Şimdi Ara

GTX 1660 Overclock Değerleri (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
521
Cevap
8
Favori
24.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: münşi

1660 oc yapıalrak oc yapılmamış 1660ti performansı veriyor. ama arkadaşlar 1660ti ın da oc edilebildiğini unutuyorlar. bu durum da bence komik

hele bendeki gibi stok değerlerde 60dereceyi geçmeyen bir kart için OC potansiyeli oldukça fazla. ben de rtx2060a yaklaşıyorum oc ile.. ben de mi konu açsam arkadaşlar rtx2060 almayın 1660ti alın oc ile aynı performansı veriyor zaten diye

Alıntıları Göster
    Ben 1660ti a yaklaşmıyorum direkt aynı oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

1660 oc yapıalrak oc yapılmamış 1660ti performansı veriyor. ama arkadaşlar 1660ti ın da oc edilebildiğini unutuyorlar. bu durum da bence komik

hele bendeki gibi stok değerlerde 60dereceyi geçmeyen bir kart için OC potansiyeli oldukça fazla. ben de rtx2060a yaklaşıyorum oc ile.. ben de mi konu açsam arkadaşlar rtx2060 almayın 1660ti alın oc ile aynı performansı veriyor zaten diye

Alıntıları Göster
    Ayrıyetten şunuda ekleyeyim oc yapınca sıcaklık artmıyor.

• hayır hocam olur olmaz demiyorum.. olur bal gibi de olur.. gtx1080e oc yapar 1080ti performansı alırsın bunda ne var. Ama gtx1080e 1080ti ile aynı performansı veriyor diyemezsin.. veriyodur evet ama işin adı bu olmaz yani.. çünkü oc ile güç tüketimin artar sıcaklığın artar bir sürü etken var. 1660 oc ile benchmarklarda atıyorum %10 performans artışı sağlıyorsa 1660ti da oc ile %10 performans artışı sağlar.. nasıl aynı performansı vermiş oluyor bu durumda??
  • quote:

hayır hocam olur olmaz demiyorum.. olur bal gibi de olur.. gtx1080e oc yapar 1080ti performansı alırsın bunda ne var. Ama gtx1080e 1080ti ile aynı performansı veriyor diyemezsin.. veriyodur evet ama işin adı bu olmaz yani.. çünkü oc ile güç tüketimin artar sıcaklığın artar bir sürü etken var. 1660 oc ile benchmarklarda atıyorum %10 performans artışı sağlıyorsa 1660ti da oc ile %10 performans artışı sağlar.. nasıl aynı performansı vermiş oluyor bu durumda??
    Hocam anlatamıyorum galiba bakın diyorsunuz ki 1660 %10 kazanç sağlıyorsa ti da sağlar diyorsunuz ama öyle değil ti ile %10 luk bir artış yok.Bir video atayım anlarsınız siz stok halden sadece maks 5-6 fps kazanç sağlarken 1660 12fps ye kadar kazanç sağlıyor yani 1660 1660ti performansına gelirken normal performansının üstüne 10-12 fps koyuyorken 1660ti overclock konusunda bu kadar kabiliyetli değil dolayısıyla sizin oc li kartınız ile benim oc li kartım arasında taş çatlasın 5-6 fps oynar.
    WGAP Gamingyoutube
    GTX 1660 vs GTX 1660 Ti | Stock & OC Tested | 10 Game Benchmark
    https://www.youtube.com/watch?v=Lg3QiJqc4JI&feature=youtu.be

Bakın bu videoda 1660 tam overclocklanmamış bile 200mhz altında bu videoda sınırının.Videoda 4800mhz memory görünüyor ama benim kartı ben 5000mhz yani 10gbps olarak kullanıyorum yani videodaki 1660 oc nin üzerine 1-2 fps daha eklersek benim kart en sağdaki de sizin kartın oc lisi şimdi ikna olmuşsunuzdur umarım.Yani %10 bir performans artışı her kartta görülecek bir durum değil.1660ti da böyle bir artış yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 13 Nisan 2020; 20:10:46 >

• Dostum sen durmadan "1660 oc, 1660 ti ile aynı performansı veriyor" diyorsun ama öyle birşey yok, al kendi skorlarınla karşılaştır;

1660 ti default;

GTX 1660 Overclock Değerleri

1660 ti oc;

GTX 1660 Overclock Değerleri

Ayrıca bende ki kart silikon kalitesi düşük 6G modeli STRIX 06G veya Gaming X gibi bir model olsa skorlar dahada yüksek olurdu. Bende ki kart oc yapmama rağmen +2000mhz'e çıkmıyor. 1500 TL'e bu kadar

Sen kartını 1660 ti ile değil, shder(cude core) sayısı olan 1660 super ile kıyaslamalısın.

