Şimdi Ara

GTA V GPU KULLANIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    FX8120 OVERCLOCK İLE 4 GHZ İŞLEMCİ SAPPHİRE R9 290X DUAL-X EKRAN KARTI 8 GB 1600 MHZ RAM

gta oynarken gpu kullanımı yüzde 80 ve 90 larda bazen 60 ve 70'e inebiliyor darboğazmı mevcut yoksa oyundamı problem vardır? oyun korsan.

• yukarı
  • sanırım darboğazmı oluyor hocam tam anlayamadım
  • 750 watt bronzlu power mevcut black ops 2 son ayarlarda sorun yok warface ve gta 5 de denk geldim. Darbogaz mumkun olabilirmi fx8120 bukadar kotumuydu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vodoo112

750 watt bronzlu power mevcut black ops 2 son ayarlarda sorun yok warface ve gta 5 de denk geldim. Darbogaz mumkun olabilirmi fx8120 bukadar kotumuydu
    warface'de gpu kullanımı yüzde 30-40'larda en az fps en az 50. gpu kullanımı oyunlarda her zaman tam güç çalışması normalmi yoksa gerektiği kadarmı çalışır bunu biraz araştırdım. gpu kullanımı yüzde yüz şart değilmiş warface gibi orta grafikli bir oyun'da gpu kullanımı normal demek oluyor fakat gta5'de bu durum normal değil gibime geliyor dediğim gibi bo2'de gpu yüzde 99 her zaman fps en az 80 vede oyundan oyunada değişebilir galiba gpu kullanımı. büyük ihtimalle oyunda problem var nede olsa korsan. farklı oyunlar deneyip buraya yazacağım gpu kullanımı oyun ağırda olsa hafifte olsa gpu kullanımı oyundan oyuna değişiyormu... bu sorunu yaşayan arkadaşlara yararlı olabilir

• quote:

warface'de gpu kullanımı yüzde 30-40'larda en az fps en az 50. gpu kullanımı oyunlarda her zaman tam güç çalışması normalmi yoksa gerektiği kadarmı çalışır bunu biraz araştırdım. gpu kullanımı yüzde yüz şart değilmiş warface gibi orta grafikli bir oyun'da gpu kullanımı normal demek oluyor fakat gta5'de bu durum normal değil gibime geliyor dediğim gibi bo2'de gpu yüzde 99 her zaman fps en az 80 vede oyundan oyunada değişebilir galiba gpu kullanımı. büyük ihtimalle oyunda problem var nede olsa korsan. farklı oyunlar deneyip buraya yazacağım gpu kullanımı oyun ağırda olsa hafifte olsa gpu kullanımı oyundan oyuna değişiyormu... bu sorunu yaşayan arkadaşlara yararlı olabilir

Alıntıları Göster
    Son zamanlarda gördüğüm işlemciyi en çok kullanan oyun Gta 5.Bu nedenle işlemci kullanımız diğer oyunlarda %50 seviyesinde ikin Gta5'de %90'ları görüyorsa bir sorun yok demektir.Oyun işlemciyi falzasıyla kullanıyor bu kadar basit.Ancak darboğaz var mı diye sorarsanız %90'ı geçmiyorsa yok diyebilirim.Zaten çok fazla bir darboğaz olursa oyunda ciddi fps düşüşü ve anlık takılmalar oluşmaya başlar.Şuan için oyunu oynamaya devam edin derim ancak işlemci sıcaklığına dikkat edin.Uzun süre yük altında kalan overclocklu işlemci fazlasıyla ısınacaktır.

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    Beni gercekten aydinlattiniz. Islemci kullanimi 40i gecmiyor performanstan frenkanslara baktigimda ise 3 ghzdan asagi dusmuyor islemci 4ghz a kadar cikabiliyor ocli suan sicaklik en fazla 60 gpu ise yine ayni sickliklarda bu baska bi sorundan kaynaklaniyor olabilirmi gpunun ayarlariyla biraz ugrastim yuzde 20 daha fazla elektirik akimi verdim cekirdek ve vram degerlerini arttirdim fakat sonuc ayni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Beni gercekten aydinlattiniz. Islemci kullanimi 40i gecmiyor performanstan frenkanslara baktigimda ise 3 ghzdan asagi dusmuyor islemci 4ghz a kadar cikabiliyor ocli suan sicaklik en fazla 60 gpu ise yine ayni sickliklarda bu baska bi sorundan kaynaklaniyor olabilirmi gpunun ayarlariyla biraz ugrastim yuzde 20 daha fazla elektirik akimi verdim cekirdek ve vram degerlerini arttirdim fakat sonuc ayni
    Ekran kartına oc yapılmasını hiç tavsiye etmiyorum.İşlemcilere göre daha hassas oluyor ve daha çabuk arızalanıp bozuluyorlar.
    Normal şartlarda işlemci kullanımı %90-100 civarında iken Gpu kullanımı %90'nın altındaysa darboğaz var demektir.Yani işlemci çok kullanılıyor ancak yinede ekran kartını besleyemiyordur ve darboğaz oluşur.Birde bileşenler çok ısındığında throttlinge girerler.Yani fazla ısınmamak adına performanstan taviz vererek frekanslarını düşürürler.
    Sizde sıcaklıklar normal, işlemci kullanımı normal.Bu durumda GPU kullanımı neden maksimum seviyede olmaz ? V-sync açık ise ekrana yeterli oranda kare gönderildiğinde gpu daha fazla kare çizmek için yorulmaz ve tüm gücüyle çalışmaz.Gpu kullanımını düşük görmenizin 3. ve bildiğim son sebebi budur.
    Ha eğer V-sync de kapattım hala aynı derseniz bilgisayarı yüksek performans moduna almayı deneyin.Benden bu kadar

