Şimdi Ara

GSS ödemesi 88 TL'ye çıktı! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
426
Cevap
4
Favori
53.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
224 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    sen wordpress plugin yazamaz mısın? ya da ne bileyim firmalara git bedava çalış kobi şirketleri gez bedava website tasarla. sonra iş seni bulur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Olgi

    sen wordpress plugin yazamaz mısın? ya da ne bileyim firmalara git bedava çalış kobi şirketleri gez bedava website tasarla. sonra iş seni bulur.
    Öyle dediğin kadar kolay olmuyor be üyem keşke olsa ama başta ne hayallerle çıktık yola ama piyasa durgun biliyorsun ülkemizde kur olayı ve sonrasında teknoloji etkileniyor her şey ithala bağlı ve dolar ile olunca web sitesi yaptırmıyor kimse yoksa wordpress plugin 'den ötesi yapılır mobil ile uğraşmaya başladım birkaç mobil program yapıp kendimi gösterebilmem lazım yoksa iş sakat ağzın iyi laf yapacak iş kapabilen insan olman lazım ve çevre edinmen lazım ya da firmalara başvurursun öyle beklemede kalır, kariyer 'de ilanları görüyorsunuzdur çok ilan var ama başvuru da çok aldıkları insan sayısı 3 5 10 20 olsun ama başvuru binlerce. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem 'ine başvuran sayısı 3 sene önce 7000 di şimdi 13 bin oldu o zamanda başvurmadım şimdi de başvurmadım çünkü işi biliyorum içeride çalışan 10 30 kişi var nasıl alsınlar kalanları. Süleymanpaşa belediyesi de öyle 5000 in üstünde cv var başvuru yapan. İstanbul 'da iyi firmalarda olan tanıdıklar işte çıkarılıyorlar küçülmeye giden büyük firmalar var. Bu yüzden de kalitesiz işler çıkmaya başladı az insanla çok iş yapılmaya başlanınca ortaya da berbat şeyler çıkıyor.




  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    o zaman mobilden yürüyüp şirketlere app tasarlarsın. yazılım içinde çok para var. evet ilanları görüyorum ya öytlesine açılıyor ya da senden portfolya isteniyor ve belediye tabi torpil işi. umarım bir işe girersin
  • Ne olursa olsun ödemeyeceğim bu parayı. Yiyorsa gelsinler zorla alsınlar. O da biraz sıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    İş hayatı zor kimi kolay sanıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Olgi

    o zaman mobilden yürüyüp şirketlere app tasarlarsın. yazılım içinde çok para var. evet ilanları görüyorum ya öytlesine açılıyor ya da senden portfolya isteniyor ve belediye tabi torpil işi. umarım bir işe girersin
    Sağ ol inşallah herkes istediği işlere ulaşır tabi önce hak etmesi lazım olduğunu bilmemiz gerek ki ben bunlardan biriyim, hak etmediğim için birçok işe başvurmadım birkaç tane denedim onda da bir cacık çıkmadı, benim şuan şansım var yazılımda iyi diyebileceğim arkadaşım var o beni yetiştiriyor bende bir yandan itü diplomasını almak içi bastırıyorum okul yarım kalmasın diye işe bile girmeme engel oluyor o yüzden tekirdağ büyükşehir 'e girme şansım vardı ama istemedim çünkü kendimi yeterli görmüyorum ve torpilli olarak girmiş olacağım bu yüzden içim rahat etmeyecek diye şuan 5500 tl verilen işi teptim ha alınma ihtimalim çok yüksek yüzde 90 diyeyim ama torpil olayına karşı olduğumu da defalarca yazdım burada ki o belediye de olanların yüzde 90 'ı meclis üyesi yakını veya amca dayı arkası ha aynı şey akp de de var yok değil bu düzen bu ülke de değişmeyecek gibi o yüzden kendim bir şeyler yapıp ilerlemeye çalışıyorum site işleri falan filan mobil de para var ama çok paralar isteniyor misal 5 6 k çekiyoruz yaptıracağız mobil programı birkaç tanıdığa yakınımız var 3 4 'e yaptıralım yanında web sitesi işini de aldık mı toplam 5 6 7 k çekiyoruz insanlar gerçi çekiyor kendilerini diyoruz istanbul piyasasını biliyorsunuzdur evet sizden önce birkaç firma ile görüştük 10 'dan aşağı isteyen yok diyorlar siz iyi fiyat çektiniz ama işte ama da kalıyor nasıl yapalım 2 3 k 'ya mı yapalım bu işi şimdi.

    Yazılım işinde para var ama millet 180 milyar dolar parayı bankalarda tutuyor kimse işe girmeye yeltenmiyor piyasa hareketlensin diye biz de ortada kalıyoruz.




