Şimdi Ara

GTÜ’den Marmara’ya geçmeye değer mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • param olsa Bilkent cs'ye geçerim neden ctis'le uğraşayım  

• Mareşalpapagan kullanıcısına yanıt

böyle bir durum olduğunu bilmiyordum, GTÜ'den puanı yüksek diye belki daha iyi olabilir diye düşünmüştüm GPA yüksek gelince, geçmeyeceğim gibi görünüyor şimdilik

• hvl00 kullanıcısına yanıt

cidden okulun ismi çok önemli yks circleları dışında kimse bilmiyor okulu, çok sıkıntılı bir durum mezun olduktan sonra özellikle iş ararken. Sektörde okulun isminin bilindiğini iddia ediyor hocalar ama hiç inandırıcı gelmiyor bana. Ha ben bunu bile bile yazdım götü ama artık sinirlerimi bozmaya başladı.

• cengcici C kullanıcısına yanıt
    Milleti bosver var. Ben itü deyince yildiz mi diyen yildiz tutmadı mı diyen oluyor bir sürü. İstanbul Üni sanıyor bazıları. O önemli değil. Sektör önemli ve halktan farklı oluyor genelde. Ama gtü ne durumda bilmiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

knk benim arkadas 2022 de gecti ve 1 in sonunda gecmisti

Geçen sene toplamda 21 kişi GTÜ Bilgisayar Mühendisliğinden SAÜ Bilgisayar Mühendisliğine yatay geçiş yapmış. Benzer bir şey Marmara için de var. Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 18 kişi, çeşitli üniversitelere yatay geçiş yapmış.

• Jamser kullanıcısına yanıt

GTU'den SAU'ye insan niye geçer? Objektif olarak, her açıdan daha alt sınıfta bir okul değil mi SAU?

• Jamser kullanıcısına yanıt

O SAÜ mevzusu 10 yıllık mevzu, bölümün puan düşükken öğrenciler okula dayanamayıp kaçıyormuş. Son senelerde kaçanlar genelde YTÜ, İTÜ’de başka mühendislik başka bölüm veya tıbba geçiyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikigai kullanıcısına yanıt

Eski mevzu hocam yakınmış eskiden puanları, şimdi biri 10k’dan alıyor diğeri 50k, imkânı yok öyle bir şey olmasının şu an. Bırakanların çoğu tıp okuyor her mühendislikte olduğu gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikigai kullanıcısına yanıt

biz geçtik kardeş. biz geçerken iki üniversite arasında baya puan farkı vardı. girerken de vardı 20klık aralarında fark vardı. geçerken 30kdan fazla fark vardı.

neye göre daha alt sınıfta dediğinse tartışılır. okuldan elde edeceğin verim sana kalmış. bizim o 20-25 kişilik arkadaş grubunda işsiz kimse yok mesela. geçişten sonra çoğumuz iş hayatına başladı vsvs . sakaryanın doğası ve üniversite yaşantısı gtüden daha güzel. gtüde başlarken 2015te seneye kampüsteki yurdumuzda olcaz demişlerdi. 2025te kampüs içinde sadece kızlara yurt imkanı sunulmuş 1 bina komple nerdeyse boş olmasına rağmen erkek öğrencilerin kalması konusunda sorunlar yaşanmış.

üniversitede sadece eğitim almayacaksınız orda 4-5 sene yaşayacaksınız sonuçta muallimköyde yaşamak isteyen varsa yaşayabilir ama depremde binalar dayanır mı derseniz valla benim kaldığım dönemde binaların özellikle B-A erkek bloklarının çok çok sağlam olduğunu söyleyemem.

muallimköyde sosyalleşmekse imkansız zaten kampüsten yurda geldiğin an hayat afk kalıyor :D bide giriş çıkış saatleri var ki bu aşırı derece komik saat 10 aracına binmen gerekiyor yani akşam bi etkinliğin varsa izin alman gerekiyor. kampüste bile olsan :D

yukarda belirttiklerim hala güncelliğini koruyan o dönem de sorunları olan şeylerdi. aşağıda ise neden tercih ettik noktasındayız.

geçebileceğim o dönem 4 üniversite vardı

1)deu

2)cukurova

3)saü

4)koü

1 ve 2 aynı sebepten elendi benim için Gebze eskiden %30 ingilizceydi. Bazı dersleri ingilzice alıyorduk fakat transkripte türkçe idi. bu durumda ders türkçe sayılıyordu. geçiş yaparken diğer üniversiteler doğrudan bu derslerinizi saymıyordu.

4numaranın ise olmama sebebi tamamen ders müfredatında bizim cs102 dersinin orda 2 ayrı ders olması yani koü geçersek aynı dersleri tekrar almak zorunda kalmamızdan kaynaklıydı.

3 numara ise bizim ders müfredatı yani aldığımız dersleri en çok sayan üniversite neredeyse aldığımız tüm dersleri saydırabildik. zor oldu ama uğraşıp yaptık.

bizim zamanımızda mantıklı hamleydi. 40k civarı o dönemler mühendislikte seçebileceğimiz mantıklı hamleydi gtü fakat o dönemler çok kasıntıydı. haluk hoca gittikten sonra iyice kasıntı oldu.

akademisyenlerin olumsuz davranışları, notların açıklanmaması , o dönemler gpt yok ödevlerin zorluğu ve açıklanmaması , finale girdikten sonra vizeden kaldığını öğrenmen vsvs bu tarz durumlar gtünün standartları arasındaydı. bi de ödevlerin birbirlerine bağlı olup ilkinde yaptığında hatanın ödevler sene sonunda açıklandığı için diğer ödevlerde de puanından kesmesi gibi durumlarda vardı.

bazı insanlar hakkında konuşmak istemem fakat kötü niyetli olduklarını hissediyordum.

yine de mesela hala bölümde olan bir hocama durumu anlatıp ben gideceğim dediğimde beni son kez gördüğünde ki onun derslerine tek attım kalmadım çoğu kişiyi 2-3-4 tekrar yapardı. hala gitmedin mi oğlum sen demişti. dedim hocam son görevimi yapıyorum bunu size bırakıp gideceğim diyip teslim edip gtüden ayrılmıştım.

şu an bildiğim kadarı ile bizim dönemdeki hocalardan 2-3 tanesi ayrılmış. ödev sistemi artık gpt'den dolayı yalan olmuş. quiz ağırlıklı bir sisteme dönülmüş. fakat yine de vizeler geç açıklanmaya devam ediyormuş.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.