Şimdi Ara

GTA 5 Vb. Oyunlar İçin Nasıl Sistem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar yeni bir bilgisayar toplama kararı aldım. Düşündüğüm parçalar aşağıdaki resimdedir
    Değerli yorumlarınızı bekliyorum bütçem 1900 felan
    Özellikle bu makina ne kadar sene beni götürür genelde oyun oynayacağım GTA5 Vb...
    İşlemciye soğutucu almalı mıyım? Ayıca bu PSU yeterli olur mu? Bu konularda biraz kafam karışık

-- GUNCELLEME: GTX 760 EKRAN KARTI SEÇMİŞTİM FAKAT R9 280 DAHA İYİ OLDUĞUNU ARAŞTIRDIM GÖRDÜM VE LİSTEME ONU EKLEMEYE KARAR VERDİM BU ŞEKİLDE PERFORMANS VE FİYAT OLARAK BİRAZ DAHA İYİLEŞTİM :)

GTA 5 Vb. Oyunlar İçin Nasıl Sistem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsane1833 -- 5 Şubat 2015; 2:19:51 >

• Ram'i 2x4 alırsanız daha iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devotion.

Ram'i 2x4 alırsanız daha iyi olur

Performans mı artar? Çok merak ettim şuan
  • GTA 5 odaklı sistem düşünüyorsanız biraz daha sabır... Her ne kadar optimizasyon özürlü çıkmayacak, hatasız olacak diyorlarsa da temkinli yaklaşmanızı tavsiye ederim. Geçmiş tecrübelerime dayanarak , Ac:Unity , BattleField 4, Rome 2: TotalWar gibi gibi...
  • o hdd notebook için onu 1TB ve masaustu olanını al powerı arttırabilirsin ileriye donuk olsun diye. ram 4x2 alsan daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahcey

GTA 5 odaklı sistem düşünüyorsanız biraz daha sabır... Her ne kadar optimizasyon özürlü çıkmayacak, hatasız olacak diyorlarsa da temkinli yaklaşmanızı tavsiye ederim. Geçmiş tecrübelerime dayanarak , Ac:Unity , BattleField 4, Rome 2: TotalWar gibi gibi...

GTA 5 odaklı değil genel olarak ama bu sistemde optimazyon sorunu olmazsa yüksekte oynayabilirim diye düşünüyorum optimazyon sorunu olursa yine açar heralde ya o yönden beklemek istemiyorum :)

quote:

Orijinalden alıntı: sadikozdemir

o hdd notebook için onu 1TB ve masaustu olanını al powerı arttırabilirsin ileriye donuk olsun diye. ram 4x2 alsan daha iyi.

Ona nasıl dikkat etmemişim bide sipariş edicez :/ Çok teşekkür ederim düzelttim ve ramıda 6gb düşürdüm 3x2 şeklinde yeni resmi ekledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsane1833 -- 5 Şubat 2015; 1:13:24 >

• quote:

Sadece 2 ram slotu olan bir anakart 2x4 şeklinde almak pek mantıklı olmaz.Zaten öyle aman aman bir fark yok aralarında.

Bu arada şimdi gördüm konuyu açan arkadaş 3x2 şeklinde kullanamazsın çünkü 2 tane ram slotu var o anakartta.Tek kanal 8 gb almanı tavsiye ederim.

Psu da iyi bir şey değil, daha iyi bir 550-600w psu al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 5 Şubat 2015; 1:51:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Propus

quote:

Sadece 2 ram slotu olan bir anakart 2x4 şeklinde almak pek mantıklı olmaz.Zaten öyle aman aman bir fark yok aralarında.

Bu arada şimdi gördüm konuyu açan arkadaş 3x2 şeklinde kullanamazsın çünkü 2 tane ram slotu var o anakartta.Tek kanal 8 gb almanı tavsiye ederim.

Psu da iyi bir şey değil, daha iyi bir 550-600w psu al.

Evet farkettim resmi koyduktan sonra hemen değiştirdim tekrar tek slot 8gb ekledim listeme teşekkürler dikkatiniz için psu yükseltirim :)
  • Aman hocam PSU da ucuza kaçmayın.
  • GTA 5 de mantle destekli gelirse GTX 760 aldığına üzülebilirsin.
  • Oc yapabilirim diyosan ilerisi için çarpan kiliti açık bi işlemci ve ona gore bi anakart değişikliğine git ilerde komple sistem degisikligi yerine oc ile toparlarsin Intel çok fazla soket değiştiren bi firma oc yapacak islemcin olmazsa sistem değişikliğine gitmek zorunda kalabilirsin

• Dostum eğer bütçen varsa bir de hiç olmazsa 120 GB SSD Disk ekle sistemine. Windows, gerekli programlar ve 1-2 tane oynadığın oyunu yükleyebilirsin. Eğer daha önce SSD kullanmadıysan aradaki performans farkını görünce keşke daha önce alsaymışım dersin Diğer büyük oyunlarını, filmlerini, müziklerini 7200Rpm olan HDD 'ne yükle, ben de öyle yapıyorum.
  • EKRAN KARTINI GTX 960 İLE DEĞİŞ
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeroTürk

Dostum eğer bütçen varsa bir de hiç olmazsa 120 GB SSD Disk ekle sistemine. Windows, gerekli programlar ve 1-2 tane oynadığın oyunu yükleyebilirsin. Eğer daha önce SSD kullanmadıysan aradaki performans farkını görünce keşke daha önce alsaymışım dersin Diğer büyük oyunlarını, filmlerini, müziklerini 7200Rpm olan HDD 'ne yükle, ben de öyle yapıyorum.

