Şimdi Ara

GTA4 Sistem Gereksinimleri | Bilgisayarım GTA4'ü Kaldırır Mı? (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.517
Cevap
7
Favori
95.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oyunu netten çekiyorum yarına kadar gelir

sistemimde şu

intel core duo 2 işlemci 2.2 ghz
    3 gb ram
    ati HD 4650(1 GB) ekran kartı mediumda oynabilirmiyim acaba bu sistemle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragen -- 16 Kasım 2010; 14:06:15 >
  • Statistics
    Average FPS: 35.21
    Duration: 37.68 sec
    CPU Usage: 46%
    System memory usage: 92%
    Video memory usage: 80%

Graphics Settings
    Video Mode: 1280 x 1024 (60 Hz)
    Texture Quality: High
    Render Quality: High
    View Distance: 43
    Detail Distance: 100

Hardware
    Microsoft Windows XP Professional
    Service Pack 3
    Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 460
    Video Driver version: 260.99
    Audio Adapter: Realtek HD Audio output
    Intel Pentium III Xeon i_lemci

işlemcim q9400 2.66 neden öyle gördüğü hakkında bilgim yok.

full ayarlarda açmam için bi sakınca görmüyorum sistemimde ama 1024x ve orta ayarlarda bile kasma var. defaılt yapınca ekran kartı bellek kullanımı 800mb larda tam kullanmamasına rağmen yine kasma var. ekran kartı driverim güncel. path 1.01 yüklü idi şimdi 1.4 yükleyecem bakalım ..

• Amd Athlon 64 3000+ @ 2.5 GHz
    2 GB Ram
    Powercolor HD3650 1 GB Ekran Kartı
    Windows XP Service Pack 3

Bu sistemle minimumda oynayabilir miyim acaba ? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazerboy
    Amd Athlon 64 3000+ @ 2.5 GHz
    2 GB Ram

ekran kartından şüpheliyim ama dene be hocam zarar gelmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazerboy

Amd Athlon 64 3000+ @ 2.5 GHz
    2 GB Ram

Patchleri yüklersen low-medium arası oynarsın..Ama kasmalar olabilir.
  • @dragen bazı ayarlar low bazıları da medium şeklinde bir kombinasyon ile ortalama bir performans alabilirsiniz. Detail Distance gibi ayarları düşük tutmayı unutmayın.

@shui Gta 4 bazı Q serisi İntel işlemcileri o şekilde Xeon olarak görüyor, yama ile giderilebilecek bir problem diye hatırlıyorum. Bu arada oyun için çıkmış en son yamayı kurmayı unutmayın, sisteminiz de Gta 4'ü full açıp akıcı bir şekilde oynayacak kadar güçlü değil. Evet gayet güçlü bir sisteminiz var aslında ama Gta 4 malesef biraz sistem canavarı bir oyun, mesela işlemci hızınız default ayarlarda Gta 4 için pek de yeterli değil. 2.66 ghz lik işlemci hızını 3.4 - 3.8 gibi bir seviyeye çektiğinizde ne kadar büyük bir fark olduğunu sizde kendi gözlerinizle göreceksiniz zaten. Onun dışında ekran kartınız için de eğer yapabiliyorsanız hız aşırtma yapın derim, GTX 460 bu konuda oldukça iyi bir karttır. Bir de Detail Distance gibi ayarları full lemek malesef fps düşüşlerine neden olur ve eğer canavar diyebileceğimiz bir sisteminiz yoksa bu ayarları full emenizin bir anlamı yok zaten aşırı derecede görsel bir fark yaratan ayarlar değiller. Uzaktaki nesneleri daha kaliteli görmemizi sağlayan bir ayar ve bunun dışında çevrede ki araç sayısını arttıran ayarlarda var ama onları da full emek o kadar mantıklı bir iş değil çok güçlü bir sisteminiz olmadığı sürece.

