Şimdi Ara

Gtx 1060 gta 5 için yetersiz mi? (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Gta 5 i daha iyi grafiklerde oynamak için ekran kartımı asus gtx 560 ti dan msi gtx 1060 gaming x 3g ye geliştirdim. Daha sonra Nvidia experience uygulamasından oyun için optimize ayarları seçip oyuna girdim. Her şey very high ya da high ayarlarda ayarlanmış olarak 60 70 fps alıyordum. Neyse ilk başta her şey güzel sonra bi 15 dakika oynadıktan sonra aşırı kasmaya başladı 60 fps den 3 fps ye düşmeler sürekli takılma falan ben sinir oldum. Bu ayarlarda oynamak için 1080 falan mı almak lazım yoksa benim işlemci mi zayıf kalıyor?

İşlemcim Intel i7 2600K 4.1ghz ram ise 8gb. Bu sorun neyden kaynaklanıyor ve nasıl çözerim? Şimdiden teşekkürler.

Edit:

Bilgisayar çok virüs dolmuş format attım, sürücüleri güncelledim sorun kısmen düzeldi. Şuanda bütün ayarlar Ultra- Very High seviyesinde 60 fpsnin alıtna düşmüyor neredeyse fakat ani FPS düşüşleri yaşıyroum. Eskisi gibi her saniye olmuyor ama azımsanacak bir şey değil yine ara ara takılıyor. Mesela 90 fpsden bi anda 2 fps ye iniyor 1 sn sonra düzeliyor. Oyunda Benchmark Testi yaptım ve değerlere baktım FPS hep yüksekti. Yoğun grafikli alanlarda GPU kullanımı hep 97 seviyesinde idi uçarken falan. Fakat araç kullanırken bu GPU kullanımı 55 lere kadar düşüyor. GPU ısısı ise 55-65 seviyesinde. RAM kullanımı ise halen dolmuş değil. Ayarları arttırmama rağmen RAM kullanımı 3072MB/2770MB.

Bu arada ekran kartım bozulduğu için yenisini aldım. Bu yüzden ekran kartım iyi, işlemcim onun yanında zayıf.

Edit2:

Bi bilgisayarcı arakdaşa sordum RAM ile alakalı olmadığını söyledi. Haritanın uç kısımlarını yüklerken takılır dedi. Onun için SSD alman lazım GTA yı oraya yüklemen lazım çünkü haritası çok büyük hızlı hareket ederken okuma hızı yetmiyo takılıyor dedi. Siz ne düşünüyorsunuz? Bunun nasıl önüne geçerim donanımsal değişiklik yapmadan?

Edit3:

SORUN ÇÖZÜLDÜ ARKADAŞLAR

Bilgisayardaki bütün parçaların sürücülerini Aygıt Yöneticisi'nden güncelledim ve bilgisayarı yeniden başlattım. Şimdi ayarları daha çok açtım ve bu rağmen çok akıcı bir şekilde 60-70 fps bandında rahat oynayabiliyorum. Artık hiç takılma olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kopser123 -- 26 Ağustos 2017; 16:48:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 gb 1060 almakla büyük hata yapmışsın sanırım vram darboğazı yaşıyosun satma imkanın varsa satıp 1050 ti veya 6 gb 1060 al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenfb1907 -- 25 Ağustos 2017; 1:39:29 >
  • erenfb1907 kullanıcısına yanıt
    Oyun sadece 2550MB ram kullanıyor nasıl dar boğaz anlamadım ki? 500MB boş yer var.
  • Buyuk ihtimal youtubdaki testlere bakip aldınız 3gb kartı geçmiş olsun. Yapılan testler oyunun bencmark testi bu boş tarlada giden, gokyuzunde boş boş suzulen test burada 1000fps alsanizda önemli değil önemli olan oyunun içi yoğun sahneler ve siz buralarda takılma yaşıyorsunuz.

Benzer başka testide witcher 3 de yapiyor youtuber pazarlamacilari adam ata biniyor boş tarlada bir aşağı bir yukarı sora vay efendim citix 3 cigabayt kart g4560 çok iyi fps veriyor oldu olacak menüdeki fps yide saysınlar oradada 1000 fps veriyor.

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Bu adamlar niye üretmiş o zaman bu kartı anlamadım ki. 1200 liralık ekran kartından bahsediyoruz 1200 lira verip very low da mı oynayayım yuh artık.
  • https://www.youtube.com/watch?v=QU5fdK_PyMU

Bu videoda adamın ayarları benimkinden çok daha yüksek ama ve ben adamın yaptığı şeylerden çok farklı şeyler yapmıyorum. Patlayıcıların içinde dolaşmıyorum. Sadece araba ile drift yapıyorum fps 10 a düşüyor.
  • kopser123 K kullanıcısına yanıt
    Parayı daha iyi kazanmak için elamanlarına daha iyi para dağıtmak için bizim gibilerini en büyük kandiranlar söylemiş olduğum youtuberlerdir çoğumuz bakiyoruz bu testleeere işini doğru yapanlar ne yazıkkı video listelerinde en altlarda olduğu için göremiyoruz.

