Şimdi Ara

GSM repeater devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar GSM repeater yapmak istiyorum elinde şeması olan varsa bizahmet yollarmısınız.

• nerede ve ne amacla kullanmak istiyorsun belirtirmisin?
  • evde gsm sinyali alamıyorum sinyali yükseltmek için düşünüyorum.
  • selamlar...
    Bu konu ile ilgili bir şemaya rastlamadım . Ancak hazır satılanların olduğunu biliyorum. Bir de asıl söylemek istediğim , hiç araç kiti ile deneme yapıp yapmadığınız . Birçok arkadaşım araç kiti antenini yüksekçe bir yere monte ederek bu sorunu aşmışlardı... Çok ters bir yerde değilseniz bir denemenizi tavsiye ederim... Yine de şema denk düşerse ulaştırmaya çalışırım... Saygılar...
  • Elimdeki bir telefonun araç kiti var fakat evde siemens,nokia ve sonyericsson olmak üzere üç marka var.Birde eve gelen misafirleri düşünecek olursak araç kiti benim işimi görmüyor.
  • Anladım arkadaşım... Sorun tek telefonluk değil... Bir araştıralım , denk gelirse iletirim.
  • Yok mu arkadaşlar benim derdime bir çare.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Powerline + çoklu priz + switch
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • GSM repeater? zor
  • hocam neden zor.
  • GSM900 için düşünelim bildiğim kadarıyla basit bir telefon görüşmesi için, mobil cihazlar alıcı kısmında 935-950MHz arasında 4 kanal verici kısmında ise 890-915MHz frekansları arasında da 4 kanal daha mevcut dolayısı ile geniş bandlı kuvvetlendiricilere ihtiyacınız var, bunun bir tane dışarıda bulunması gereken, bir tane de çekmeyen bölgede kalması gereken 2 anteni var, bir anteni hem alıcı hemde verici olarak kullanmak için antenlerin anahtarlanmaları gerekli buda ayrı bir sorun. yüksek bir frekans devrenin çok karalı olması gerek çok iyi şaselemek gerek yüzey montajı yapılması gerek, GSM şebekeleri hücresel olarak çalıştıklarından sizin devrenizin diğer hücrenin yayınana karışmaması gerek hal böyle iken işin içinde bu kadar zorluk ve maliyet varken bu devreyi yapmak da ticari bir kazanç ve yarış haline geliyor, şemalar saklanıyor fiyatlar artıyor vs vs

bu yüzden GSM repeater? zor...

• burada diğer hücreden kasıt nedir anlamadım ama eğer tüm GSM şebekelerinden bahsediyorsan hepsini desteklemesi gerekiyor.
  • GSM şebekelerini çekim alanları hücrelere bölünmüş durumda yani her hücrede aynı frekanslar kullanılıyor.
  • yani çözümü yokmu bu işin tam olarak.
  • peki hazır satılanlarda durum farklı mı?
  • hazır satılan bir sistemin yaptığı iş basit olarak hücre içinde hücre oluşturarak devamlılığı sağlamak, aslında bu işin çözümü hazır almak çünki böyle bir devrenin şeması verilse bile ciddi bir lab ortamı olmadan devreyi çalışır hale getirmek zor. işin doğrusu olay lehimle çalıştır işi değil.
  • +1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.