Şimdi Ara

GTA 4 Benchmark Değerleriniz... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
421
Cevap
2
Favori
50.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: scerit

teşekkür ederim. bende denedim aynı değerler çıktı şimdi. oyunda kaynaklı galiba bazen aynı değerleri vermiyor.

3d mark 06 denediniz mi acaba ? ben az once bi denedim tam 17 k cıktı merak ettim cünkü 4850 ile 9800gtx+ arasında kalmıstım zaman zaman bu sekilde değerlendiriyorumda.

Orjinalden alıntı: MiDNiGhTKiSs

quote:

teşekkür ederim. bende denedim aynı değerler çıktı şimdi. oyunda kaynaklı galiba bazen aynı değerleri vermiyor.

3d mark 06 denediniz mi acaba ? ben az once bi denedim tam 17 k cıktı merak ettim cünkü 4850 ile 9800gtx+ arasında kalmıstım zaman zaman bu sekilde değerlendiriyorumda.

ŞU AN CF KURULU ONDAN ONCE 16K ALIYORDUM (Q6600@3.8GHZ)DE
    CF DA 20799 ALDIM.
    KARTINIZ HAYIRLI OLSUN. BEN ATİ SEVDİĞİM İÇİN BUNU ALDIM.8800GT CALİBREMİ SATTIM.KARTINIZ ÇOK GÜZEL HİÇ AKLINIZ ARKADA KALMASIN. İYİ GÜNLERDE KULLANIN.

GT4 DE

GTA 4 Benchmark Değerleriniz...

• quote:

quote:

quote:

CF DA 20799 ALDIM.
    KARTINIZ HAYIRLI OLSUN. BEN ATİ SEVDİĞİM İÇİN BUNU ALDIM.8800GT CALİBREMİ SATTIM.KARTINIZ ÇOK GÜZEL HİÇ AKLINIZ ARKADA KALMASIN. İYİ GÜNLERDE KULLANIN.

GT4 DE

tesekkür ederim bilgiler icin aslında bende ati seviyorum fakat 1 gb lık model elinde yoktu bunuda kampanya vardı ucuz olunca aldım. Birde bu verdiğiniz ss c/f mı tek kart mı ?

• ben imzadaki sistemle rahat oynuyorumda ram sıkıntısı çekiyor olabilirmiyim crysiste hissetmiştim ama bunda rahat oynatıyor :D 1066 2*1 gb ram yetmezmi diğer takımıda alıcam bulamadım formda uygun
  • arkadaşlar bende zotac gtx 260 amp2 ile testler yapmak istiyorum fakat bu benchmark tool ları bulabileceğimiz güvenilir bir site var mı? Gerçi gta4 oyunu daha elime geçti 1-2 güne kadar geçecek. Crysis, crysis warhead, assassins creed, left for dead gibi oyunlar var fakat online olarak direk test edebileceğimiz site filan var mı? yada test araçlarını bulabileceğimiz bir adres verirseniz bende testlerimi koymak isterim.

Orjinalden alıntı: quemmaa

arkadaşlar bende zotac gtx 260 amp2 ile testler yapmak istiyorum fakat bu benchmark tool ları bulabileceğimiz güvenilir bir site var mı? Gerçi gta4 oyunu daha elime geçti 1-2 güne kadar geçecek. Crysis, crysis warhead, assassins creed, left for dead gibi oyunlar var fakat online olarak direk test edebileceğimiz site filan var mı? yada test araçlarını bulabileceğimiz bir adres verirseniz bende testlerimi koymak isterim.

http://downloads.guru3d.com/Benchmarks-&-Demo%27s_c6.html

bu linkte bulabilirsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

CF DA 20799 ALDIM.

GT4 DE

tesekkür ederim bilgiler icin aslında bende ati seviyorum fakat 1 gb lık model elinde yoktu bunuda kampanya vardı ucuz olunca aldım. Birde bu verdiğiniz ss c/f mı tek kart mı ?

bu oyunda cf çalışmıyor tek ve çift kart aynı değerleri alıyor.

