Şimdi Ara

GTX 1070 mi RTX 2060 mı aciliyet mevcuttur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • işlemci olarak kullandığım i7 4790 ekran kartım bozulduğundan dolayı yeni ekran kartı almayı düşünüyorum. asus strix modelinden alacağım fakat 1070 te karar kılmışken 2060ın fiyatı kafamı çok karıştırdı sizce + ve - leriyle hangisini seçmem mantıklı olacak arkadaşlar?
    ayrıca darboğaz olayınıda göz önünde bulundurmam gerekiyor sanıyorum yardımlarınızı bekliyorum.

Edit: AMD istemiyorum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramcho_35 -- 25 Ocak 2019; 0:7:27 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

GTX mı RTX mi: Grafik Kartı Seçimi

Günümüzde oyun ve grafik alanında en önemli donanımlardan biri grafik kartlarıdır. Güncel grafik kartları arasında en popüler seçeneklerden ikisi NVIDIA'nın GTX 1070 ve RTX 2060 modelleridir. Bu iki grafik kartı, performans ve fiyat açısından kıyaslandığında, farklı ihtiyaçlara hitap etmektedirler.

Performans

RTX 2060, Turing mimarisine dayanan daha yeni bir grafik kartıdır ve bu nedenle GTX 1070'e göre daha yüksek performans sunar. Özellikle ışın izleme ve DLSS (Derin Öğrenme Süper Örnekleme) gibi yeni teknolojileri destekler. Işın izleme, daha gerçekçi ışıklandırma ve gölgeler oluşturarak görsel kaliteyi önemli ölçüde artırır. DLSS ise, performanstan ödün vermeden görüntüyü yükselterek daha keskin ve detaylı görseller sağlar.

Fiyat

Fiyat açısından GTX 1070, RTX 2060'a göre daha uygun fiyatlıdır. Bu nedenle, bütçesi sınırlı olan kullanıcılar için GTX 1070 daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, daha yüksek performans ve yeni teknolojilerden yararlanmak isteyen kullanıcılar için RTX 2060 daha uygun olacaktır.

Gereksinimler

GTX 1070, RTX 2060'a göre daha az güç tüketir ve daha düşük sistem gereksinimlerine sahiptir. Bu nedenle, orta seviye bir güç kaynağı ve anakart ile kullanılmaya uygundur. Öte yandan, RTX 2060 daha yüksek güç tüketimi ve daha yüksek sistem gereksinimleri gerektirir.

Sonuç

GTX 1070 ve RTX 2060, farklı ihtiyaçlara hitap eden iki grafik kartıdır. GTX 1070, uygun fiyatlı ve yeterli performans sunarken, RTX 2060 daha yüksek performans, yeni teknolojiler ve daha yüksek sistem gereksinimleri sunar. Karar vermeden önce, kendi ihtiyaçlarını ve bütçeni göz önünde bulundurman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşım gtx 1060 ile rtx2060 arasında yüzde 50 performans farkı mevcut.

Eğer 1080p 60 ya da 75hz monitörün varsa bence ikisini de alma. Rx580 al.

Eğer 1080p 144hz monitörün varsa rtx2060 alman mantıklı olacaktır.

Strix rtx2060 modelleri arasında en iyi soğutmaya sahiptir. Ama emin ol msi ventus modelini de alsan aynı performansı oc yapınca alacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rtx al 3 yıl daha götürür seni 1080p ultra 3 sene boyunca tokatlarsın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    rx580 düşünüyordum ama yaklaşık 6 senedir amd kullanıyorum ve yazılım saçmalıklarından o kadar sıkıldım ki artık nvidiaya dönmeyi düşünüyorum o yüzden bunlar arasında kaldım. ayrıyetten oc yapmayı düşünmüyorum.

