Şimdi Ara

|||>>>DH BİSİKLET KULÜBÜ<<<||| (..::26::..ÜYE ) (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.501
Cevap
32
Favori
307.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _the_other_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Blackblue


    quote:

    Orjinalden alıntı: kibrit


    quote:

    Orjinalden alıntı: Blackblue

    Geçen hafta 2. bisikletimide çaldırmış bulunmaktayım.



    helal olsun valla sna...

    eyvallah hocam



    final haftası ben de sabah arkadaşa calışmaya gittim bi döndüm bisiklet yerinde yok. neyse ki hırsızlık masasından polislerle geldik mobese vs derken bisikleti bulduk. hırsızın peşine düşmedik. allahından bulsun



    Geçmiş olsun keşke peşine düşseydiniz.

    Benimde askeri lojmanın içinden binanın bodrum katındaki sığınaktan çalınmıştı bir bisikletim.Muhtemelen bilen birileri çaldı ama o zamanlar öyle kamera v.s yayğın değildi malesef çalındığıyla kaldı.Ümitsizce karakola gittik gerekli bilgileri verdik ama arayan soran olmamıştı.


    Şimdi bisikletimi evin kapısının önüne kadar çıkartıyorum doğal gaz borusuna da kilitliyorum.Apartmanın kapısı sürekli kapalı durur mesai saatlerinde de apartman görevlimiz sağolsun girişte bekler gireni çıkanı takip eder.Lojmana göre şu an oturduğumuz bina daha güvenli geliyor bana ama yinede belli olmaz hırsıza kilit dayanmaz derler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr4249 -- 7 Temmuz 2010; 12:13:02 >




  • Merhabalar,
    Spor yapmak amacıyla dağ bisikleti alacağım. Ortalama 1000TL'lik bir bisiklet düşünüyorum. Fiyat/Performans da benim için önemli. Aldıktan sonraki 2-3 sene üzerinde değişiklik yapmadan kullanırım sonrasında da büyük ihtimalle yenisini alırım. Sağlık sorunlarım nedeniyle son 1 yılımı evimde geçirdim ve eski kondisyonumu kaybettim yeniden kondisyon kazanmak için sabahları dağ bisikletine binme planım var. Yıllardır hevesleniyordum bisiklete binmeye bu da bahane olucak insallah hem de doğa ile iç içe olurum diyorum. Alacağım bisiklet dağ, taş, dere, tepe, iniş, çıkışa dayanıklı ve asfaltta yormadan gidebilecek orta sınıf komponentlere sahip bir model olmalı. Arkasında süspansiyonu olmamalı ve maşası kilitlenebilir olmalı. Değişiklik yapıcağımı sanmıyorum ama yine de geliştirmeye açık olması iyi olur bakarsınız ilerleyen zamanlarda yeni birşeyler alıp üzerindekilerle değiştiririm.
    İlgilendiğim iki bisiklet var;
    Whistle Miwok 1052 D buyrun link:http://www.whistle-bisiklet.com/miwok-1052-d.html/
    Sedona 711 disc -http://www.sedona.com.tr/tr/BisikletDetay.aspx?ID=18

    Mutlaka alternetifleriniz vardır. Düşünceleriniz benim için önemli bisiklet alma arifesindeyken. Ustadlardan yardım bekliyorum özellikle Whistle Miwok 1052D hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler herkese iyi forumlar..




  • O bütçe ile disk frenli bisiklet yerine v fren bisiklet al. Mekanik disk frenler sorun kaynağıdır, hiç bulaşma. V fren daha sağlıklıdır. Eğer disk frenli bir bisiklet alacaksan hidrolik disk fren olması için bütçeni 1500-2000 TL yapman gerekir.
  • km saati ön far arka çakar lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tech. Türk

    O bütçe ile disk frenli bisiklet yerine v fren bisiklet al. Mekanik disk frenler sorun kaynağıdır, hiç bulaşma. V fren daha sağlıklıdır. Eğer disk frenli bir bisiklet alacaksan hidrolik disk fren olması için bütçeni 1500-2000 TL yapman gerekir.

    wimokun freni hidrolik :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tech. Türk

    O bütçe ile disk frenli bisiklet yerine v fren bisiklet al. Mekanik disk frenler sorun kaynağıdır, hiç bulaşma. V fren daha sağlıklıdır. Eğer disk frenli bir bisiklet alacaksan hidrolik disk fren olması için bütçeni 1500-2000 TL yapman gerekir.