• imzadaki sistem

CPU Usage: 61%
    System memory usage: 81%
    Video memory usage: 70%

Graphics Settings
    Video Mode: 1280 x 1024 (70 Hz)
    Texture Quality: Medium
    Render Quality: High
    View Distance: 25
    Detail Distance: 32

Hardware
    Microsoft Windows XP Professional
    Service Pack 3
    Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
    Video Driver version: 6.14.10.6891
    Audio Adapter: Sound Blaster Audigy
    Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz

•  GTA 4 Benchmark Değerleriniz...

bu da benimki ne dersiniz..
    i5 2500k-Asus Maximus IV extreme -Patriot Viper Extreme DDR3 2000 mhz-samsung 250 gb SSD Westen Digital 2x1 tb raid 0- 2 x XFX GTX 260 blackedition 896mb 448bit-thermaltake Big water 760 is cooler-Thermaltake 1000w 80 power-Thermaltake Xaser VI Big Tower-Benq 24" full HD Led-Logitech 2.1 z623(200w Rms)
  • tavsiye edilen konfigrasyonda: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz yazıyor.
    iyi de.. bu iki işlemci arasında belirgin bi fark var.
    neden amd'nin (intele nazaran)daha düşük modeli yeterli görülüyor?
  • Konsollar için çıkmış bir oyunu sonradan pc'lere çıkarınca konsollardaki özellikler değere bindi. 2006'da çıkan PS3'ün grafik işlemcisini nvidia hazırlamıştı ve bu aletin 7800gtx'ten daha iyi bir grafik işlemcisi barındırması ile yankı uyandımıştı (Ayrıca Ati'nin grafik işlemcisini hazırladığı xbox360'daki gibi bu grafik işlemcide de unified shader sistemi bulunuyordu). Ancak Nvidia PS3'ten hemen sonra piyasaya sunduğu ilk dx10 destekli kart olma özelliği taşıyan 8800gtx(g80) grafik işlemcisinin PS3'ü bile geride bıraktığını söylemişti (8800ultra'yı piyasaya sunduklarında bunu birçok kez vurgulamışlardı). Gerçekten de çok büyük bir atılım yapmıştı nvidia. Peki ama PS3'te sorunsuz oynanan GTA4'de, nasıl oluyorda şuan PC'lerde 8800gtx'ten bile kat kat üstün kartlarla fps kaybı yaşanıyor. Bence bu noktada SONY ve IBM mühendislerinin dehası ortaya çıkıyor. "Cell" işlemcisi! Tamamen oyunlar için optimize edildiği ve o dönem için en iyi c2d işlemcilerin çok üstünde bir performans sunduğu iddia edilen bu işlemci sanıyorum ki şuan da bu iddiasını kanıtlıyor ve gelecek yıllarda da kanıtlamaya devam edecek.

GTA4 için ilk sayfa da verilen karşılaştırmalı işlemci sonuçları bu durumu en iyi şekilde özetliyor. Şuan pc'ler de kullandığımız işlemciler oyunlar için optimize edilmedi. Unutmayalım ki bir zamanlar devrim niteliğindeki bir gelişme olan dx7 ve bu api ile gündeme gelen gpu hesaplama kavramı, işlemciler üzerindeki grafik hesaplamalarını en aza indirmiş ve oyunlar için can alıcı noktayı ekran kartları haline getirmişti. Ancak bugünkü oyunlar için ekran kartları yanında işlemcinin de ekran kartına yardımcı olması söz konusu.

Lütfen yanlış anlaşılmasın; işlemci, oyunlar için her zaman önemli idi, hatta ekran kartı-işlemci oranının tutarlı olması her zaman önemli olan bir ayrıntı idi (p4 işlemci ile gtx295 kullanmanın saçma olması gibi). Ancak ekran kartları o kadar geliştiler ki; işlemciler hesaplama gücü olarak çok geride kaldı. Bir de bunlara oyunlara optimize edilmemeleri eklenince sonuç olarak, işlemci nedeniyle sorunlu oynanan bir gta4 efsanesi çıktı. Bence bu oyunun sorunu yamalarla veya ekran kartı sürücüleri ile tam anlamı ile çözülemez. Bu sorunun tek çözümü, firmaların oyunlar için optimize ederek çıkaracakları işlemcilerdir.

Intel, corei7 ailesi işlemcileri henüz çıkardı ve benim görüşüm c2d işlemciler kadar devrim yapamadı (oyunlarda genel anlamda zaten bir getirisi yok, ancak gerçek anlamıyla doğuştan 4 çekirdekli olması bu işlemcileri gta4'de biraz ileri taşıyabilir!), amd tarafında ise phenom II işlemciler henüz yeni duyuruldu ki onlar zaten corei7 işlemcilere değil, c2q işlemcilere rakip gösteriliyorlar. Yani, yeni nesil oyunlara gereken işlemci gücü için, uzun bir süre bekleyeceğiz sanırım.

