Şimdi Ara

GSS İPTAL EDİLSİN! YADA İSTEĞE BAĞLI OLSUN! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
4
Favori
34.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
461 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    Çok basit bir soru: 8 yıldır işsiz güçsüz olmak seni rahatsız etmiyor da GSS primi ödemek niye rahatsız ediyor?
    Eğer halin vaktin yerindeyse, serbest meslek erbabı olur bağ-kur'a kayıt yaptırır, ve düzenli primleri yatırırsın. O da yok.
    Kaçak çalışıyorsan zaten hiç şikayet etmeye hakkın yok. Ben sistem dışında kalmak istiyorum diye birşey yok, çünkü vatandaş olarak hakların var, acile gittiğinde devlet sana bakmak zorunda, sana yol yapmak zorunda, çöplerini toplamak zorunda, elektrik internet ayağına getirmek zorunda, kolluk kuvvetleriyle güvenliğini sağlamak zorunda... çocuk da değilsin, kazık kadarsın, ee?
    Türkiye'de sosyal güvenlik hiçbir zaman isteğe bağlı olmadı, herkes sosyal güvenlik yaptırmak zorunda. Bu durum sana çok koyuyorsa git yasal bir mücadele başlat, avukatlara danış, nasılsa çalışmana gerek olmayacak kadar zenginsin avukat ücreti sana koymaz, değil mi? Onu da yapmıyorsun. İnternete takılıp kalmış asosyal zavallılardan birisin işte. Yalan mı?
    Ben bu kadar boş bir yorum görmedim! biz o saydığın yolun, çöpün, elektriğini parasını her alanda her işlemde ödüyoruz kendinizdemisiniz? ben kullanmadığım faydalanmadığım bir hizmetin parasını ne diye ödeyeyim? bunun mantıklı bir izahatı yok! işsiz güçsüz olunduğunu nereden çıkardın herkes bu ülkede mi çalışmak zorunda? baştan aşağı saçmalıyorsun arkadaşım.

    Ek olarak para alamadığı insanlara devletin nasıl baktığını da görüyoruz hayretle izliyoruz borcun var hizmet alamazsın ama borç işlemeye devam eder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: headhunter

    Şuan isteğe bağlı zaten SGK dan iptal / aktif edebilirsin.
    Hocam GSS bildiğim kadarıyla zorunlu. BES olabilir dediğiniz, kaynak verebilir misiniz ?
  • İptal olmasını istiyorsan, seçim geldiğinden ona göre seçimini yapacaksın. Başka türlü iptal olmaz artık.
  • Kesinlikle saçma sapan bir olay şu GSS. İptal edilmeli yada adam isterse Kendi isteğiyle yararlanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zihniyet hayatta kaldırmaz boşuna düşünme bu iktidar defolup gitmeden hiçbirsey istemeye hakkımız yok bizim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaiNFallDown

    Hocam GSS bildiğim kadarıyla zorunlu. BES olabilir dediğiniz, kaynak verebilir misiniz ?

    Alıntıları Göster
    Benim GSS kapalıydı 4 ay önce kendi isteğimle aktif ettirdim.
  • İptal edilmesi gereken bir şey ama senin ciddiyetine inanmıyorum. Change.org hedeflenen kişi sayısı neden 100? Bir şey yapacaksanız kitleleri harekete geçirmeniz gerekir. Baştan bir sıfır yenik başlıyorsun şahsen ben imzalamam destek de olmam. Kendinizi komik duruma düşürmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koyun gibi sağılmak isteyen ödesin. Aynı işsizlik fonu gibi hükümetin milleti sövüşleme tekniklerinden birisi.
  • headhunter kullanıcısına yanıt
    Zorunlu iptal edilemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Portraitclub

    İptal edilmesi gereken bir şey ama senin ciddiyetine inanmıyorum. Change.org hedeflenen kişi sayısı neden 100? Bir şey yapacaksanız kitleleri harekete geçirmeniz gerekir. Baştan bir sıfır yenik başlıyorsun şahsen ben imzalamam destek de olmam. Kendinizi komik duruma düşürmeyin
    İmzalayıp imzalamamak sizin bireysel tercihiniz ancak samimi olarak söylemek gerekirse o siteyi ilk defa kullandım hedef kitle vs ayarını bilemedim buradan bir arkadaş söylediği için girip açayım dedim.
  • Size bu GSS ile ilgili ilginç bir olayı paylaşayım 2 ay önce yaşadığım.

