Şimdi Ara

GTX 460 Oyunlarda yavaşlamalar ve takılmalar (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
534
Cevap
0
Favori
20.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bak kardeş 650watt aşağıdaki sistemle gpu 920 işlemci 3.7ghz bench edildi üstelik gtx 570 ile sen burda bizimle dalgamı geçiyosun 1500watt filan bence sen burdakileri kafaya alıyosun teknik servisteki hayatında gtx 460mı sağlam görmüşmüki sana doğruyu sölicek o bakar test eder çalışmıyorsa gönderir okadar kaçkere kullanmışki.
  • CoD Black Ops gibi bi optimizasyon özürlüsü oyuna bakıp sistem falan değiştirmeye kalkma, başka oyunlar dene. Crysis Warhead, Far Cry 2, Bad Company 2 vs. dene bu oyunlar da takılma yoksa sorun yoktur
  • @Llorente: Konuyu başından beri okuyup zaten "Black ops q6600 problems" diye google da araştırma yaptım.

Bulduğum sonuçları da paylaştım...

Terslemenize gerek yok...
  • Conquers iyi güzel diyorsun da konu hakkında biri diyorki işlemci darboğaz yapmış,biri ekran kartı slotunu 2.0 yap,diğeride psu yetersiz felan diyor hangisi doğru bilmiyorum ki yetkili servise vericem artık onlar çözer inşallah:S
  • sorunun cevabu çok basit
    1-yap bir vantage veya 3dmark 2011 test puanlarını yaz buraya ve benchleri izle takılma varmı.
    2-Sisoftsandra veya everest gibi programların benchmarkı var orda ram cpu değerlerini bench yapıp senin sistemine yakın bir sistemle karşılaştır değerlerini.
    3-geriye kalıyor h.d.d hddtune ile bir bench yap yazma okuma hızlarına bak.
    4-extra test için gputool var ekran kartına bak takılma oluyormu veya artifact neyse adı işte.
    5-600watt markalı bir psu varsa çok rahat rahat yeter dene bende sorunun büyük bir ihtimal psudan.
  • arkadaşlar 300 tl verip dünyanın en kaliteli kartını aldığınızı sanmayın. 8 ay sonraki oyunlarda grafik ayarlarını medium a çekmek zorunda kalabiliriz. Öyle acımasız bir donanım piyasası var ki şuanda, 1.500 tl lik kartlar bile beklenilen verimi vermeyebiliyor.
  • İ5 750,gtx460'a darboğaz yapmaz.Onu Metalizmm için demişlerdir.Bilgisayarında darboğaz yapacak bir parça yok.İ5 750 den ben de kullanıyorum.Beni de sıcaklıkla ilgili uğraştırdı.Anakart üreticileri Bios konusunda tam hazırlanamadılar.Kimi Anakart markaları işlemciye 1.1 volt (örneğin Evga),kimileri de 1.3 volt veriyor.1.25-1.3 volt veren anakartlar da stok soğutucu yeterli gelmeyebiliyor.Hatta turbo boost ile ilgili hermarkanın yeni Bios güncellemeleri mevcut.Belki işlemcin ısınıyor , throttlinge giriyor ve farkında değilsindir diye işlemci ısısına yük altındayken bakmanı istedim.Bilgisayarın gayet dengeli.Güç kaynağında veya ekrankartında üretim hatası yoksa,güç kaynağın yeterli ve sorun çıkmaması gerek.Bence de en iyisi servise vermen.Hiç umulmadık yerden sorunun kaynağı çıkabiliyor.
  • Bu ay içinde vericem servise onlarda çözemesse ne diyim ki artık
  • ekran kartı slotununu nasıl öğreneceğini söyliyeyim cpu-z ekran kartı tüm bilgilerini voltajını sıcaklığını ve buna benzer herşeyi gösteren bir programdır orda slotuda 16x 1.1 yada 16x 2.0 yada 16x 2.1 en günceli 2.1 dir ;)
  • buda link program bu burda ekran kartı tüm bilgilerini ve anakartın slotunun bilgileri yazar ;)