Altını çizmekte fayda var; nvidia g80'den sonra uzun süre bir yenilik yapmadı (17 ay kadar), amd-ati ise performans anlamında 15 ay da ancak kendini geliştirdi. Biz ise ekran kartı üreten bu firmalara laf söylerken işlemcilerin yeterli olduğunu savunuyorduk. Ancak ekran kartları işlemcileri çoktan geçti. PS3'ü grafik hesaplama bakımından 3'e 4'e katlayacak ekran kartları var ama gta4'te hepsi dökülüyor. Benim görüşüm ekran kartlarının performansı için bu kadar tartışmayalım artık. Cüzzi fiyatlara eskiden hayal edilemeyecek performansı alıyoruz. Peki işlemciler için durum ne? Bence tartışılması gereken durum bu!

Herkese iyi forumlar.

Düzeltme: imla ve yazım yanlışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 11 Ocak 2009; 15:00:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mamad

Konsollar için çıkmış bir oyunu sonradan pc'lere çıkarıca konsollardaki özellikler değere bindi. 2006'da çıkan PS3'ün grafik işlemcisini nvidia hazırlamıştı ve bu aletin 7800gtx'ten daha iyi bir grafik işlemcisi barındırması ile yankı uyandımıştı (Ayrıca Ati'nin grafik işlemcisini hazırladığı xbox360'daki gibi bu grafik işlemcide de unified shader sistemi bulunuyordu). Ancak Nvidia PS3'ten hemen sonra piyasaya sunduğu ilk dx10 dfestekli kart olma özelliği taşıyan 8800gtx(g80) grafik işlemcisinin PS3'ü bile geride bıraktığını söylemişti (8800ultra'yı piyasaya sunduklarında bunu birçok kez vurgulamışlardı). Gerçekten de çok büyük bir atılım yapmıştı nvidia. Peki ama PS3'te sorunsuz oynanan GTA4 nasıl oluyorda şuan PC'lerde 8800gtx'ten bile kat kat üstün kartlarla fps kaybı yaşanıyor. Bence bu noktada SONY ve IBM mühendislerinin dehası ortaya çıkıyor. "Cell" işlemcisi! Tamamen oyunlar için optimizwe edildiği ve o dönem için en iyi c2d işlemcilerin çok üstünde bir performans sunduüğu iddia edilen bu işlemci sanıyorum ki şuan da bu iddiasını kanıtlıyor ve gelecek yıllarda da kanıtlamaya devam edecek.

GTA4 için ilk sayfa da verilen karşılaştırmalı işlemci sonuçları bu durumu en iyi şekilde özetliyor. Ancak şuan pc'ler de kullandığımız işlemciler oyunlar için optimize edilmedi. Unutmayalım ki bir zamanlar devrim niteliğindeki bir gelişme olan dx7 ve gpu hesaplama kavramı işlemciler üzerindeki grafik hesaplamalarını en aza indirmiş ve oyunlar için can alıcı noktayı ekran kartları haline getimişti. Ancak bugünkü oyunlar için ekran kartları yanında işlemcinin de ekran kartına yardımcı olası söz konusu.

Lütfen yanlış anlaşılmasın, işlemci oyunlar için her zaman önemli idi, hatta ekran kartı-işlemci oranının tutarlı olması her zaman önemli olan bir ayrıntı idi (p4 işlemci ile gtx295 kullanmanın saçma olması gibi). Ancak ekran kartları o kadar geliştiler ki; işlemciler hesaplama gücü olarak çok geride kaldı. Bir de bunlara oyunlara optimize edilmemeleri eklenince sonuç olarak, işlemci nedeniyle sorunlu oynanan bir gta4 efsanesi çıktı. Bence bu oyunun sorunu yamalarla veya ekran kartı sürücüleri ile tam anlamı ile çözülemez. Tek çözümü firmaların oyunlar için optimize ederek çıkaracakları işlemcilerdir.

Intel, corei7 ailesi işlemcileri henüz çıkardı ve benim görüşüm c2d işlemciler kadar devrim yapamadı (oyunlarda genel anlamda zaten bir getirisi yok, ancak gerçek anlamıyla doğuştan 4 çekirdekli olması bu işlemcileri gta4'de biraz ileri taşıyabilir!), amd tarafında ise phenom II işlemciler henüz yeni duyuruldu ki onlar zaten corei7 işlemcilere değil, c2q işlemcilere rakip gösteriliyorlar. Yani oyunlar için gereken işlemci gücü için uzun bir süre bekleyeceğiz sanırım.