    Benim GSS borcum hiç bir zaman e-devlette görünmüyordu 25 yaşımı bitireli 1 yıl olmuştu. Ses etmedim neyse devam dedim tam 26 yaşımı bitirirken işe başladım. SMS geldi gss borcunuz oluşturulmuştur anlamına gelen komik ticarethane mesajı gibi bir şeydi. Zaten olayların sonrasında sosyal güvenlik kurumunun adı ile hiç alakası olmadığını kesin olarak gördüm. Tamamen milletin cebindeki üç kuruşa göz diken aşağılık bir ticarethane mantığıyla çalışıyor. Neyse olaya geçelim;

    Gittim sgk ya böyle bir mesaj geldi dedim. Zaten e devlete sms gelince hemen girip baktım 930 tl borç oluşmuş bir anda ve faiziyle oluşmuş. Borcunuz var ödemeniz gerekiyor dedi. Ben de öderim ama haberim olmayan daha önce e-devlette görünmeyen borç şimdi niye faiziyle geldi diyince mantıksız saçma sapan konuşunca oradaki görevli ile iletişim kurmanın anlamsız olduğunu anladım ve tamam dedim ödeyeyim. Bir günlük eksiklik var doğum gününüz işlenmemiş bir gün sonra başlamış dedi onunda işlenmesi gerekiyor vs. saçmaladı onunla ilgili de bir işlem yaptık 3 lira mı ne borç çıktı onu da ödedim. 1 Hafta geçti aradan beni aradılar 600 tl daha borç çıkarmışlar ve bu cümleye dikkat: "Beyfendi siz borçlarınızı ödeyen biri olduğunuz için haber verelim dedik 600 tl daha borcunuz var". Bu cümlenin üzerine forum kuralları dahilinde söylenecek bir cümle zaten yok. Sinirlendim gittim hayırdır dedim. Siz okula 2011 de başlamışsınız 2017 ocakta bitirmişsiniz arada dondurmuş olabilirsiniz diye hesaplama yaptık 6 aylık borç çıkardık demez mi. Bu oradaki çalışan bozuntularının kafalarına göre manuel borç oluşturabildiğini gösteriyor. Zaten kafası çalışsa 6 aylık değil 1.5 yıllık borç çıkarması gerekirdi. Matematiğine göre 6 ay geç bitirmişim okulu. 1 yıl hazırlık vardı + 1 dönem uzattım siz bunu göremiyor musunuz nasıl bir sisteminiz var dedim. Ses yok biz bilemeyiz transkript lazım dedi. Okul transkript için kargoyla dilekçe istedi iyice sinirlendim mail attım dilekçeyi bir kerelik verelim dediler. Mezun transkripti senaryo halinde değil 4 yıllık dersleri normal şekilde gösteriyor ama dersi verdiğin yılı derslerin altlarında ufakça belirtmiş tabi ne zaman aktif olduğum ortaya çıkıyor orada. Ama sgk çalışan bozuntularının beyni yetti mi buna hayır. Aradılar burada sizin 2016 dan sonra okumadığınız görünüyor dedi. Bak şimdi yine güler misin ağlar mısın. Ulan gerizekalı 2016 da tüm dersleri verdin diyelim ben 1 dönem sonra mezun olmak istiyorum diplomamı vermeyin deme şansımız var mı? Millet tecil için parayla yüksek lisansa yazılıyor madem öyle herkes benim gibi versin derslerin hepsini mezun olmasın. Sonra fosforlu kalemle gerekli yerleri çizip 5 yaşında çocuğa anlatır gibi tane tane anlattım ciddiyetimi ve gerginliğimi de hissetti. Tamam ilgilenicem dedi anladı aptallığını ve 2 gün sonra borcum sistemden silindi. Bu ülke böyle aptal sistemsiz bir ülke işte. O verdiğim faiz de hakkı olanların her hücresinden çıksın. Ben o parayı bir günde bahşiş olarak veririm hiç de içim acımaz olay para değil. Zaten GSS borcu olan insanların %90 ı gariban yapılan terbiyesizlik başka bir şey değil.
  • Change org taki imza patladı herhalde sayfa açılmıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    size adam gibi yaşadığımı söylüyorum. troll benim yaptığımı hiç göremezsin. 4 ay önce sgk ya gidip olmayan veya hiç işlememiş gss mi kendi rızam ile aktif ettirdiğime karşı yazı aldılar hatta.
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    aynı zaman da şikayet edildi.
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    iyice araştırırsanız iptal edildiğini bulabilirsin bu kişiden, kişiye sebebe göre değişebilir. Buraya yazabilirdim ama hak etmeyenlere ekmek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headhunter -- 10 Ocak 2020; 17:9:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: headhunter

    Şuan isteğe bağlı zaten SGK dan iptal / aktif edebilirsin.
    Yok oyle bir dunya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Broon

    Change org taki imza patladı herhalde sayfa açılmıyor
    yoo denedim açılıyor
    https://www.change.org/p/cumhurba%c5%9fkani-gss-iptal-edilsin-yada-iste%c4%9fe-ba%c4%9fli-olsun
    https://www.change.org/p/cumhurba%C5%9Fkani-gss-iptal-edilsin-yada-iste%C4%9Fe-ba%C4%9Fli-olsun?recruiter=1033487142&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaLminSSaH -- 10 Ocak 2020; 17:53:20 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.