Şimdi Ara

GTX 1050 Tİ & İ3 6100 BF1 MULTİPLAYER'DE DARBOĞAZ YAPIYOR SANKİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Multiplayer'de gpu kullanımı %100 olmuyor nedendir ? Hatta fps 40 lara falan düşüyor diğer bütün oyunlarda akıcı güzel bir şekilde oyunları sorunsuz sırtlayan bu iki bileşen bf1 de neden bana bunu yaşatıyor dostlar ?

GTX 1050 Tİ & İ3 6100 BF1 MULTİPLAYER'DE DARBOĞAZ YAPIYOR SANKİ ?GTX 1050 Tİ & İ3 6100 BF1 MULTİPLAYER'DE DARBOĞAZ YAPIYOR SANKİ ?GTX 1050 Tİ & İ3 6100 BF1 MULTİPLAYER'DE DARBOĞAZ YAPIYOR SANKİ ?

Edit: Dx12'yi kapatınca fps artışı olduğunu gördüm hatta aynı sorun fifa 19 demoda başıma geliyor ve nedense D12 ile oynadığım zaman çok gıcık anlık takılmalar oluyor fifa 19 demoda böyle saçma bir şey olması hiç normal değil zira işlemcinin ve ekran kartının çok rahat oynattığı oyun zira rami de az harcıyor her neyse DX11 ile açtığımda hiç bir drop yaşamıyorum bu durumu nasıl düzeltebilirim ?

Fifa 19 demo için aynı sorunu yaşayan varsa lüfen bildirsin.

Bu da bf1 multiplayeri DX12'yi kapatıp oynarken çektiğim ekran görüntüleri.

GTX 1050 Tİ & İ3 6100 BF1 MULTİPLAYER'DE DARBOĞAZ YAPIYOR SANKİ ?

GTX 1050 Tİ & İ3 6100 BF1 MULTİPLAYER'DE DARBOĞAZ YAPIYOR SANKİ ?GTX 1050 Tİ & İ3 6100 BF1 MULTİPLAYER'DE DARBOĞAZ YAPIYOR SANKİ ?

GTX 1050 Tİ & İ3 6100 BF1 MULTİPLAYER'DE DARBOĞAZ YAPIYOR SANKİ ?GTX 1050 Tİ & İ3 6100 BF1 MULTİPLAYER'DE DARBOĞAZ YAPIYOR SANKİ ?GTX 1050 Tİ & İ3 6100 BF1 MULTİPLAYER'DE DARBOĞAZ YAPIYOR SANKİ ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbatine -- 15 Eylül 2018; 0:27:41 >

• ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkhandemirci -- 15 Ocak 2020; 3:2:30 >
  • berkhandemirci B kullanıcısına yanıt
    o zaman i3 8100'e geçmem gerekiyor
  • berbatine kullanıcısına yanıt
    Soruyu i3 6100 - Fx 8350 den iyidir diyen arkadaşlara sorman gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Peki soruyorum i3 8100 4/4 bir işlemci eğer işlemcim i3 8100 olsaydı darboğaz yapar mıydı ?
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkhandemirci -- 15 Ocak 2020; 3:2:56 >
    Şuan sistemimde 8 gb 2400 mhz tek slot ram var, dediğiniz gibi işlemciyi i7 6700 olarak upgrade eder isem bu sefer ram bir kaç yıla başımı ağırtacak ki en basiti o da bir de 1050 ti tatmin etmeyecek malum 20XX serileri geliyor.

Bir çok yerden patlayan teker gibi bir tarafa yama yapıyorsun diğer taraftan hava kaçıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    9 yıl önce açıldı
    GTX 1080 Ti 4-Way Sli Oluyor Mu?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkhandemirci -- 15 Ocak 2020; 2:59:59 >
  • nerden baksan elinde kalıyor hele bu dolar vs de çok zor zaten elindeki monitörde 60hz bir monitör 1050ti için yeterli

ve dikey sekronizasyonu kapat

anakart işlemciyi satıp

ryzen e geç
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Galiba haklısınız.
  • Burak kardeşim işlemci sıkıntı .Multi için daha iyi işlemci almalısın. Arkadaşlar konuya benden daha hakim.Online oyun için işlemcini değiştirmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 13 Eylül 2018; 16:10:39 >
  • Babangida Babayaro kullanıcısına yanıt
    Engin hocam değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum,

