Şimdi Ara

>>> DH Kişisel Gelişim Kulübü <<<

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
13
Favori
2.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Amacımız kendimizi hem alanımızda, hem kişisel gelişim aşamasında hem de yabancı dil eğitiminde geliştirmek, bu sayede birlikte ülkenin ortalamasını yükseltmektir.

Üyeler sürekli bir birini yönlendirecek, kontrol edecek, tavsiyelerde bulunacaktır. Örneğin meslekte bulunanlar, okulu okuyanlara tüyolar verecek.

Üyelik ve Gelişim gereken bilgiler;

1) Konum;
    Meslek, Okul vb.

2) Eksikler;
    Meslekte gereken veya gerekecek ama yetersiz olduğumuz alanlar.
    Bize gereken ama konuşamadığımız diller,
    Mesleğimizde ve çevremizde bizi öne çıkaracak daha fazla faydalı olabilecek eksiklikler.

3) Hedefler;
    Kısa ve Uzun dönemli ne istiyoruz?
    Hangi dilleri öğrenmek istiyoruz.
    Kendimizi hangi alanda uzmanlaştırmak istiyoruz?

4) Bu hafta Hedeflerimiz ve Eksiklerimizi Tamamlamak için Neler yapıyoruz?
    Hafta içindeki gelişime dayalı tüm yaptıklarımızı ve hangi aşamada olduğumuzu yazmalıyız, bir sonraki hafta ilerlemenin görülebilmesi için faydalı olacağını umuyorum.

Not: Her hafta başı güncelleme yapacağız, üyelere Pm ile hatırlatma yapılacak, her hangi bir gelişme göstermeyen üyelerimiz kulüpten çıkarılacak.

ÜYELERİMİZ;

Eksiler: {Akıcı Almanca}

Hedefler: {Almanca Öğrenmek, Css, Html öğrenmek}

Gelişim İçin Geçen Hafa Ne Yaptı: {Busuu Almanca A1 ve Html Eğitimine başladı}

Gelişim İçin Bu Hafta Ne Yapıyor: {Busuu Almanca A1 ve Html Eğitimine devam ediyor}

Son Güncelleme: 03.02.2014

Eksiler: {Akıcı İngilizce,Arapça , C, C++ ,C#, HTML , Java Programlama Dilleri}

Hedefler: {Sınıflarını Yüksek Ortalamayla Bitirmek, İleri Düzey Yazılımcı olmak, İşletme veya İktisat}

Gelişim İçin Geçen Hafta Ne Yaptı: {Chuchk 3. Sezon İngilizce Dizi Bitti , C ++ Bıraktı, Arapça gramer Kursuna Başladı}

Gelişim İçin Bu Hafta Ne Yapıyor: {Chuchk 4. Sezon İngilizce Dizi İzliyor , C#'a geçiş yapıldı, Arapça Nahiv Kursuna Başladı}

Konum:{İngilizce İlahiyat Öğrencisi, MIT Üniversitesi Soliya Birim Yöneticisi}

Eksiler: {Akıcı İspanyolca, Satış ve Pazarlama, Dünya Dinleri, Müzakerenin İncelikleri}

Hedefler: {Endülüs Emevileri İspanyolca yüksek lisans bitirme tezi, Amerikan Türk Elçiliği Din Ateşeliği}

Gelişim İçin Bu Hafta Ne Yapıyor: {İngilizce için Couchsurfing Misafir Kabul Etti, İspanyolca için Tell Me More 2. Seviye Eğitim Tamalandı, İngilizce için Tell Me More 5. Seviye Eğitim 3. Ders Bitti, İstanbul Üniversitesi Satış ve Pazarlama Kursu Tamamlandı}

Gelişim İçin Bu Hafta Ne Yaptı: { İstanbul Üniversitesi Satış ve Pazarlama Kursu Bitirme Sınavına Hazırlanıyor, Duolingo İspanyolca Temel Seviye Çalışıyor }

Eksiler: {İngilizce/Farsça}

Hedefler: {Selçuklular/Hazarlar/Moğollar Konusunda mütehassıs olmak, Bu alanlarda Yüksek Lisans ve Doktora yapmak}

Gelişim İçin Geçen Hafta Ne Yaptı: {Selçuklu Tarihi ile ilgili 10 makale okudu.}

Gelişim İçin Bu Hafta Ne Yapıyor: {Genel Türk Tarihi Kaynakları, Timur Tarihi, Bizans Tarihi }

