Şimdi Ara

GT630M aşırı kasma ve FPS düşmesi yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hem BF3 hem Crysis3 hemde GTA IV ( Crysis 3 hariç hepsi orjinal ) Aşırı kasma oluyor. Fps 40a çıkıyor mesela bir anda 20 ye iniyor. 5 saniye sonra 40a çıkıyor 5 saniye sonra 20 ye iniyor. En düşüğe alıyorum 50 30 arası değişiyor. Crysis 3 sürekli 10-30 arası değişiyor. Her oyunda böyle saçma sapan bir fps düşmesi yaşıyorum. Driver güncel. Aero kapalı 98 temasını kullanıyorum resmen. Çalışan çoğu programı kapadım bir gram değişmedi. 60 fps alsam BF3 en düşükte 40-30lara düşüyor. Sürekli bir fps düşmesi sorunu var acil yardım lazım.

Herhalde ekran kartındandır dedim CPU'danda olabilir başka nedenlerdende fikirlerizi alabilirmiyim. CPU i5 2450m.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-630M.63761.0.html Lowda bu kartlı laptoplar 30-35 arası alıyor. Bende 30-35 alıyorum. Ama 10a düşüyor yeniden çıkıyor. anlamıyorum 5 saniye akıcı 5 saniye 10 fps. her oyunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Little big Metal -- 11 Mart 2013; 19:21:56 >

• Acil yardım lazım lütfen.
  • Uplamak istemiyorum daha fazla ama biri yardım etse iyi olur.
  • Çok çaresizim biri okuyana kadar up her türlü programı şeyi kullandım. 40 fpsye çıkardım. 40 20 arası hızla inip çıkıyor. v-sync kesinlikle sabitlemiyor daha çok kastırıp düşürüyor.
  • Takılmama rekoru deneme 1
  • Bende de bazen gpu yükü %0 a lara kadar düşebiliyor sizdeki gibi fps düşmesi yaşayabiliyorum ama her oyunda olmuyor.Ben de çözemedim.Eğer oc yaptıysanız stabil olmayabilir bir de sıcaklık durumu nedir?

Fps drops yazarak araştırdım ve konular buldum ancak hiçbiri çözülmemişti ben de merak ediyorum.

Sizin sorun şuna benzer mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cos37 -- 11 Mart 2013; 21:09:42 >

• 630m den ne bekliyon ki? Dusuk seviye bir gpu ve o oyunlari oynattigina low da dahi oynasan sukret.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cos37

Bende de bazen gpu yükü %0 a lara kadar düşebiliyor sizdeki gibi fps düşmesi yaşayabiliyorum ama her oyunda olmuyor.Ben de çözemedim.Eğer oc yaptıysanız stabil olmayabilir bir de sıcaklık durumu nedir?

Fps drops yazarak araştırdım ve konular buldum ancak hiçbiri çözülmemişti ben de merak ediyorum.

Sizin sorun şuna benzer mi acaba

Aynısı sürekli inip çıkıyor çok saçma. OC yapmayı düşünüyorum karta OC yok şuanda. çaresini yabancı forumlarda bile bulamadım buraya konu açtım. BF3 GTAIV vede Crysis3'te var şuana kadar oynadıklarım arasında. GTAIV zaten sorunlu ama BF3 multiyi 45-20 arası gezmesinden fps'nin oynayamamak acı verici millet aynı kart ile ( GF108 onlarınkide ) 35-40 sabit oynarken lowda.

edit : I got a new CPU cooler, it fixed it

diyor. laptop için soğutucu alsam çare olurmu. çok ısınmıyor fan tarafı yanda ve yanı tamamen açık. elimin altında ısıyı az hissediyorum koyduğum zemindede ısı olmuyor doğru düzgün ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Little big Metal -- 11 Mart 2013; 21:14:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Madécassol

630m den ne bekliyon ki? Dusuk seviye bir gpu ve o oyunlari oynattigina low da dahi oynasan sukret.

Sorunumu anlamadın galiba. FPS düşmesi var videodaki gibi. Bazı oyunlarda sadece. Düşükte bf3 45-20 arası değişiyor. hemde o videodaki gibi aşırı seri.

Crysis3 desen öyle. FPS düşmesi aşırı düzeylerde. Aynı sisteme sahip kişiler lowda rahat oynuyor bende fps düşmesi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pearl Jam

quote:

630m den ne bekliyon ki? Dusuk seviye bir gpu ve o oyunlari oynattigina low da dahi oynasan sukret.