  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Tuzu kuru kendini yazılımcı olarak gösteripte ne boş insanlar gördüm sadece imajı yazılımcı ama ne yazılımcı insanlar gördüm telefon alacak parası yok ama okulun bilgisayarı ile imkanlar doğrultusunda güzel güzel yazılımını yazıyor.

    30 yaşına gelmişsin bir işe sap olmamışsın gelmişsin burada tatava yapıyorsun.

    O çocuk dediğimin ailede 1 çocuk ve sadece babası çalışıyor , annesi vefat etti o şekilde babası asgari ücretle geçindirmeye çalışıyor.Sen de bir gün asgari ücretle ev geçindirmeye çalışınca o zaman zaten geç olacak kafanı vuracaksın zaten bu gidişle ne iş bulabilirsin nede evlenebilirsin ancak zaman öldürürsün sağa solda ben yazılımcıyım dersin yersen.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Tuzu kuru olup klavye arkasından sallamak kolay iş. Bu üyede 3 üni okudum, 4.yü okuyorum, tekirdağda oturup itüde okuyorum/itü mezunuyum, şöyleyim böyleyim diye sallıyor ama yazdıklarına baksan ne olduğunu görüyorsun. Böyle çok üye var. Yok iş beğenmiyorlar, yok asgari ücret kazanan aklını kullanmıyordur yok bilmem ne.

    Eğitim durumunu geçtim, yaşı belli seviyede olan bir insanın görüp anlayacağı şeylerden haberleri bile yok. Forumdaki bu tarz üyelerden çoğunun daha reşit bile olduğunu sanmıyorum. 30+ ve üstündeyse ve hala kafa böyleyse zaten artık çok geç. O tarz üyelerde bunun gibi kendine bakmadan yazar çizer, egolarını tatmin eder o kadar.
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum.Asgari ücreti hor görüyorlar sonra asgari ücretle çalışıyorlar belki 1-2 tık üzeri sonra asgari ücretli çalışanlar bilmem ne zaten 30 yaşında olsa eğer aklında bir problem yoksa olgun konuşur şu konuşmalara bak.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Bu tarz iş beğenmiyorlar, kafasını kullanmayan asgari ücrete çalışır falan diyen çok üye var bu forumda. Dediğim gibi çoğunun yaşının ufak olduğunu düşünüyorum ama bu üyenin yaşının büyük olduğunu tahmin ediyorum. Artık fanatizmden mi yoksa aldığı eğitimden(öğretim değil) ötürü mü bilmem ama bu böyle. Sen daha yeni gördün herhalde, bu yazdıkları daha hiçbir şey.
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Karşıma çıkıyordu umursamıyordum ve umursamayacaktım ama yazdıkları takdire şayan adam yazılımcı olduğunu iddia ediyor , 5-10 bin tl istiyor herhangi bir yazılımı yok yada projeleri , babasının parasını yiyor ve babası asgari ücret alıyormuş kaçak ek iş mi yapıyormuş ne anlattığına bile kendisi inanıyorsa bende namerdim.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi klavye başından sallamak kolay ama yazdıkları bir insanı ele verir. En basitinden bırak 4 üniversite okuyanı lise bitiren biri herkese çaresiz diye hakaret edip durur mu? Bunu pek çok defa rezil ettim, son seferden sonra artık bana doğrudan yazmaya cesaret edemiyor.

    Böyle çok üye var. Çoğu bana algılarını, yalanlarını yediremedikleri için bana böyle kin duyarlar. Bana da bunlarla eğlenmek kalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NitroNos

    Bu mesaj silindi.
    Ben 5 bin tl istiyorum mu dedim bir tarafınlamı okuyorsun yazdıklarımı büyükşehir de maaş alanlar 5500 tl alıyor ve torpilli olarak girme şansım vardı dedim ve girmedim de çünkü kendime her zaman güvendim ben endüstri 'den buralara kendimi getirebildi isem demek ki işte bulabilirim çünkü yaptığım şeyi yavaşta olsa en iyisini yaparak ilerlemek istiyorum. Tabiki başta 1000 tl alacağım sonra 2000 tl sonra 3000 tl yetkinliğim arttıkça maaşımda artacak öyle ben itü den mezun oldum 5 'ten aşağı çalışmam diyenlerden olmadım olmamda çünkü ben zamanında 250 tl verilen yer de asgari ücret olarak 150 tl ile işe başlayıp hemde beko servisi idi bu servis ha o bir dünya markası dediğimiz bir marka idi ve orada başladığım maaş idi yer de sildim parça da değiştirdim her işi yaptırdıklarını gördüm ve para göz bir patronu görünce ki o patron kul hakkı yemekten battı gitti sürünüyor şimdi neyse bunları görünce aklım başıma geldi şuan ucundan çat patta olsa düzensiz de olsa site işleri ile uğraşıyorum ve kendime güveniyorum daha da ilerisi olacak.

