Şimdi Ara

Grundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her Şey (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
904
Cevap
19
Favori
41.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • avastos hocam selam,

    iş-güç nedenyile yazamadım bir süredir.

    bu arada netden yine de bakınıyorum yazılanları okumaya çalışıyorum.

    şu panel farkı olmasa 9600-8600 den birini almak istiyordum, ama panel belasına 8586 ya daha yakınım.

    ancak üstteki mesajalrdan arçelik bekolardan benzer modellerde varmış ama panelleri nedir ne değildir muamma okuduğum kadarıyla,

    onlara da bakıp ona göre alacağım artık ama grundigten va olduğu için 8586 alırım o artık daha net...
  • avastos A kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim hocam

    TV'yi salona değil oturma odasına alacağım için çok büyük olmasını istemiyorum (2,5 metreden az mesafede izlenecek), o yüzden bana 40" civarındaki modeller yeterli gelecektir.

    Samsung'un TV servisinin pek iyi olmadığını okumuştum, üstüne bir de hareketli sahnelerde sorun çıkarıyorsa o zaman onu eledim.


    Bu Film Algılayıcı, HDR tarzında bir şey mi? Grundig'i seçeneklerime eklememin bir sebebi de HDR olmasıydı.
    Vestel'in 40UA9300'ünde sanırım Film Algılayıcı (Movie Sense) yok, fakat yine de biraz daha araştırayım.

    Konuyu biraz okudum, sanırım IPS Panelin kötü yanı hem ışık sızması oluşma ihtimali hem de Input Lag'ın fazla olması. Acaba bunlar dışında kötü bir yanı var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Selam hocam,

    Beko-arcelik magazalarina gidip yerinde inceleyin yine. Yazdigim basit 2 test ile ips ve va panel farki anlasiliyor. Va panel olan tvleri radariniza alip arastirin. Ben bilmiyorum ama 8586nin bekoda da muhakkak aynisi baska kod ile vardir. Daha uyguna da denk getirebilirsiniz.. Su bir gercek, hem bu arastirma sureci hem de satis temsilcilerin bilgisizligi sizi de yoracaktir... Ama bu tv isi kendiniz arastirmayinca havada kaliyor...

    Ek olarak hareketli sahne (motion) ayari arcelik grubu tum tvlerde MEMC adiyla gecer. Kumanda ile bu ayari da deneyin mutlaka...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 10 Kasım 2016; 20:32:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam samsunglar kotu demek de yanlis olur, yazdiklarim oyle anlasilmissa soyle ozetleyeyim tekrar; samsunglarin hareketli sahne performansi 8586dan ve vestelin ca9550 sinden asagidadir. Ve paneli 100hz degil 50hzdir. Dolayisiyla bunlar rakipleri karsisinda eksidir.(Ca9550 de 50hz ama hareketli sahneyi yazilimla vok iyi hale getirmeyi basarmis..)

    Film algilayici hareketli sahne iyilestirme ayaridir. Hareketli sahnelerde titresimi onler, akiciligi saglar.

    Hdr konusuna gelince, daha once de yazdim, bence taamen gereksizdir ve sadece pazarlama amacli sunulmustur. Hdr film ve diziyi birakin, hdr video bile bulunmuyor ki kolay kolay.. 1-2 seneye goreceksiniz, hdr furyasi kapanacak, baska bisey bulacaklar. Bana sorarsaniz hdr ennn son arayacaginiz ozellik olsun...

    Vesteldeki film algilayici yilan hikayesi... Hangi tvde var hangisinde yok servisler bile cevaplayamiyor... Ben 55ca9550 de oldugunu biliyorum. 9300 serisinde vardi sonradan kaldirdilar ilginc bir sekilde... Alacaginjz tvde olup olmadigini mh araciligi ile sorun. Bu ayar goruntu ayarlari > gelismis ayarlar > film algilayici seklinde bulunabilir. Film modu ile karistirmayin, o da var ama baska bisey. Bunu acikca anlatip sorun mhye var ise direkt alabilirsiniz.