Eksiler: {Akıcı İngilizce, Kitap Birikimi, İspanyolca, Mesleki Bilgi}

Hedefler: {Akıcı İngilizce, Orta Seviye İspanyolca, Kültürel Bilgi, Fiziksel Gelişim, Staj, Sosyal gelişim, Avrupayı gezmek }

Gelişim İçin Bu Hafta Ne Yapıyor: {3 günlük Adana gezisi, Psiko analist kitabını bitirme, Body building, 3 İngilizce makale çeviri}

Son Güncelleme: 04.02.2014

Eksiler: {Telaffuz ve bunu akıcı konuşma, Hızlı okuma ve yeterince kitap okumama, Çabuk konsantrasyon kaybı}

Hedefler: {İTÜ İşletme Mühendisliği }

Gelişim İçin Bu Hafta Ne Yapıyor: {Kitap okuyor, Ahmet Şerif İzgören videolarını izliyorum Kişisel Gelişim İçin}

Son Güncelleme: 06.02.2014

Eksiler: {Programlama, Su yapıları}

Hedefler: {Boğaziçi Deprem mühendisliği yüksek lisans, University of California Berkeley Deprem mühendisliği doktora}

Gelişim İçin Bu Hafta Ne Yapıyor: {Çelik, Betonarme ve yapısal performans projeleri hakkında araştırma yapıyor}

Son Güncelleme: 27.01.2014

Eksiler: {Sektör programları,İngilizce kelime eksiği}

Hedefler: {Üniversite bittikten sonra zincir bir otelde departman yöneticisi olmak, İtalyanca öğrenmek, yüksek lisans yapmak, Dubai ve Amerika seyahati yapmak}

Gelişim İçin Bu Hafta Ne Yapıyor: {İngilizce sözcük kartı aldı onu okuyor sürekli, Fidelio programını edinmeye çalışıyor.}

Son Güncelleme: 26.01.2014

Gelişimde etkili bir ayrıntı; Uyumadan önceki iki saat içinde bilgisayar, cep telefonu ve tablet Pc kullanmak melatonin seviyesini düşürür. Melatonin uykuya dalmakta ve uyanmakta etkili bir hormondur. Aynı zamanda uyku kalitesini artırır. Öğrenilen bilgilerin uyku anında beyinde yerleştirilmesi önemli olduğu için kaliteli uyku gelişim kulübü için gereklidir. Melatonin 11 ile 5 arasında max düzeyde salgılanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 7 Şubat 2014; 15:26:19 >

• Theologist kullanıcısına yanıt
    {_Unbqlqnced_}

Meslek: {İnşaat Mühendisi}

Hedefler: {Boğaziçi Deprem mühendisliği yüksek lisans, University of California Berkeley Deprem mühendisliği doktora}

Ne Yapıyor: {Çelik, Betonarme ve yapısal performans projeleri}

İlk künye bende olsun hocam. İnşaat mühendisliği hakkında sorusu olanlara elimden geldiğince cevap verir ve bu platformda meslek dalları arasında bili paylaşımları yapabilir ve eksiklerimizi minimize edebiliriz. Lise den sonra düşünenlere yardımcı olurum sorularını cevap verebilirim. Veya Üniversitede bu dalda okuyanların kendilerini geliştirmeleri için neler yapmaları gerektikleri hakkında yardımcı olurum yeterki sorsunlar

• unbqlqnced kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, kulübü geliştirmeye devam edeceğiz, Hedefleriniz çok güzel, tebrikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 28 Ocak 2014; 15:32:47 >
  • Editleyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bize birde imza lazım boş kaldığım en yakın zamanda bakmaya çalışacağım imza olayına
  • quote:

Orijinalden alıntı: unbqlqnced

Bize birde imza lazım boş kaldığım en yakın zamanda bakmaya çalışacağım imza olayına

Evet, konunun kaliteli olması çok önemli, fikirler, tavsiyeler, görüşler, amaçlar, hedefler açısından çok zengin ve faydalı arkadaşlarımız var Forum'da sadece bir araya gelmesi gerek. Teşekkürler, güzel bir imza çok güzel olur.
  • Editleyeceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Editleyeceğim.
    Tarihçi

Meslek: Tarih Öğrencisi

Eksikler: İngilizce/Farsça

Hedefler: Selçuklular/Hazarlar/Moğollar Konusunda mütehassıs olmak. Bu alanlarda Yüksek Lisans ve Doktora yapmak.

