Şuan duydum ve sanırım genel kurulda kabul olursa arsa için gerekli izinler alınmış..
bence 2000 yılında yapılmalıydı ama geç olsun güç olmasın diyorum...
eğer ki yapılırsa gerçekten mükemmel bir adım olur. geleceğe yönelik yapılacak en iyi yatırımlardan biridir. fakat burada eğer barça nın alt yapısından gelen verimi veya hadi bunun yarısını bile bekliyorsak bence türk antrenör/coach lar ile olacak iş değil. nedeni ülkemizdeki eğitim seviyesi ve disiplinli çalışan insanların çok az olması. yurt dışından hocalar ile türk hocaların karıldığı bir ekip olursa çok daha verimli olacağını düşünüyorum.
quote:
Bir süredir konuşulan bir konuydu Galatasaray'ın sahip olduğu Riva arazisine Ali Sami Yen Spor Lisesi'nin kurulması. Bugün gerekli bürokratik görüşmeler gerçekleştirilmiş. Başkan yardımcımız Adnan Öztürk ve yönetim kurulu üyesi Sedat Doğan gün içerisinde öğle saatlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ı makamında ziyaret etti ve proje hakkında görüşmeler yapıldı. Türkiye'de bir çok konuda öncü olan kulübümüz bu alanda da bir ilke imza atarak eğitim kurumunun yanı sıra altyapı temelini de sağlamlaştıracak projenin startını vermiş oldu. Tam kapasite olarak faaliyete geçtiğinde 500 öğrencinin yararlanabileceği eğitim kurumda, branş derslerinin Galatasaray'da dönemin A takım antrenörleri tarafından verilmesi planlanıyor.
Fcnblog
İnşallah La Masia kadar başarılı bir proje olur.
bence tamamen yabancı olmalı hocalar. yerliler kıskanma krizine girebilir..
Muhteşem olur.
İnşallah bir aksilik çıkmaz ülkemiz için de güzel olacak
Galatasaray Kulübü, Riva'daki arazisinde spor lisesi kurabilmek için İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu.
Cağaloğlu'nda bulunan İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelen Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan ile İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız'ı ziyaret etti.
Ziyaret sonrasından açıklamalarda bulunan Adnan Öztürk, Muammer Yıldız ile yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, "Türkiye'deki sporun durumundan dolayı gençlerimizi yetiştirmek, onlara şans vermek olmazsa olmaz şart. Bizde kökü eğitime dayanan bir camianın spor kulübü olarak da bugün Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ı ziyaret ettik. Riva'daki arazimizin üzerine 500 öğrenci kapasiteli, yatılı Ali Sami Yen Spor Lisesi'ni kurmak için ön görüşmeleri yaptık. Çok olumlu yaklaştılar. Bize cesaret verdiler. Mali Genel Kurul'da da onayını alırsak derhal inşaatına başlayacağız. Bence Galatasaray olarak Türkiye'deki bir ilki de gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Tugay Kerimoğlu kesinlikle orada yetkili olarak bulunmalı. Ayrıca yabancılarda. Popescu falan olabilir.
Sat gitsin ya
Galatasaray Spor Kulübü'ne ait olan Riva arazisi üzerinde Ali Sami Yen Spor Meslek Lisesi'nin temellerinin atıldığı sarı kırmızılı kulüp tarafından açıklandı.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ile bir araya gelen Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk ve Yönetim Kurulu üyesi Sedat Doğan, proje ile ilgili karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.
Tam faal hale geçtiğinde yaklaşık 500 öğrencinin eğitim göreceği okulda, branşların Galatasaray Spor Kulübü'nün A takım hocaları tarafından yapılmasının planlandığı da ifade edildi.
Sarı kırmızılı kulüp böylece Galatasaray Kulübü'nün kurucusu Ali Sami Yen'in adını da bir kez daha yaşatmayı hedeflediklerini duyurdu.
Kaynak:Webaslan
isterseniz Saray yapin bunun tesisle alakasi yok. özellikle Portekiz, Almanya ve ispanya gibi ülkelerdeki teknik oyuncu calistirma yöntemini getirmek zorundasiniz. Adamlar nasil bir calisma yapiyorlar, gencler nasil bir antrenman ve top teknigi veriliyor önemlisi bu yoksa o tesismis buymus falan hikaye. Terimin aciklamasi vardi altyapida bir tane yetenekli oyuncu yok diye. siz yetenekli cocuklari alirsiniz o ülkelerde gördügünüz calisma ile bunlari yetistirirsiniz bu tarz seyler bize ait sadece. Alt yapidan cikan oyuncularimizin teknik olanlarinin bile zayif olduklarini kas adele calismasi yapilmadigini görüyoruz ahlaki bakimi zaten konusmaya gerek yok Anadoludan gelenlerden daha fazla musait durumdalar havalanmaya. Mesala bizim cocuklugumuzda sartlar kötüydü sokak arasi futbolu cok oynardik o durumdada mecburen dar alanda calim ve teknik otomatikmen gelisirdi ama kolektif oyuna geldimi yada büyük sahada tikanirdik cünkü o imkanlar yoktu calismalarin kum sahada, dar alanda ve büyük sahalarda yayilacak sekilde psikolok, adele ve kas calismasi ile beraber verirsek yaklasik 12 sene icinde bir dünya kupasi görme sansimiz yükselir yoksa bunlari yapmadigin, oyuncu elemelerinde torpil gözettigin sürecede istersen saray gibi tesis yap ancak kendimizi kandiririz cünkü biz toplum olarak her halti abartip gözde büyütüt sonra olmadiginda 2 3 gün konusup unutan bir toplumuz.
birebir barcelona'nın aynısını yaparlarsa süper olur. verilen eğitim filan aynı kalitede(hiç olmazsa çok yakın) olmalı. disiplinli olmalı, yaşam tarzını öğretmeli. tabi kendilerini sürekli geliştirmelerinin gerektiğini öğretmeliler. Türk futbolcusunda başlıca problemlerden biri bu çünkü.
Müthiş bir proje, müthiş. İnşallah çok düzenli, sistemli bir yapı olur.
Anlamadim ben. 500 milyon dolarlik araziyi satip daha degersiz bir yere kuramiyor muyuz?
O kadar bürokrasi den anlamam ama anladığım kadarıyla bu projeyle koskoca riva arazisinden kulübe sıcak para kalmayacak. Ha bundan 10 sene sonra barselona gibi altyapısı taş gibi bir kulüp olacaksak o ayrı..Hem arazide elimizde kalmış olacak ve gs adası, tt arena, riva, florya gibi istanbul da birçok mekanımız olacak galatasarayın temelleri daha sağlam olacak.
Bürokrasi den anlamıyorum ama siyasetten anlıyormusum
Hakkaten başka yere kuramıyor muyduk acaba? Neyse bu işlerden başkan daha iyi anlar heralde, saçları değirmende ağartmamıştır
Türk hocalar olmasın mümkünse ya da en aza indirgensin. Türklerin kanında var, amcaoğlunu, dayıoğlunu torpille bilmem neyle bir yerlere sokmak. Bu bünye 1-2 tane Aydın'ı daha kaldıramaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme