selamlar bir hafta önce Gigabyte GV-N460OC-1GI GTX460 OC 1GB DDR5 256Bit 16x aldım. kart geldikten sonra eski kartımın driverlarini uninstall edip driverswiper ile temizledim. yeni kartı takıp en son sürücüleri kurup pc yi yeniden başlattım. pc acildi herşey normal gidiyordu. bf2 ye girdiğimde ekrandan sinyal gitti ve kernel 32 *** sürümü ekran kartının çalışmasını durdurdu diye sorun cikarttı. bir kaç eski driver ve beta sürücü denedim olmadı.daha sonra burada gtx480 sorunu diye konu açtım. genel kanaat güç kaynağımın yetmemesiydi. 500W incanin gerçek gücünün o olmadiği ve yeni psu almam gerektiğini yazdılar vs. gidip xilence 800W gaming serries PSU aldim. bu sefer ayni işlemleri yaptim. ama oyuna girdiğimde sadece 2 dk dayanabildi ve kernel32 çalışmayi yeniden durdu ve görüntü kesildi. oyuna alt f4 yaptiğimda windowsa dönüyor. anlayacağınız sorun hala devam ediyor... şu an ki problem sizce nedir? 500-600 tl para harcadım hala kullanmiyorum kartı. (not: zotac 9800GT hicbir sorun vermiyor.)
sistem W7 64bit
AMD phenomII x4 965 4x2gb ddr2 ram 500gb wd cava black hdd 3-4 fan ve işlemci cooler.
acil yorum ve yardımlarını bekliyorum.
Ekran kartıda arızalı olabilir elbette.
Hangi driveri kullanıyorsunuz?
Hangi oyunlarda bu sorunu yaşıyorsunuz?
Farklı driverlar ile denediniz mi?
Vantage, mark11, furmark gibi proğramlarda duurm nedir?
(Eski konunuza bakmaya üşendim tekrar)
nvidianin son driverini kullaniyorum. beta driver ve eski driverlari da denedim sonuç aynı.
bu sorunu world of warcraft, portal 2, bf2, vs güç biner binmez yaşiyorum. windowsda sorun yok. sıcaklık değerleri iyi. fanlar %40.
becnh programlarında da yapiyor. acaba formatla çözülebilirmi?
Format ta bir yöntem ama çözüm olur mu bilemiyorum.
Kartı başka pc de deneme şansınız varsa sorunun sebebi anlaşılacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
Format ta bir yöntem ama çözüm olur mu bilemiyorum.
Kartı başka pc de deneme şansınız varsa sorunun sebebi anlaşılacaktır.
Kesinlikle haklı. Belki başka parçalarınızın ekran kartıyla bir uyumsuzluğu var, bunu bir tek başka bir PC'de deneyerek anlayabilirsiniz.
(5 gün önce GTX 285 ekran kartından 6970'e geçtim, bende de aynı problem oldu, her ne kadar driversweeper'la temizlense de format attım ve şu an bir problem yok. Ancak sen önce başka bir bilgisayar da dene.)