    Ips panelde de va panelde de isik sizmasi vardir, ipsde biraz daha fazla.

    Ips paneldeki input lagi bilmiyorum

    Ips panelde hareketli sahne performansi daha sorunludur.

    Ips panelde siyahlar hafif griye kacar.

    Ama ipsde renkler canlidir ve dar acidan bile bozulmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kadyr

    Arkadaslar selam
    Tv ye laptop tan goruntu aktarimi deneyen oldumu kablosuz? Intel ekran kartli pc lerde aktarim var live share vs. yalniz bendeki sorun arka planda parazit sesi cikmasi. Deneyen oldumu? Bndeki tv 8600 serisi

    Hocam az önce denedim. Laptopu bagladim kablosuz olarak. Sesi sona actim seste bi parazit yada goruntude bir sorun yasamadim. Film de actim sorun yok, tarayicida da sorun yok...

    Baska bir laptopta da deneyin imkan olursa. Onda da ayni sorun olursa tv ile alakali bir ayar ya da sorun olabilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 10 Kasım 2016; 22:32:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben iki laptoptada denedim birinde goruntu hic yok parazit var digerinde goruntu ses var ama parazitte var. sanirim tv sorunlu:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadyr K kullanıcısına yanıt
    Hocam tv olabilir dediginiz gibi. Servisi arayin bence bi gelip baksinlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avastos

    Üstad anlasilan size bir degisim yolu daha gorunuyor.. Degisim yapilmasi icin elinizden geleni yapin, degisim karari verilirse yeni tv gelene kadar da olu pikselli tv sizde kalsin, bunu da belirtin servise..


    Servis geldi baktı size döneriz dedi gitti.Geçen aradılar siz izlemeye devam edin bi 6 ay sonra ölü piksel çoğalacak mı bakalım dediler. ışık sızması ve diğer problemler olmadığı için ölü piksellerden 2 tanesini fark ediliyor diğerleri fark edilmiyor olduğu için şimdilik uğraşmayacağım.

    Cidden gelen panel çok iyi kıyamadım .Nexflix üyeliğim var .film, dizilerde renklerden siyahlardan aşırı memnunum .Doğru renkler siyahlarla bu saçma tv sektöründe bu fiyata bulabileceğim iyi bir tv.

    Tv nin resim dışında hiçbir özelliği ile ilgilenmesem de tek tuşla netflix ve video aynalama-mirror özelliği çok iyi, wifisi oldukça yeterli.

    Digitürk receiverinin/yayınının kalitesizliğini bu tvde çok net gördüm.Servis her geldiğinde Allahını seversen kaldır at şu receiveri türksattan izle dedi:)Kendi receiverlerinın kalitesi de piyasa bulunan receiverlardan bir tık üstte




  • 40inc 8600 serisi kaç hz şimdi 50 mi? Paneli ips sanırım. Önerir misiniz tv almak ne zor işmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cepcep34 kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı durumdayım.

    Vestel'in 40UA9300'üyle Grundig'in 40VLX8600BP'si arasında kaldım, bir türlü de karar veremiyorum.

    Bir yandan Vestel'i şu Vestel Vergisi olayından beri affedebilmiş olmasam da fiyatıyla ve tasarımıyla ilgi çekiyor. Ayrıca bu cihaz VA panel.

    Diğer yandan da Arçelik Grubu'na olan güvenim daha fazla, eskiden her ne kadar TV konusunda Vestel'in gerisinde kaldıysalar da Grundig'i satın almalarından sonra o konuyu da düzelttiler. Ses kalitesi konusunda birçok markadan daha iyiler. Fakat bu grubun ürünleri ile ilgili de çok kısa sürede bozuldukları söyleniyor.