• Statistics
    Average FPS: 61.21

Graphics Settings
    Video Mode: 1920x1080 (60 Hz)
    Texture Quality: High
    water Render Quality: very High
    reflection Render Quality: very high
    View Distance: 51
    Detail Distance: 52
    vechile density:50
    shadows:high
    night shadows: high
    filtering: 16x af

Hardware
    Microsoft Windows 7 32 bit
    Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 295
    Video Driver version: 260.99

minimum 31 fpsye iniyor oyun içinde, genellikle 45-50 arası fps...gta 1.0.7.0 yüklü digital orjinal versiyonu..
    işlemci 955be@ 3.7hz
    mushkin 4gb ddr3 cl7 ram
    zotac gtx295@642-1376-1121
  • @hozes mükemmel bir fps değeri, söylenecek fazla bir şey yok Sisteminiz de gayet güçlü, iyi oyunlar
  • sagol venom..eski ayarlarımda view distance 45, detail distance 70 vechile density 100 iken benchmarkta 57-58 gibi bir fps alıyordum ama gel gör ki oyun içi genellikle 38-42 fps arası idi ve minimum 23 fpsye iniyordu...böyle cok daha iyi oldu, görüntüde de fark eden cok bir sey yok..
  • @hozes detail, vechile ve view distance gibi parametreler direkt olarak grafikleri iyileştirmiyor seninde söylediğin üzere. Tamam genel grafik kalitesini etkiliyor ama bunu şu şekilde yapıyor mesela detail distance ı ele alalım, bu ayar uzaktaki nesnelerin ne kadar net ve iyi göründüğü ile ilgili bir ayar, bu ayarı düşürürseniz uzaktaki nesneler daha az ve daha kalitesiz görünüyor ama bunun dışında bir görsel farklılık yok ortada. Bu ayarları orta değerlerde tutmak da minimum fps yi olumlu şekilde etkiliyor. Ben şu an tüm ayarları en üst seviyede tutuyorum ve bu şekilde 60 fps nin üstünde bir değer alıyorum ama sistemim bu ayarları kaldırabildiğini için tüm ayarlar full konumda. Bir önceki sistemim de güçlü idi fakat minimum fps nin yüksek olmasını istememden dolayı bu uzaktaki nesnelerin görünme değerini 50 lerde tutuyordum.
  • veom işlemcilerimiz aynı sayılır gibi, voltaj vermeden 3,7 de stabil kullanıyorum ben, işlemci fanım noctua dh14, belki 4,0 ve üstünü deneyebilirim..
    benim asıl soracagım, gtx480 alsam gta4 da nekadar fark saglayabilirim, youtubeden görüyorum, gtx480 gtx295 de aynı gibi...oynadıgım oyunlar imazmda mevcur, rbr ve gtr evo yu 1920*1080 de 16af 8xs aa transparancy supersampling acık sekilde oynuyorum, hersey max, hdr felan var, vsync acık 60 fps ye kitliyorum..belki yarım saniyeligine felan 50 ye inip cıkıyor, oda harddiskten kaynaklandıgını düşünüyorum..
    dx11 li oyunum yok, gtx295 ten gtx480 e gecmeyi önerir misin??
  • @hozes evet işlemcilerimiz arasında ciddi bir fark bulunmuyor, ekran kartı konusunda ise şöyle bir açıklama yapayım aslında sizin ekran kartınız cidden harika bir kart (Gtx295) fakat paralel işlem birimlerinin kullanımı Fermi'lerde çok daha verimli hale gelmiş bu da doğrudan performansa etki ediyor haliyle. Gtx295 ile Gtx480 aslında çoğu Dx9-10 uygulamasında benzer performans gösteriyor gibi görünse de minimum fps konusunda Gtx480 cidden büyük fark yaratıyor. Bir de tek gpu ya destek veren ve çift gpu lu kartlarda iyi performans vermeyen oyunlar var, o oyunlarda da tek gpu lu Fermi'ler ciddi şekilde fark yaratabiliyor. Ama benim kişisel düşüncem Gtx295 kullanan birinin Gtx480'e geçmesinin gereksiz olacağı yönünde. Gtx5xx serisi daha iyi bir revizyona sahip olacaktır, gerek paralel işlem birimlerinin kullanımı yönünde (ki bu anlamda Gtx4xx serisi çok iyi olmasına rağmen.) gerek güç tüketimi yönünde. Özellikle güç tüketimine önem veren arkadaşlar için Gtx5xx serisinin daha verimli olacağını söyleyebilirim. Genel olarak bakıldığında hız aşırtma yapmadığız takdirde Gtx480 kabul edilebilir bir güç tüketimine sahip olabilir fakat hız aşırtma ile Hd5970 lerden bile yüksek bir güç tüketimine sahip olabiliyor o nedenle bence elinizde ki kartı şimdi değiştirmeyin, illa bir güncelleme yapacağım diyorsanız da Gtx5xx serisini beklemeniz bence daha hayırlı olacaktır.

