Bildirim
GTR 2 FIA GT Racing Game (2006) [ANA KONU] (51. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Hacı ne yaptınız Monza da??Kimseden ses seda çıkmıyor -
quote:
Orjinalden alıntı: galganus12
Hacı ne yaptınız Monza da??Kimseden ses seda çıkmıyor
Ben beceremedimBırak 1.43 ü 1.45 e inemedim. Senin setupla denedim tabi yinede olmadı. Çalışmalar sürüyo
-
-
Gtr evo için site verebilecek olan var mı? -
quote:
Orjinalden alıntı: Cehennemmarşı
Gtr evo için site verebilecek olan var mı?
Genelde tüm sim. camiası bütün oyunları destekleyecek şekilde oluyor. O yüzden GTR2, GT Legends, rFactor vs. gibi oyunların mod ve dosya paylaşımının olduğu yerde GTR Evo. için de bir bölüm vardır. nogripracing.com'dan yararlanıyordum ben de son bıraktığımda. İhtiyacına cevap verebilir. Bunun dışında virtualr.net'i takip etmeni tavsiye ederim. -
Herkese merhabalar,
Uzun zaman heves edip oynayamadigim GTR 2'yi G25 sahibi olduktan sonra oynamaya basladim. Fakat soyle bir sorunum var ki arac understeer'e girdigi anda direksiyon tamamen bosaliyor, bu normal midir? Bir de G25 icin optimum donus acisi ne olmali bu oyun icin? 540º ila 360º arasini denedim, ancak ekranda gordugum ile bire bir olmadi, bu bosluk acaba o yuzden mi olusuyor diye kafama takildi.
Bir de deneyimli arkadaslar "ilk once su arabayla su pistte basla" seklinde bir tavsiye verirlerse memnun olurum.
Simdiden tesekkurler. -
tutunacak yere gelinceye kadar boşalması normal.
direksiyon için 240 derece idealdir.
f550 maranello ile bu pistten başlahttp://www.nogripracing.com/details.php?filenr=1883 üye olup indirmen gerek... -
Setupdaki değişikliklere göre de direksiyon tepkileri değişiyor.Kanat ve camber değişimlerinde downforce değiştiği için ff de bu hissediliyor.
Hocam verdiğin linkteki pist en eski versiyon,daha yeni versiyonları mevcut -
Ikinize de cevaplariniz icin tesekkur ederim.
Dun gece biraz daha arastirma yaptiktan sonra ffb icin gpl dosyasinda degisiklik yapilabilecegini okudum ve hazir degistirilmis kisimlarini kopyalayip yapistirdim. Su an cok daha gercekci tepkiler aliyorum fakat direksiyon cok ama cok agirlasti, muhtemelen cok fena kol kasi yapacagim direksiyonla bogusurken :)
Nogripracing'e uye olmustum zaten fakat cok fazla sayida pist oldugu icin acikcasi kafam karismisti. Nordschleife'yi indirmeyi dusunuyordum da ilk baslangic icin kisa pistlerde(ezberlemek kolay oldugundan) denemeler yapsam daha iyi olur diye dusunmustum.
Oyunun kendi icerisindeki pistlerden ve araclardan oneriniz var midir acaba? Bir de traction control'u acmak zorunda kalmayacagim veya en azindan low ayarda tutabilecegim bir arac da onerirseniz memnun olurum. -
Hocam bu topikte indirilmesi gereken pistleri yazmıştım bir ara,bulup tekrar yazacağım çünkü hem yeni pistler çıktı hemde sayfa çok gerilerde kaldı.Çok fazla pist var ve hepsi güzel pistler değiller,hem grafik hem de pistin kendisi olarak pek iyi değiller.Neyse birara yazarım pist listesini.
Direksiyon sert oluyor ama oyun içinden ayar yapabiliyorsun.FF i kendi sürüş tarzına göre ayarla derim.Gpl dosyasıyla falan uğraşmana gerek yok.Bu linkteki dosyayı çek,ff ayarlarını daha ayrıntılı olarak ayarlamana olanak veriyor,hem de İngilizce olanı,ilk çıkanı Fransızca ydı gıcık olmuştumBir de FF aracın tepkilerini iyi yansıttığı için nerede nasıl tepki vermeyi gerektiğini öğreniyorsun oyuna alıştıkça,mesela viraj çıkışlarında yapılan kontralara çok büyük katkısı oluyor FF in.Arabanın tepkilerini daha iyi tahmin edebiliyorsun.Tabii oyuna iyice alıştıktan sonra oluyor,hemen olmaz
http://www.nogripracing.com/details.php?filenr=2533
Bence de kısa pistlerle başla veya oyunun kendi içindeki pistlerde oyna,bir sürü güzel pist var.Hatta aşağıdaki texture update ile oyna,pistler bu update ile çok güzel oluyor grafik açısından.
http://files.file.front.com/GTR2+HD+Textures+update/;12473178;/fileinfo.html
Valla oyun içindeki sevmediğim pist Anderstorp,biraz da Estoril.Favorilerim ise Barcelona,Spa,Imola ve Enna Pergusa.Arabalarda ise tabii ki Ferrari 550 ve LamboValla bu ikisi ile oyna derim.TC açmadan oynayacağın bir Lotus vardır herhalde,başka aklıma gelmiyor.Oyunun kendi içindeki seçenekler çok kısıtlı çünkü sitelerde yüzlerce mod ve pist var yani oyun içindeki standalone araçlara ve pistlere bağımlı değilsin,istediğin tarzda ve seride modlar var.
