Şimdi Ara

GT740M VS GT 820M

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar hangisi oyun açısından daha iyi

CPU: i7-720qm 1.6 Ghz - 6MB Ön Bellek | 4GB DDR3 1333 Mhz RAM |nVidia GT230M GDDR3 1 GB Ekran kartı 17.3" 1600x900 Led Ekran | | 5/1 Kart okuyucu | HP Web Kamerası | 3 USB, 1 e-sata, 1 HDMI ve 1 VGA Bağlantısı | Blu-Ray Rom | 8 Hücreli Lityum İyon Pil | HP Mobil Uzaktan Kumandası |Windows 7 Home Premium 64 Bit
  • Gt 740m daha iyidir. F/p laptoplarda da bu gpuyu goruyorum son zamanlarda med/high oyun deneyimi icin an itibariyle is gorur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemogs95 C kullanıcısına yanıt
    F/p olmasi onemli. Soyledikleriniz arasinda en iyisi gt750m ancak fiyat olarak 2300den fazla olmamak kaydiyla.

Oyun amacli laptop alacaksaniz tavsiyelerim sunlar ;

1-) alienware, msi, monster uclusu oyun amacli cihazlar yapiyor. Bunlara yonelin. Neden derseniz bunlarda amac oyun oldugu icin sogutmaya ozel onem veriliyor ki bu butun laptoplarin genel sorunudur. Ornegin msi'nin giris seviyesi guzel oyun laptoplari var 2500-3000 arasinda. Marka olarak istisna gosterebilecegim toshiba quosmio serisi ve lenovo'nun f/p z500 serisi (i5 3.nesil islemci ve gt740 var icinde)

2-) ram miktari olarak en az 4 gb tercih edin.

3-) islemci olarak i7 degil 3 veya 4.nesil i5 'm' ile biten islrmcilerden alin. 'U' ile biten i5ler de iyidit ama biraz kirpilmistir daha az guc harcasin diye. İslemcide apuya filan yonelmeyin oyun performanslari dusuk. Ama A10 haric.. A10 serisi gt740m ile darbogaz yapmaz ornegin.

4-) tuslari kasa yapisini ve kozmetigini iyi inceleyip karar verin zira o laptop yillarca sizin olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 10 Haziran 2014; 23:10:10 >

• dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    cevabın için çok teşekkür ederim ancak hızlı karar vermem lazım diye bi soru daha sorucam fiyatı 1900 tl geçmemek kaydı ile önerebileceğin laptoplar hangisi 4 5 yıl götürsün beni istiyorum tamamen oyun amaçlı olucak ? en çok bunu öneriyolar sen ne düşünüyosun

Bence linkte yer alan laptop çok iyi özellik olarak fiyatına göre. Ama internette incelemelerine bakarak soğutma ve pil performansını araştırın.

Bunların dışında;

Fiyatı biraz aşıyor bunu değerlendirebilirsiniz size kalmış, ama alabileceğiniz giriş seviyesi ''gerçek bir oyun laptopu''dur. Oyun laptopları 2300'den başlar 10binlere kadar gider. İkinci elleri 1500 civarına bile bulunabiliyor ama sıfır tercih ettiğinizi varsayarak hiç araştırmadım. Bu laptop sizin linkini attığınız laptoptan her anlamda özellikle ekran kartı açısından daha hızlıdır.

Ekran kartı ile ilgili gt750 ve gtx765m'nin benchmarklarını kopyalıyorum:

Fakat bu demek değil ki linkini attığınız cihaz kötü, hayır aksine çok iyi buldum fiyat performans olarak. Ama laptoplarda parçaların değişme işinin çok zahmetli olduğunu ve bir çok modelde yapılamadığını unutmayın. Dolayısıyla kullanım sürenizi uzatmak istiyorsanız ona göre tercih yapmanız gerekebilir.

Maksimum 1900 TL için ise şunu buldum

(attığınız linke göre: İşlemci i7 u serisi, ekran kartı aşağı yukarı gt 750m ile denk, disk kapasitesi ve ram daha yüksek)

genelde bu fiyat aralığında özellikler benzer dolayısıyla sizin gösterdiğiniz link dahil bence duruma göre bunlardan birini seçin. Oyun için eğer bütçeyi biraz zorlama imkanı varsa kesin yazdığım msi'yi seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 11 Haziran 2014; 4:50:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GT 740M VS G740
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    4 laptop arasında kaldım siz olsanız hangisini alırdınız? cevabınızı bekliyoruum
    www.n11.com
    Laptop Fiyatları & Modelleri - Dizüstü Bilgisayar n11.com
    http://www.n11.com/lenovo-ideapad-z510-59-405839-i5-4200m-8gb-1tb-8gb-ssd-2gb-gt740m-P23332826
    teşşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemogs95 -- 11 Haziran 2014; 10:29:22 >

LENOVO Z510
    www.n11.com
    Laptop Fiyatları & Modelleri - Dizüstü Bilgisayar n11.com
    http://www.n11.com/lenovo-ideapad-z510-59-405839-i5-4200m-8gb-1tb-8gb-ssd-2gb-gt740m-P23332826

Ben olsam bunu alırdım oyuna daha yatkın
  • 1 veya 2.linkten birini secerdim. İkisinin de birbirine artisi eksisi var. Gt750m olanin ekran karti %10-15 daha iyi ama ram, hdd ve islemci olarak bir adim geride. İsteklerinize ve onceliklerinize gore karar verin ikisi de sizi yari yolda birakmaz.

