Şimdi Ara

GSS Prim Borcu Olanlara Yasal Takip Mesajı Atılmaya Başlandı ! (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.035
Cevap
22
Favori
47.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çözüm belli: isteğe bağlı olacak, kimse kokuşmuş devlet hastanelerine gitmek zorunda değil. O nasıl bir pisliktir ya, hiç utanmıyorlar da. Bu pisliğe bulaşacağınıza evde ölmeyi bekleyin daha iyi. öyyyk midem bulandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 27 Haziran 2025; 19:58:17 >
  • Arkadaşlar merhaba,

1.Gelir testi yaptırmanın bir faydası veya zararı olabiliyor mu acaba? GSSlilerin gelir testi yaptırması sakıncalı gibi şeyler okumuştum, gelir testi yaptırmanın bir zararı olabiliyor mu acaba?

2.Son ödeme tarihini geçirince anında faiz işlemeye mi başlıyor?

3.Faizler kaç yılda bir siliniyor?

4.Kaç ay gss borcu ödenmeyince muayene, ilaç, mr vb. ücretler ödenmek zorunda kalınıyor acaba?

• doga.a D kullanıcısına yanıt
    Hiçbir şey olmuyor. Ödemeyin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yaklaşık 2 yıldır resmi olarak çalışıyorum ancak gss prim borcum her ay eklenmeye devam ediyor. Şuan 28k gibi bir rakam birikmiş. Geçmişte çalışmadığım ve/veya yarı zamanlı çalıştığım dönem oldu. Sanırım o zamanki gss zaten silinmişti. Ancak sanki şuan çalışmıyomuşum gibi her ay devam etmesini anlayamadım.
    Bunu durdurmak için ne yapmam gerekiyor?
    Sgklı bir çalışan değilim, özel sağlık sigortam var. Sanırım sgk bu sebeple beni aktif çalışan olarak görmüyor.

Benzer durumda olup çözebilen var mı?
    Gerekirse geçmişteki borcumu ödeyip kapatmak isterim. Ancak 2 yıldır eklenen borcu iptal etmek istiyorum, çalıştığım kanıtlı zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spektaküler

yaklaşık 2 yıldır resmi olarak çalışıyorum ancak gss prim borcum her ay eklenmeye devam ediyor. Şuan 28k gibi bir rakam birikmiş. Geçmişte çalışmadığım ve/veya yarı zamanlı çalıştığım dönem oldu. Sanırım o zamanki gss zaten silinmişti. Ancak sanki şuan çalışmıyomuşum gibi her ay devam etmesini anlayamadım.
    Bunu durdurmak için ne yapmam gerekiyor?
    Sgklı bir çalışan değilim, özel sağlık sigortam var. Sanırım sgk bu sebeple beni aktif çalışan olarak görmüyor.

Benzer durumda olup çözebilen var mı?
    Gerekirse geçmişteki borcumu ödeyip kapatmak isterim. Ancak 2 yıldır eklenen borcu iptal etmek istiyorum, çalıştığım kanıtlı zaten.

Çalıştığınız iş yerini SGK'ya ihbar edebilirsiniz?

• Colda kullanıcısına yanıt

kendi soruma cevap gibi oluyor ama faydalanmak isteyenler için yanıt bırakıyorum:

az önce alo 170 hattını aradım ve sgk dışında bir sigortam olduğu için sistem bunu görmüyormuş. İş yerinin bildirmesi gerekirdi aslında :) sanırım bir eksiklik olmuş.

Bu geçen süredeki çalışmama rağmen çıkan gss primlerinin silinmesi için iş yerimin ait olduğu sgk şubesini belirterek buna yönelik bir kayıt oluşturarak silinme işlemini yapabileceğim söylendi. Benzer durumda olanlar için; İş yerinizin bağlı olduğu sgk şubesini öğrenerek alo 170 hattından bu süreci ilerletebilirsiniz.

• spektaküler kullanıcısına yanıt

ne sistemmiş be (hard versiyon: sisteminize ... ) diyebilirdin... 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 14 Temmuz 2025; 12:58:50 >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Görmemesi normal sanırım hocam çünkü e devlette hizmet dökümü listelerinde ve çalışma hayatım başlığında sadece eskiden sgklı olarak çalıştığım günler var. gerçekten son 2 yıldır çalıştığım günler gözükmüyor ama ben çalışıyorum :) yani defalarca çalıştığım sigortamdan da yararlandım.

burada sanırım işyeri bunu bildirmesi gerekiyorken yapmadı veya benim prim günü birleştirilmesi denilen bir şeyi bizzat kendim yapmam gerekiyordu.

eski bir ik çalışanı olarak ikcılardan boşuna nefret edilmediğini deneyimliyorum şu sıra  

iş yeriniz bilinçli olarak mı sigortanızı yapmamış?

Bu durumdan haberleri var mı?

• Erken Değil Hemen Seçim kullanıcısına yanıt

Yıllardır bunu söylüyoruz, bu sözde haracı ödeme ödettirme !...