1660 ile 1660 super ile aynı kart çünkü, 1660'a 14gbps bellek koymuşalr super diye satıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 13 Nisan 2020; 20:26:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Dostum sen durmadan "1660 oc, 1660 ti ile aynı performansı veriyor" diyorsun ama öyle birşey yok, al kendi skorlarınla karşılaştır;

1660 ti default;

1660 ti oc;

Ayrıca bende ki kart silikon kalitesi düşük 6G modeli STRIX 06G veya Gaming X gibi bir model olsa skorlar dahada yüksek olurdu. Bende ki kart oc yapmama rağmen +2000mhz'e çıkmıyor. 1500 TL'e bu kadar

Sen kartını 1660 ti ile değil, shder(cude core) sayısı olan 1660 super ile kıyaslamalısın.

1660 ile 1660 super ile aynı kart çünkü, 1660'a 14gbps bellek koymuşalr super diye satıyorlar.
    Nasıl öyle bir şey yok lütfen bir yukarıya çıkıp konunun galerisine bakar mısınız.Yukarıdaki arkadaş için attığım videoyuda izlerseniz mutlu olurum oyunlarda ve heaven benchmarkta aynı firestrike hiç denemedim.Size kanıtlarımı sunuyorum ama hala aynı performansı vermiyor diyorsunuz.Bakın yukarıda heaven skorlarım var galeride.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 13 Nisan 2020; 20:34:6 >

• Yine mi bu kanser videolar

Foruma 1231231 kere yazdık bir daha yazalım bu tür youtube kanallarında bu kartlar cpular filan yok, bir kaç tane kart bir kaç tane cpu var çekirdek açarak kapayarak hız düşürerek vs. simüle ediyorlar yani kanal içerikleri tamamen fake videolar.

Kanıt sundum diyorsun yap fire strike göster grapich scorunu kanıtla. Ben senin için fire strike grapich scorelarını attım, ister kendi skorlarınla karşılaştırır ister karşılaştırmazsın daha fazla bu gereksiz muhabbeti uzatmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 13 Nisan 2020; 20:38:29 >
  • quote:

Yine mi bu kanser videolar

Foruma 1231231 kere yazdık bir daha yazalım bu tür youtube kanallarında bu kartlar cpular filan yok, bir kaç tane kart bir kaç tane cpu var çekirdek açarak kapayarak hız düşürerek vs. simüle ediyorlar yani kanal içerikleri tamamen fake videolar.

Kanıt sundum diyorsun yap fire strike göster grapich scorunu kanıtla. Ben senin için fire strike grapich scorelarını attım, ister kendi skorlarınla karşılaştırır ister karşılaştırmazsın daha fazla bu gereksiz muhabbeti uzatmayacağım.
    İndirip bir bakacağım firestrike.Sadece bu video değil bir sürü ayrı oyunların fps testleri var.Hepsinin fake olduğunu düşünüyorsanız diyecek bir şeyim yok.Bir insan neden 1660 oc 1660ti ile aynı diye fake bir video yapsın bunun mantığı neresinde.Eğer heaven benchmark skorunuz varsa gönderin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 13 Nisan 2020; 20:39:16 >

• Çünkü youtubeda her view para demek yani izlendikçe para kazanıyorlar, youtube'un temel mantığı, içerik doğru değil vs. umurlarında değil, izleyende anlamıyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 13 Nisan 2020; 20:40:7 >
  • quote:

Çünkü youtubeda her view para demek yani izlendikçe para kazanıyorlar, youtube'un temel mantığı, içerik doğru değil vs. umurlarında değil, izleyende anlamıyor zaten
    Hocam rica etsem heaven benchmark atar mısınız.Firestrike 6gb diyor şuanda oyun indiriyorum indiremem maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 13 Nisan 2020; 20:40:22 >
  • quote:

Çünkü youtubeda her view para demek yani izlendikçe para kazanıyorlar, youtube'un temel mantığı, içerik doğru değil vs. umurlarında değil, izleyende anlamıyor zaten
    Heaven benchmarkınızı bekliyorum karşılaştıracağım.

• Ben testleri attım, şu an başka test yapamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben testleri attım, şu an başka test yapamam.
    Tamam o zaman internete girip bakabildiğiniz kadar 1660ti heaven benchmark testine bakın ve benim testten almış olduğum 77fps aklınızda dursun.Eğer bunlarında fake olduğunu düşünüyorsanız bir ara siz yaparsınız artık bu kartlar aynı performans veriyor bu halleriyle yani neden anlamak istemiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 13 Nisan 2020; 20:46:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-041FF024C

Öylemiymiş kusura bakmayın ben bir arkadaştan sınırda diye duynuştum ama yinede bu kadar fps getirisi yok diye biliyorum ben neden bu kadar getirisi olmadığı hakkındada bir fikrim yok.Yani overclock olsa bile fazla fps kazancı sağlamıyor.Benim garibime giden olay şu şimdi benim kart 10gbps belleğe sahip şuanda overclockla 1660ti stock olarak 12gbps ve cuda çekirdeği daha fazla bu kartlar nasıl aynı performansı veriyor aklım almıyor gerçekten.Sanırım 1660larda oldukça kaliteli GDDR5 bellekler kullanılmış hız GTX 1080 çünkü belleklerin.

