Şimdi Ara

GTX 1660 Overclock Değerleri (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
521
Cevap
8
Favori
24.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En büyük sıkıntı ayarları düşürdügüm için uzaktaki adamları görememek. Mesela warzone da sniper alıp zoom u açtığımda atıyorum 150-200 metre ötedeki kaplamalar renderlamıyor ve adamlar piksel piksel oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidayet güneşi

En büyük sıkıntı ayarları düşürdügüm için uzaktaki adamları görememek. Mesela warzone da sniper alıp zoom u açtığımda atıyorum 150-200 metre ötedeki kaplamalar renderlamıyor ve adamlar piksel piksel oluyor.
    işlemci yetiyor mu peki ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 80-90arasi kullanım oluyor

• quote:

80-90arasi kullanım oluyor
    maksimum gördüğün bu değil mi hocam sadece warzone değil.

• quote:

80-90arasi kullanım oluyor
    Hocam 750tl-800tl fiyatlara düz 4790 alabiliyor muşsunuz bir bakın derim düzüde işinizi rahat rahat görür.

• Aynen zaten bir tek War Zone böyle zorluyor

• quote:

Aynen zaten bir tek War Zone böyle zorluyor
    Bence sistem yenilemek yerine düz 4790 al hocam 700 lira civarına en temizi eski işlemciyi satsan baya az bir para ödeyeceksin.4790 ile 2060a kadar istediğini kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 31 Ağustos 2020; 0:2:48 >
  • Ozaman öyle yapayım uygun fiyatlı bir işlemci kovalayım. Bu arada ufak bir benchmark yaptım böyle bir sonuç çıktı stok halde.

GTX 1660 Overclock Değerleri

• quote:

Ozaman öyle yapayım uygun fiyatlı bir işlemci kovalayım. Bu arada ufak bir benchmark yaptım böyle bir sonuç çıktı stok halde.

i7 4790’ı uğraşmadan 750 civarına düz fiyat bulursunuz sanırım ama kovalarsanız düz 700 civarıda düşebilir belki biraz zor ama.Bu arada bu benchmark değerini kayıt edin overclock yaptıkça test yaparak farka bakarsınız bence overclock ile bir süre gidebilir 10fps civarı artış sağlayabilirsiniz çipi güzelse kartın.Sizin işlemciyide fiyat araştırması yapıp satışa koyun bence hemen satılmayabilir çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 31 Ağustos 2020; 0:17:20 >

• Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• quote:

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
    Ne demek sizin gibi ne yapacağına karar veremeyen insanlar için parayı en iyi şekilde yönetmeye yardımcı olmak zevk veriyor.

• Arkadaşlar 1660 super veya 1660ti kullanan arkadaş var mı witcher 3 fps değerlerini paylaşabilecek aradaki fps farkına göz atsak.
  • Arkadaşlar Merhaba..

1 yıl önce Vatan'dan hazır oem sistem satın aldım. Ryzen 5 2600 ve Msi 1660 ventus x oc ekran kartlı.. sistemde 16 gb ram var..

Malum 1 sene sonunda oyunlar güncellene güncellene az da olsa fps düşüşü yaşamaktayız.. özellikle cod warzone'da bu daha belirgin... Son zamanlarda warzone'da fps kazanmak için grafikleri kısa kısa sanki fifa 2007'nin fps oyununu oynar gibiyim... kısaca görüntüden ödün verdikçe zevk alamaz hale geldim. Bırak zevki oyun 120fpsde ama görüntü çamur...

Uzun zamandır oc aklımdaydı ve Afterburner ile başladım... Afterburner test sonucu core clock: +135 sonucunu verdi.. Memory clock birşey yazmıyor.. sadece bu değerle malum birşey olmuyor.

Ben de baktım herkes core'u +200 memory 900lere çekmiş uçuyor.. ben çektim ne warzone ne pubg steam açabildim.. ilk ekrandan donma kasma hiçbir tuş çalışmıyor direkt restart..

