Şimdi Ara

GSS PRİM BORCU (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.326
Cevap
46
Favori
147.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar bir sorum olacak...işsizlik ödeneği alıyorum ama ödenek temmuzda bitiyor ve GSS belası geliyor.Gelir testi yaptoracam ama ailemle yaşıyorum abim memur 2500 babam emekli 1500 tl geliri var.Üstüne üstün benim üzerime bir tapuda mevcut ( ama ev bana ait değil) Bu durumda bana epey yüksek bir miktarda prim gelecek gibi değil mi?

Eğer öyleyse benim üzerime olan tapudaki eve ikametimi aldırsam gelir testinde ne gibi bir değişiklik olur yada olurmu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up
  • Arkadas bu borc odenmesse haciz falan gelecegini hic sanmiyorum. Her ne kadar ismi zorunlu saglik sigortasi olsa da aslinda bu tamamen vatandasi korkutmak icin verilmis bir isimdir. Kimse almadigi veya almayi dusunmedigi bir hizmet icin bedel odemeye mahkum edilemez. Ben devletin hastanesinde tedavi olmayacagim kardesim vermiyorum ya zorla mi !

Isin daha vahim olan tarafi sosyal guvence kapsamindan faydalanan hastalarin bile devlet hastanelerinde bazi ameliyatlarda ve tedavilerde deli paralar dokmek zorunda olmasi. Benim anneannem rektum kanseri oldu yaklasik 1 sene once. Ege Universitesi hastanesinde ozel hasta gibi baktirmak zorunda kaldik cunku eger bazi bedelleri odemesseniz o ameliyati veya tedavileri oyle ileri tarihlere atiyorlar ki zaten o zamana kadar o kanser yayilir hasta vefat eder. Sadece tarih sorunu degil, daha o kadar seye ekstra ucret cikariyorlar ki sasirirsiniz. Anneannemin tedavileri ve ameliyati icin suana kadar 10.000 tl ye yakin para cikti cebimizden.

Tum bunlari yasayip gormus biri olarak bu borcu asla odemeyecegim. Zaten ben ufak tefek hastaliklarda ozele gitsem, ki kac kere hastalicam ki yilda, bu odemem istenen borcun aylik primini bile gecmez o ozel hastaneye odeyecegim para. Buyuk bir hastaliga yakalindiginiz zaman da iyi bir tedavi icin sizden alinan paralardan az once bahsettim. Haa derseniz ben kanser olurum, ameliyatima ogrenciler, pratistenler girer, ameliyatim teshisten 6 ay sonra olur ve tum bunlara uyarim diyorsaniz buyrun odeyin.

Simdi dis cektirmeye gidiyorum. Ozel bir muayenehanede cektiricem. 50TL. Eger sosyal guvencem olsaydi devlet hastanesinde ucretsiz cektirebilirdim ancak suana kadar ozelde de devlette de dis cektirmis biri olarak sunu soyleyebilirim ki suan sosyal guvencem olsaydi dahi ben o 50TL'yi verir yine ozelde cektirirdim.

Saygilar.

• Selam arkadaşlar bende aynı dertten lşikayetçiyim bende de 2012 den bu yana kadar borç birikmiş toplam 6.500 tl borcum var yalnız bende 2012 ve 2013 ağustos ayına kadar aöf de öğrenciydim ondan snra kasım 2013 ten mayıs 6 ya kadarda askerdim kısacası ben bu borcu hayatta ödeyemem internette gelir testi felan yaptırıp borcun silindiğini duydum bilisi olan var mı acaba nasıl kurutlurum ben bu borçtan.
  • işsizlik bu kadar yüksekken kimseden alamazlar bu parayı.
    eninde sonunda iptal edilecek.
  • beyler borcum 3000tl yi aşmıştı bugün baktım faizi 200 tl olmakla birlikte 1500tl ye düşmüş.
    şimdi işe girme durumum var.işe girince maaşımdan mı kesecekler bu borcu bilgisi olan var mı?
  • Merhabalar, 3500tl gss borcum çıktı. Adam beni gelir testi yaptırmaya gönderdi ve en fazla 3te1ini öderler dedi.Nasıl hepsini sildirebilirim 2013 mezunuyum üçüncü senemde kazandım.O süre zarfında hiç çalışmadım.

