Şimdi Ara

GTX 4XX Serisi GPU Kullanım Oranı Düşüklüğü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
5.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sizin kartınızda bi bozukluk olabilir bende core i7 930 @4.0ghz işlemci kullanıyorum asus gtx460 top performansı gayet güzel.
  • @EGEERDENİZ

Lütfen, gpu kullanım oranını görebileceğiniz bir program açın, herhangi bir dx9 oyunda çözünürlüğünüzü düşürün, AA ve AF'yi kapatın, bakın bakalım aldığınız FPS artıyor mu, yoksa azalıyor mu? (Aynı şekilde GPU kullanım oranı..)

İlk post'ta belirttim, sorunu nasıl takip edeceğini bilmeyen arkadaşlar lütfen yorumda bulunmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tchNo -- 28 Kasım 2010; 13:50:14 >
  • Yok tchNo bir sonuç çıkmayacak burdan.
    Q6600 3.8Ghz ile dediğin sorunu yaşıyorum ben de. Benim için bir önemi olmadığından (yeterli FPSyi sunuyor zaten) ürünle bir sıkıntım yok ama online takılıyorsan ciddi bir problem olduğu için 6850'ye geçmeni tavsiye ederim. Belki i serisi sorunu çözüyordur ama nasıl bir test yapabiliriz bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tchNo

Yukarda gereken ayarlarda durumu belirttim .Gpu kullanımı cpuyla çözülecek bi olay değildir

Ama bc2 ve codbo gibi cpu ve frekans bağımlısı oyunlarda İ serisi, fps yi quad(775) cpulara oranla daha yukarı çekecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellteam -- 28 Kasım 2010; 13:57:36 >
  • @adilazimdegilx ATI'ye geçmeyi düşünüyorum ama ATI de korkutmuyor değil, bugüne kadar kullandığım bütün ATI kartlar intel chipsetli anakartlarımda problem çıkardı (: tabi en son 8 sene önce kullanmıştım. Mutlaka çözülmüş bir problemdir daha araştırmadım.

GTX 4 serisinde böyle bir problem olacağını almadan önce tahmin ediyordum, çünkü kartlar için çoğu sitede yapılan testlerde AA ve AF'siz performansları dengi olan ATI kartların altındaydı(bütün çözünürlüklerde böyle neredeyse).. Sürücü problemidir diye düşünüyordum ama hala çözemediklerine göre farklı bir durum var; kartlara ekledikleri tesla ve ıvır zıvır özellikleri yüzünden böyle olduğunu düşünüyorum.

Ve problem %70 DX9 ve DX10 oyunlarda..

@hellteam Yabancı forumları çok araştırdım; C2q kullananlardan i5 ya da i7 platformuna geçenlerin çoğu gpu kullanımının %85'in üstüne çıktığını söylüyorlar ancak, fi tarihinde yazılmış mesajlar ve AA, AF & grafik kalitesini max'layarak mı %85'lik kullanımı elde ediyorlar yoksa AA AF'siz de bu yoğunluğu yakalayabiliyorlar mı ? soru işareti olarak kalıyor, cevap verebilecek bilinçli kullanıcı bulmak zor..

Sonuçta şöyle bir durum var; QX6850 kullanan kişiler de %50 CPU load olmasına rağmen %40 gpu kullanımı problemini yaşıyorlar. Olay darboğaz değil resmen sürücü problemi.. Yukarda da yazdım, 263.06 developer kit'i yüklediğimde COD 4'te bu problem azalmıştı.. Sen oyunun port olduğunu söylemişsin ama ATI'ler BC2 örneğinde ve eski oyunlarda çok güzel GPU kullanım oranlarına sahipler..

BC2'de game.ini ya da benzeri ayarların saklandığı dosya varmış, onu silince bir nebze GPU kullanımının arttığı söyleniyor forumlarda, bilginize..(Ekran kartı değişimi yapanlar için, 0 alınmış sistemde ya da yeni kurulmuş oyunda bir işe yaramaz)

Hala bilinçli bir i5 ya da i7 kullanıcısı aranmakta (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tchNo -- 28 Kasım 2010; 16:10:21 >

• Merhaba,

Isterseniz Core i7 920'nin iki cekirdegini kapatarak, GTX 580 ile test yepabilirim...