Şimdi nvidiaya geleyim bu karta gtx 1060 demesi bile üçkağıtcılık içindeki gpu normal gtx 1060 inkiyle bile aynı gpu değil %15 daha güçsuz bir gpu oldugu söyleniyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 8 gb ram vs 3 gb vram gta 5 için yetersiz.

• Ya herkes boş boş yorum yapmış saçma sapan konuşmayın adamın ekran kartı gayet iyi ve 3 fps gibi rakamlara iniyorsa ortada bir anormallik var. Dostum öncelikle bi afterburner indirip gpu değerlerini takip etmeni istiyorum senden. Bak bakalım fps 3'e indiğinde gpu'nun çekirdek hızı da düşüyor mu gpu kullanımı yüzde kaç oluyor yine aynı şekilde işlemciyi de takip et ona göre sorunu anlayalım. Ayrıca eğer yapmamışsan Nvidia denetim masası ayarlarından güç yönetimi modunu maksimum performansa getir yine windows'un güç modunu da yüksek performans yap öyle dene bakalım. Burdaki abuk subuk yorumlara aldırma ekran kartın yetersiz falan değil.
  • Degerlerinizi atin oyun sirasinda ram kullanimi, cpu, gpu ve disk ayni zamanda isi degerleriniz nedir? Ekran kartiniz yazilim yonunden guncel mi? Cozunurlugunuz kac? Her pc de kasmaya yol acabilicek ozel ayarlariniz acik mi? Kasma bana hic mantikli gelmedi. Ben 1g hd 7850 ekran kartim ile bu oyunu en yuksek ayarlarda oynayip bitirdim cunku. Populasyon cesitlilik ayari bile en yuksek seviyedeydi. Yukardaki bazi yorumlar bilinmeden yapilmis yorumlar dikkate almayin.

Edit : Yeni gordum, hocam o islemciniz ne sizin oyle ya bir tarafta gtx 1060 bir tarafta i7 2600k hic olmus mu? Hazir pc mi aldiniz? Sistem parcalariniz neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dangerwrestling -- 25 Ağustos 2017; 5:25:29 >
  • 3GB kart almakla hata yapmışsınız, 3GB 1060 kendi kendine darboğaz yapar.

GTA 5 1080P Ultrada vram tüketimi 3900-4500 arasıdır.
  • Su forumda ki yeni yetme gtx 900-1000 serisiyle masaustu platformuyla tanismis bilgisizleri gorunce ayar oluyorum. 3gb vram den kaynakliymismis da bilmem ne ulan adam 2500mb vram tukettigini soyluyor hala beyin yoksunu gibi 3gb vram yuzunden diyorsunuz yok yani insan mal olsa bu kadar sacmalayabilir.

Dostum buradakilere kulak asarsan sana 1080ti aldirmaya kadar giderler. 3gb vram 1080p de 2-3 oyun disinda hic bir sikinti yaratmiyor icin rahat olsun sorunun vram kaynakli degil ona emin olabilirsin. Belki driver, belki power belki de cok farkli bir sey ama emin ol 3gb vram ile alakasi yok. Burada ki cahil veletlerin lafina bakma

• Ekran kartınız ile oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz Vram dan kaynaklı sorun olduğunu düşünmüyorum. Sisteminizin sıcaklık değerleri nasıl yüksek sıcaklıklarda performans kaybı yaşarsınız. Birde bir antivirüs taraması yapmanı öneririm. Elindeki sistemle gta 5 yüksek ayarlarda oynayabilirsin o konuda için rahat olsun
  • GTA V 4gb VRAM tüketmekte.
  • Bende 1060 3gb var.Şimdiye kadar 1080p'de,GTA dahil, tek bir oyunda dahi donma,kasma yaşamadım.Vram gayet yeterli.Velevki yetersiz olsun.Fps değerleri düşse dahi oyunu yine akıcı oynatacağını düşünüyorum.Siz de acayip bir fps düşüşü var.Sorununuz vram kaynaklı değil.Yazılımsal olabilir.

• 4gb gtx 960 ile 40+ fps de yüksek ayarlarda akıcı bir şekilde fx 6100 islemciyle oynuyordum. Ayarların kimisini düşürüp rami biraz düşürmeyi deneyin bakalım ne olacak.

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Çimlerin ne kadar detay içerdiğinin ve nekran kartını nasıl zorladığının farkında değilsiniz herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BumberShoot -- 25 Ağustos 2017; 9:47:43 >
  • 2gb 960m ekran kartımla high ayarlarda gayet akıcı oynuyorum laptopta

• 3gb'lık 1060'ı ben de asla önermem ama sorun yazılımsal veya windows kaynaklı olabilir. Ekran kartı sürücüsünü yeniden kurun. Sorun devam ediyorsa bir önceki sürümü de deneyebilirsin.
  • 3 gb 1060 fiyatına göre çok verimsiz bir ekran kartı evet ama Gta5 i sorunsuz bir şekilde oynamanız gerekiyor bu kartla oyun orjinal değilse vs. bu tür sıkıntılar yaşanabilinir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.