Şimdi Ara

GTR 2 FIA GT Racing Game (2006) [ANA KONU] (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.904
Cevap
6
Favori
219.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne yapmak istediğini anlamadım yukarıdaki fotoğraf gibi olur başka olmaz.ancak replayda uzaklaştırma yapabilirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: solaytekin

ne yapmak istediğini anlamadım yukarıdaki fotoğraf gibi olur başka olmaz.ancak replayda uzaklaştırma yapabilirsin...

onun gibi olsun istiyorum zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gitaristanbull

Arkadaşlar arabanın direksiyonu çok az dönüyor virajlara kalas gibi girip alamıyorm ayarları mı var yoksa oyun mu öyle ?

Kontrol ayarlarında Speed Sensitive Steering değerini en düşüğe al,keyfine bak...

Ayrıca,kamera açısı sağdaki numpaddan yapılıyor arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 11 Temmuz 2008; 13:55:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

quote:

Orjinalden alıntı: gitaristanbull

Arkadaşlar arabanın direksiyonu çok az dönüyor virajlara kalas gibi girip alamıyorm ayarları mı var yoksa oyun mu öyle ?

Kontrol ayarlarında Speed Sensitive Steering değerini en düşüğe al,keyfine bak...

Ayrıca,kamera açısı sağdaki numpaddan yapılıyor arkadaşlar.

tamam yaptım teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 11 Temmuz 2008; 14:12:39 >

• Oyun içindeyken kamera ayarları numpad den yapılıyor:

7 uzaklaştırır

9 yakınlaştırır

4 sola çevirir

6 sağa çevirir

8 yukarı kaldırır

2 aşağıya çeker

5 ilk kamera açısına geri döner
  • quote:

Orjinalden alıntı: galganus12

Oyun içindeyken kamera ayarları numpad den yapılıyor:

7 uzaklaştırır

9 yakınlaştırır

4 sola çevirir

6 sağa çevirir

8 yukarı kaldırır

2 aşağıya çeker

ayarladığımız kamera açısını nasıl bütün yarışlarda varsayılan olarak kullanılmasını sağlayabiliriz ? her yarışta numpad aç kamera ayarla numpad kapat bıktım.
  • Numpad kalıcı kalmıyor maalesef,her yarışta ayarlamanız gerek.
    Yalnız size tavsiyem,iyi oynamak istiyorsanız arabayı içinden sürün,hele açılı dıştan görünüş ile hiç oynamayın.
  • güzel oyuna benziyor almak lazım :D:D:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wasell

quote:

Orjinalden alıntı: galganus12

Oyun içindeyken kamera ayarları numpad den yapılıyor:

7 uzaklaştırır

9 yakınlaştırır

4 sola çevirir

6 sağa çevirir

8 yukarı kaldırır

2 aşağıya çeker

ayarladığımız kamera açısını nasıl bütün yarışlarda varsayılan olarak kullanılmasını sağlayabiliriz ? her yarışta numpad aç kamera ayarla numpad kapat bıktım.

bu oyun simülasyon öyle dış kameradan oynadıktan sonra kasmanın ne anlamı var al bir nfs bas gaza git...
  •  GTR 2 FIA GT Racing Game (2006) [ANA KONU]

Daha önce başka topiğe yazmıştım,ana konu topiğine de yazayım dedim,daha çok görülebilir buradan.

Bende bildiklerimi anlatmak istiyorum,daha kolay anlaşılsın diye bu ss i koydum arkadaşlar.Bu gtr2 nin ilk sayfadaki setup ayarlarıdır.

TIRES (LASTİKLER) - Üç seçenek var:soft,medium,hard.Soft bir lastik seçerseniz araba daha iyi yol tutar,çok kaymaz ama bu lastikler çabuk aşınır,uzun süren yarışlarda daha fazla pite girip zaman kaybetmenize yol açar.Hard lastikler ise yol tutuşu azaltır ama aşınması diğerlerine göre uzun sürer.Medium ise ikisinin ortasıdır.Sürüş stiline göre farklı kombinasyonlar yapılabilir,arabanın hafif önden kayması istenirse öne medium arkaya soft,arkasının hafif kayması isteniyorse arkaya medium öne soft takılabilir yada bu tarz kombinasyonlar yapılabilir.Bunların dışında bir de yağmur lastikleri var.

PRESSURE - Fren basıncıdır yani yüzde kaça ayarlarsanız o derecede kuvvet etki eder,tam güç kullanırsanız kızaklama yapabilir.

