Şimdi Ara

GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.863
Cevap
56
Favori
112.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En stabil, en düzgün calisan isletim sistemi ve kac bit oldugu ile ilgili artik son karar verilse ram ve ssd takviyesi yapilmayan bilgisayarlar icin super olacak.

Kisitli imkanlarla aldik, en yuksek verimi gorelim, neden olmasin.

Windows surumlerinin lite, gereksiz uygulamalarinin kapatildigi surumler var forumlarda. Ozellikle bunlardan en kararlisini secerek ferahlayabiliriz sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen Hemen Bütün Mesajları okumuş Biri olarak Toparlamak istersek ;

Linux sürümlerinin gayet başarılı çalıştığını özellikle ZORİN OS un yağ gibi aktığını bildiren kullanıcılar var.
    Windows sürümlerinden ise Win10 32 bit veya Win7 nin hiçbir upgrade yapılmadan rahat kullanılabildiğini bildiren kullanıcılar var.
    (Win10 32 bit yasal olarak yüklenebiliyor. Win7 için lisans alınmalı veya ilaçlanmalı :) )

Bugün bu sürümü gördüm ancak cihaz bende olmadığından deneyemiyorum. LITE olduğundan ram sıkıntısı yaratmaz tahminimce.
    Eksileri ; Güncellemeler yapılarak güncelleme kapatılmış , yazıcı driverlarını silmiş
    quote:

http://www.tnctr.com/topic/288797-windows-10-pro-10240-x86-lite/?p=1568132

Son not olarak ; XP yüklerim derseniz o daha hızlı çalışacaktır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfve -- 11 Eylül 2015; 16:23:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• win7 embedded (birçok gereksiz uygulama-hizmetin kapalı olduğu) 32 bit sürümünü kullanıyorum cihaz 8.1e göre çok daha iyi bir performans sunuyor.Ancak ram 2 gb olduğu için chromede 4-5 sayfa açıcak olursanız yine boş ram yok uyarısı karşınıza çıkıyor buda normal 2 gb ram için onun dışında aynı anda 4-5 sayfa açmıyorsanız hiçbir sıkıntısı yok nette film izlerken felan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

quote:

Orijinalden alıntı: Info34

32 gb ssd almayi düşünüyorum.Sadece w10 32 bit ve ofis programi kurulu olacak.Bir kac kucuk program kmplayer ccleaner lg pc suite vs .. Yeterli olur mu ? Ne kadar alan kalır.320 gb hdd zaten depolama icin kullanacagim.

10-15 gb arası bişey boş kalır. ama tavsiye etmem. bir süre sonra güncelleme filan windows şişecek. ayrıca ssd yi takınca hdd nereye takacaksınız?

SSD için ayrıca giriş var hocam,
    birkaç sayfa öncesinde görseli de vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: rfve

quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

quote:

Orijinalden alıntı: Info34

32 gb ssd almayi düşünüyorum.Sadece w10 32 bit ve ofis programi kurulu olacak.Bir kac kucuk program kmplayer ccleaner lg pc suite vs .. Yeterli olur mu ? Ne kadar alan kalır.320 gb hdd zaten depolama icin kullanacagim.

10-15 gb arası bişey boş kalır. ama tavsiye etmem. bir süre sonra güncelleme filan windows şişecek. ayrıca ssd yi takınca hdd nereye takacaksınız?

SSD için ayrıca giriş var hocam,
    birkaç sayfa öncesinde görseli de vardı.

ssd için değil, msata için ayrı bi giriş var. ssd takılacaksa hdd çıkacak. bende ssd taktım ordan biliyorum.

• ReCKLeSS17 kullanıcısına yanıt
    Kurun zorin os rahatlayın driver sıkıntısı yoktu türkçe sıkıntısı yok abartmıyorum mozillada 20 sekme açtım yığılmadı.

• Bende Windows 10 kullanıyordum maşallah driver sıkıntım yok yağ gibi de.satıyorum makineyi bakalım inşallah gerçekten işine yarayacak birine satarız.al satcilar üşüsmez

• quote:

Orijinalden alıntı: ßenle100les

Kurun zorin os rahatlayın driver sıkıntısı yoktu türkçe sıkıntısı yok abartmıyorum mozillada 20 sekme açtım yığılmadı.