http://www.techpowerup.com/downloads/1978/TechPowerUp_GPU-Z_v0.5.3.html
  • Conquerx Ana Kartım İntel Corparation DP55WB Modeli Pc yi Daha geçen yıl aldım.İyimi anakartım sence yoksa daha iyisini mi almam gerekiyor?
  • Garantisi bitipte,arızalanmadığı taktirde değiştirmenize gerek yok.Özellikleri itibariyle yeterli.Aldığınız güç kaynağı bu mu?.550 watt bunu görebildim.
    http://www.gold.com.tr/product.asp?CATEGORY=27&MARK=GIGABYTE
    Eğer buysa gerçekte 450 watt verebilen bir güç kaynağıdır.Gigabayte Pc kasalarıyla beraber satılanlarla aynı.12 volttan da 24 amper verir.Yani tam sınırda.
    Pc parçalarını satın alalı ne kadar oldu bilmiyorum.Eğer değiştirme imkanınız varsa,ekran kartı da içinize sinmemiş.Güç kaynağını daha güçlü ile.Ekran kartını da bu modelle değiştirmenizi tavsiye ederim.
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=94278&ad=MSi-N460GTX-HAWK-O.C.-1GB-256Bit-DDR5-HDMi-DVi-Ekran-Kartlari
    Gold'ta gördüğüm zotac modeli tozlandığında tüm soğutucu bloğu sökmeniz gerekir ki bu ilerde can sıkar.
    Garantiye gönderebiliriz derlerse.Memnun kalmadığınızı garantiyi göndermemelerini birebir değiştirmelerini talep edin.Örnek olarak Vatan bilgisayarı gösterebilirsiniz onlar değiştiriyor.Tabi alalı çok olmadıysa.1 ay'a kadar değiştiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conquerx -- 9 Mayıs 2011; 18:22:00 >

• Conquerx ben yetkili serivise veriyimde onlar sorunu bulurlar herhalde.O zaman ona göre hareket ederim saol genede.Ama inşallah Sorun Psu'da değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srkn

Arkadaşlar, merhaba.

Yabancı forumların birçoğunda insanlar, sizinkiler veya eşdeğer sitemler ile bu takılma veya donma sorununu hem singleplayer hem de multiplayerda Kasım 2010'dan beri yaşıyorlar...

Bence içiniz rahat olsun, sorun sistemlerinizde değil gibi gözüküyor...

http://www.fix-desktop-problems.com/uncategorized/call-of-duty-black-ops-low-fps-lag.html

Filmdeki sistem Q6600, 8GB RAM, 8800GTS 512MB.

Adam multiplayerda 800x600'de 30-40 küsür fps aldığını anlatıyor ve fark ettiyseniz bir anlık takılma oldu sonlara doğru...

http://www.gamespot.com/pc/action/callofduty7workingtitle/show_msgs.php?pid=960187&topic_id=m-1-57112046

Bu forumda da birçok q6600 sahibi sorun yaşamazken bazı insanlar da sorun yaşıyorlar... Kimileri sorun yaşayanların genelde intel+nvidia kombinasyonuna sahip olduğuna dikkat çekmiş...

http://timodev.ch/images/bo_vs_mw2.png

Oyun optimize edilmediğinden GPU'ya değil CPU'ya yük bindiriyor... (Kibarca tercüme ettim...)

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=185315

Nvidia'nın forumu sonuçta... İlk mesajdan başlıyor hemen. Adam 275'ten 460'a geçmiş, sonuç daha kötü oynanabilirlik...

Kimisi de oyundaki textureların bir müddet sonra sararması probleminden tırsmış...