• Bu parayı sizden almaya zorlayamazlar.Hırsızların ne koparırsak kardır uygulaması.Gelir testiylede fişleme yapılıyor.Sistemin her bir yanından dayatma ve Hukuksuzluk akıyor.
    Gelir testi yaptırmadım.Evime gelen tebligatlarıda kesinlikle teslim almıyorum.Sgk kafasına göre borç yazsın kendi çapında eğlensin.
  • bu sene üniden mezun oldum . gss prim borcu içinde sgk ya gittim gelir testi yaptırın dediler, gelir testi için kağıtları aldım.. doldururken nelere dikkat etmem gerekiyor ? enteresan acayip sorular var.. yiyeceğe giyeceğe yıllık aylık ne kadar harcıyorsunuz gibi sorular var.. nelere dikkat etmem gerektiğine yardım edecek var mı
  • Benim aylik 107 lira olarak gözüküyor gss , şuan işsizim evde sadece babam emekli 4 kişiyiz ama aylık emekli geliri 3 milyar , gelir testine çıksam artar mi azalir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: X-Slim

Benim aylik 107 lira olarak gözüküyor gss , şuan işsizim evde sadece babam emekli 4 kişiyiz ama aylık emekli geliri 3 milyar , gelir testine çıksam artar mi azalir mi ?

Hocam bence git görüş konuş durumunu anlat çıkar felan derse bir düşünürsün.Bende bu gün gittim yaptırmaya babam emekli 1.300 lira maaşı var bir tane müstakil ev bir tane 1993 model araba bir tane de köyde 500 m2 bağlık var onun bende çalışmıyorum bu arada orda ki memur bana g1 gelir testi cıkar dedi sen düşün artık aylık 50 tl den tekrar hesaplanır senin gss dedi şu anda 6.500 tl borcum var.Bende tamamen kurtulmak istiyorum bundan ama g1 çıkarsa olmayacak galiba.Bir de ben bu gelir testi sonucuna itiraz edebilir miyim ? edersem ne yapmam gerekiyor bilen varsa yazar mı lütfen .
    .

• 2014 kasım ayında 25 yaşıma girdim haziran 2015'te yardımlaşma derneğine gittim işlemleri yaptırdım bana g1 çıktı kasım itibaren test yaptırdığım aya kadar borçlar hesaplandı yapacak bir şey yok öderim bir ara diyerek bıraktım. Aynı şekilde arkadaşımda gitti teste babasının geliri görünmediğinden bütün borçları silindi yeşil kart verildi. başka bir arkadaşım gitti 3 tane evleri var babası emekli oda g1 e tabi borç ödeyecekti babam gitti konuştu hepsini sildirmiş dedi !! bende sgk ya gittim konuştum nasıl oluyor bu işler ödeyecek miyim diyerek, bana verdikleri cevaba göre gelir testi yaptırdıktan sonra eve postacı tebligat getirecek, onu alarak itiraz edeceksin ben bunu ödeyemem durumum yok diye, sonra onlar işlem yapacak silecekler felan dedi. fakat şöyle bir durum var eve tebligat geldikten 15 iş günü içinde itiraz etmek gerekiyormuş. ben geç kaldığım için tüm işlemleri baştan yaptırmam gerekecekmiş. bu ay içerisinde tekrar sosyal yardımlaşma derneğine gitmeyi düşünüyorum.

• 3400 TL GSS Borcu cikartmislardi 25 yasindayim.Gelir tespiti yaptirsim sonuc : G0 asgari ucretin 1/3 u kadar daha sonra bagli oldugu sgk kurumuna gittim sadece 1 dk icinde tum borc silindi ve gssli oldum.Dunde devlet hastanesine gittim muayene oldum + ilac yazdi onlari eczaneden aldim 1 kurus para odemedim.Yalniz universite hastanelerine gitmeyin bakmiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: VioLee