Sorunumu anlamadın galiba. FPS düşmesi var videodaki gibi. Bazı oyunlarda sadece. Düşükte bf3 45-20 arası değişiyor. hemde o videodaki gibi aşırı seri.

Crysis3 desen öyle. FPS düşmesi aşırı düzeylerde. Aynı sisteme sahip kişiler lowda rahat oynuyor bende fps düşmesi oluyor.

Üsenmiyorsan format atip temiz bir driver kurulumu yap %90 sorun cozulecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir soğutucu alıp karta overclock yapmayı deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klitz

bir soğutucu alıp karta overclock yapmayı deneyin.

OC yaptım. kart 2. dakikada 90 dereceye çıkıyor 672'den 740 yapmama rağmen. diğerinide çok az arttırdım bana ısı gelmese bile içerisi pişiyormuş demekki. tez zamanda soğutucu alıcam. o zaman hala fps düşmesi oluyormu bakarım.

OC'ye rağmen 1-2 fps bile artış olmadı düşüş oldu hatta ısınma çok arttığından heralde.
  • quote:

quote:

OC yaptım. kart 2. dakikada 90 dereceye çıkıyor 672'den 740 yapmama rağmen. diğerinide çok az arttırdım bana ısı gelmese bile içerisi pişiyormuş demekki. tez zamanda soğutucu alıcam. o zaman hala fps düşmesi oluyormu bakarım.

OC'ye rağmen 1-2 fps bile artış olmadı düşüş oldu hatta ısınma çok arttığından heralde.

pc kapalıyken fanların olduğu yere hızlıca üfleyin içinden baya bir toz çıkacaktır buda yardımcı olur sıcaklıklara.
  • quote:

quote:

quote:

pc kapalıyken fanların olduğu yere hızlıca üfleyin içinden baya bir toz çıkacaktır buda yardımcı olur sıcaklıklara.

Bir termal macun fan temizliği yapıp ardından soğutucu alıp öyle deniycem. hala olursa gg.

• quote:

Orijinalden alıntı: koderap

quote:

Konu hortladığı için çok özür dilerim fakat : barzo kardeşim yeni nesil notebooklarda tercih edilen gt 630m ki bende bir gt630 m kullanıcısıyım. O Oyunları lowda dahi oynasan şükret demişsin. Battlefield 3 Ve Crysis 3 Zaten 2005 yılı kadrosu grafiklere sahip oyunlar oldukları için GT 630 M'de sağolsun ultra settings olarak 1920X1080 Çözünürlükte açıyor oyunları. Hakikatten düşük bir gpu ve 5 para etmez. Sen haklısın .

Ultrada gt630m ile kaç fps alıyorsun 9-10 ?

• quote:

quote:

Konu hortladığı için çok özür dilerim fakat : barzo kardeşim yeni nesil notebooklarda tercih edilen gt 630m ki bende bir gt630 m kullanıcısıyım. O Oyunları lowda dahi oynasan şükret demişsin. Battlefield 3 Ve Crysis 3 Zaten 2005 yılı kadrosu grafiklere sahip oyunlar oldukları için GT 630 M'de sağolsun ultra settings olarak 1920X1080 Çözünürlükte açıyor oyunları. Hakikatten düşük bir gpu ve 5 para etmez. Sen haklısın .

Evet dağılabiliriz arkadaş noktayı koymuş. Hemen sistemimi satıp içinde gt630m olan bir laptop alıcam. Bende diyordum bu oyunlar neden yüksek ayarda oynanmıyor diye.

• quote:

quote:

GT630M full hd olarak ve ultra ayarlarda BF3 açıyor he mi?
    SS at da görelim şampiyon.

• SpeedFan gibi bir programla sıcaklıklara bak.Eğer çok yükseliyorsa sıcaklığı azaltmak lazım
  • Ule bendede var gt 630m hemde 144 shader lı modeli crysis 3 de low da 20 fps zor alıyorum. Notebook'a % 90 oc + su sogutmamı ekledın sole cozumude bızde faydalanak dımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 8 Nisan 2013; 22:51:41 >
  • Aklıma birde şu takıldı 630M anca notebook ekranında anca idare eder performans veriyor o oyunda full hd monitöre bağlayınca o oyunlarda ölür kart.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.