• Vodoo112 kullanıcısına yanıt
    tamamen amd işlemci yüzünden,bende 4.5 ghz oc li fx 6300 vardı,bazen gpu kullanımı %96 ya kadar felan çıkardı sonra bi bakardım %70 e düşmüş
    4790k ya geçtim şimdi her zaman %95 in üstünde genelde %98 de felan sabit kalıyor
    gta'5de farkettimki ilk bölüm olan banka soygunu yani oyun başlangıcında gpu kullanımı yüzde99'dan aşağı düşmüyor işlemci kullanımı yüzde en fazla 70lerde o bölüm bitiyor şehir içinde başlıyoruz tekrar ordan sonrası gpu kullanımı yine düşük oyunda bir problem olabilirmi acaba başka oyunda yok kotamıda doldurdum zaten... :/
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    hocam bu arada bo2'de gpu kullanımı normal 99dan aşağı düşmüyor cpu kullanımı en fazla yüzde 40 50 oyunda problem olabilirmi? başka oyunda problem çıkarmıyor ama bo2 ile warfacede sorun sadece bunlar biraz eski oyunlar gpu fazla yorulmuyodur olabilirmi diyecem bu sefer gtada cpu kullanımı yüzde 70 en fazla darboğazmı var acaba darboğaz yaparken illa yüzde100mü kullanılır işlemci ramden kaynaklanıyor olabilirmi
    Şehir içinde fizik detayları daha çok olduğundan işlemciye daha fazla hesaplama görevi düşeceğinden darboğaz durumu olabilir.İşlemci ve Gpu kullanımlarını bir daha gözden geçirin derim.
    cpu kullanımı şehir içinde en fazla yüzde 70 o da o seviyelere dakikada bir geliyor
    bo2 -warfacede yapmıyor diye gta 5 de yapmıcak anlamına gelmez
    gta v açık dünya oyunu ,oyun zaten nerden baksan 60 gb den fazla -oyunda her yerde ekran kartını yoran detaylar var,işlemci darboğazı yüzünden o oyunda ekran kartı kullanımın %99 olamaz
    https://www.youtube.com/watch?v=2dl8r45J3hM
    örnegin bu video,fx 6300 ün tek çekirdek performansı senin işlemcininkinden daha iyi,1 üst seri işlemci 6 çerkidekli olması pek bişeyi değiştirmez
    darboğaz için işlemci kullanımı yüzde 100 kullanılması şartmı şartsa darboğaz yok demektir
    işlemci kullanımı %100 olmuyor diye darboğaz olmuyor diye bişey yok
    8 çerkidekli işlemcin var ama oyunlar en fazla ilk çekirdeğe abanıyor,çoğu oyunda çoklu çekirdek kullanımı rezalet seviyelerde
    işlemci kullanımın %100 olsa zaten oyun takıla takıla ilerlemeye başlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

işlemci kullanımı %100 olmuyor diye darboğaz olmuyor diye bişey yok
    8 çerkidekli işlemcin var ama oyunlar en fazla ilk çekirdeğe abanıyor,çoğu oyunda çoklu çekirdek kullanımı rezalet seviyelerde
    işlemci kullanımın %100 olsa zaten oyun takıla takıla ilerlemeye başlar
    http://www.techspot.com/review/991-gta-5-pc-benchmarks/page6.html
    gta v işlemci benchmark linki girip kendin bakabilirsin
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    yani ilk çekirdeği kullanıyor diyosun. her çekirdeği kullansa dahamı kötü olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vodoo112 -- 23 Eylül 2016; 19:03:07 >
    %90 ve üzerini görüyorsanız darboğaz var diyebiliriz.Çoklu çekirdek kullanımı elbet önemli ancak GTA 5 gibi AA bir oyunun buna desteği elbet vardır.Kafaya takmaya gerek yok.Zaten güncel bir işlemci kullanıyorsunuz.
    hocam ekran kartınıda yeni aldım biliyonmu ilk defa adam akıllı bi bilgisayarım oldu bayağı masraf ettim şimdide darboğaz çıktı kafayı yedim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.