Bildirim
GTA V GPU KULLANIMI
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
yukarı -
sanırım darboğazmı oluyor hocam tam anlayamadım -
750 watt bronzlu power mevcut black ops 2 son ayarlarda sorun yok warface ve gta 5 de denk geldim. Darbogaz mumkun olabilirmi fx8120 bukadar kotumuydu -
warface'de gpu kullanımı yüzde 30-40'larda en az fps en az 50. gpu kullanımı oyunlarda her zaman tam güç çalışması normalmi yoksa gerektiği kadarmı çalışır bunu biraz araştırdım. gpu kullanımı yüzde yüz şart değilmiş warface gibi orta grafikli bir oyun'da gpu kullanımı normal demek oluyor fakat gta5'de bu durum normal değil gibime geliyor dediğim gibi bo2'de gpu yüzde 99 her zaman fps en az 80 vede oyundan oyunada değişebilir galiba gpu kullanımı. büyük ihtimalle oyunda problem var nede olsa korsan. farklı oyunlar deneyip buraya yazacağım gpu kullanımı oyun ağırda olsa hafifte olsa gpu kullanımı oyundan oyuna değişiyormu... bu sorunu yaşayan arkadaşlara yararlı olabilirquote:
Orijinalden alıntı: Vodoo112
750 watt bronzlu power mevcut black ops 2 son ayarlarda sorun yok warface ve gta 5 de denk geldim. Darbogaz mumkun olabilirmi fx8120 bukadar kotumuydu
-
Son zamanlarda gördüğüm işlemciyi en çok kullanan oyun Gta 5.Bu nedenle işlemci kullanımız diğer oyunlarda %50 seviyesinde ikin Gta5'de %90'ları görüyorsa bir sorun yok demektir.Oyun işlemciyi falzasıyla kullanıyor bu kadar basit.Ancak darboğaz var mı diye sorarsanız %90'ı geçmiyorsa yok diyebilirim.Zaten çok fazla bir darboğaz olursa oyunda ciddi fps düşüşü ve anlık takılmalar oluşmaya başlar.Şuan için oyunu oynamaya devam edin derim ancak işlemci sıcaklığına dikkat edin.Uzun süre yük altında kalan overclocklu işlemci fazlasıyla ısınacaktır.quote:
warface'de gpu kullanımı yüzde 30-40'larda en az fps en az 50. gpu kullanımı oyunlarda her zaman tam güç çalışması normalmi yoksa gerektiği kadarmı çalışır bunu biraz araştırdım. gpu kullanımı yüzde yüz şart değilmiş warface gibi orta grafikli bir oyun'da gpu kullanımı normal demek oluyor fakat gta5'de bu durum normal değil gibime geliyor dediğim gibi bo2'de gpu yüzde 99 her zaman fps en az 80 vede oyundan oyunada değişebilir galiba gpu kullanımı. büyük ihtimalle oyunda problem var nede olsa korsan. farklı oyunlar deneyip buraya yazacağım gpu kullanımı oyun ağırda olsa hafifte olsa gpu kullanımı oyundan oyuna değişiyormu... bu sorunu yaşayan arkadaşlara yararlı olabilir
Alıntıları Göster
-
Beni gercekten aydinlattiniz. Islemci kullanimi 40i gecmiyor performanstan frenkanslara baktigimda ise 3 ghzdan asagi dusmuyor islemci 4ghz a kadar cikabiliyor ocli suan sicaklik en fazla 60 gpu ise yine ayni sickliklarda bu baska bi sorundan kaynaklaniyor olabilirmi gpunun ayarlariyla biraz ugrastim yuzde 20 daha fazla elektirik akimi verdim cekirdek ve vram degerlerini arttirdim fakat sonuc ayni
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekran kartına oc yapılmasını hiç tavsiye etmiyorum.İşlemcilere göre daha hassas oluyor ve daha çabuk arızalanıp bozuluyorlar.quote:
Beni gercekten aydinlattiniz. Islemci kullanimi 40i gecmiyor performanstan frenkanslara baktigimda ise 3 ghzdan asagi dusmuyor islemci 4ghz a kadar cikabiliyor ocli suan sicaklik en fazla 60 gpu ise yine ayni sickliklarda bu baska bi sorundan kaynaklaniyor olabilirmi gpunun ayarlariyla biraz ugrastim yuzde 20 daha fazla elektirik akimi verdim cekirdek ve vram degerlerini arttirdim fakat sonuc ayni
Normal şartlarda işlemci kullanımı %90-100 civarında iken Gpu kullanımı %90'nın altındaysa darboğaz var demektir.Yani işlemci çok kullanılıyor ancak yinede ekran kartını besleyemiyordur ve darboğaz oluşur.Birde bileşenler çok ısındığında throttlinge girerler.Yani fazla ısınmamak adına performanstan taviz vererek frekanslarını düşürürler.