1070te karar kılmışken 2060 fiyatı kafamı çeldi ama darboğaz gerçekleşir mi onada emin olamadım açıkcası
  • rtx 2060 al geç dostum gtxx 1080 le kafa kafaya geliyor kart neredeyse ayarları köklersin darboğaz olmaz
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    anlayamadım ayarları fullemekle dar boğaz yapmama olayını tam
  • 2060

2560x1440 çözünürlükte (monitörde)

veya

1920x1080 çözünürlükte ve yenileme hızı yüksek (144Hz gibi) monitörde oyun için

değilse 600w psu varsa 590 slmsk daha mantıklı 1700 tl

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yüksek çözünürlük yada yüksek tazeleme hızı ihtiyacı yoksa rx580 in 8gb versiyonlarını tercih etmenizde zarar görmüyorum ben. Paranız da cebinizde kalır.
  • AMD düşünmüyorum. monitörüm 60hz ama ekran kartından sonra yakın gelecekte güncellemeyi düşünüyorum onu da
  • Eğer 6 gb rami çok takmam diyorsan rtx 2060 alıp geçmen ilerisi içinde daha mantıklı olacaktır ki anladığım kadarıyla siz de ileriye dönük ekonomik bir şeyler peşindesiniz. Diğerleri hem demode gpu'lar hemde gelecek oyunlarda akıbetleri meçhul. rtx 2060 ı gtx 1070 + Rtx core + tensor core gibi düşünün.
  • Spinata S kullanıcısına yanıt
    6gb çok etkiler mi ileriye dönük olarak
  • Rtx2060 1070 ti ile karşılaştı riliyor msi ventus ,2660 a al strix alacaksan 300 köy rtx ,2070 al

• ramcho_35 R kullanıcısına yanıt
    Aslında etkilememesi gerekiyor. Far cry 5 şu zamana kadar çıkan oyunlar içersinde en güzel grafiklere sahip oyun. Bu oyunda bile ultra ayarlarda 3 - 4 gb 'ı geçmiyordur vram kullanımı. Ki üstelik birebir gerçeklikte grafikler ve açık dünya olmasına karşın. Bazı şeyleri anlamakta bende güçlük çekiyorum. Grafiksel anlamda Far cry 5 yanından geçemeyecek iğrençlikte grafiklere sahip shadow of the dop raydır'a bakıyorsun keza bu da "iç mekan" vramler almış başını gidiyor.

pc oyun dünyası satılığa çıktı, maalesef o yüzden bana pek yeterli gelmeyecek gibi geliyor. re2 remastered da bile adamlar kolpadan vram artışı gösterdiler de ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Göstergeler alarm veriyor oyun bana mısın demiyor. Sonradan anlaşıldı ki hatalı. Amma kasti amma bilmeyerek.

Bu şartlar altında karar sana kalmış. rtx 2070 ise rtx 2060 varken pek cazibeliği kalmıyor hele ki sen 1080p de kullanacağın için bence çok gereksiz.

Bundan sonrası sana kalmış. Ben olsam navi yi beklerdim. Zaten şunun şurasında bi şey kalmamış. bir kaç ay için belki yıllarca kullanabileceğin ekran kartını çok çok daha ucuza kapatabilirsin. Şu sıralar ekran kartı değiştirmek pek akıl karı değil.

• Spinata S kullanıcısına yanıt
    dediklerinde çok haklısın ama şu anki ekran kartım cortladığı için mecburen alma gereksiniminde bulunuyorum kart kafasına göre çalışıp duruyor resimlere bu konudan bakabilirsinhttps://forum.donanimhaber.com/ekran-karti-mi-arizali--136800855#136800855

acaba diyorum 1070 alıp ilerleyen zamanlarda sli desteğini mi kullansam
  • 2500 liraya rtx 2060 alın. Fazlasını vermeyin ama strix falan da gereksiz bu kart için fazla güç tüketmiyor zaten sıcak çalışan bir gpu değil.

• İkisinden de daha güçlü ve daha ucuz olanı seç :
    www.hepsiburada.com
    Sapphire RX VEGA 56 Pulse Radeon OC Ekran Kartı 11276-02-40G Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/sapphire-rx-vega-56-pulse-radeon-oc-ekran-karti-11276-02-40g-p-HBV00000AV5WJ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.