BIAS - Ön ve arka frenlerin dağılımıdır yani yüzdeyi öne çekerseniz ön frenler,arkaya çekerseniz arka frenler daha çok tutar ama bir tarafa çok çekilirse kızaklama yapar,deneyerek size en uygun oranı bulacaksınız ki virajlarda kızaklama yapmasın,ben 59:41 ile 55:45 arası kullanıyorum.Bu ayar oyun içinde değiştirilebiliyor.

DUCT - Bu fren ısısıyla ilgili bir ayardır,fren ısısı düşük ise azaltılır,fren ısısı çok yüksekse yükseltilir daha doğrusu açılır.Ben çok fazla kurcalamıyorum bu ayarı

STRATEGY - Yarış içi stratejisidir yani kaç kez pit stop yapılacağı ve ne kadar benzin alınacağını gösterir.Fuel in yanında aldığınız benzinin kaç tur yeteceği zaten yazıyor.Finish e bir iki tur kala çok benzinim bitti dikkat edin buna.

STEERING - Direksiyonun dönüş açısını belirler,azaltırsanız az döner çoğaltırsanız çok döner,pistteki en keskin viraja göre ayarlanır,arabanın kontrolü açısından önem taşır.

POWER - Viraj çıkışında hızlanırken aracın içte ve dışta kalan tekerleklerine verilen güç miktarıdır.Araba viraj çıkışında hızlanırken önden kayma yapıyorsa azaltın,hızlanma az ise arttırın.

COAST - Viraj girişinde fren yapıp hız kesince aracın içte ve dışta kalan tekerleklerine verilen güç miktarıdır.Araba frenajda önden kayma yapıyorsa azaltın,arkadan kayma yapıyorsa arttırın.

PRELOAD - Tam emin olmamakla beraber frenajdan hızlanmaya geçerken verilen gücün etki etme hızıdır.Eğer geçişte stabilite bozuluyorsa azaltın,az tepki veriyorsa arttırın.

RADIATOR OPENING - Soğutma suyunun konulduğu yer,motor sıcaklığını belli bir seviyede tutar.Çok açılırsa motor fazla soğur ve düzlükte son hızına erişemez,fazla kapatılırsa motor çok ısınır ve yanar.Ben pek dokunmuyorum bu ayara veya çok yüksek devirde en fazla 1 arttırıyorum.

GEARING - Bu şanzımandır yani vites kutusudur.Bu ayar en önemli ayarların başında gelir.Pistin karakteristik yapısına göre ayarlanır.Mesela çok virajlı ve uzun düzlükleri olmayan pitlerde kısaltılır ki daha çabuk hızlansın,küçük viteste dönülmeyen virajları ve uzun düzlükleri olan pistlerde ise uzatılır ki düzlükte son hızı en yüksekte olsun.Vites aralıkları kısa olan bir araç daha hızlı hızlanır ama son hızı düşük olur,vites aralıkları uzun olan bir araç ise daha yavaş hızlanır ama son hızı yüksek olur.Dediğim gibi piste göre ayar yapmak gerekir.Eğer pistteki en uzun düzlüğün sonunda araba altıncı viteste son devrini görmüyorse deviri düşürün,eğer araba en uzun düzlüğün sonuna gelmeden son devrini görüyorsa deviri yükseltin.Düzlüğün sonu derken fren noktasını kastediyorum.Pistin yapısına göre ara viteslerde düzenlenir.Rev Limit ara viteslerle oynamadan direk son devri yükseltmeye yarar yani oyun kendi ayarlar ara vitesleri.Oyunu oynarken kesinlikle otomatik vites oynamayın,manuel vites oynayın,özellikle simulation modunda inanılmaz derecede fark ediyor,araba çok daha çabuk hızlanıyor,viraj çıkışında vitese atınca pati çekmiyor,otomatikte ise viraj çıkışında feci pati çekiyor,vitese atması gereken yerde sürekli pati çekmesinden dolayı yeterli devire ulaşamıyor ve vites atamıyor sonucunda hem zaman kaybettiriyor hem de arabanın kontrolünü zorlaştırıyor.Bunların haricinde bir de frenaj var,manuel viteste kompresör ile viraja en yakın yerde fren yapıp viraja giriliyor.Kesinlikle ama kesinlikle manuel oynayın,başta zor gelebilir ama çok daha avantajlı otomatiğe göre.