Sizde sıcaklıklar normal, işlemci kullanımı normal.Bu durumda GPU kullanımı neden maksimum seviyede olmaz ? V-sync açık ise ekrana yeterli oranda kare gönderildiğinde gpu daha fazla kare çizmek için yorulmaz ve tüm gücüyle çalışmaz.Gpu kullanımını düşük görmenizin 3. ve bildiğim son sebebi budur.
Ha eğer V-sync de kapattım hala aynı derseniz bilgisayarı yüksek performans moduna almayı deneyin.Benden bu kadar
-
tamamen amd işlemci yüzünden,bende 4.5 ghz oc li fx 6300 vardı,bazen gpu kullanımı %96 ya kadar felan çıkardı sonra bi bakardım %70 e düşmüş
4790k ya geçtim şimdi her zaman %95 in üstünde genelde %98 de felan sabit kalıyor -
gta'5de farkettimki ilk bölüm olan banka soygunu yani oyun başlangıcında gpu kullanımı yüzde99'dan aşağı düşmüyor işlemci kullanımı yüzde en fazla 70lerde o bölüm bitiyor şehir içinde başlıyoruz tekrar ordan sonrası gpu kullanımı yine düşük oyunda bir problem olabilirmi acaba başka oyunda yok kotamıda doldurdum zaten... :/ -
hocam bu arada bo2'de gpu kullanımı normal 99dan aşağı düşmüyor cpu kullanımı en fazla yüzde 40 50 oyunda problem olabilirmi? başka oyunda problem çıkarmıyor ama bo2 ile warfacede sorun sadece bunlar biraz eski oyunlar gpu fazla yorulmuyodur olabilirmi diyecem bu sefer gtada cpu kullanımı yüzde 70 en fazla darboğazmı var acaba darboğaz yaparken illa yüzde100mü kullanılır işlemci ramden kaynaklanıyor olabilirmi -
Şehir içinde fizik detayları daha çok olduğundan işlemciye daha fazla hesaplama görevi düşeceğinden darboğaz durumu olabilir.İşlemci ve Gpu kullanımlarını bir daha gözden geçirin derim. -
cpu kullanımı şehir içinde en fazla yüzde 70 o da o seviyelere dakikada bir geliyor -
bo2 -warfacede yapmıyor diye gta 5 de yapmıcak anlamına gelmez
gta v açık dünya oyunu ,oyun zaten nerden baksan 60 gb den fazla -oyunda her yerde ekran kartını yoran detaylar var,işlemci darboğazı yüzünden o oyunda ekran kartı kullanımın %99 olamaz
https://www.youtube.com/watch?v=2dl8r45J3hM
örnegin bu video,fx 6300 ün tek çekirdek performansı senin işlemcininkinden daha iyi,1 üst seri işlemci 6 çerkidekli olması pek bişeyi değiştirmez -
darboğaz için işlemci kullanımı yüzde 100 kullanılması şartmı şartsa darboğaz yok demektir -
işlemci kullanımı %100 olmuyor diye darboğaz olmuyor diye bişey yok
8 çerkidekli işlemcin var ama oyunlar en fazla ilk çekirdeğe abanıyor,çoğu oyunda çoklu çekirdek kullanımı rezalet seviyelerde
işlemci kullanımın %100 olsa zaten oyun takıla takıla ilerlemeye başlar -
http://www.techspot.com/review/991-gta-5-pc-benchmarks/page6.htmlquote:
Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo
işlemci kullanımı %100 olmuyor diye darboğaz olmuyor diye bişey yok
8 çerkidekli işlemcin var ama oyunlar en fazla ilk çekirdeğe abanıyor,çoğu oyunda çoklu çekirdek kullanımı rezalet seviyelerde
işlemci kullanımın %100 olsa zaten oyun takıla takıla ilerlemeye başlar
gta v işlemci benchmark linki girip kendin bakabilirsin -
yani ilk çekirdeği kullanıyor diyosun. her çekirdeği kullansa dahamı kötü olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vodoo112 -- 23 Eylül 2016; 19:03:07 > -
%90 ve üzerini görüyorsanız darboğaz var diyebiliriz.Çoklu çekirdek kullanımı elbet önemli ancak GTA 5 gibi AA bir oyunun buna desteği elbet vardır.Kafaya takmaya gerek yok.Zaten güncel bir işlemci kullanıyorsunuz. -
hocam ekran kartınıda yeni aldım biliyonmu ilk defa adam akıllı bi bilgisayarım oldu bayağı masraf ettim şimdide darboğaz çıktı kafayı yedim
Benzer içerikler
- ctrl tuşu çalışmıyor
- klavye bozuldu tuşlar yanlış yazıyor
- film izleme
- bilgisayar yeniden başlatılıyorda kaldı
- kullandığınız ağın, tarayıcının veya cihazın ayarları başka biri (ör. ebeveyn ya da yönetici) tarafından kontrol edildiğinden şu anda güvenli arama ayarınızı değiştiremezsiniz
- zyxel modem kurulumu
- vram nedir
- gsync nedir
- steam açılmıyor
- windows lisansınızın süresi yakında dolacak
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X