Tesekkurler,

Hicks
  • @Hicks

i7'nin çekirdeklerini kapatmadan, Call of duty 4 (MW), BC2 ve benzeri birkaç oyunda, farklı çözünürlüklerde, AA, AF değerleri 0'dan max'a, Grafik ayarları low'dan high'a değişecek şekilde her kademede gpu kullanımını, grafik yoğunluğunun arttığı noktalarda kontrol edebilirseniz, bir çok kullanıcıya faydası olacak veriler elde etmiş oluruz.

(Çekirdeklerin kapatılması mimariyi değiştirmiyor, benim merak ettiğim konu c2q ve i5-i7 işlemcilerin gpu kullanım problemine nasıl cevap verdikleri..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tchNo -- 28 Kasım 2010; 16:12:07 >
  • sadece bad company 2 oyununu baz alarak söylemek gerekirse, kişisel kanaatim nvidia kartlardaki sorun sadece sürücü hatası. i5 veya i7 cpularla kullanıldığında sorun yok ama q6xxx, q8xxx veya q9xxx seri cpularda bu sorun ortaya çıkıyor.
    tabiki oyunda milyon tane hata var ama düşük gpu kullanımı ati kartlarda görünmüyor. ati kartlarda da şöyle bir sorun var. oyundayken tab tuşuna basılı tutup oyuncu listesini açınca fps 80lerdeyse birden 40lara düşüyo, kapatınca geri yükseliyo
    o sırada stutter bile oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 28 Kasım 2010; 16:13:12 >
  • quote:

@Hicks

i7'nin çekirdeklerini kapatmadan, Call of duty 4 (MW), BC2 ve benzeri birkaç oyunda, farklı çözünürlüklerde, AA, AF değerleri 0'dan max'a, Grafik ayarları low'dan high'a değişecek şekilde her kademede gpu kullanımını, grafik yoğunluğunun arttığı noktalarda kontrol edebilirseniz, bir çok kullanıcıya faydası olacak veriler elde etmiş oluruz.

(Çekirdeklerin kapatılması mimariyi değiştirmiyor, benim merak ettiğim konu c2q ve i5-i7 işlemcilerin gpu kullanım problemine nasıl cevap verdikleri..)

Merhaba,

Bu durumda, bir cok guncel oyun icin GTX 580 incelemesinde yaptigim her turlu test verilerine asagidaki link'ten ulasabilirsiniz:

http://hotfile.com/dl/85559931/e247758/Hicks_GTX_580_Benchmarks.zip.html

Saniye saniye GPU kullanim oranlari test data'larinin icerisinde mevcuttur, umarim isinize yarar...

Tesekkurler,

Hicks

• Teşekkür ederim, bir inceleyelim bakalım fikir verecek mi bizlere..
  • Benchlerden kontrol ettiğim kadarıyla GPU kullanımları i7920 ve GTX 580 için; -örnek- COD 4 (DX9) %85 ve üzeri, BC2 %92 ve üzeri..
    Benim bu benchlerden çıkardığım sonuç NVIDIA 5xx serisinde bu problemi ortadan kaldırmış...

Şimdi bize lazım olan i5-i7 serisi işlemciye sahip bir GTX 4xx serisi kullanıcısı.. Problem devam ediyorsa, problemi aşmak için 5 serisi tamamlanınca cesaretli bir kullanıcının 5 serisindeki denk kartın biosunu 4 serisine atarak denemesi gerekir (:

@HICKS benchlerinizde; MW2'de fps limitini kaldırmamışsınız, SC2'de ise V-sync açık kalmış bilginize.. (: Bunun haricinde bütün benchlere baktım, gönül rahatlıığıyla GPU kullanım sorunu GTX 580 ve i7 920 için ortadan kalkmış diyebilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tchNo -- 28 Kasım 2010; 16:44:27 >
  • tchno zaten o sorun i7 ve i5 serilerinde oluyormuydu?? bence olmaması lazım... hele 4ghz üstü i5 ve i7 lerde her kart tam kapasite kullanılabiliyor olması lazım ama yine diyorum 4ghz üstü quad bile i5 i7den 2-3 fps az oynatır kanaatindeyim....
  • Company of Heroes Tales of Valor patch 2.601 de gpu kullanımı %40larda sistemler 1680x1050 de 16xde aldıgım fps 40ı geçmiyor fermilerdemi bir problem var bende anlamıyorum ama gpu kullanımı cok problemli
  • quote:

