyorum. Ayrıca böyle bir kart yaparsa bunun fiyatı ne olur?

Gerçi aklıma şu da gelmiyor değil. Nvidia daha önce yaptığı gibi üretim tekniğinin sınırlarını zorlayacak bir gpu yapıp mümkün olan en yüksek farkı atmak isteyebilir. Böylelikle tek gpu ile AMD'nin çift gpu'suna rakip olabilir. Daha önce gt200 ile bunu yapmaya çalıştı, olmadı. Sonra gf100 ile de bunu yapmaya çalıştı, yine olmadı (tessellation performansı hariç). Aslında gf100'ü adam edince yani gf110 ile kısmen başardı ancak çok geç kaldı.

Şimdi Nvidia, elinde bu güç varken, AMD de yeni mimariye geçmiş ve gpu zar alanına göre çok iyi bir başarım sunamamışken, bunu gerçekleştirmek isteyebilir. Ancak fiyat konusu aklıma gelince kanım donuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: perseepona

http://www.hardocp.com/news/2012/01/25/nvidia_accused_using_marketing_shills/
    Bu tarz spekülasyonların nvidianın eliyle çıkarıldığına dair iddialar var.Yukarıdaki linkte bundan bahsediyor.Nvidia forumlarında bu screenshottan daha önce ortaya atılan yine bir screenshot ve 299 dolara çıkacağı iddia edilen bir 560 muadiline ilişkin bilgiler mevcuttu.Forumdan bir kaç kişinin bunların, nvidia tarafından sızdırıldığına dair ellerinde belge olduğunu ve bunu ispatladıkları lafları yayıldı ve bu kullanıcılar bunun üzerine banlandı.Elbette bu tablo Nvidia fanlarının da yaptığı bir şey olabilir ya da bu tarz sızıntılar Nvidia'nın, Amd'nin erken pazara girmesine karşı aldığı ve bu sebeple müşteri kaçırmamak için başvurduğu önlemler de olabilir.Nvidia saldırgan bir pazarlama taktiği benimsemiş yeni serisi için belki de.Geçen gün Nvidia yetkilisinin Amd 7xxx serisine ilişkin beyanatı bu duruma işaret ediyor.O yüzden şu bilgi karmaşası içinde bu tarz bilgilere itibar etmek doğru olmaz gibime geliyor.

Tabiki resmi elden bilgi gelmedikce her haber spesifikasyon

• quote:

Orijinalden alıntı: perseepona

http://www.hardocp.com/news/2012/01/25/nvidia_accused_using_marketing_shills/

e yani, olacak o kadar artik, koskoca bir sirketin sahibi ve CEO'su elinde sahte maketle cikip basin konferansi duzenlerse, fanboylari'nin ne yapacaklarini siz dusunun artik.

• quote:

quote:

quote:

ÖRn gtx 590

Yıl olmuş 2012 28 nm gpu'lu üst seviye kart çıkartıyosun hala 800 mhz'ın üstüne çıkmıyacakmı sanıyosunuz ?
    Bence o rakamların altında çıkartmayacak ki çıkartıcaksa çıkartmasın tabi gtx 590'nı gördük hd 6990 ile aralarındaki bellek ve gpu frakans farkından dolayı hep gerisinde kalıyo.

HD6990'ın gerisinde kaldığını söylediğiniz GTX590, tam olarak şu kart mı oluyor?

/>

Bence sizin, mimari farklılıklar, saat hızlarının etkileri, sürücü desteği vs. konuları araştırmanız gerekiyor. Öyle yıla göre saat hızı belirlenmez. Büyük ihtimalle 800mhz ve üzeri bir hızla gelecektir yeni gpu, ama düşük bir saat hızı ile gelmesi onu kötü bir kart yapmaz.

Ekleme: Techpowerup tablolarını kullanmayı pek sevmem. Ancak en güncel sürücülerle geçen ay yapılmış olan test sonuçlarını yansıtan bir tablo olduğu için onu verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 28 Ocak 2012; 15:34:40 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.