Altını çizmekte fayda var; nvidia g80'den sonra uzun süre bir yenilik yapmadı (17 ay kadar), amd-ati ise performans anlamında 15 ay da ancak kendini geliştirdi. Biz ise ekran kartı üreten bu firmalara laf söylerken işlemcilerin yeterli oldğunu savunuyorduk. Ancak ekran kartları işlemcileri çoktan geçti. PS3'ü grafik hesaplama bakımından 3'e 4'e katlayacak ekran kartları var ama gta4'te hepsi dökülüyor. Benim görüşüm ekran kartlarının performansı için bu kadar tartışmayalım artık. Cüzzi fiyatlara eskiden hayal edilemeyecek performansı alıyoruz. Peki işlemciler için durum ne? Bence tartışılması gereken durum bu!

Herkese iyi forumlar.

gerçektende çok açıklayıcı çok doğru bir anlatım...bence intelinde artık cell gibi bir işlemci mimarisi tasarlaması gerekir hatta daha hızlısını..tera scale diye birşeyler vardı ama ne durumda şuan bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 11 Ocak 2009; 14:20:31 >

• quote:

Konsollar için çıkmış bir oyunu sonradan pc'lere çıkarınca konsollardaki özellikler değere bindi. 2006'da çıkan PS3'ün grafik işlemcisini nvidia hazırlamıştı ve bu aletin 7800gtx'ten daha iyi bir grafik işlemcisi barındırması ile yankı uyandımıştı (Ayrıca Ati'nin grafik işlemcisini hazırladığı xbox360'daki gibi bu grafik işlemcide de unified shader sistemi bulunuyordu). Ancak Nvidia PS3'ten hemen sonra piyasaya sunduğu ilk dx10 destekli kart olma özelliği taşıyan 8800gtx(g80) grafik işlemcisinin PS3'ü bile geride bıraktığını söylemişti (8800ultra'yı piyasaya sunduklarında bunu birçok kez vurgulamışlardı). Gerçekten de çok büyük bir atılım yapmıştı nvidia. Peki ama PS3'te sorunsuz oynanan GTA4'de, nasıl oluyorda şuan PC'lerde 8800gtx'ten bile kat kat üstün kartlarla fps kaybı yaşanıyor. Bence bu noktada SONY ve IBM mühendislerinin dehası ortaya çıkıyor. "Cell" işlemcisi! Tamamen oyunlar için optimize edildiği ve o dönem için en iyi c2d işlemcilerin çok üstünde bir performans sunduğu iddia edilen bu işlemci sanıyorum ki şuan da bu iddiasını kanıtlıyor ve gelecek yıllarda da kanıtlamaya devam edecek.

GTA4 için ilk sayfa da verilen karşılaştırmalı işlemci sonuçları bu durumu en iyi şekilde özetliyor. Şuan pc'ler de kullandığımız işlemciler oyunlar için optimize edilmedi. Unutmayalım ki bir zamanlar devrim niteliğindeki bir gelişme olan dx7 ve bu api ile gündeme gelen gpu hesaplama kavramı, işlemciler üzerindeki grafik hesaplamalarını en aza indirmiş ve oyunlar için can alıcı noktayı ekran kartları haline getirmişti. Ancak bugünkü oyunlar için ekran kartları yanında işlemcinin de ekran kartına yardımcı olması söz konusu.

Lütfen yanlış anlaşılmasın; işlemci, oyunlar için her zaman önemli idi, hatta ekran kartı-işlemci oranının tutarlı olması her zaman önemli olan bir ayrıntı idi (p4 işlemci ile gtx295 kullanmanın saçma olması gibi). Ancak ekran kartları o kadar geliştiler ki; işlemciler hesaplama gücü olarak çok geride kaldı. Bir de bunlara oyunlara optimize edilmemeleri eklenince sonuç olarak, işlemci nedeniyle sorunlu oynanan bir gta4 efsanesi çıktı. Bence bu oyunun sorunu yamalarla veya ekran kartı sürücüleri ile tam anlamı ile çözülemez. Bu sorunun tek çözümü, firmaların oyunlar için optimize ederek çıkaracakları işlemcilerdir.

Intel, corei7 ailesi işlemcileri henüz çıkardı ve benim görüşüm c2d işlemciler kadar devrim yapamadı (oyunlarda genel anlamda zaten bir getirisi yok, ancak gerçek anlamıyla doğuştan 4 çekirdekli olması bu işlemcileri gta4'de biraz ileri taşıyabilir!), amd tarafında ise phenom II işlemciler henüz yeni duyuruldu ki onlar zaten corei7 işlemcilere değil, c2q işlemcilere rakip gösteriliyorlar. Yani, yeni nesil oyunlara gereken işlemci gücü için, uzun bir süre bekleyeceğiz sanırım.