KONU İLE ALAKASI YOK AMA İŞLEMCİ DARBOĞAZ YAPMUYOR MU EKRAN KARTINIZA ACABA?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

quote:

Dostum eğer bütçen varsa bir de hiç olmazsa 120 GB SSD Disk ekle sistemine. Windows, gerekli programlar ve 1-2 tane oynadığın oyunu yükleyebilirsin. Eğer daha önce SSD kullanmadıysan aradaki performans farkını görünce keşke daha önce alsaymışım dersin Diğer büyük oyunlarını, filmlerini, müziklerini 7200Rpm olan HDD 'ne yükle, ben de öyle yapıyorum.

İlk aldığım da 2-3 gün boyunca mavi ekran problemi yaşamıştım hocam belki okumuşsunuzdur. Onun sebebi işlemciye yaptığım dengesiz O.C 'muş, işlemcimi fabrika ayarlarına getirdiğimden beri hiç problem yaşamadım çok şükür hatta BF 4 - COD MW 3 gibi oyunları Ultra ayarlarda oynuyorum saatlerce hiç anlık takılma dahi yaşamadım çok ilginç bir şekilde. benim işlemciye O.C yaramıyor anlaşılan.

Ekran kartım boşta 30-36 arası, oyun oynarken 66 dereceye ulaşıyor en fazla. Dün akşam uzun süre Furmark çalıştırdığımda GPU %100 çalışırken ilk kez 73 dereceye ulaştı.

Sonuç olarak ilginç bir şekilde şuan gayet memnunum CPU+GPU ikilisinden.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

quote:

İlk aldığım da 2-3 gün boyunca mavi ekran problemi yaşamıştım hocam belki okumuşsunuzdur. Onun sebebi işlemciye yaptığım dengesiz O.C 'muş, işlemcimi fabrika ayarlarına getirdiğimden beri hiç problem yaşamadım çok şükür hatta BF 4 - COD MW 3 gibi oyunları Ultra ayarlarda oynuyorum saatlerce hiç anlık takılma dahi yaşamadım çok ilginç bir şekilde. benim işlemciye O.C yaramıyor anlaşılan.

Ekran kartım boşta 30-36 arası, oyun oynarken 66 dereceye ulaşıyor en fazla. Dün akşam uzun süre Furmark çalıştırdığımda GPU %100 çalışırken ilk kez 73 dereceye ulaştı.

Sonuç olarak ilginç bir şekilde şuan gayet memnunum CPU+GPU ikilisinden.

bende aynı işlemciden mevcutta gtx 960 da kimisi darboğaz yapar diyor kimisi yapmaz diyor şu an sizin duruma bakılırsa yapmaması lazım

• Hocam işin içinde elektronik varsa şans faktörüne kesin inanmamız gerektiğini düşünüyorum şahsen yada örneğin kullandığımız Ram' lerin küçük bir zamanlama farkından bile olumsuz durumlar oluşabileceği muhtemeldir.

En güzeli Gtx 960'ı alıp deneyin ve sorun yaşarsanız ( ki bu sorunlar çok küçük ara sıra olan anlık takılmaların ötesine geçmez bence ) bir kaç ay sonra bütçeniz elverdiğinde uygun bir işlemci alana kadar ayarların bazılarını kısarak idare edersiniz
  • quote:

Hocam işin içinde elektronik varsa şans faktörüne kesin inanmamız gerektiğini düşünüyorum şahsen yada örneğin kullandığımız Ram' lerin küçük bir zamanlama farkından bile olumsuz durumlar oluşabileceği muhtemeldir.

En güzeli Gtx 960'ı alıp deneyin ve sorun yaşarsanız ( ki bu sorunlar çok küçük ara sıra olan anlık takılmaların ötesine geçmez bence ) bir kaç ay sonra bütçeniz elverdiğinde uygun bir işlemci alana kadar ayarların bazılarını kısarak idare edersiniz

ben grafik delisi biri değilimdir yalnız frame e çok dikkat ederim vede multi oyucusu olduğum için işlemci genelde multi oyunlarda önemli oluyor
    dediğiniz gibi hafif ayarları medium a alarak kullanırım
    ben 600 e düşmesini bekliyorum o zaman alıcam gtx 960 ı

• Anladım hocam. Hayırlısı olsun öyleyse
  • Hocam öncelikle şimdiden hayırlı olsun ancak psu da biraz ucuza kaçmışsınız gibi geldi. aman ha yukardaki arkadaşın da söylediği gibi psu ya ayrı özen göstermek lazım. corsair thermaltake zalman gibi psu lardan almanızı öneririm. 600w fazlasıyla yeterli olacaktır. günümüzde ve gelecekte watt değerlerinin yavaş yavaş düşmekte olduğunu söyleyebiliriz. o yüzden 600w dan yukarısına bence gerek olmayacaktır
    İşlemci seçiminiz gayet hoş olmuş.Keza ekran kartı seçiminizde. Bütçenizi aşağı yukarı anlayabiliyorum ama size tavsiyem kendinizi biraz daha zorlayıp 120gb da olsa ssd almanız.inanın işinize yarayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpmirza -- 6 Şubat 2015; 1:27:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.