Yani neticede sıkıntı yapıp kendiniz üzmenize gerek yok, oyun optimize yazılmamış zaten... En azından bu kadar insanın şikayeti sonucunda ortaya çıkartılan gerçek bu...

Yamalar çıkartılmış sanırım çeşitli... İsterseniz araştırıp deneyin, belki performans artışı sağlarsınız...

Umarım içinize bir miktar su serpilmiştir...

Hocam yazdıklarınızın benzerlerini bende birkaç ay öncesinde ekran kartımı abime ödünç verdiğimde şikayetlerinden sonra araştırıp bulmuştum
    Ve işin komik yanlarından biri şuydu, kendi sistemimde q6600 @3600-3500 frekanslarında kullanıyordum mw2 ve bo'da sıkıntı yoktu leadtek gtx470 kartı, abimin q9550 işlemcili sisteme takınca iki oyunda kendinden soğuttu ve OC işini de abim sıcak bakmadığından bu oyunlarda çözümleyemedik, ekran kartından şüphe etmeye başlamıştım ki BC2 multiplayer, Mafia II gibi oyunlarda sistemin ve kartın gayet güzel performans verdiğini gördüm

Sanırım dediğiniz gibi MW2 ve BO oyunlarında bir optimizasyon sorunu var, bende sistemi yeniliycem de bakalım i5 default 3.3 hızda bir sıkıntı yaratıcak mı, zaten OC yapmak için "k" serisi düşünüyorum ama sırf merakım için aklımda var bu

Bu arada 1500Watt ne demek ? Gerçekten bir problem var orda ama kartla alakalı olmasa gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomania -- 10 Mayıs 2011; 18:07:43 >

• Arkadaşlar Bende Experin Güzel Bi Klavyesi vardı.Kablosu Koptu.Exper Klavye Satıyor mu bilen varsa söylesin arkadaşlar
  • i5 2500k + gigabyte gtx460oc kullanıyorum.. gerçek 550 watt ile beraber.. ve CoD da herşey full ayarlarda olduğundan aynı sorunu yaşıyorum.. doku filtrelemeydi sanırım onu bi kademe indirdim AAx4 olarak ayarladım.. bi gram sıkıntı kalmadı..

yani i5 2500k ilede full acamıyorsun.. yani optimizasyn gercekten cok kötü.. ama şu var benim sıkıntısız oynadığım görüntü ayarları ile full ayarlar arasındada hissedilir bir fark yok =)
  • arkadaşlar ben pc'yi 10 gün önce Exper'in yetkili servisine verdim.Bugün aldım.Ancak oyunlardaki takılma hala devam ediyor.Birde bana çözüldü demişlerdi.Bu nasıl iş ya biri açıklayabilirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Llorente

arkadaşlar ben pc'yi 10 gün önce Exper'in yetkili servisine verdim.Bugün aldım.Ancak oyunlardaki takılma hala devam ediyor.Birde bana çözüldü demişlerdi.Bu nasıl iş ya biri açıklayabilirmi

Mecburen tekrar göndericeksiniz malesef hiçbir firmaya güvenilmiyor sadece başından atmak için ''tamam,halloldu'' diyorlar
  • Metalizmm ben ekran kartını değiştiricem zotac 9800 Gt eco alıcam ya sen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Llorente

Metalizmm ben ekran kartını değiştiricem zotac 9800 Gt eco alıcam ya sen?

sakın 9800 falan alma onların miladı doldu.
    bu arada benim sistem Q8300 4gb ram 800 mhz 550 W ocz fatality psu 320 gb hdd samsung ve 9600 gt ekran kartı. inan bana 1440*900 de fullde black ops falan kasmıyor. yavaşlama diye bişey yok yani.
    senin sorun bence işlemci diyecem ama senin işlemcin kaç puan veriyo W7 de overclocklu? benimki 2,5ten 3,0 a getirdim puan 7,2 den 7,3 e yükseldi. senin puanlar nasıl hepsinin yazarmısın sırayla?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.