Clutch hariç no aids oynamaya alışmaya çalış,başlarda zorlanırsın ama alışınca da bırakamazsın.Eğer araçları yolda tutamıyorsan low da aç tc ve abs yi,öyle alışmaya çalış,oyuna iyice alışınca ve pistleri ezberleyince tüm yardımcıları kapat.Ama dediğim gibi önce bir no aids olarak oynamayı dene.
Çok derin bir oyun bu,herşeyi çok gerçekçi yapmışlar.Çok fazla düşünülecek detay var,çok fazla konsantrasyon,zaman ve sabır istiyor.Gerçek bir yarışta yapılan ne varsa onları yapman gerekli.Gtr2 yi beğenirsen aynı tarzda bir de Rfactor var,o da 10 numara simülasyondur,topiği forumda mevcut
-
@galganus12,
Ustat doyurucu bilgiler icin tesekkur ederim. Topigi hemen hemen oldugu gibi okudum, sizin yazmis oldugunuz track listesini de gordum ancak sizin de belirttiginiz gibi once eldeki pistlerle oyuna alismam gerek. Su an sadece low olmak uzere TC ve ABS acik, auto-clutch da dahil olmak uzere her sey sim ayarinda. Araci yolda tutmakta cok fazla zorlanmiyorum, su an tek sikayetim frenleme de zayif olmam; ya cok fazla yavasliyorum ya da viraji kaciriyorum, bunu da henuz frenleme noktalarini iyi ogrenememis olmam ve fren basincini optimal seviyede ayarlamayi becerememe bagliyorum.
FFB icin dediginiz dosyayi gormustum daha once, indirip deneyeyim. Ayarlarla ugrasmaktan cok fazla keyif almiyorum acikcasi, gpl dosyasini degistirmek hazira konmak oldugu icin ilgimi cekmisti. Bu arada ayar demisken, pistler icin arac setuplarini iceren bir paket indirdim, direkt oradan secerek yapiyorum pist ayarlarini, bu konuda da usengecligim yuzunden hazira konmayi tercih ettim. Deger mi sizce ayar yapmayi ogrenmeye kasmaya? Bu hazir setuplardan fayda gorur muyum?
F550 konusuna gelince, benim icin su an sanki fazla hizli arac, cogunlukla M3 GTR ile surmeyi tercih ediyorum bu aralar, gorece daha yavas bir arac oldugundan, F550'de oldugu gibi habire kum havuzunda bulmuyorum kendimi.
Ben biraz daha antrenman yapayim, biraz palazlaninca online oyunlarda gorusuruz umarim.
-
Nordschleife yi vermemin sebebi her türlü virajın olmasıydı,oyuna alışmak için birebir pist.ilk versiyonu ufak olduğu için verdim.daha önceki sayfalarda verdiğim 300mb lık olanıda var.
nasıl alışırsan öyle gider derler.direk yardımsız başla hocam,ilk başlarda zor gelsede biraz zaman harcayınca oluyor... -
En son çıkan Nordschleife de güzel,gtr evo dvd si ile beraber kuruluyor.Grafikleri iyi yapmışlar. -
o pistinde varsa linkini alalım hocam bende yok.. -
-
hocam bir yanlışlık olmasın pistin boyutu 9.82mb bu daha önce çıkan versiyonun üzerine atılıyor galiba ama oda yok bizde
-
Gtr Evo nun içinden kuruyor. -
Gtr Evo olayini gorunce vazgecip baska bir siteden v2.21'i indirip denedim, su an icin pek hazir degilim Nordschleife icin ancak gercekten hos bir pist.
Bastan beri tum yardimlar kapali sekilde oynuyorum, keske onceden uyarsaydiniz auto-clutch'i kullanmam icin, kendi kendime yok yere deliriyormusum, su an cok daha hakimim araca. Simdilik sadece Imola'da oynuyorum, F550 ile birazcik duzgun turlar atmaya basladim. Biraz daha zamana ihtiyacim var tahmin ediyorum.
Yardimlariniz icin tekrar tesekkurler. -
hocam bir şey soracağım g25 te debriyaj var.gtr2 oyununda debriyaj yardımını kapatınca debriyaja basmadanda vites değiştirebiliyormusun?denemediysen dene bakalım sonuç ne olacak?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X