    Peki miwokun hidrolik disk olduğunu da düşürsek genel durumu hakkındaki yorumunuz nedir? Ben bisiklet konusunda acemiyim hidrolik disk frenin markası ve modeline göre muhakkak farklılıkları oluyordur. Miwokta bahsi geçen "Shimano BR-M486 hydraulic Disc brake, Rotor 160mm" sistem hakkında neler düşünüyorsunuz? Sadece hidrolik olması yeterli değildir kanımca. Sık sık bakım ister mi mesela ve de performansı nasıldır gibi bir soru sorsam ne dersiniz? Bütçe ayırabilirim ama yeni başlayacağım bu spora ve 1000TL üzerini şimdilik düşünmüyorum. Bu bisikleti alırsam kafamda bu işe ayırdığım paradan 200 lira artacak bununla da idare edicek kask vs alabilirim diye düşünüyorum. Profesyonel bisikletlere aklım gitmiyor değil ama o kadar para verip zamanla garajda süs olmasını da istemiyorum. Çok fazla zamanım olmayacak en çok müsait olduğum süre önümüzdeki 5 ay sadece, sonrasında belki ayda bir iki kez çıkabilirim bisikletle.




  • İki sene önce bisiklete yeniden başladığımda ben de senin gibi düşünüyordum. En başta "Canım sıkılıyor, şöyle 500 TL'ye kralından bir bisiklet alır keyfime bakarım" diyordum ancak bu sporla profesyonel olarak ilgilenen bir arkadaşımla konuştuktan ve bisikletleri inceledikten sonra büçtemi bin liraya çıkarttım. Performans bisiklet mağazalarını dolaştıktan sonra da bütçemi iki bin liraya doğru dayayarak iki sene önce yaklaşık iki bin TL ile Shimano XT donanımlı, yaklaşık 11 kg'lik Sedona 781'imi, kask, edliven, km saati, suluk, kadro koruyucu gibi birkaç aksesuarla birlikte aldım. Daha sonra bisiklete bindikçe, donanımı tanıdıkça bisikletim beni tatmin etmemeye ve parça değişikliklerine başladım. Şu anki bisikletimin piyasa değeri 4500-5000 TL arasındadır ama bana olan maliyeti inan bu tutarın çok daha üzerinde. Şimdiki aklım olsa ucuza kaçmaz gider Scott Scale gibi bir bisiklet alırdım, değiştirdiğim parçalardan ettiğim zarar da cebime kâr kalırdı.

    Bisikleti kullanmak için zamanın olmayacaksa zamanı kendin oluşturman gerekir. Sabah sekiz akşam beş çalışıp da profesyonel olarka bisikletle ilgilenen, yarışlarda dereceler kazanan birçok kişi tanıyorum. Bunların birçoğu uykusundan feragat edip sabah erkenden veya akşamları bisiklete çıkarak antrenman yapıyorlar. Eğer ki bisiklete binmeyi seviyorsan ki dünyada bisilkete binmeyi sevmeyecek bir insanın olduğuna inanmıyorum, zamanını kendin yaratmalısın.