Gelişim İçin Bu Hafta Ne Yapıyor: Selçuklu Tarihi ile ilgili 10 makale okuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarihçi -- 26 Ocak 2014; 18:38:21 >
  • Kulübümüze hoş geldiniz, sizin gibi gerçekten bilgili, hevesli, kültürlü üyelerimiz hepimize faydalı olacaktır. Teşekkür ederiz. Farsça İçin Rosetta Stone size çok faydalı olacaktır diye tavsiyede bulunmak istiyorum, 5 ay içinde konuşabilecek düzeye gelirsiniz temel düzeyde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Kulübümüze hoş geldiniz, sizin gibi gerçekten bilgili, hevesli, kültürlü üyelerimiz hepimize faydalı olacaktır. Teşekkür ederiz. Farsça İçin Rosetta Stone size çok faydalı olacaktır diye tavsiyede bulunmak istiyorum, 5 ay içinde konuşabilecek düzeye gelirsiniz temel düzeyde.

Çok teşekkür ederim. Zaten Osmanlıca bildiğim için Farsça Dil Bilgisi biliyorum. Yapacağım tek şey kelime ezberlemek. Osmanlıca'dan dolayı okumayı da bildiğim için, kelime öğrenince sorun ortadan kalkacak.
  • Ben daha üniversiteye yeni başladığım için çok genel olucak eksikler bol olucak açıkçası biraz şekilsiz olucak :) ama bu konu sayesinde en azından hedefimi eksiklerimi elirleme fırsatı bulucam ..
    Konu sahibi kendisi çok değerli bi abimdir :) yararlı konularıyla foruma renk katan herkese yardımı dokunan bi abimiz :)

Meslek: Matematik Mühendisi [1. Sınıf Öğrencisi]

Eksikler: Akıcı İngilizce , Arapça , C,C++,C#, HTML,Java vs. programlama dilleri :)

Hedefler: Sınıflarını Yüksek Ortalamayla Bitirmek :)İleri Düzey Yazılımcı olmak.. Birde seneye İşletme veya İktisata başlamak ...

Hedefler İçin Yapılanlar : İngilizce Dizi takibi , İnternetten Yazılım Dersleri , Arapça gramer Kursu ..
  • Kulübe hoş geldin :) Senin gibi zeki ve bilinçli bir arkadaş hepimize hem örnek hem destek olacaktır. Teşekkür ederim bu arada kardeşim :)

Bu hafta hangi dizileri izliyorsun? Gramer kursunda hangi konuları bitirmeyi hedefliyorsun? Hangi yazılım derslerini alıyorsun ve hangi derstesin? Haftaya güncelleme yaparken ne kadar ileri gittiğimizi bilmek hem devamlılık hem de hız olarak faydalı olacak, Takip ettiğin kaynaklar başkasının da ilgisini çekebilir hem. :) Teşekkürler.
  • quote:

{_Unbqlqnced_}

İlk künye bende olsun hocam. İnşaat mühendisliği hakkında sorusu olanlara elimden geldiğince cevap verir ve bu platformda meslek dalları arasında bili paylaşımları yapabilir ve eksiklerimizi minimize edebiliriz. Lise den sonra düşünenlere yardımcı olurum sorularını cevap verebilirim. Veya Üniversitede bu dalda okuyanların kendilerini geliştirmeleri için neler yapmaları gerektikleri hakkında yardımcı olurum yeterki sorsunlar

Hocam lise son sınıftayım bu yıl ve inşaat-makine-endüstri mühendisliği arasında gidip geliyorum. İnşaat mühendisi olursam şantiyelerde çalışmak yerine sizin hedeflerinizdeki gibi deprem mühendisliği tarzında topluma daha yararlı olabileceğim ve zirveye çıkabileceğim bir alanda uzmanlaşmak istiyorum. İnşaat mühendisliğinde bu kriterlerde hangi alanlarda uzmanlaşabilirim? Deprem mühendisliğinde yapılan iş tam olarak nedir? Bir de bir inşaat mühendisi adayı olarak inşaat-makine-endüstri üçlüsünden hangisini tavsiye edersiniz? Biraz fazla soru sorduğum için kusura bakmayın, şimdiden teşekkür ederim vereceğiniz cevaplar için.