    Çok kararsız kaldım gerçekten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametykcll -- 12 Kasım 2016; 11:38:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baymore B kullanıcısına yanıt
    Hocam cok rahatsiz eden bir durum degilse olu pikseller boyle kullanabilirsiniz. Sonucta 3 yil garantili.. Arcelik servisi de diger firmalara nazaran iyidir, su an degisim icin bastirirsaniz degisim de yaparlar. Ama 6 ay sonra ayni olu piksel sorunu icin degisim isterseniz zor olabilir..

    Tvyi ben de 3000 lira civarinda bile basarili buluyorum.. Benzer fiyatlardaki tvlerin cok onunde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 12 Kasım 2016; 11:33:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sametykcll kullanıcısına yanıt
    Flashı alıp gidicem bugün tv ye bakmaya. Altyazılı bir film deneyeyim. Ayrıca ay sonuna kadar tivibu kampanyası varmış. Şampiyonlar ligi vs paketleri de hediye. 36 ay garanti veriyorlar. Hiç düşünmüyordum ama birden aklıma yattı. Ps4 pro da almayı düşünüyorum. Hoşuma giderse ay sonuna kadar alabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • avastos A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam;

    Biraz araştırdım ve de 40UA9300'ün VA panel olduğunu öğrendim.

    Bu durumda sizce IPS panel mi VA panel mi daha mantıklıdır.

    TV'yi genel olarak PC ile değil normal TV kanallarını izlemek ve de Miracast ile görüntü aktarımında kullanacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cepcep34 kullanıcısına yanıt
    8600 serisi tum boyutlarda ips panel.. Ama panel hz degeri 55inc olanda kesin olarak 100hz, boyut kuculunce 50hz panel kullanmis olabilirler mi bilmiyorum..

    Vestelin 55inc 8300 serisi teknosada 2500 lira su an. Ayni modelin 50 inc olani 1800 liraymis konusu vardi sicak firsatlarda. Bu vesteller de dusunulebilir.

    40 inc tvleri incelemedim, pek bisey soyleyemiyorum. Zaten acikcasi ben en az 48 inc tv almanizi tavsiye ederim. Uzun sure kullanilacak bir cihaz oldugu icin buyuk ekran olmasi ve 4k olmasi gelecege yatirimdir.

    Bende 55vlx8586 var, ips degil va panel. Cok memnunum... Yine va panel demisken ben sahsen ips panel de pek sevmiyorum. 1. sebebi hareketli sahnelerde daha cok sorun cikarmasi, sonra siyahlarin griye kacmasi ve isik sizmasinin biraz daha fazla olmasi. Ips panelin siyah disindaki renkleri canlidir, dar acidan da renkler bozulmaz. Ama ben artilari eksileri degerlendirince va panel diyorum...

    8600 serisi icin, ben 8586dan 1 tik altta goruyorum. Sebebi ips olmasi. Siyah ve hareketli sahneleri 8586da daha iyi. Ama 8600 kotu de demiyorum kesinlikle. Biraz geride kaliyor. 8600 de ips alacaklar icin gayet basarili bir tvdir. Lg nin daha dandik ipsleri daha pahali zaten... Ayni ayardaki lg 5000tl veya daha fazladir...

    Tv almak artik zor bir surec olmus.. En iyi yontem, sizin de karar verdiginiz gibi magazalari gezip gozunuzle incelemek... Flasa altyazili goruntu ile beraber motion test videolari da atabilirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 12 Kasım 2016; 11:52:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • avastos A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgilendirme için. Ben bir iki birşeyler indirip öyle gideyim ozaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 9300 serisi va paneldir dogru. Ayrica 50hz dir. Ancak; vestel 9300 serisinde son uretilen serilerde “film algilayici” secenegini kaldirdi. Film algilayici hareketli sahneleri iyilestiren ayar. Bende 3 ay once 55ua9300 vardi, film algilayici ayarinin yeni serilerde olmadigini bilmeden aldim, sonucta da iade ettim. O ozellik yok ise hareketli sahneler titriyor. Size de tavsiyem, bu film algilayicinin varligini teyit ederek almaniz. Ben bu ozelligin oldugu tum vestelleri tavsiye ederim.