Zorin osta windows programlari calisiyor mu hocam? Yanlis gormediysem bir yerde boylr bir sey okumustum.

• Bilgisayarına ram SSD takviyesi düşünmeyecek arkadaşlara kendi kullandığım yöntemi anlatayım. Usb 3.0 destekli hızlı flaş bellek temin edin usb 3 girişine bağlayın Flash bellek ayarlarından performansı artırmak için ready bosts özelliğini aktif edin. Özellikle internete gezinirken ciddi birr rahatlama oluyor

• Arkadaslar acil yardim lutfen.

Boot edemiyorum.uefi acim bisekilde bir usb ye uefi windows hazirlamama ragmen bir turlu boot ekrani gelmiyor.Efi shell hatasi ya da grundig acilis ekrani geliyor.Format olusmuyor.Lütfen bilen varsa detayli anlatsin..
  • Her şeyin alternatifi var lakin olmazsa olmazlarınız varsa kurmayın benim yaptığım film izleme ve nette dolanma İse kurun bence
  • 1 aylik cihazimi satiyorum 5-6 gun anca kullanmisligim var ilgilenenler pm atabilir sadece ankara ici

• Çalışmıyor her şeyin alternatifi var zaten lakin acemi iseniz uğraşmak sıkıcı gelebilir

• Birkaç mesaj yukarıdaki köylü win10 pro lite
    yükledim dün akşam.
    ram kullanımı aşağıdaki gibi. chrome da 4-5 sayfa sıkıntısız.

Photoshop CS4 az takılmalı olsada kullanılabiliyor. Office 2010 Sıkıntısız.

• arkadaşlar bunu bu fiyattan zamanında toplayıp şuan satan yokmudur. Veya kampanya bazı şehirlerde
    devam ediyor diyenler olmuş. 350 400 den alsak bi tane şundan evdekilere tam böyle bişey arıyodum.
    benim laptopu rahat bıraksınlar :D
  • cihazın wifi çekim gücünü artırmak için wifi kart/adaptör önerisi olan varmıdır acaba?
  • rfve kullanıcısına yanıt
    Chrome da 4 5 sayfa sıkıntısız mı zorin ostaki chrome de 20 sayfa sıkıntısız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-279634539 -- 16 Eylül 2015; 15:25:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßenle100les

Chrome da 4 5 sayfa sıkıntısız mı zorin ostaki chrome de 20 sayfa sıkıntısız

cihazı alıp hedie ettiğimde chrome da 2-3 sayfa bile donuyor kalıyordu. ondan öyle yazdım.
    kendim kullanacak olsam direkt zorini gömer devam ederdim ama hediye ettiğim için win kullanması daha kolay olacak.

Cihazı 2-3 gün önce 10 a yükseltmek için aldım hediye ettiğim kişiden.

Win10 64 bit yine yavaştı. win10 32 bit lite versiyonu yükledim bende.
    ram kullanımı 0,5 GB gözüküyor. Win10 64 bit te 1,4-1,5 GB ı yanlış hatırlamıyorsam.

yanlız benim evdeki 14" asusdan sonra ultra hafif ve ergonomik geldi gözüme.

**Zorinde ram kullanımı vs değerleri nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfve -- 16 Eylül 2015; 18:22:16 >

• win 10 da 32 bıt ayretenmi indircez kendi otomatık indirdigidede 32 bt olarak kurabilirmiyız gerçi hala inmedi
  • Zorin os 10 kullanıyorum ve 64 bit şoyle söyliyim google chrome da 20 küsür sekme açtığımda ve arkada birkaç proğram açık olduğunda harcadığı ram 800 küsür boşta bazen 300 küsür yiyor bazen 500 küsürü geçmiyor lakin siz 32 bit kurma imkanınız varsa 32 bit kurup öyle denemelisiniz yada elementery os da kurabilirsiniz ama onda masa üstüne simge ekleme yok ayrıca cift tıklama özelliği yok zorini tercih etmemin sebebi eski win alışkanlıklar yüzünden size zaten pm attım ordan dediğimi yapıp bakın kurmadan bir deneyin

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.