    Bin TL ve üzerindeki bisikletlerde, fiyat düzeyi arttıkça f/p düzeyi fiyata göre daha fazla artmaktadır. Yani bin lira üzerindeki bisikletler fiyatlarına göre daha kaliteli bisikletlerdir. Binemeyecek olsan da böyle bir bisiklet değerini hemen kaybetmez, paslanmaz, uygun şartlarda saklanırsa iki yıl sonra zinciri yağlanıp hemen binilecek şekilde kullanılabilir. Eğer bunu da yapmak istemezsen bisikletin fazla değer kaybetmeden elden çıkartabilirsin. Bin TL altı bisikletler ikinci elde çok değer kaybediyor, parça olarak satılmaya kalkışınca da kimse yüzüne bakmıyor. Ama XT donanımlı, karbon fiber gidon veya sele borusu olan, üst model bir amortisöre sahip bir bisikleti parçalayarak satmak istersen jant telini bile ayrıca satabilirsin.




  • Tech. Türk bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla sizin bisiklet tutkunuz epey ileri düzeyde. Bir spor dalıyla bu derece alakalı olmak çok güzel. Yazdıklarınızı ilgiyle okudum ve hak verdim. Ancak ben şu an bisiklete 3-5bin TL veremem. Çünkü öncelik sıramda o kadar parayı bisiklete bağlamak yok maalesef yani öncelikli başka harcamalarım var. Benim şu an bisiklet almak için düşündüğüm miktar 1000TL civarı. Ben de bu miktarı en mantıklı olana harcamak istiyorum. Dediğiniz gibi daha sonradan daha iyi bir bisiklet almak istersem ilk aldığımı satmak yerine yeğenime verebilirim ve kendime daha profesyonel bir tane alabilirim. Kaybettiği değerle ilgilenmiyorum kısacası mutlaka kullanılır o bisiklet.
    Şimdi sorumu biraz daha değiştirip sorayım:)
    1000TL ye kadar spor yapma amacı ile kullanılmak üzere önerebileceğiniz bisiklet var mı? Bahsettiğim Miwok 1052D 1000TL altı için uygun bir tercih olabilir mi? Üzerindeki hidrolik diskler yeterli olur mu vs..




  • İsteiğiniz ve ihtiyacınızı anladım. Öyleyse bin liraya kask, eldiven gibi ekipmanları da dahil ederek Deore vites donanımlı, v frenli bir bisiklet almanızı öneririm. Deore dokuzlu sistemin en düşük serisidir. İlerde parça değiştirmek isterseniz daha düşük maliyetle daha kolay değişiklik yapabilirsiniz. Ayrıca v frenli olması da bisikletin hafif olmasını sağlar ve kadro disk uyumlu olduğundan disk frene geçmek istediğinizde de zorlanmazsınız.

    http://www.whistle-bisiklet.com/miwok-1051-v.html/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 7 Temmuz 2010; 23:25:32 >
  • Teşekkür ederim:)
    Araştırmamı bu yönde yapıp bir karara varıcam en kısa sürede.
  • Ayrıca kadro boyuna da dikkat etmelisiniz ve bisikleti almadan önce mutlaka gidip bir yerde ya da birisinde inceleyin.

    http://www.mtbtr.com/kadroboyu/hesapla.asp
  • Boyunuza uygunsa yukarıda 2. el olarak satılan scott aspect 30 güzel bir alternatif.
  • Bu günde 35 km yol yaptık bakalım.


    Büyük kısmı ''rüzgarla savaş'' şeklinde geçti.Eğer uzun bir yola gitmezsem göl etrafında sürüyorum gölün yakınında havalimanı var konum dolayısıyla rüzgar alışılandan daha güçlü esiyor.Şöyle söyleyim 500 mt boyunca tam güç pedallara yüklendim(oturarak) 20km\h ı geçemedim.Gölden çıktım yine rüzgar , artık bütün gücümü aldı.Eve 6 km kala bir bakkaldan enerji içeceği aldım içtim öyle devam edebildim yola.


    Bir kere daha benzer durum başıma gelmişti onda bakkal v.s de yoktu dağın başındaydık.Suyumun son yudumları o kadar kıymetlenmişti ki içmeye kıyamıyordum sadece ağzım ıslansın diye bir iki damla alıyordum.