ben olsam almam 2.300tl verır bu dandık marka ve bılgısayarları almam gıder msı mı alır farkı yasarım.anlıyacagın şekilde anlatıyım farkı anla.ekran kartından baslıyacak olursak ilk rakamı mesela 7 ıse 8 daha sonra cıkmıstır ama bu demek olmuyorki 8 daha iyi.Son 2 rakam ıse senınkı 740m o 765 (40 ve 65) tabıkıde 65 ıyı.Simdi asıl can alan nokta GT ve GTX farkı.Eger bır laptopta GT ekran kartı varsa bu oyun bılgısayarı degıldır haberın olsun.Bunlan accagın oyunları fps ornek vereyım.GT 750m Battelfıeld 4 oynarsan low medıum da oynarsın GTX 765 m alırsan ultra hıgh karısımı oynarsın.Bu sadece ornek yoksa ultra sıkıntın yoktur herhalde.yani ekran kartı bakımından bi kere vasat demiyimde şuanki oyunları açar ama hep low medıum.Yenı cıkacak oyunlarda sadece low oynarsın kasmaması için dua edersın.İşlemciye gelecek olursak sen Hep U olan sonun kileri tercıh etmısın.Hata uzerıne hata U ozellıklerınden kısılmıstır.En az 6 en fazla 12 gb ram olmalıdır(onerılen 8gb) daha fazlasına gerek yoktur.Sebebıne gelecek olursak ram sadece sayısal ış yapar sen 64 gb ram li notebook alırsan zaten kullanacagı en fazla 8 olur.Render gıbı yazılımsal donanımsal çızelge ıslerı yapıyorsanız 32 lazımdır.Cunku bunlar ramden yer.Sız oyun ıcın alıyorsunuz.Sonra Marka olarak değerlendırırsek DELL marka hiç bişey almadım ama alanlar hep hüsran üzerine hüsran.
    Eger gercekten oyun oynamak ve pc nin her oynu en az medıumda acmasını ıstıyorsan en ucuz ve f/p urun olarak bu laptobu almalısın.i5 4200m işlemci seni yanıltmasın.Dedigim gibi sen oyun oynamak ıcın alıryorsun.Farketttıysen sonunda m var kısılmamıs bundan u lar gibi.yanı i7 U lu modellerle i5 m aynı dır.http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4500U-vs-Intel-Core-i5-4200M burdan bakabılırsın.Ozet gecersek 1900 lıra bana gore az para degil.Çöpe atmaya değmez.
    EKLEME:Yanında çantası normal çanta bile olsa piyasa fiyatı 10 lıra.Mouse ıse 2. el fıyatı 50 tl dir.Laptop 2300 liradır.Baska siteden almak ıstersen 2100 e kadar iner kolay gelsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper278 -- 11 Haziran 2014; 12:34:17 >

• alper278 A kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim ayrıntılı cevabın için msi iyi bi marka olduğunu bende duydum ama bütçemi aşıyor işte bi tane buldum ekran kartı dediğin gibi gtx değil ama yine msi. işlemcisinin sonu bu sefer u değil bu laptop hakkında ne düşünüyosun ısınma sorunu yaşar mıyım ?

vallaha hiç bir tanıdığımda bu notebook yok hakkında fikrımde yok.Bunun kasası tek zaten,baska msı notebooklarda yok diye biliyorum.Pek bılgım yok kısacası.Ozellıklerı dıger gosterdıgın bılgısayarlarla aynı sayılır ama bu bir adım önde.Alırmısın dersen almam çünkü ısınabılırde kasabılırde hiçbir fikrim yok.tek diyebilcegim marka kalitesigıder gene 2300 tl lıgı alırım.2800 tl lıkhttp://www.ebrarbilgisayar.com/msi-ge70-2oe-266xtr-notebook-pmu291578 bu bılgısayarı 14 gun once aldım her oynu hıgh ultra arası oynuyorum.pcdepo.com dada 2740 tl ıdı hemen bıttı dıger sıteler ıstanbulbılısım sanalmarketım vs .. 3100 tl ıdı pc depoda ertesı gun stok tukendı dedı.ınternetten arastırdım ebrarbılgısayar bu sıteden aldım 15 saatte geldı ve ben son notebook almışım ordada stok tukendı. yanı bende suan msı kullanıyorum.400 tl daha biriktir allah ıcın gıt bunu alhttp://www.ebrarbilgisayar.com/msi-ge60-2oe-295xtr-notebook-pmu291581 bak çok pisman olursun haberın olsun.benım aldıgım bılgısayarla senınkının arasında 17.3 ınc bıde ıslemcı i7 ben hem grafık hem oyun ıcın aldım.o 2300 lukle 5 yıl tum oyunları ultra hıgh medıum low oynarsın.tabı teknoloji ne olur bılemem(şuanki oyunların cıkması ve ortalamasına gore dedım).Bak dıger 1900 luklerle cok cok farkı var turbo yapabılırsın ıstersen ledlerı 3 ayar yapabılırsın mause 0 fıyatı 80 lıra ayarlayabılırsın canta 10 20 lıra.Kasanın kalıtesı olsun vs vs ..klavye steelserıes daha ne ıstıyorsun sırf beyenmedıgım bır seyı var touchpad(bunlar dıstan gorunen farklar).donanımına gırmıyorum artık karar senın.Daha yazsam okumazsın dıye yazmıyorum bilgi sahıbı ol dıye dedım.1900 az para degıl bana ver notebook alcagına hayırlı ıs yap cope atmak yerıne :)

• Merhabalar. Elimde iki adet laptop var. Birincisi 8 GB RAM, Intel i5 4210U 2.7 GHz işlemci, 2 GB NVIDIA GT820M ekran kartlı. İkincisi ise 8 GB RAM, Intel Pentium 2117U 1.8 GHz işlemci fakat 1 GB NVIDIA GT740M ekran kartlı.

Hangi bilgisayardan daha iyi bir oyun performansı alabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker1 -- 24 Kasım 2015; 0:07:44 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.