Hocam, toplamda 5 kez borçlandırıldım ve sonra borçlarım silindi. En son 2023'te seçim var diye faizleriyle birlikte borçlarım silindi. 10 yıl oldu diye kalanı da geçen sene silindi. Benimkiler silinirken sizin gibi düşünüp ödeyen arkadaşların ödedikleriyle kaldı. Şu an tekrar sözde borcum birikmiş, 2025'teyiz ve en geç 2028'de seçim var, en geç 3 seneye bunlar da silinecek, hadi silinmesin 10 sene olunca otomatik silinecek, yani kısacası bunu ödeyen enayidir, rahatça keyfinize bakın. Zaten hukuken hiçbir yasal temeli yok, bu arada hukukçuyum.

• nefes alma vergisidir net

• quote:

Orijinalden alıntı: Erken Değil Hemen Seçim

Hocam, toplamda 5 kez borçlandırıldım ve sonra borçlarım silindi. En son 2023'te seçim var diye faizleriyle birlikte borçlarım silindi. 10 yıl oldu diye kalanı da geçen sene silindi. Benimkiler silinirken sizin gibi düşünüp ödeyen arkadaşların ödedikleriyle kaldı. Şu an tekrar sözde borcum birikmiş, 2025'teyiz ve en geç 2028'de seçim var, en geç 3 seneye bunlar da silinecek, hadi silinmesin 10 sene olunca otomatik silinecek, yani kısacası bunu ödeyen enayidir, rahatça keyfinize bakın. Zaten hukuken hiçbir yasal temeli yok, bu arada hukukçuyum.

2020de işi bırakıp kazakistana taşındım 2023te dönüp geçici süre türkiyede çalıştım. işe girer girmez gss borcu kesildi. 7400 tl ödedim zoruma gitti. türkiyede sağlıktan faydalanmadığım halde. sonra işi bırakıp gelir tespitine başvurdum onaylandı ve G0 oldum yani yeşilkartmış.

Gelir testi sonucu hane halkı kişi başı geliri net asgari ücretin 1/3'ü altında belirlenirse bu hanedeki kişi başı gelir Kanunen G0 olarak kabul edilmektedir. Bu durumda bu hanedeki kişiler sosyal yardımlardan yararlanma hakkına sahip olabilmekte ve yeşil kart kapsamında prim ödemeden sağlık hizmeti alabilmektedirler.

Şuan e devletten sorgulattığımda G0(yeşilkart) mışım. artık gss borçlanmıyor. işe başladığımda tekrar gelip gelir tespiti yaptırmam gerekiyormuş. g1 olacağım yani. onu bildirmezsem cezası varmış. neyse gss den kurtuldum ama 2023te boşuna ödediğim 7500 tl çok zoruma gitmişti. çalışmıyorken para kesilmiş benden.

Yeşilkartlı olduk galiba ama sağlıktan faydalanmıyorum. sgkdaki memur devlet hastanelerinden ücretsiz faydalanabilirsin demişti. sallamadım bile. valla gss borcu yazılmasında sağlık mağlık istemiyorum dedim :D

çalışmıyorken zoruma giden tek şey gss idi hallettik sanırım. bugün ehliyet yenileme için sağlık raporunu özelden 1500 tl ye aldım normalde devletten alsam 250 tl idi. ama almadım faydalanmadım yeşilkarttan mesela.

çalışmıyorken zoruma giden başka şey ise aktif sim kartın varsa ayda 24 tl ödemek zorundasın. telsiz kullanım ücreti saçmalığı. ben kazaksitandayım tr hattımı tr de telsiz olarak kullanmıyorum fakat her ay borç yazıyor. türkiyede geldiğimde tl yüklüyorum hemen içinden bir yıllık yada 2 yıllık telsiz kullanım ücreti alınıyor 250 tl civarı. bu çok saçma. haraca bağlar gibi her sim karttan 24 tl taksit almaya başladılar. telefon hattı kullanmasakmı artık.

birde ehliyet yenileme zorunluluğu getirdiler. pazartesi randevu alıp yeniletiyorum son gün 31 temmuz. 10 yılda bir onuda yeniletmeye zorlıcaklar. normalde 2500 tl civarı tutuyor. çalışmayan insana işsizlik vermiyorlar birde yük oluyorlar.

• Erken Değil Hemen Seçim kullanıcısına yanıt

hocam ben 2017de 200 tl ödemiştim. daha sonra 2023 te işe girdiğimde 5600 tl çıkardılar sms geldi. ödemezsen faiz binecek dendi. ödemek istemedim araştırmak istedim.

senmisin araştıran 5 gün sonra bi girdim 1500 tl faiz koymuş üstüne. 7500 tl civarı oldu borç. ulan dedim 5 günde böyle oluyor sa bi kaç ayda 100 bin tl yi geçer. korktum ödedim. aslında sizin gibi ödemeyip silinmesini beklemek istedima ama adamlar acımasız bi faiz koyuyor. sizde biriken borca faiz binmiyormu? sallamıyormusunuz yani. nasılsa tahsil edemezler diye.

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.