    Uzun yola çıktığımda yanıma bir kaç parça enerjisi yüksek yiyecek alırım(bisküvi v.s) ama bu gün evden uzaklaşmadığımdan para ve telefon vardı yanımda.




  • Bisiklet sürmeye çıkmadan ve sürerken enerji içeceği içmeni önermem. Hatta hiç içmeni önermem. Enerji içeceği diye satılan ürünlerin hiçbir faydasının olduğu tespit edilememiştir. Enerji içeceği içerdiği enerjiyle değil uyarıcı hormonlarla insanın kendisini enerjik hissetmesini sağlar. Açsan, vücudundaki karbonhidratı, laktik asidi tüketmişsen; enerji içeceğiyle birlikte kaslarını yakmaya başlayabilirsin ki buna yıkım denir ve ciddi sonuçlar doğrurabilir.

    Antrenmandan önce yenilebilecek en iyi şeyler karbonhidrat ve proteinli ürünlerdir. Yani et ve tavuk gibi protein yönünden zengin bir şeyler yerken bulgur pilavı, makarna veya bol miktarda ekmek de tüketmek gerekir. Üzerine de şekerli bir gazoz içebilirsiniz. Antrenman sırasında tüketmek için de yanınıza topkek, 9 kat tat tarzı bisküvi ya da kek alabilirsiniz. Çantanız varsa muz; Gatorade, Powerade türü izotonik sporcu içeceği veya maden suyu (Beypazarı, Kızılay ve Kızılcahamam tavsiye ederim) da koyabilirsiniz. Antrenmandan sonra kas yapımı için yine protein ve karbonhidratın önemi yüksektir. Protein, karbonhidratla birlikte alındığı vakit en verimli şekilde kullanılabilir çünkü. Başlıca protein kaynakları: Hayvansal ürünler (Et, tavuk, peynir, yumurta), soya fasulyesi (Türkiye'de fazla tüketilmez ve GDO tartışmalarından sonra da bu oranın iyice düştüğüne eminim) ve yer fıstığı, nohut, fasulye, mercimek gibi baklagilerdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tech. Türk

    Bisiklet sürmeye çıkmadan ve sürerken enerji içeceği içmeni önermem. Hatta hiç içmeni önermem. Enerji içeceği diye satılan ürünlerin hiçbir faydasının olduğu tespit edilememiştir. Enerji içeceği içerdiği enerjiyle değil uyarıcı hormonlarla insanın kendisini enerjik hissetmesini sağlar. Açsan, vücudundaki karbonhidratı, laktik asidi tüketmişsen; enerji içeceğiyle birlikte kaslarını yakmaya başlayabilirsin ki buna yıkım denir ve ciddi sonuçlar doğrurabilir.

    Antrenmandan önce yenilebilecek en iyi şeyler karbonhidrat ve proteinli ürünlerdir. Yani et ve tavuk gibi protein yönünden zengin bir şeyler yerken bulgur pilavı, makarna veya bol miktarda ekmek de tüketmek gerekir. Üzerine de şekerli bir gazoz içebilirsiniz. Antrenman sırasında tüketmek için de yanınıza topkek, 9 kat tat tarzı bisküvi ya da kek alabilirsiniz. Çantanız varsa muz; Gatorade, Powerade türü izotonik sporcu içeceği veya maden suyu (Beypazarı, Kızılay ve Kızılcahamam tavsiye ederim) da koyabilirsiniz. Antrenmandan sonra kas yapımı için yine protein ve karbonhidratın önemi yüksektir. Protein, karbonhidratla birlikte alındığı vakit en verimli şekilde kullanılabilir çünkü. Başlıca protein kaynakları: Hayvansal ürünler (Et, tavuk, peynir, yumurta), soya fasulyesi (Türkiye'de fazla tüketilmez ve GDO tartışmalarından sonra da bu oranın iyice düştüğüne eminim) ve yer fıstığı, nohut, fasulye, mercimek gibi baklagilerdir.


    güzel bir acıklama olmus




  • Trek 3900 Disk Bisiklet - ( 2011 Model )