• {Eyodwa}

Eksiler: {Almanca}

Hedefler: {Almanca Öğrenmek, Css, Html öğrenmek}

Gelişim İçin Bu Hafta Ne Yapıyor: {Almanca ve Html Eğitimi alıyor.}

Haydi bakalım çıktık bir yola ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seddarth -- 28 Ocak 2014; 23:24:51 >
  • Lise ise söylemekten çekinmeyin :)

Kulübümüze hoş geldiniz, meslek veya konum önemli daha net hedefler için. Almanca yeni mi başlayacaksınız? Hangi seviye falan? :)

Yolumuz güzel ve verimli olacak diye ümit ediyoruz hepimiz.
  • Az buçuk bir Almanca biliyorum. Her şeyi eksik yapıyorum bari bunu tamamlayayım dedim. A1'den başlarım artık Almanca'ya . İfşa team için tedbirlik olmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seddarth -- 27 Ocak 2014; 6:18:29 >
  • Önümüzdeki hafta güncelleyecek bilgi var mı, ne oldu ne yaptın diye dönerim sana :) Nereden başlayacaksın A1 eğitimine? Rosetta başlangıç için iyi olur sana.
  • Busuu ve Almanca ilk adım kitabını düşünüyorum. Kitabın linkini atsam işlevselliği açısında baksanız ?
    Edit : Bir iki hafta içinde Html sular seller gibi olur herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seddarth -- 27 Ocak 2014; 6:26:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asb96

quote:

{_Unbqlqnced_}

Hocam lise son sınıftayım bu yıl ve inşaat-makine-endüstri mühendisliği arasında gidip geliyorum. İnşaat mühendisi olursam şantiyelerde çalışmak yerine sizin hedeflerinizdeki gibi deprem mühendisliği tarzında topluma daha yararlı olabileceğim ve zirveye çıkabileceğim bir alanda uzmanlaşmak istiyorum. İnşaat mühendisliğinde bu kriterlerde hangi alanlarda uzmanlaşabilirim? Deprem mühendisliğinde yapılan iş tam olarak nedir? Bir de bir inşaat mühendisi adayı olarak inşaat-makine-endüstri üçlüsünden hangisini tavsiye edersiniz? Biraz fazla soru sorduğum için kusura bakmayın, şimdiden teşekkür ederim vereceğiniz cevaplar için.

Diğer iki meslek mensubu arkaşımlarımda var onlarında görüşleri ile soruna cevap vereyim ve makine ile başlayayım;

Makine mühendisliği son yıllarda iş alanları daraldı nasıl mı. Her bölümün kendi içinde dalları var. Makine deki dalları tam bilmiyorum ama inşaat da şunlar var; yapı anabilim dalı, hidrolik anabilim dalı, mekanik anabilim dalı, geoteknik anabilim dalı, yapı malzemesi anabilim dalı, yapı işletmesi anabilim dalı, ulaşım anabilim dalı olmak üzere anabilim dalları var. Makine mühendisliği dallarında bölünme yaşadı. Örnek olarak, uçak mühendisliği, gemi makineleri ve inşaatı mühendisliği, metüralajı ve malzeme mühendisliği gibi bölümlerin hepsi makine mühendisliğinden ayrılma bölümler. Bu yüzden bana göre üniversite de okumak için bölüm seçmek yerine yapmak istediğiniz veya uzmanlaşmak istediğiniz bölümü seçin. Üniversiteleride ismine göre değil dallarına göre yargılayın. Örnek olarak boğaziçinden mezun bir inşaat mühendisi ben çok iyi bir mühendisim demez ben çok iyi bir yöneticiyim der. Çünkü bu adamlar ona göre öğrenci yetiştiriyorlar veya ODTÜ bu adamlarda akademisyen yetiştirir piyasa adamından çok hoca olur adamlardan ama bunlar makine ve elektronik dallarında rakip yok adamlara o kadar iyiler. Diğer bir örnek ben izmir de oturuyorum amam yüksek yapayım dediğimde ne egede nede dokuz eylülde düzgün hoca bulabildim. Ama bu üniversiteleri sorsan çok iyiler stajjerlerden de okulların seviyeleri ortada oluyor. Ama ege dokuz eylülden bir adamın daha önde diyebilirim.

