Şimdi Ara

GTA 6'nın çıkışı çok sayıda oyunun ertelenmesine sebep olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • GTA 6'nın çıkışı çok sayıda oyunun ertelenmesine sebep olabilir
    Heyecanla beklenen yeni GTA oyununun bu yıl bitmeden oyunseverlerle buluşması bekleniyor. GTA 6'nın 2026'ya erteleneceğini düşünenler olsa da Rockstar Games ısrarla oyunun bu yıl bitmeden çıkacağını söylüyor. GTA 6'nın çıkış tarihinin hâlâ tam olarak netlik kazanmamış olması, oyun dünyasının geri kalanı için de bir belirsizlik yaratıyor. Çünkü diğer şirketler de kendi takvimlerini belirlemek için GTA 6'yı bekliyorlar. Nitekim gelen son haberler, pek çok oyunun GTA yüzünden ertelenebileceğini gösteriyor.

Oyun Stüdyoları GTA 6 ile Aynı Dönemde Oyun Çıkarmak İstemiyor

The Game Business'ın sektör içinden aldığı duyumlara göre oyun dağıtımcıları GTA 6'nın çıkış tarihine göre kendi oyunlarını ertelemeye hazırlanıyorlar. Çünkü oyuncuların oyunlara ayırdıkları belli bir bütçe ve belki daha da önemlisi belli bir vakit oluyor. İlk çıktığı dönemde bu paranın ve vaktin önemli bir bölümünü GTA 6 alacağı için o dönemde çıkan diğer oyunların başarı şansı daha düşük olacak.

Nitekim Game Business'a konuşan bir stüdyo yöneticisi de buna dikkat çekiyor. "GTA oyunları çıktıkları dönemde pazardaki parayı ve vakti yutarlar" diyor ve ekliyor: "Onun yakınında bile olmak istemeyiz. Bu yüzden oyunlarımızın çıkışı için alternatifler planlıyoruz." Yine bir diğer stüdyo yöneticisi "GTA 6 yaklaşmakta olan büyük bir meteor gibi; Bizim yapmamız gereken çarpma alanından uzaklaşmak." diyor.

Ayrıca Bkz.Oyun alışkanlıkları değişiyor; Sektör yeni gerçekliğe adapte olmaya çalışıyor

Bir diğer stüdyo yöneticisi ise GTA olmadığında bile yeni oyunların başarılı olması için yeterince vakit olmadığına dikkat çekiyor. Bu yöneticiye göre şu anda oyuncuların yeni bir oyuna şans vermesine engel olan başlıca sebep paralarının olmaması değil, vakitlerinin olmaması. Dijital platformlardaki içerikler, oyunlar, canlı yayınlar derken, insanların oyun oynamaya ayırdıkları süre giderek azalıyor. Bu durum GTA'dan bağımsız olarak oyun dünyası için ciddi bir problem olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak:https://www.gamespot.com/articles/gta-6-could-prompt-major-studios-to-delay-games-report/1100-6530346/

• GTA serisinin bu kadar fazla insana hitap etmesi garip geliyor bana.

GTA serisinden oyun oynamadım ilgimi çekmedi nedense benım gibi insanın çok olduğunu sanırdım ama sanırım öyle değil anlaşılan.

• GTA ertelenmesin de

• einhander kullanıcısına yanıt
    açık dünya, günlük yaşam , suç , çeteler vb....

aklımıza daha gelmeyecek bin bir türlü tilki dönüyor oyunda.

haliyle bağımlı kılıyor. Online ise beterin beteri. Arkadaş ortamı ile sarmaması mucize.

• GTA piyasayı domine eder

• 5080 sistem yaptım 4k için

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "GTA hangi gün çıkıyorsa, biz de o gün oyunumuzu çıkartacağız" diye vurgu yapan, bunu iyi promote eden, GTA hype'ını kullanan yapımcının oyunu çok güzel satar. Indie oyun yapsam net bu taktiği kullanırdım.

Benzer şeyi M&B yaptı. Korona dönemi herkes çıkmaya hazır oyununu bile ertelerken M&B ekibi krizi fırsata çevirdi ve globalde de iyi satışa ulaşmışlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NimbleSoul -- 26 Mart 2025; 15:06:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diğer firmalar çıkardıkları çerçöple kendilerini nimetten mi sayıyor
    Sanki şimdiye kadar çok başarılı oldularda gta 6 bu başarıya gölge düşürecek
    Siz zaten her sene aynı assetlerle ruhsuz oyunlar yapıyorsunuz
    Rockstar bilmiyor mu senelik oyun çıkarmayı ama adamlar mükemmeli yakalamanın peşinde ve bunu da başarıyorlar
    O yüzden seri araları neredeyse 10 sene sürüyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu arkadaş bir tane oyun çıkıyor.Oyuncular sadece bir oyunmu satın alıp oynuyor.

Kaldıki bu oyun ön siparişe çıkacaktır.Oyunu bekleyenler ön siparişle alacaktır.

• ben ölmeden çıksa bari oyun yıllar oldu

• GTA vergisi hayırlı olsun

• einhander kullanıcısına yanıt

Ben de öyle aman aman bağımlısı değilim yani milletin abarttığını düşünüyorum. Tabii zevk meselesi, oyunun hitap ettiği kişiysen yaşadın. Bana göre 7/10'luk diyebileceğim bir haz sunuyor. Ki GTA'nın hası olan San Andreas'ın suyunu çıkarmış adamım. 4 ve 5'i öyle oyna geç şeklinde bitirmiştim, hikayeyi bitir geç şeklinde. Sevdim mi sevdim ama öyle uğruna ölürüm dediğin bir seri olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.