    550 EUR
    ( 891 YTL , 891.000.000 TL ) almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz nelerdir tşk...

     |||>>>DH BİSİKLET KULÜBÜ<<<||| (..::26::..ÜYE )
  • Çok hantal bir bisiklet ve gereksiz ağır. Önceki sayfada da paylaştığım Whistle Miwok 1051V'yi öneririm.


    http://www.whistle-bisiklet.com/miwok-1051-v.html/
  • Orijinalden alıntı: vector x-31

    Trek 3900 Disk Bisiklet - ( 2011 Model )

    550 EUR
    ( 891 YTL , 891.000.000 TL ) almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz nelerdir tşk...

    550 euro 891TL nasıl olabiliyor ben de bunu çözemedim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulastr -- 8 Temmuz 2010; 20:31:05 >
  • Uzun yola çkınca çanta taşıyrum onun dışında yakın mesafe 50 km ye kadar cebime telefon para ve kimliği alıp gidiyorum.

    uzun zamanadır abartmıyorum yıllardır içmediğim enerji içeceğini dün yolda bakkala girip su almak için ve yiyecek birşeyler almak için bakınırken ufak boyunu gördüm.Normalde 50ml lik oluyordu.Küçüğünden bir tane alıp su niyetine içtim.Gözle görülür bir etki olmaı ama açıkan karnımın sesini kesti.





    Bu arada bahsettiğim içecek Powerade.Bir zararının olacağını düşünmüyorum az çok diğerleri hakkında bilgiye sahibim.


    Vucudun kas yakmasının ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.(Tech. Türk sana cevap olarak algılama bir tanıdığımnım başından geçti o yüzden)

    Yakın bir akrabam evde oturup dururken vucut geliştirmeye başladı.Salona v.s gitti daha sonra vucut bir dengesizlik göstermeye başladı ve salona gitmeyi bıraktı.Bu arada günde 10-12 lt su tüketmeye başladı ilginç bir şekilde o kadar uğraşıp çalışıp geliştirdiği vucudu balon gibi söndü.Tığ gibi oldu.Bütün bu olaylar bir haftada gelişti bir hafta sonra hastaneye gitti ve şeker hastası olduğunu öğrendi.Doktorun dediği tek şey ''vucudunda yakacak bir çöp bile kalmamış en sonunda kasları yakmaya başlamış'' bir tedavi sürecinin sonunda normale döndü.(Şeker hastalığı devam ediyor ama onunla yaşamayı iyi öğrendiğinden bir sorun olmuyor.)

    Spor yapan birisinin kilo vermek (doktor gözetiminde) gibi bir amacı yok ise yaktığıyla yediği bir olmalı.Aksi halde spor hiçbir halta yaramaz.




  • Hm erneji içeceği dediğinin sporcu içeceği olduğunu bilseydim o mesajı yazmazdım ama satır arası bilmeyenler için bir bilgilendirme olmuş oldu.

    50 km'ye kadar ben de yanıma çanta almam; formamın cebime telefon, kimlik, 11-12 TL bozuk para, mendil, levye ve yama takımı alıp çıkarım; pompam kadroda, yedek iç lastiğim sele boruma bantlıdır. +50 km'lik performans turlarında da çanta almamayı tercih ederim. İkinci suluk kafesimi takar iki sulukla yola çıkarım. Antrenman yaptığım yerlerde genellikle çeşme oluır (Şehir dışında antrenman yapyıorum), orda su sağlarım, yanıma fazladan birkaç küçük ama kalorisi yüksek yiyecek alırım. Şehiriçinde büfelerden, köylerde bakkallardan su ve kek, gofret gibi erneji kaynaklarımı temin ederim. Gezi tarzı tur ve antrenmanlarda yanıma çantamı alır, içine sporcu içeceği, muz, sandviç gibi gerçek yiyecekleri ve alyen takımı, bıçak gibi ekipmanları eksiksik koyarım. :)




  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.