Denemelerim sonucu değerleri oldukça düşürdüm bu sefer oyuna giriyorum o zaman atıyor.. Core 120 memory 300de bile çöküyor..

ramler ocli değil normal frekanslarında çalışıyor hatta ram frekanslarını düşürdüm gene etki etmedi...

Sizin yapıp benim yapamadığım ne var nerde yanlış yapıyorum anlamadım GTX 1660 Overclock Değerleri 

1 Sene daha bu kart bizi götürür sonra da yarı yolda bırakır diye düşünüyorum.. Bu yorumum sadece battle royale oyunları için geçerli tabi kartı küçümsemiyorum.

@MyFirstDogMorphine

@TaharetMuslugu

@FoonBoi

• Muhtemelen gpu o.c. işi bozuyor olmalı, ventusun X modelide soğutma ve besleme açısından biraz ezik oluyor, bu sebeple ventus X lerin power target 100 den öte gitmiyor diye biliyorum.

Düz ve superin farkı ise sadece bellek tipi/hızı, super modelide sadece bu fark ile TI yı yakalıyor, bu sebeple gpu ya dokunmadan sadece bellek hızı arttırmayı denemeniz daha yerinde bir hareket olabilir.

• abayismail A kullanıcısına yanıt

Hocam core clock pek bir etki etmiyor zaten +100 versen bile kafi fakat memory clock +300'de çöküyorsa kart çok kötü bir çipe denk gelmiş olma ihtimaliniz yüksek ben sürekli olarak +999 memory clock olarak kullanıyorum kartımı ve belleklerimin markası micron eğer belleklerinizin markası hynix vesaire ise ondan kaynaklı olabilir.Core clockta çökmesi hiçbir önem arz etmiyor yani anlayacağınız kazancı bellekten sağlıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 29 Kasım 2020; 18:0:51 >
  • Teşekkürler cevaplarınız için.

Daha sonra birkaç düzenleme yaptım.
    Core 135
    Memory 500 ile 2-3 haftadır sorunsuz oynuyorum. Nasıl düzeldi ne oldu bilmiyorum oyunlarda sıkıntım kalmadı. Bu kadar ayarla bile pubg steam'de güzel sonuçlar aldım çok bariz şekilde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abayismail

Teşekkürler cevaplarınız için.

Daha sonra birkaç düzenleme yaptım.
    Core 135
    Memory 500 ile 2-3 haftadır sorunsuz oynuyorum. Nasıl düzeldi ne oldu bilmiyorum oyunlarda sıkıntım kalmadı. Bu kadar ayarla bile pubg steam'de güzel sonuçlar aldım çok bariz şekilde.
    Çekirdeği bence 135 bile verme zaten çip pek iyi değil anlaşılan 100’de bırak çekirdek hızını belleği arttırmaya çalış yavaş yavaş 600-700lere
  • MSI ventus xs modelini kullanıyorum bellekler Micron güvenilir ölçüde o.c için hangi değerler verilmeli?

• quote:

Orijinalden alıntı: JackTim

MSI ventus xs modelini kullanıyorum bellekler Micron güvenilir ölçüde o.c için hangi değerler verilmeli?
    Hocam onun bir ölçüsü yok maalesef ama ben yaklaşık 1.5 senedir +999 memory +150 core clock ile sağlıklı bir şekilde devam ediyorum belleklerim micron.Garanti süresince bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 21 Aralık 2020; 11:55:17 >
  • abayismail A kullanıcısına yanıt

Benim skorum yanlış yazılmış +120 core +999 memory clock kullanıyorum.asıl getiri emmory clockdan memory clock +900 den başalyarak deneyin +999 kadar gidin +900 yemesse +750 den başalayarak deneyin. Core clck +120 deyken 2040-2070 mhzlerde takılıyor. 1950 mhz ve üzeri kafi 2100-2150 mhzde çalışmasını bir getirisi yok.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.