Alıntıları Göster
    Yav dostum kendinde yazmışın zaten;

"olay şu şimdi benim kart 10gbps belleğe sahip şuanda overclockla 1660ti stock olarak 12gbps ve cuda çekirdeği daha fazla bu kartlar nasıl aynı performansı veriyor aklım almıyor"

1660 10gbps - 1408 shader (sende ki oclu 1660)
    1660ti 12gbps - 1536 shader (default 1660 ti)

GPU hızlarıda aynı diyelim.

Akıl var mantık var bu iki kartın performansı nasıl aynı olabilir? Zamanında birkaç video izlemişsin oradan takıntı yapmışsın, 1660 oc 1660 ti ile aynı performans verip yazıp duruyorsun, biraz mantık lütfen...

Hadi herşeyi geçtim 14gbps bellekli 1660 super bile 1660 ti'dan azda olsa geride sen ise 10gbps 1660 oc'un 1660 ti ile aynı performansda diyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 13 Nisan 2020; 20:55:56 >

• quote:

Yav dostum kendinde yazmışın zaten;

"olay şu şimdi benim kart 10gbps belleğe sahip şuanda overclockla 1660ti stock olarak 12gbps ve cuda çekirdeği daha fazla bu kartlar nasıl aynı performansı veriyor aklım almıyor"

GPU hızlarıda aynı diyelim.

Akıl var mantık var bu iki kartın performansı nasıl aynı olabilir? Zamanında birkaç video izlemişsin oradan takıntı yapmışsın, 1660 oc 1660 ti ile aynı performans verip yazıp duruyorsun, biraz mantık lütfen...

Hadi herşeyi geçtim 14gbps bellekli 1660 super bile 1660 ti'dan azda olsa geride sen ise 10gbps 1660 oc'un 1660 ti ile aynı performansda diyorsun

Alıntıları Göster
    E bende diyorum işte nasıl olabilir ama oluyor işte sana kanıt sunuyorum kanıt.

• Hala kanıt deyip duruyorsun sırf senin için işimin arasında fire strike testi yaptım hem oclu hem def karşıaştır diyorum karşılaştırmıyorsun.

Neyse hata bende, forumda üyelerin kullandığı ürünlerin en iyi olduğunu, kendi ürünlerine asla laf ettirmeyeceğini vs. unutmuşum yine kanser bir tartışmaya girdim, nerden mesaj attıysam.

Tamam kardeş sen haklısın 1660 ti=1660oc (dikkat edin 1660 super'de değil, direkt 1660 ti) oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 13 Nisan 2020; 21:2:53 >
  • quote:

Hala kanıt deyip duruyorsun sırf senin için işimin arasında fire strike testi yaptım hem oclu hem def karşıaştır diyorum karşılaştırmıyorsun.

Neyse hata bende, forumda üyelerin kullandığı ürünlerin en iyi olduğunu, kendi ürünlerine asla laf ettirmeyeceğini vs. unutmuşum yine kanser bir tartışmaya girdim, nerden mesaj attıysam.

Tamam kardeş sen haklısın 1660 ti=1660oc (dikkat edin 1660 super'de değil, direkt 1660 ti) oldu mu?
    Firestrike olsa yapacağım oyun indirdiğimi ve şuanda 6gb indiremeyeceğimi söyledim size.Hala yok testi attımda karşılaştırmadında bilmem ne heaven at karşılaştırayım.

• quote:

Hala kanıt deyip duruyorsun sırf senin için işimin arasında fire strike testi yaptım hem oclu hem def karşıaştır diyorum karşılaştırmıyorsun.

Ayrıyetten 1500 liralık bir kart için burada en iyisi falan filan diye kıçımı yırtacak değilim umurumda bile değil şu kadar iyi şu kadar kötü ben burada doğruları göstermeye çalışıyorum.Ben burada fanboyluk yapmıyorum bir şey yapmıyorum tamamen yaşadıklarımı aktarıyorum sen ise burada gelmiş yok olamaz vay nasıl olur böyle bir şey akıl var mantık var gibi laflar ediyorsun.Gel oyun testleri vs kariılaştıralım diyorum firestrike atıp karşılaştırmıyosun diyosun.3 kuruşluk şeyin neyini savunacakmışım ben.Ayrıyetten kullandığım ürünleri övmektende nefret ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 13 Nisan 2020; 21:6:11 >

• Aynen kardeşim;

Bu iki kartın performansı aynı sen haklısın, hatta 1660 oc daha üstün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 13 Nisan 2020; 21:6:24 >
  • quote:

Aynen kardeşim;

Bu iki kartın performansı aynı sen haklısın, hatta 1660 oc daha üstün...
    hahahahskksmxnxkkwksks

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.