Gelelim makina ya çalışacağın iş kalitesi gideceğin okula göre değişir. Odtüden mezun olursan sağlam yerlerde çalışırsın ama gidip düşük bir yerden mezun olursan biraz sıkıntı çekersin. Ama makinacılar da şöyle bir durum var bu adamlar bir birini kolluyor ve mümkün mertebe piyasa birim fiyatlarını baltalamıyorlar. Bölüm güzel ama mezun olduğun okulun etkisi iş kaliteni kesinlikle etkiler bu meslek sınıfında ona göre bir okula gitmeye bak derim.

Endüstri desende makine gibi ama bu adamların olayı farklı bu adamlar direk fabrikalarda büyük ofislerde yönetici olur ve yine bitirdiğin okulun etkisi yüksek olur iş kalitende.

Gelelim inşaat a bu meslek resmen can çekişiyor şu an çok fazla inşaat mühendisi var. Öğrendiğim kadarı ile 97 bin tane inşaat mühendisi var. Şunu da söyleye bilirim piyasada daha çatı eğimini hesaplayamayan adamlar var ve bu adamlar çayır çayır proje yapıyor ve kara düzen hesaplarla proje yapılıyor ve piyasayı öğle baltalıyorlar ki fiyatlar yerlerde sürünüyor resmen. (Bunu oturduğunuz evleri ve yapıları kimlerin yaptığını bilin diye söylüyorum). Kimse de kimseyi kollamıyor ve birbirlerinin ellerin iş kapabilmek için fiyatları çekiyorlar da çekiyorlar. Bu meslek de paran varsa kazanırsın ama yoksa anca bir yerde çalışırsın sadece. Diğer bir konuda bu çok inşaat mühendisi arasından kalifiye mühendis olman gerekli ve yapılmayanı yapman lazım. Mesela ben çelik yapılara odaklandım iyice ve iş geliyor baya veya alt yapı veya kıyı yapıları bu dallarda olanlar kazanır projede de çok kazanmaz ama iyi yaşar. Bu meslek de boş dada kalmazsın iş bulursun. Özellikle yapı denetim veya şantiyelerde. Ama ideallerin varsa ve benim gibi bilgiye açsan yapı denetime gitme bir şey öğrenmek yerine körelirsin hatta. Şantiyeye mezun olduğun gibi gitmekse en büyük hata önce proje öğren ve alt yapını sağlamlaştır sonra şantiyeye git çünkü yapılan projeleri uygulayacak adamda lazım.Deprem mühendisliği ise karışık bir konu.

Deprem mühendisliği şöyle bir şey sen okuldan mezun olduğunda sana kardan adamı veriyorlar daha sonra sen eğer projede falan çalışırsan kardan adamın ardında ki buz dağını görürsün. Ben ise gittiğim yapısal performans kursunda ( hocalar kandilli rasathanesindendi ( Boğaziçi deprem mühendisliği de orada) kendimde orada 2 gün eğitim aldım bir projeyi yapabilmek için) buz dağını altını gördüm. O kadar çok ve anlaması zor bilgiler var ki ömür yetmez hepsine ve kendime şu dedim benim 23 yaşındayım ve kesinlikle geç kalmışım dedim. (üniversiteye 17 yaşında başladım.). Deprem mühendisliği diyorsan okulda kesinlikle yapı dinamiği al ve kesinlik yüksek lisans yap bu dalda yoksa lisans düzeyinde deprem mühendisliğinin lineer kısmını öğrenirsin ki bunun nonlineer kısmı da var ki oda buzdağı' nın görünmeyen kısmı. Bu konuyla da ilgili hesap türleri pushover, çok modlu pushover, time-history ve kandillide nuray aydınoğlu hocanın hesap yöntemi var ve bunlarla ilgili kaynak o kadar kısır ki uzmanlaşmak istiyorsan kesinlikle Amerika' da ki deprem kuşağında olan ve bunlar üstüne araştırma yapan üniversiteye gitmen şart ki en iyiside berkley deki california üniversitesi.

Yani uzun lafın kısası çok çalışman lazım. Üniversite için çok çalış kazanabiliyorsan ilk senen de kazan çünkü hep araştırma okumada olmuyor bir süre sonra askerlik evlilik gibi sorumluluklar ortaya çıkıyor. Erkenden yüksek lisansı tamamlarsan ve her alanda senin arkanda olacak bir eş bulursan doktorayı sonrada yapabilirsin ki ben böyle yapacağım. Bunlarda abi tavsiyesi olsun sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unbqlqnced -- 27 Ocak 2014; 12:12:28 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.