İ3 6100 işlemcimi satıp multiplayer için beni üzmeyecek bir işlemci bakacam en kısa zamanda.
    Olay tamamen işlemci kaynaklı değil hocam ramlerin dual channel olması şart. Su zamanda anakart işlemci değiştirmek ateş pahası. I7 7700 de bile darboğaz olduğuna dair konular açıldı. Bu oyunu oynamak için hep işlemcileri suçluyoruz ama asıl sıkıntı dice. Oyun her güncellemede performans değişimine uğruyor. Aylık düzenli güncellemelere ara verileceği yazıyordu en son umarım stabilize halde kalır rahat rahat oynarız. Ben de aşırı bf ciyimdir. Fps drop cok can sıkıyor. Pubg stabilizasyon özürlüsü diye lanse ediliyordu ama optimize edilmiş hali bf nin alfa sürümünden daha iyi geldi bana. Ayar kısıp daha fazla fps almak hayal oldu zaten dice sagolsun. 24 kişilik mini maplerde bile ayar kısıp yüksek fps alamıyorsun ben bunu anlamıyorum asıl. size tavsiyem med low arasi ayarlayin ve vsnc açık oynayın ben öyle yapıyorum. Eski haritalarin çoğunda 60 ort. Çok çekirdekli amd daha iyi performans verir diye söylenen şeylere kulak asma oyun hala tek çekirdek ağırlıklı. umarım bf V cok çekirdeğe dayalı olur.

• bf1 4 ve fazlasi saf cekirdek islemciler harici cok kotu darbogaz yapiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hib.96 kullanıcısına yanıt
    Hayır sorun sadece multiplayer değil story mod'da bile eskisi gibi performans alamıyorum.

Eskiden işlemcim ve ekran kartım %100 (%99) çalışırken şimdi ekran kartı %70-80 işlemci kimi zaman %60 kimi zaman tam yük çalışıyordu.

Öyle fazla oyun oynayan yada ayrıntıları fazlasıyla bilen biri değilim ama ufak ufak canım sıkılmaya başladı bu olaya.

Son olarak acaba monitörden dolayı mı darboğaz yaşıyorum ? 1680x1050 monitör kullanıyorum acaba monitör mü engelliyor ekran kartının tam yükte çalışmasını ?
  • BF1 MP'de 8400 bile %100 yükte çalışıyor sen 6100 ile neden gpu kullanımım düşük diyorsun.

Sorun ortada işlemcin ağır darboğaz yapıyor.
  • hib.96 kullanıcısına yanıt
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkhandemirci -- 15 Ocak 2020; 3:2:7 >
  • Vsync açık.Kapatıp bir daha dene.
    Monitordrn olacağını sanmıyorum. Donanım değiştirmeden fps de değişiklik olduysa güncelleme veya driver dan olabilir diye tahmin ediyorum. Bf1 de yaklaşık 750 saatim var fps drop için hdd değiştirdim en son o da baya etkili oldu bi de mümkünse Windows u ssd ye kurun hdd nin okuma yazma kısmı tamamen oyuna kalsın. Unutmadan oyuna girmeden once arka planda çalışan crome u görev yöneticisi islemlerden kapat. Ram zaten yetmiyor o da baya ram yiyor. Windows un daha az ram yiyen versiyonu var ben onu kurmani tavsiye ederim Windows un dandik uygulamalri baya ram yiyor. 8gb ramin yanına bi 8 daha alamaya bakin ikinci el aynısından.

https://www.tomshardware.co.uk/battlefield-1-directx-12-benchmark,review-33864-8.html su konuyu incelemenizi tavsiye ediyorum sizin dediğiniz gibi olsaydı 4c8t 6700k ile 10c 20t 6950x arasında fark olması gerekirdi. Sonuçta 6 çekirdek fazla ama fps bazında hic fark yok. İmkanım olsa da fx serisi işlemci ile 2. 3. Nesil i5 lerin oc siz halinin bf testini alabilsem kendi ellerimle. R3 1200 bile g4560 in gerisinde bf 1 oyununda. Single core. Kesin bi bilgim yok ama bf5 te de ayni oyun motoru kullanildiysa 8700k 2700x i 1080p de gecer.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.