Altını çizmekte fayda var; nvidia g80'den sonra uzun süre bir yenilik yapmadı (17 ay kadar), amd-ati ise performans anlamında 15 ay da ancak kendini geliştirdi. Biz ise ekran kartı üreten bu firmalara laf söylerken işlemcilerin yeterli olduğunu savunuyorduk. Ancak ekran kartları işlemcileri çoktan geçti. PS3'ü grafik hesaplama bakımından 3'e 4'e katlayacak ekran kartları var ama gta4'te hepsi dökülüyor. Benim görüşüm ekran kartlarının performansı için bu kadar tartışmayalım artık. Cüzzi fiyatlara eskiden hayal edilemeyecek performansı alıyoruz. Peki işlemciler için durum ne? Bence tartışılması gereken durum bu!

Hocam güzel demişsinde, PS3'te ki GTA 4 'te sokakların boş ve textureların çamur gibi olduğu söyleniyor. eğer böyleyse cell işlemcisinin devriminden söz edemeyiz..

• Texture durumunu bilemem ancak videolardan gördüğüm kadarı ile konsoldaki halinde de sokaklar gayet dolu ve yaşayan bir şehir var. Doku kalitesi yönünden pc iyi olsada birşey değişeceğini zannetmem. Çünkü mükemmel kaplama yapabilecek kartlar var. Ve ben yeni nesil oyunlara baktığımda gta4'ün grafik açısından çok da ileri boyutta bir oyun olduğunu düşünmüyorum.

düzeltme : ek ve imla ...
    ps3 deki gta pcde oynadığımdan daha kötü, geç gelen textureler, kırık kırık bir grafik , hakkaten çamur gibi , xbox versiyonu daha etkileyici, 720p olmasına rağmen ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falco911 -- 11 Ocak 2009; 18:45:57 >

181.00 BETA Driver

Statistics 
    Average FPS: 46.62
    Duration: 37.28 sec
    CPU Usage: 78%
    System memory usage: 67%
    Video memory usage: 100%

Graphics Settings
    Video Mode: 1280 x 1024 (75 Hz)
    Texture Quality: High
    Render Quality: Highest
    View Distance: 100
    Detail Distance: 100

Hardware
    Microsoft® Windows Vista" Ultimate
    Service Pack 1
    Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GT
    Video Driver version: 181.00
    Audio Adapter: Hoparlörler (Realtek High Definition Audio)

File ID: benchmark.cli

185.20 BETA Driver

Statistics 
    Average FPS: 48.58
    Duration: 37.09 sec
    System memory usage: 81%

Graphics Settings

Hardware
    Service Pack 1
    Video Driver version: 185.20

File ID: Benchmark.cli

181.20 WHQL Driver

Statistics 
    Average FPS: 47.63
    Duration: 37.29 sec
    System memory usage: 71%

Graphics Settings

Hardware
    Service Pack 1
    Video Driver version: 181.20

File ID: benchmark.cli

Hiçbir değişiklik yok GTA adına...

• quote:

Orjinalden alıntı: contempt

işlemci yetmiyor oyuna, cf triple sli falan değil sorun...
    kendi işlemcimle 2.6dan 4.0 a kadar denedim, ekran kartı hızı sabit kalmak şartıyla, max ayarlarda fps 30(2.6) dan 47(4.0) ye kadar çıktı.
    emin olmak için 3850 ile deneyeceğim yarın...

düzeltme : ek ve imla ...
    ps3 deki gta pcde oynadığımdan daha kötü, geç gelen textureler, kırık kırık bir grafik , hakkaten çamur gibi , xbox versiyonu daha etkileyici, 720p olmasına rağmen ...

Son sözleriniz xbox360'ın grafik işlemcisinin daha iyi olduğunu kanıtlar nitelikte. Genelde beğenilen de xbox360. Ati'nin tasarladığı grafik işlemcinin, nvidia'nınkinden daha iyi olduğu söyleniyordu hep. Bu oyunun farklı platformlar üzerindeki durumunu araştırıcağım.

• zotac 9800+ aldım fps deişmedi sistem imzadaki sistem 13 fps

tavsiye edilen konfigrasyonda: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz yazıyor.
    iyi de.. bu iki işlemci arasında belirgin bi fark var.
    neden amd'nin (intele nazaran)daha düşük modeli yeterli görülüyor?
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.