Şimdi Ara

GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.863
Cevap
54
Favori
117.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Giriş
    bu stres panikle alma cihazın yavaşlığından dem vurursun sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man Down

14 inç 1450 modeli 389 liradan satıldı mı ki hiç?

evet hocam satıldı. ama cok satılmadı galiba. cogu kişi 1150 aldı. ben de dahil. kucuk oldugu için. ben de arkadasım için bakıyorum.
  • Arkadaşlar merhaba, cihazı 1 aydır kullanıyorum ve genel olarak memnunum. Günlük kullanıma hitap ediyor, performası dalgalanma gösterse de genel itibari ile kabul edilebilir, zaten aldığımız 350 tl lik bir bilgisayar. Benim sorum, wifi/kablosuz performansı ile ilgili; sizlerde nasıl bilmiyorum ancak bende oldukça sıkıntılı. Çok dalgalanma yaşıyorum, evin dış kapısının yanında (apartman boşluğuda) bir modemimiz var (ortak kullanıyoruz.) ve ben dış kapının yanına geçmeden adam akıllı kullanamıyorum. Cep telefonum kendi odamda (iphone 4s) 2 çizgi çekebiliyorken bu bilgisayar görmüyor ağı. Yine kendi odamda başka bir bilgisayar 2-3 çizgi ile bağlanabilirken grundig bir türlü ağı görmüyor.
    Aygıt yöneticisinden "Gelişmiş" menüsüne tıklayarak bir kaç seçeneği değiştirmeyi denedim ama pek fayda etmedi. Mesela "Roaming Sensitivity Level" var, bunu high yapıyorum, çekiyor, açıp kapıyorum çekmiyor. Sonra bu menüyü kapalı konuma getiriyorum çekiyor. Sanki sürekli wireless kartını sıfırlamak gerekiyor gibime geliyor.

Sizin öneriniz neler acaba ? Wireless çekimi nasıl?

Ayrıca ben bu wireless'i güçlendirmek adına bilgisayara anten takayım diyorum, var mıdır bu konularda bilgisi olan ?

Teşekküler,
    İyi forumlar.

• Arkadaşlar Ram den önce ssd alın.
    Bende 1 gb ramli aynı ekran çözüürlüklü tablet var. Çok daha hızlı açılıyor sayfalar vb. İşlemcisi de geride olmasına rağmen tablet içindeki rom gayet hız kazandırıyor cihaza.

Önce ssd ya da msata türevi bir eklenti almanız beklediğiniz sonuca daha kolay ulaştıracaktır.
    Asus MG279Q / Zotac AMP 1080 Ti / Ryzen 5 2600 / 1 Tb M2,240 Gb, 120 Gb SSD, 1 TB HDD / Sound Blaster Z /2x8 GB Ram / 600W Seasonic Titanium Fanless PSU/ Corsair Carbide Spec03 / Logitech G513 G-Lineer / Logitech G502 Lightspeed, G305 Lightspeed Mouse / AudioEngine HD6 / Sennheiser Momentum Wireless 2.0, Turtle Beach Stealth 400
  • beyler geçen ay sonunda ebay'den şu çantayı almıştım:http://www.ebay.com/itm/Genuine-New-Gearmax-Sleeve-Case-Cover-for-Apple-MacBook-Air11-13-15-Inch-Laptop-/301414946153?

bugün geldi ama hüsran :/

şimdi iade edebilecek miyim yazdım satıcıya bakalım.

• Arka kapağı açamadım. Bununla ilgili bilmem gereken ayrıntı var mı? Vidaları söktüm, ethernet kablosu yerinden sökmeyi deniyorum ama kalıyor.
    Asus MG279Q / Zotac AMP 1080 Ti / Ryzen 5 2600 / 1 Tb M2,240 Gb, 120 Gb SSD, 1 TB HDD / Sound Blaster Z /2x8 GB Ram / 600W Seasonic Titanium Fanless PSU/ Corsair Carbide Spec03 / Logitech G513 G-Lineer / Logitech G502 Lightspeed, G305 Lightspeed Mouse / AudioEngine HD6 / Sennheiser Momentum Wireless 2.0, Turtle Beach Stealth 400
  • Fallout kullanıcısına yanıt
    hocam klavyenin altında da vidalar var, aman diyim zorlamayın elinizde kalır

Orijinalden alıntı: Man Down

hocam klavyenin altında da vidalar var, aman diyim zorlamayın elinizde kalır

Alt kapağı çıkarmak için klavyedeki vidaları mı çıkarmak gerekiyor?
  • windows 10'a yükselten arkadaşlar nasıl yaptılar? Güncellemeleri falan yaptım, Windows 10'u alın diye bir simge ver sağ altta. Tıklayıp çalıştırıyorum onu ama bana tek dediği "hazır olduğunda bana bildir." gibi bir şey. Windows 10 sırası bekliyorum sanırım ama günlerdir böyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar

Windows 10 geçişi sonrası aygıt yöneticisinde insyde airplane mode hıd mini driver da sarı ünlem var. Bu çok önemli bir sorun mu? nasıl düzeltebilirim?