Problem devam ediyorsa, problemi aşmak için 5 serisi tamamlanınca cesaretli bir kullanıcının 5 serisindeki denk kartın biosunu 4 serisine atarak denemesi gerekir (:

GTX 5xx BIOS'unun GTX 4xx kartlarda calisma sansi maalesef yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

sadece bad company 2 oyununu baz alarak söylemek gerekirse, kişisel kanaatim nvidia kartlardaki sorun sadece sürücü hatası. i5 veya i7 cpularla kullanıldığında sorun yok ama q6xxx, q8xxx veya q9xxx seri cpularda bu sorun ortaya çıkıyor.
    tabiki oyunda milyon tane hata var ama düşük gpu kullanımı ati kartlarda görünmüyor. ati kartlarda da şöyle bir sorun var. oyundayken tab tuşuna basılı tutup oyuncu listesini açınca fps 80lerdeyse birden 40lara düşüyo, kapatınca geri yükseliyo
    o sırada stutter bile oluyor.

Almış olduğunuz 6870 in inceleme konusunu açarsanız, konu altına bende yapılan testlerin aynısını GTX460 ile yapıp eklerim karşılaştırmış oluruz.

• 4XX serisinde problem var (: 8800 GT dengi ve üstü kartlardan GTX 4xx serisine terfi etmeyen kullanıcılar aldıkları kartı çok güçlü kabul edip bu problemi farkedemiyorlar..

Yanlız hala i5-i7 ve GTX 4XX serisine sahip bir kullanıcı düşmedi konuya.. Bir kişi gelse de bir kaç benchle durumu anlasak..

@X-FI i5 ve i7'de sorun yaşayan birkaç kullanıcı gördüm yabancı forumlarda ancak dediğim gibi mesajlar fi tarihinden kalma, kullanıcı v-sync da açmış olabilir (gpu kullanımını düşürür), bahsettiği oyunda fps limiter da olabilir. O yüzden burada bilinçli bir kullanıcı yakalamak istiyorum..
  • ben black ops ta 1440x900 çözünürlük full ayar vsync açık 60 fps sabit alıyorum.
  • quote:

4XX serisinde problem var (: 8800 GT dengi ve üstü kartlardan GTX 4xx serisine terfi etmeyen kullanıcılar aldıkları kartı çok güçlü kabul edip bu problemi farkedemiyorlar..

Yanlız hala i5-i7 ve GTX 4XX serisine sahip bir kullanıcı düşmedi konuya.. Bir kişi gelse de bir kaç benchle durumu anlasak..

@X-FI i5 ve i7'de sorun yaşayan birkaç kullanıcı gördüm yabancı forumlarda ancak dediğim gibi mesajlar fi tarihinden kalma, kullanıcı v-sync da açmış olabilir (gpu kullanımını düşürür), bahsettiği oyunda fps limiter da olabilir. O yüzden burada bilinçli bir kullanıcı yakalamak istiyorum..

o kullanıclarda herlade halk arasında "dummy" olarak nitelendirdiğmiiz kullancılardır ki ne yapacaklarını bilmeden güzelim sistemi bozuyorlar sonrada burda düşük aldım orda fpsm düştü... sallama bunları i serisi her kartın hakkını fazlasıyla verir...

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

4XX serisinde problem var (: 8800 GT dengi ve üstü kartlardan GTX 4xx serisine terfi etmeyen kullanıcılar aldıkları kartı çok güçlü kabul edip bu problemi farkedemiyorlar..

o kullanıclarda herlade halk arasında "dummy" olarak nitelendirdiğmiiz kullancılardır ki ne yapacaklarını bilmeden güzelim sistemi bozuyorlar sonrada burda düşük aldım orda fpsm düştü... sallama bunları i serisi her kartın hakkını fazlasıyla verir...

Ezbere konuşmak yerine gözlerimle görmek istiyorum çünkü GTX 460 resmen elimde patladı E8400 işlemcime rağmen :=)

• işletim sistemiyle ilgili bir problem olabilirmi acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.