Şimdi Ara

GTA 5 Ultra Grafik (Terimleri Bilmiyorum)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi arakdaşlar öncelikle selamun aleyküm . bnm şöyle bir problemim var ; GTA5 i kurdum yükledim vs vs grafik ayarlarına geldim ordan ne var ne yoksa alayını ultra yaptım herşeyi fulledim aşagıda resimlerini atıcam ve asıl problemim ne yaptıgımı bilememem , terimleri bilmiyorum doğru şeyimi fulledim yalnışımı fulledim onuda bilmiyorum öncelikle size bilmediğim terimleri söyliyim bilir kişiler varsa bu konuda bana yardımcı olabilirse cok sevinirim .

Ambient Occlusion, Tesselation . Anisotropic Filtering (bilmedigim halde X16 yaptım fulledim) bu 3ü dışında sıkıntım yok ha birde şöyle bir şey var söylicegim şeyi resimde görüceksiniz . bir secenek var NVDIA TXAA diye bunu ON yaptıgım zaman MSAA yı max x4 e cıkartabiliyorum ama NVDIA OFF oldumu MSAA x8 kadar cıkartabiliyorum sizce hangi şık daha iyi olur yani NVIDIA TXAA yı ON yapıp MSAA 'da 4 te kalması dahamı iyidir yoksa MSAA 8 kalıp NVIDIA yı OFF mu yapıyım ? ? ?

https://store.donanimhaber.com/23/cf/c9/23cfc95e51d3f2ebe7a7785c330254da.png

https://store.donanimhaber.com/bf/32/8a/bf328a48fe5755ad8a3fe94ff6c17354.png
     GTA 5 Ultra Grafik (Terimleri Bilmiyorum) GTA 5 Ultra Grafik (Terimleri Bilmiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heil Hitler -- 29 Nisan 2015; 22:34:52 >

• Grass ile PostFX'i fullememişsin Ultra ayarları var onların, ayrıca Advanced Graphics'tekiler'de PC Exclusive efektler fulledim diyorsan onları da açman lazım. Ama önemli değil çünkü bu oyunu fullersen o kart ile slayt gösterisi şeklinde izleyebilirsin. Grafik ayarlarının ne olduğunu veya nasıl göründüğünü öğrenmek istiyorsan şu rehbere bakmanı tavsiye ederim, burada birinin anlatmaya çalışmasından çok daha rahat anlarsın hiç değilse karşılaştırmalara bakarak:

http://www.geforce.com/whats-new/guides/grand-theft-auto-v-pc-graphics-and-performance-guide

• Ambient Occlusion: Nesnelerin kesişim noktalarında daha gerçekçi gölgelendirme/ışıklandırma sağlar. (kıyaslamak için tıkla)

Tesselation: 2 boyutlu bazı kaplamalara derinlik katarak 3 boyutlu hâle getirir. (kıyaslamak için tıkla)

Anisotropic Filtering: Uzaktaki kaplamaların daha net görünmesini sağlar. Ekran kartı iyi değilse bile x16 yapılabilir, performansı düşürmez.

TXAA'da 8x açamaman normal çünkü 4xMSAA+TXAA 8xMSAA'nın yaptığı işi yapıyor. TXAA'nın avantajı hareket sırasında çok daha tırtıksız, düz çizgilerden oluşan görüntü elde etmeni sağlar. Dezavantajı, sabitken dokular daha bulanık gözükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 29 Nisan 2015; 23:13:23 >

• busterr kullanıcısına yanıt
    üstad bilgilendirme için gerçekten teşekkür ederim Grass ile PostFX'i de ultra yaptım onları gözden kaçırmışım :) yalnız Advanced Graphics'tekiler'de PC Exclusive efektler derken neyi kastetmek istedigini anlamadım resmini atıcam şimdi alt kısma ordan neyi fullmem ve düzeltmem gerektiğini söylersen cok daha iyi olur :)

https://store.donanimhaber.com/b4/aa/8b/b4aa8b4e0195fd33c1dcc18cfaac0962.png
     GTA 5 Ultra Grafik (Terimleri Bilmiyorum)

• Sana attığım linke bakarsan orada resimli anlatımları yarattıkları farkla var. O ayarlar adından anlaşıldığı gibi gelişmiş ayarlar, exclusive dememin sebebi aktif edildiklerinde çizim uzaklığı konsoldakine göre çok artıyor, son iki ayardan bahsediyorum. Ama ekran kartı çok güçlü olanların açması tavsiye ediliyor performansa etki ederler.
    Extended Distance görüş alanını artırıyor yani çok uzakta görülen nesne sayısı ve kalitesi vs artıyor. FPS'yi en çok etkileyen özelliklerden biri.
    Extended Shadows çok uzaktaki nesnelerin gölgelerini aktif ediyor.
    High Detail Streaming While Flying uçarkenki pop-in lerin yani nesnelerin birden belirmesini azaltıyor.
    Long Shadows gereksiz karşılaştırmasına bak linkten.
    High Resolution Shadows ise Soft Shadows ayarın Sharp'ta ise etki ediyor öbür türlü boşa performans kaybı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 30 Nisan 2015; 1:01:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    yaaaa ama bu cok kötü oldu , cok sacma bşey oldu ya en başta 2000 MB tın üstüne cıkabiliodum resimdede gördünüz 2900 küsür MB tın üstüne cıkıodu grafik ayarları şimdi ise yapmama izin vermıo anlamadım en baştan yapıyım dedim ayarları şimdi ise 2000 MB tın üstüne cıkartmıor bu ne sacma bi olay ya off bea bunun sebebi nedir ?? çevre kalitesini high bile yapamıyorum msaa x4 olsa bile hing kabul etmıor . off bea en baştan yüklicez oyunu yapcak bşey yok düzelir inş .
    Daha Fazla Göster
  • busterr kullanıcısına yanıt
    ya hocam cidden cok teşekkür ediyorum yani harbi süpersiniz :) tecrübeyemi dayalı bu bilgiler hep nasıl elde ettiniz ben böyle sürekli sıkıntılar cekıyorum yani sizlerde olmasanız ...
    hocam arada kaynadınız emeginize cevap yazamadım k.bakamyın , valla abim foruma yazmadan önce netten bakıorum önce yalnız cok yere baktım ama terimleri açıklamışlar pek bşey anlıyamadım yani o yuzden bir de burda konu acıyım dedim , teşekkürler açıklamarınız beni gayet tatmin etti kısa ve öz açıklayıcı diyebiliriz emeğinize saglık . özellikle msaa txaa konusunda cok yardımcı oldunu txaa+msaa4 = msaa8 falan demişsiniz sonra dezavantaj avantaj olarak belirmişsiniz gerçekten cok saglıklı bi bilgi edindim tekrar teşekkür edıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 30 Nisan 2015; 10:25:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    usta testlerde en fazla 25 i gördüm, okadar da aşırı bi düşüş olmuyor fps de . 3000MB tın üstünde brazcık kasma yapıyor sadece , şuanlık sorunsuz.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.