3400 TL GSS Borcu cikartmislardi 25 yasindayim.Gelir tespiti yaptirsim sonuc : G0 asgari ucretin 1/3 u kadar daha sonra bagli oldugu sgk kurumuna gittim sadece 1 dk icinde tum borc silindi ve gssli oldum.Dunde devlet hastanesine gittim muayene oldum + ilac yazdi onlari eczaneden aldim 1 kurus para odemedim.Yalniz universite hastanelerine gitmeyin bakmiyorlar

gelir tespitinde neyi baz alıyorlar,sadece babanın maaşını mı bizim evde 2 kişi çalışıyor biri babam diğeri kardeşim ama onun maaşı beni bağlamaz fakat formda bütün bunları yazmamız isteniyor gelir tespitine ne gerek var onu anlamış değilim benim çalışmadığım belliyse babanın,annenin maaşı beni niye bağlasın devlet bana ne diyor yaşın 25 olmuş öğrenci olsan bile sana bakmayız o zaman baba ana da bakmaz teoride
  • Arkadaşlar merhaba. 23 yaşındayım 4 yıllık üniversiteyi Haziran 2015'de bitirdim ve 2012'den beri babam sigortasız olduğu için üzerime o aralar borç çıktı ve şu an 2014'e kadar 1.085 TL borç gözüküyor ve okul zamanında öğrenci belgesiyle vs. gittiğimde dedikleri şu oldu "Bu borcu sildiremezsiniz çünkü babanızın üzerinden yararlanamıyorsunuz denildi" 2012 ortalarında babamla birlikte GSS için gelir testi yaptırdık fakat hiç prim ödemedik şu ana kadar. Babamın üzerine borç gözükmüyor ancak dediğim gibi bana Ekim 2014'e kadar borç gözükmekte. Devamında 2015'e kadar hiçbir şekilde borç gözükmüyor. Bu tuhaflık neden olabilir? Ve borçlarımı sildirmek için ne yapabilirim. Şu an İŞKUR destekli bir işe başladım. Şirket asgari ücretin 3te birini vermekte ve İŞKUR ise günlük 38,5 TL vermekte. Gelir testine tekrardan babamla birlikte gitmemiz gerekir mi Eylül sonuna dek? Ayrıca babamda sigorta yok ve bu nedenle gelirini istediğimiz şekilde belirtebilir miyiz gelir testinde?

Yardımlarınızı bekliyorum bu soyguna karşı mağdur bir şekilde...

AYRICA ÖNEMLİ BİR NOT: MAYIS 2015'TE ÖĞRENCİ BELGESİ İLE SİLDİRMEYE GİTTİĞİMDE ORADAKİ KADINA neden 2014 Ekim'de borçların durduğunu sordum ve o da BORÇLARIN DEVAM ETTİĞİNİ ANCAK GÖZÜKMEDİĞİNİ SÖYLEDİ, GELİR TESTİ YAPTIĞINIZDA TEKRAR ÇIKACAK DEMİŞTİ. BU NE ANLAMA GELİYOR.

Bunların haricinde 2014'ün yaz aylarında 3 ay part-time sigortam yattı. Ve iş de Ekim 2014 tarihinde bitmişti.

• arkadaşlar merhaba

25 yaşımı doldurdum ve haziran ayında mezun oldum.Yaklaşık 2.5 aylık bir borç çıkmış durumda.
    Gelir testi yaptırcam fakat şuan işsizim şartlar tutacak ama yarından itibaren sigorta girişim yapılcak işe başlıyorum.
    Şu gelir gider tablosuna işsizim yazarsam bu sefr bakıcaklar bunun sigortası var.
    Ne yapmam gerekiyo bilen bir allahın kulu yardımcı olsa süper olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seco4 -- 9 Eylül 2015; 0:17:40 >
  • Hocam çok karışık yazmışsınız tam olarak anlamamakla birlikte; 25 yaşına kadar üniversite öğrencisi olduğunuzu ispat eder bir belgeyle(öğrenci belgesi)bağlı bulunduğunuz ilçe sgk müdürlüğüne giderseniz mezun olduğunuz döneme kadarki bütün borçlarınızı sildirebilirsiniz.Silinmez falan diye bir durum yok.Mezunuyitenizden sonra ise gelir tespiti yaptırıpta ailenizin bir geliri yada üzerine bir mal varlığı var ise memurların belirlemiş olduğu dilimden sigortasız olduğunuz dönemlerde borç çıkacaktır.Anlatabilmişimdir umarım.Alo 170 ten ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.Yardımcı olabileceğim bir durum varsa özel mesaj yoluyla ulaşadabilirsiniz.
  • Dunyada hicbir devlet vatandaslarini zorla sigortali yapmiyor. Bu konuda tek ulkeyiz. Ustelik zorla sigorta primi almaya calisilan kitle issizler ve ogrenciler.
    tepkilerinizi buraya yazabilirsiniz. Cevap mutlaka geliyor.

http://basvuru.akim.akparti.org.tr/vatandas/default.aspx
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.