    Ben kimseyi aşağılayamam ülkenin bugün bu halde olmasının sebebi de biz milletiz, sen kolayı seç git patronun her dediğini yap kendini geliştirme usta olma işini ilerletme sürekli kendini kullandır napayım ekmek parası için diye kabullen elin çin 'lisi ufacık garajlarında bile robot yapsın quadrocopter yapsın olmayan imkanlarla mücadele versin ve o ülkeden xiaomi huawei çıksın ve bir zamanlar antenli telefonlar yapıyorlar diye senin ülken bu milletle alay etsin çin işi çin malı diye alay etsin sen gün gel o ülkenin telefonunu kullanan sayılı ülkelerden biri ol o yüzden benim milletim bunu hak ediyor hak ettiğinin bedelini de ödüyor. Sende ülke battı erdoğan suçlu diye goy goy yap chp gelsin 2 sene sonra da kılıçdaroğlu 'na yazarsın ama benim milletim kendini geliştirmesin sürekli eleştirsin o suçlu bu suçlu desin ama benim suçum yok desin. Fransa da millet neden hak arıyor neden honkong 'ta bir yıl olacak meydanlar savaş alanı, senin ülkende niye hak arayan yok niye ortalığı kaldıran yok çünkü senin milletin asgari ücret ile çalışmaya razı olmuş bir zamanlar bunlardan biri de bendim ha olmayacağım diye kesin bir şey yok ama en azından mücadelem var bir savaşım var savaşı olmayanlar düşünsün kendini geliştirmeyenler düşünsün ben düşünmem sende onlar üzerinden prim kas.

    Gerçekle yüzünüze ağır gelmesin, ama gerçekler bunlar.




  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Siyasete sen giriyorsun ben değil asgari ücreti beğenmeyen de sensin insanlara akılsız diyorsun.

    Yazılımcıyım o kadar üniversite bitirdim diyorsun orta da fol yok yumurta yok okumasaydın asgari ücretle ailen yanında yaşasaydın en azından ailene yük olmazdın.

    Yok belediye'den teklif gelmiş te bilmem ne belli zaten o kadar savunduğuna göre malum x partinin malum x gençlik kollarında troll maaşı alıyorsun sanırsam.

    Ben hiç bir x partiyi suçlamıyorum ve övmüyorum benim buradaki sıkıntım GSS'nin saçmalığıdır.

    Anlamıyorsan sorun asgari ücretle çalışan da değil de sendedir.
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    4 Üniversite mi bitirmiş aman yarabbim belediyeden iş teklifi gitmiş kabul etmemiş bu adamı işe alacak firmayı veya kurumu merak ediyorum.

    Arkadaşın halen iradesine sığmamış kapitalist sistemde yaşıyoruz tabiki de patronun dediğini yapacaksın ben sana yalakalık yap demiyorum adamın işini yap para kazandır zaten yalakalık yapmaya gerek kalmaz.

    30 yaşında olduğuna inanmıyorum yazdıklarını 20 yaşındaki birisi bile yazmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NitroNos

    Siyasete sen giriyorsun ben değil asgari ücreti beğenmeyen de sensin insanlara akılsız diyorsun.

    Yazılımcıyım o kadar üniversite bitirdim diyorsun orta da fol yok yumurta yok okumasaydın asgari ücretle ailen yanında yaşasaydın en azından ailene yük olmazdın.

    Yok belediye'den teklif gelmiş te bilmem ne belli zaten o kadar savunduğuna göre malum x partinin malum x gençlik kollarında troll maaşı alıyorsun sanırsam.

    Ben hiç bir x partiyi suçlamıyorum ve övmüyorum benim buradaki sıkıntım GSS'nin saçmalığıdır.

    Anlamıyorsan sorun asgari ücretle çalışan da değil de sendedir.
    Sen önce daha yazdıklarımı okumayıp kafandan uydurmaya devam et, algıcı olduğunu gösterdin öğrenmiş oldum, okumayı öğrenirsen yazmaya devam edersin bende cevabını vermeye devam ederim. :) Bay bay. :)

    Ha bu arada başkalarının saçma salak yazıları ile de gerdeğe girme olan sana olur. :)

    Zaten bu ülkede böyle muhalefet ve algı ile nefes alan kesim olduğu için ve yazılanları okumayıp kafasına algıladığı için iktidar kaybetmiyor. :)




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.