Şimdi Ara

GTX 1080 Tİ Performans Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Sizlerin tecrübesine danışmak istedim. 2 gün önce stabil çalışan sisteminde ekran kartı değişikliği yaptım. Eski ekran kartım ZOTAC GTX 970 di yeni ekran kartım ASUS GTX 1080 Tİ ROG Strix
    Öncelikle neden bu ekran kartını aldın dünya para verip gereksiz diyenler olacaktır sanırım. Kart bana gerçekten çok komik bir rakama geldi. Ondan dolayı aldım. Sistem bileşenleri imzam da yer alıyor. Sorunum şu;

    Ben aktif olarak CS GO ve PUBG oynayan birisiyim. Bu iki oyunda da aldığım FPS değerleri olsun veya performans olsun 1080 Tİ ye göre bana pek normal gelmedi.
    PUBG ciddi bir sorun yok aslında 1080 P 144hz monitörde ultra ayarlarda FPS 95-120 yer yer 140 lara çıktığını gördüm gayet akıcı fakat;

    CS GO 1080 P en düşük ayarlara da çeksem görüntüde yatay kırılmalar meydana geliyor sanki hz sorun çıkartıyormuş gibi. Bariz bir şekilde akıcılık hiç yok. FPS 120-200 arası seyrediyor yer yer 300 görüyorum çok çok nadir 400 çıktığı oluyor. Oyun hiç akıcı değil mecburen 4:3 1280x960 çözünürlükte tam ekrana scale edip o şekilde akıcılığı elde edebiliyorum.

    GTX 970 de böyle bir şey yaşamıyordum. Acaba dar boğaz mı yapıyor sorusu geldi aklıma fakat sistem güçlü bir sistem emin olamadım. Sizlerin tecrübesine danışmak istedim. Öneriniz var mıdır?
    Şimdiden teşekkürler







  • Sistem özelliklerinize göre Pubg gibi bir oyunda gayet akıcı oynayabiliyorsanız darboğaz sıkıntısı olduğunu sanmıyorum.

    Monitörünüzün ekran yenileme hızının 144hz olduğunu söylemişsiniz. Dolayısıyla bir oyundan 144 fps'nin yukarısında bir değer almaya başladığınız an, oyunun grafik ayarlarında v-sync ayarı açık değilse ekranda yatay kırılmalar meydana gelecektir ki normaldir. Ekran kartınız monitörünüze saniyede gösterebileceğinden daha fazla miktarda görüntü yollarsa kırılmalar tabiki oluşacaktır. O yüzden oyunların hemen hemen hepsinde v-sync ayarı mevcuttur. Bu ayar açıldığında ekran kartınız monitöre desteklediği kadar görüntü yollar. Hatta bazı oyunlarda fps miktarını bile seçebiliyorsunuz v-sync ayarı adı altında. Misal fifa da 30fps 60fps yada sabitleme yapmama gibi ayarlar mevcuttur.

    Velhasıl darboğaz sıkıntısı değil bana göre. Cs Go'da v-sync ayarı olduğunu hatırlıyorum. Onu açarsanız ekrandaki kırılmaların olmadığını göreceksiniz.


    Kolay gelsin.




  • V-sync ayarini nvidia panelinden actigim zaman 60fps sabitliyor ve kirilmalar devam ediyor. Ayrica mouse tepkileri yavasliyor. Oyunu en yuksek ayarlara aldigin zaman vsync kapali haldeyken fps yine ayni ama yirtilmalar yine var. Belli basli yerlerde okudum cogu ram ile alakali oldugunu soylemis ramler single channel calisitigindan oluyormus ama benim ana kartta 4 slot var hepsi dolu zaten. Cpu-z den bakinca dual channel calistigini gorebiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitörünü 144 hz'de kullanıyosan v-sync açtığın zaman 60a değil 144'e sabitler. 60'a sabitliyor ise monitörünü 60 hz'de kullandığın anlamına gelir.

    Ayrıca 4 slot dolu ise quad channel olur ve işlemcin quad channel ram desteklemiyor..
  • nTaG kullanıcısına yanıt
    144 sabitlemesi konusunda emin değilim driveri sildim kurdum o sırada vs. 144hz çekmeyi unutmuş olabilirim. Vsync açtığımda 60 fps sabitledi. 144hz de tekrar deneyeceğim.
    Az evvel şirketimde bulunan farklı bir 1080p 43" ekrana display port ile bağladım. FPS değeri cs go 1080P de 400-450 arası, 4:3 1280x960 da 700-800 arası oynuyordu. Fakat ekrandaki yırtılmalar hala devam ediyor.
  • Innocenzio kullanıcısına yanıt
    Ekran yırtılması konusu aşağıdaki linkte çok güzel anlatmış. İlk mesajımda anlattığımın daha uzun bir açıklaması olarak düşünebilirsin.
    https://www.sordum.net/17923/vsync-dikey-senkronizasyon-nedir-nasil-kullanilir/

    Senin durumunda ise v-sync açık ve halen daha ekran yırtılması oluyorsa, v-sync büyük ihtimalle etkinleşemiyordur. Dolayısıyla monitör ve ekran kartı arasındaki görüntü sabitlenmediği için ekran yırtılması devam edecektir.

    Bu sorununun özellikle cs go'da olduğunu söylüyorsanız, o zaman sıkıntı şunlardan kaynaklanabilir;
    -Ekran kartı sürücünüz oyun için tam olarak optimasyon yapamıyor.Yeni sürücülerin çıkmasını bekleyeceksiniz.Ve ya hali hazırda ekran kartınız için çıkmış olan eski yeni ne kadar sürücü varsa indirip tek tek kurup denemeler yapabilirsiniz. Sadece cs go'ya has bir durum olabilir ve bu sürücülerden biri cs go için tam optimasyon sağlayabilir.

    -Ya da oyundan kaynaklanan bir sıkıntı var ki o zaman oyuna güncelleme gelmesini bekleyeceksiniz. Her zaman demişimdir. Yüksek donanım her zaman mükemmel oynayış anlamına gelmiyor. Oyunda veya sürücülerde bir sıkıntı varsa bu tarz sıkıntılar ile karşılaşabiliyorsunuz.


    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 16 Mart 2018; 14:20:45 >




  • Innocenzio kullanıcısına yanıt
    1080 Ti çok güçlü bir kart. Gördüğüm kadarı ile işlemcini temel frekansta kullanıyorsun, OC yapmanı tavsiye ederim. Görüntüyü windows çözünürlük ayarlarından veya Nvidia denetim masasından 144 hz'e çekip, oyundaki tüm ayarları maksimuma getirip dene. Ayrıca 3d ayarların yönetilmesi kısmında cs go'yu yüksek performanslı nvidia grafik sürücüsü ile mi çalıştırıyor onu kontrol ettin mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nTaG -- 16 Mart 2018; 15:1:55 >
  • cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Sorunun kaynağını buldum. Başlatma seçeneklerini arkadaşım yollamıştı bana. Orada -freq 75 yazan bir komut var. Bu komut sanırım oyunu 75hz de aç anlamına geliyormuş. 75 silip 144 yaptığımda sorun ortadan kalktı. Cs GO boş servere girince 500-600 fps arası seyrediyor. Topluluk sunucularında 200-300 arası seyrediyor. Bu da normal mi tabi tartışılır fakat yırtılma sorununu çözdüm. Umarım başkalarına da rehber olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.