• işlemci i3 530 2.93ghz
    ram 4gb ddr3 1333
    hdd 500 gb 7200 16 mb
    ati hd 4650 1 gb 128bit.
    işletim sistemi win7 64bit

bu sistemle oyunda donmalar yaşıyorum ve patchleri kurarken bu veriyi işlemek için yeterli depolama yeri yok diye hata veriyo bi kaç patchte acaba ondan kaynaklı bi sorun mu?
  • q6600 2.4ghz - hd3850 512mb 256bit - 2gb ram - win7 32 bit - 350w psu

bu sistemle gta4 ü oynayabilirmiyim, birde gta4 ün iki versiyosunu var heralde liberty city diye aralarında fark var mı
  • Ati HD 4850oc 256 bit
    athlon 64 x2 4200+
    3gb Ram
    500w Psu

Napar bu?
  • @mustyaysun hdd te yeterli alan olup olmadığnı kontrol edin, oyununuz kopya ise problem bundan kaynaklanıyor da olabilir. Orjinal oyunu almayı deneyebilirsiniz veya başka bir kopya sürüm indirip onda hata verip vermediğini kontrol edebilirsiniz. Oyun esnasından donmalar yaşamanız oyunun grafik ayarlarını ne şekilde ayarladığınızla ilgili diyebilirim. Ekran kartınızdan dolayı görsel ayarları yüksek seviyelerde tutmamanızı öneriyorum, makul seviyede ki ayarlarla dene yanıl yöntemi ile sisteminizden alacağınız optimum performansı bulmaya çalışın.

@atroce sisteminiz Gta 4'ü oynatmak için yeterli fakat üst seviye görsel ayarlar ile oyunu akıcı şekilde oynamanız mümkün değil. Sizde deneme yanılma yöntemi ile sisteminize uygun ayarları bulmaya çalışın. Gta 4 için iki adet ek görev çıktı, ilki The Lost and Damned ikincisi ise The Ballad of Gay Tony. Daha sonra bu iki ek görev tek bir paket halinde satışa çıkarıldı ona da Grand Theft Auto Episodes From Liberty City dendi

@F.Eroglu pek fazla bir şey yapamaz Düşük ayarlarda oynanabilir performans alabilirsiniz hepsi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom800 -- 6 Aralık 2010; 12:54:47 >

• @venom800;

teşekkürler hocam sanırım cevap verirken iki kere mustyaysun yazmışsın bana yazıldığını tahmin ediyorum ikinci cevabın

son olarak, Grand Theft Auto Episodes From Liberty City bunumu oynyayayım sizce yoksa normal gta4 ü mü oynayayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: atroce

@venom800;

teşekkürler hocam sanırım cevap verirken iki kere mustyaysun yazmışsın bana yazıldığını tahmin ediyorum ikinci cevabın

son olarak, Grand Theft Auto Episodes From Liberty City bunumu oynyayayım sizce yoksa normal gta4 ü mü oynayayım

@atroce kusuruma bakma ya dalgınlığıma gelmiş, şimdi mesajımı editledim

Bence öncelikle Gta 4'ü bitirin daha sonra da Episodes From Liberty City'i kurup bitirin. Oyun zaten çok sürükleyici o nedenle zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız, bir film edasıyla ilerliyor ve sizi derinden etkiliyor.

• teşekkürler venom hocam tavsiyelerin için
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.