• Kipadan 14" bir çanta aldım. Biraz büyük fakat fiyatı uygundu 14,90 tl aldım... Modeli Targus TSS65202 Safire 14 inç
    Üstten 2cm yandan 4cm boşluk kalıyor. Taşıma kulpu yok kolumun altına koyup taşırım artık... Maksat dağınıklığı toplasın.

Mause ve ram aldım şimdi ssd bakınıyorum. Belki fikrin vardır. Anakarttaki msata girişi kesin çalışıyor mu? Çalışıyor ise
    120gb ssd alıp takacağım. Msata faal değilse normal ssd alıcam 40-50tl fark oluyor aralarında. Bir de normal ssd alırsam bizim
    cihazlar sata 2 olduğu için biraz hız düşük oluyormuş diye okudum...
    hocam normal ssd alın, hele 120'lik düşünüyorsanız msata biraz fantezi kaçıyor, sonuçta msata dedigimizin tek avantajı küçük olması, hız olarak normal takacagınız ssd kadar da performans vermiyor. eğer dahili harddiski 2. hdd olarak kullanacaksanız bilemem ama 120'lik msata hem gereksiz pahalı hem de performanslı degil normal ssd kadar. ram ben de montajını yaptım, sekmeler rahat açılıyor artık. sata 2 kullanıyor ama her türlü normal harddiskten yüksek olur.

Normal ssd alırsam klonlama için adaptör almam gerekecek diye biliyorum 0 kurulum için elimde w10 iso su yok...
    msata alıp sök taklar ile uğraşmadan hhd yerinde kalarak klonlayıp bu dertten kurtulayım diyorum...

Şu anda normal kullanım için İ5 işlemcili 8gb lı bir notebook um zaten var. Bu cihazı iş seyahatlerinde ve mobil kullanımlarda
    değerlendireceğim. SSD ile tam bir canavar olacağını düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: sonkarizma

merhabalar

Windows 10 geçişi sonrası aygıt yöneticisinde insyde airplane mode hıd mini driver da sarı ünlem var. Bu çok önemli bir sorun mu? nasıl düzeltebilirim?

Aynı sorun bende de var ve ses de çalışmıyor sizde durum nedir

• Toshiba 64 gb msata ssd ve 8 gb kingston ram taktım ben. Farklı günlerde elime geçtiği için farklı günlerde taktım.

Ram sonrası hakikaten baya rahatlamıştı cihaz ama ssd ile beraber çok da iyi oldu çok da süper oldu.

Ssd performans testi yaptım. İlk sayfada en beğenilenlerde mesajı olan forumdaşın 120 gb silicon power dan %20 kadar daha düşük test değerleri. Ama hdd ye göre çok çok yukarılarda.

Win 7 yükleyesim var ama hem driver indirecek kadar fazla netim yok hem de win10 merak ediyorum.

Bayrama kadar düzgün net kullanma şansım da yok maalesef.

Klonlama işini casper 8 programı ile yaptım. Acronis gpt muhabbetinden dolayı yapmadı.

Klondan sonra orijinal hdd den recovery image hariç her birimi sildim. Komple klon olduğu için ssd den de fazladan oluşan recovery image i sildim. Silme işlemi yönet ten olmadığı için daha önceden hazır olan win7 flashımla uefi yi kapatıp bootladım. Sonra win 7 yükleme sayfasında işime yaramayan birimleri silip iptal ettim.

Tamamen temizleyip ssd ile boot eder etmez etkinleştirme hatası verdi bu kod başka pcde kullanılıyor diye. Ben de microsoft u aradım sesli yanıt sistemi yönlendirmesiyle etkinleştirme işini de hallettim.

Şimdilik canavar. İşlemci yoran uygulamalarda ufaktan darboğazlar kaçınılmaz.

Total maliyetim

360/8 pc
    179/4 8gb kinston ram
    90 msata 64 gb ssd
    55 kibar asus marka bluetooth mouse( önceden almıştım)

Asus marka n11 den aldığım 15-16 inç büyük bir çantada işe giderken götürüp getiriyorum. Çantada başka malzemeler de çok. Bu kumaş gibi tablet kılıfına benzer kolçaksız falan bi kılıf bulursam onu da alırsam eksiğim kalmicak.

Punto Evo 1.3 Mjet 75 :) HP Active+ Hibrit Turbo

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.