Şimdi Ara

Gtx 1070 ve İşlemci Kullanımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam sizin anakart ne ki bir de ramlari mutlaka 16gb tarafından tamamla. Şimdilik bunu yap. Zen işlemciler çıkmadan da Intel tarafından da arayışa girme. Ben şu an zenleri bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 18 Aralık 2016; 11:15:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartım Msi B150 Gaming M3, zaten ramler 16gb. Ama 4x4 şeklinde. Evet evet kesinlikle çok yakın bir zaman da işlemciyi değiştirmeyi düşünmüyorum zaten. Anakart alıp oc yapmak daha mantıklı geliyor gözüme.
  • Arkadaşlar da yazmışlar, söylemişler zaten ama o işlemcinin o karta darboğaz yapması teknik olarak mümkün değil. Stok hızda bile besler o kartı işlemciniz. Sıkıntı parça kaynaklı muhtemelen, deneyerek bulmak gerekiyor.
  • CYRUX kullanıcısına yanıt
    anakart da alma hocam ben sipariş verip iptal etmiştim z170i aceleye gerek yok bu şekilde kullanıp beklemede kalalım şimdi zenler beklediğimden de iyi çıkarsa anakart değişikliğine gidip zene geçmeyi düşünüyorum. kırk yılın başı bir sistem topladım ona da bin pişman oldum... tek umudum zen...
  • Var hocam özellikle bazı oyunlarda yüksek ayarlarda 1080p 144 hertz çözünürlükte yaşayan çok kişi var. Darboğaz kesinlikle yapmaz diye bir tanım olamaz zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr.duman

anakart da alma hocam ben sipariş verip iptal etmiştim z170i aceleye gerek yok bu şekilde kullanıp beklemede kalalım şimdi zenler beklediğimden de iyi çıkarsa anakart değişikliğine gidip zene geçmeyi düşünüyorum. kırk yılın başı bir sistem topladım ona da bin pişman oldum... tek umudum zen...

Hocam işte şu oc işi canımı sıkıyor oc edemiyorum işlemcimi anakartım yüzünden sırf o yüzden. Bir de ramlerimin frekanslarını kullanamıyorum normalde 2666 benim anakart 2133 destekliyor.

Zen konusuna gelirsek, pek bir umudum yok gibi bilemiyorum. Bekleyip göreceğiz.
  • ekran kartınızı fx 8350'li bir sistemde test edebilirmisiniz ?
  • Bence bu 6 serisi işlemcilerin sorunu şu.

FIVR'in Anakarta Taşınması: Tam Dahili Voltaj Regülatörü (Fully Integrated Voltage Regulator-FIVR) artık işlemcinin içinde yer almayacak. Anakartların üzerinde konumlandırılacak. Bu sayede 4790K'nın dahili FIRV ile 95W TDP değeri 6700K'da 91W'a düşürülmüş. FIVR'in anakarta taşınmasıda teorik olarak anakartların işlemci performansını etkileyebilir. Optimize bir BIOS ve kaliteli bir FIVR ile daha iyi performans alabiliriz.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Maalesef mümkün değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CYRUX

Maalesef mümkün değil

skylake işlemcilerde daha önce benzer sorunları burada anlatanlar oldu özellikle bf1 oyununda genel bir durummudur sorunuda çözerseniz yine burada paylaşırsanız iyi olur.
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Öyle umuyorum. Oc yapabildikten sonra biraz daha aşmış olacağım umarım bu sorunları.

Ne kadar ilginç. Yeni nesil işlemcimin sonuna kadar kullanmam gerekiyor ki 1070'i beslesin, sistemde darboğaz yaratmasın...

Kimi suçlamak gerekiyor bu durumda ? O kadar paralar yatır ama yine de bir yerden sorun çıkıyor masrafa giriyoruz.

Böyle bir işlemcinin yetememesini cidden kabullenemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

quote:

Maalesef mümkün değil

skylake işlemcilerde daha önce benzer sorunları burada anlatanlar oldu özellikle bf1 oyununda genel bir durummudur sorunuda çözerseniz yine burada paylaşırsanız iyi olur.

Her yolu denedim, çözüm yok. Anakartı aldıktan sonra(1-2 ay içerisinde) buraya sonuçları yazarım.

• quote:

Öyle umuyorum. Oc yapabildikten sonra biraz daha aşmış olacağım umarım bu sorunları.

Ne kadar ilginç. Yeni nesil işlemcimin sonuna kadar kullanmam gerekiyor ki 1070'i beslesin, sistemde darboğaz yaratmasın...

Kimi suçlamak gerekiyor bu durumda ? O kadar paralar yatır ama yine de bir yerden sorun çıkıyor masrafa giriyoruz.

Böyle bir işlemcinin yetememesini cidden kabullenemiyorum.

bir nevi para tuzağı diyelim işlemci tarafında bir nm çılgınlığı oldu nm düşdükçe iyi oluncak dendide ben pek öyle sanmıyorum, bir çok insan güçsüz kart kullandığından oyunlarıda düşük ayarlarda açtığından durumdan haberi yoktur işlemcinizde ucuz bir işlemci değil nabmak gerekir değilmi 1500 tl 2000 tl mi harcıyacağız işlemciye iyi oyun deneyimi yaşamak için. inşallah çözersin sorununu.

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle durum. Teşekkür ederim umarım çözebilirim..
  • Benzer bir problem bende de var. i5 6500 kullanıyorum 3.2Ghz. MSI B150M Bazooka anakartım var ve 2x8gb 2133Mhz DDR4 belleklerim var. Kullandığım ekran kartıda Zotac GTX1070 AMP!.

GTA 5'te map'e bakarken imleç aşırı derecede donuyor. Hareket ediyor bekliyor bekliyor bekliyor pat diye bir daha hareket ediyor.
    KotK'da oynuorum. Onda ayarları Nvidia Paneli kullanarak bir nebze yaptım ama anca %30-40 oluyor GPU kullanımı ve şehir içi gölgeler açık yaklaşık 80fps alıyorum. İkiside CPU'ya yüklenen oyunlar. Skylake serisinde bende artık sorun olduğunu düşünmeye başladım. Bir şekilde sorununuzu çözerseniz buradan haberdar edin lütfen. Aynı şekilde bende.

Ekleme: Benzer sorunları yaşayanlar var;
    http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3092864/h1z1-low-gpu-usage-high-end-rig.html
    https://www.reddit.com/r/h1z1/comments/45xgj1/low_gpu_usage_980_ti/
    https://www.reddit.com/r/h1z1/comments/45xy5q/helping_people_with_low_gpu_usage/

Bazısı oyunun henüz Alpha aşamasında olmasına bağlamış KotK için. 2. Linkte 2. yoruma gelen 2. cevap ilgi çekici :)
    3. Linki incelemekte de fayda var. Kontrol panelden zorlayarak sistemi daha yüksek fps ve akıcılığa ulaşıldığı söyleniyor. Aynı zamanda windows görev yöneticisinden h1z1.exe önceliğini "High"a çekmekte işe yarıyormuş. "Real Time" yapmayın diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mylord92 -- 20 Aralık 2016; 8:33:12 >

• skylakelerde mi sorun var yoksa gtx1000 serisi skylake mi sevmiyor ikisi farkli seyler.skylake'yi 470 480 ile de kullanan vardir onlarda durum nedir?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.