Birazda ortadaki lastik ısı grafiğinden bahsetmek istiyorum.Lastik hava basıncı çok önemli.Her piste göre farklı ayar yapılmalıdır,farklı pistlerde oynayıp bu değerlere bakarsanız çok farklılıklar gösterdiğini görürsünüz.Bu grafik arabanın her lastiğinin hava basıncını ve sıcaklığını gösteriyor.Lastiklerdeki kpa olarak gösterilen değerler lastik hava basıncıdır.Bunların altında veya üzerinde yazılı olan üçlü değerler ise lastiklerin iç,orta ve dış kısımlarının ısı değerleridir.Lastikler belli bir ısıya gelince çok daha iyi yol tutarlar.Simulation modunda bir kaç turdan sonra arabanın daha iyi tol tuttuğunu görürsünüz bunun nedeni başlarda soğuk olan lastiklerin yeteri kadar ısınması ve yolu daha iyi kavramasıdır.İyi yol tutuş için lastiğin iç,orta ve dış kısımlarının ısıları orantılı olmalıdır,bu da hava basıncı ile sağlanır.Eğer lastiğin orta kısmı iç ve dış kısımlardan daha soğuksa hava basıncı arttırılır ama orta kısmı iç ve dış kısımlardan daha sıcaksa hava basıncı düşürülür.Bu üç kısımın ısıları birbirine yakın olmalıdır.Bu grafikte çok hava basmışım tekerleklere bu yüzden orta kısım iç ve dış kısımlardan daha çok ısınmış ve yol tutuşa negatif etki ediyor.Bunun dışında bir de camber açıları vardır ki bu da yol tutuşa etki eder.Mesela hava basıncı uygun ama arabanın virajlara daha iyi girmesini istiyorsanız camber açılarını değiştirebilirsiniz ama bunları değiştirdikten sonra lastik ısıları değişir çünkü lastiklerin yere değen kısımlarının oranı değişir.Mesela negatif veya pozitif camber açılarda lastiğin yere değen kısımları farklıdır.Camber açılarıyla oynadıktan sonrada lastik ısılarını orantılı hale getirmek için hava basıncını değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.Dediğim gibi lastiğin orta kısmının ısısı iç ve dış taraftan yüksekse hava basıncı azaltılır,eğer lastiğin orta kısmının ısısı iç ve dış kısımdan az ise hava basıncı yükseltilir.Ayrıca lastik hava basıncının arabanın hızına da etkisi vardır,fazla hava basınca biraz daha araba hızlanır.

İlk sayfa setup ı hakkında söyleyeceklerim bunlar,netten edindiğim kaynaklardan öğrendim,eksik olan yerler olabilir,bende bunları uyguluyorum oynarken.Setup genel olarak sürüş stili ile ilgilidir,benim kullandığım setup başkasına uymayabilir,mesela solaytekin ile birbirimize bazen setup dosyaları yolluyoruz ama onunkiler bana,benimkiler ona uymuyor,en iyi veya en doğru setup diye birşey yoktur,kendi setup ınızı kendiniz yapmaya bakın gerçi tek bir piste ayar yapmak bile saatler alabilir.

Daha ikinci sayfası var bunun,o daha da ayrıntılı ikinci sayfa ayarlarının bildiğim kadarını uygun bir zamanda yazmaya çalışırım...

• aman hocam ne yaptın ortalık toz duman olmuş sepangta o kadar hız yapılırmı alırlar ehliyetini ona göre
  • ssler güzel
  • evet güzel oyna benziyo
  • İstanbulpark

GTR 2 FIA GT Racing Game (2006) [ANA KONU]

• gtr 2 de istanbul park varmıydı yaw:S
  • İstanbulpark

• arkadaslar ben bu oyunu yeni yukledim fakat formula 1 2005 ve 2007 modlarında cocpit icerisindeki goruntulerde lastikler gorunmuyor bu konuda yardım edebılecek kımse var mı acaba simdiden tesekkurler
  • Arkadaşlar bir sorunum var.Araba virajlarda kayıyor hemde çok
    Araç:Lamborghini Murcielago R-GT
    Bunlar Normal Setup ayarları bu ayarlara bakarak iyi bir yol tutuşu ve kaymasını önlemek için ne yapabiliriz?
    http://img91.imageshack.us/my.php?image=gtr2demo200807191212311gv5.png
    http://img135.imageshack.us/my.php?image=gtr2demo200807191213103yx6.png

• quote:

Orjinalden alıntı: SİNEQ

Arkadaşlar bir sorunum var.Araba virajlarda kayıyor hemde çok
    Araç:Lamborghini Murcielago R-GT
    Bunlar Normal Setup ayarları bu ayarlara bakarak iyi bir yol tutuşu ve kaymasını önlemek için ne yapabiliriz?
    http://img91.imageshack.us/my.php?image=gtr2demo200807191212311gv5.png
    http://img135.imageshack.us/my.php?image=gtr2demo200807191213103yx6.png

Viraja girip çıkmasını tam bilmiyorsan kayar gerçi ne kadar kaydığını bilmiyorum ama sim modda oynuyorsun normaldir kayması.Araba nerden kayıyor,oversteer mi var understeer mi var ve yardımcılar açık mı??

• Gerçekten görüntüler müthiş ...
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.