    Bence va panel. Va panel hareketli sahnelerde daha iyi ve siyahlar siyaha daha yakin. Ipsde ise diger renkler canliyken siyahlar griye yaklasir. Ipsin diger artisi gorus acisinin genis olmasi. Ama diger bir eksisi de isik sizmasinin daha fazla olmasi. Bunlari goz onune alinca ben va diyorum. Ama bu bir tercih meselesidir.

    Son cikan tvlerde kablosuz aktarma sorunu yok sanirim. Ben vestelde de grundigde de bu konuda sorun yasamadim..

    Yine size de magazalari gezip incelemenizi tavsiye ederim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cepcep34 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • avastos A kullanıcısına yanıt
    https://www.amazon.co.uk/Samsung-LE32C650-Widescreen-Allshare-Television/dp/B003DNSJ4U

    Odamdaki mevcut televizyonumda bu. Full hd olarak çok memnunum aslında. 2017 40-43inc 4k tvleri mi beklesem. Grundig vs alsam pişman olur muyum acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://m.arcelik.com.tr/grundig-televizyon-new-york-40-clx-8670-bp-tv.html?t=74ea7137-36b5-4e82-a508-94107b931aea

    Bir de clx serisi var bu ne oluyor vlx ten üstün mü düşük mü acaba :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam elinizdeki 32 inc olan samsung hareketli sahnelerde hem grundiglerden hem yeni samsunglardan iyidir. Cunku panel 100hz ve eski modellerde panel kaliteleri daha yuksektir. Her gecen gun maliyet dusurmek icin kaliteden odun veriliyor. Sacma sapan yazilim eklentileriyle duzeltme yapmaya calisiliyor, ama panelin kapasitesi ortada..

    2016 yili icin eger 40 inc civari dusunuyorsaniz ben vestel ve grundigleri tavsiye ederim ama asla 1700 lira uzerine cikmayin.. Ve alirken iyi arastirin, grundiglerde MEMC, vestellerde FILM ALGILAYICI mutlaka olmali. 2017 yilinda da cok bir degisiklik beklemiyorum kalite anlaminda...

    Ama fiyati 2300-2500 civarina cekebilirseniz kesinlikle en az 48 inc almalisiniz.. Zaten 40 inc tv 3 metreden izlenecekse 4k cozunurlugun bir esprisi kalmiyor. 48 inc ve uzeri 4k tvde detaylar daha belirgin olacagi icin uzun sure ihtiyacinizi karsilar.. Karar sizindir ama benim tavsiyem odanizin buyuklugu de elverisli ise israrla 48 inc ve uzeri almanizdir..

    Bu grundiglerin clx diye kodlanan ve newyork, boston, miami denen modellerini bilmiyorum. Muhtemelen ayni tvlerin arcelik magazalarina ozel kodlaridir.. Ve sanirim bunlar ihrac edilmiyor, teknosa, bimeks gibi magazalarda satilanlar ihrac ediliyor, bir de direkt almanyada satilanlar var ayri uretilen, grundigin alman sitesine girince gorunuyor. Kasalari da farkli.. Ama panel ve yazilim kismi tum arcelik grubunda esdeger modelerde ayni diye biliyorum.

    Ben vlx8586, 8600 ve 9600 serilerini inceledigim icin onlari biliyorum. Isin kotu tarafi arcelik magazasina gitseniz oradaki saticilar da dogru duzgun bilgi veremiyor.. Bi model sorsaniz muadili hangisi diye ya kafadan atiyor, ya da bos bos bakiyor.. Onlarin sucu da degil, mh yi bile arasaniz dogru durust bilgi alamiyorsunuz ki, eleman ne yapsin.. Genel olarak bizde bu bilgi eksikligi hemen hemen her alanda mevcut..

    Tv almak zor is hocam...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 13 Kasım 2016; 0:53:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.