Şimdi Ara

GRUB ve Bütün Linux Bootloaderlarını Silme Kesin Çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
3
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Linux veya herhangi bir Linux tabanlı (örn. Android OS) sistemi, Windows ile yan yana kurduğumuzda GRUB bootloaderı yüklenir.
    Bu işletim sistemini kaldırsak dahi bootloader halen kurulu olarak kalır.
    Bu bootloaderdan kesin kurtulma yolunu göstereceğim sizlere.

Öncelikle elimizde boot edebileceğimiz kullandığınız Windows sürümünün ISO yansıması olmak zorunda.
    DVD veya USB farketmez yazdırıyoruz.
    Bilgisayar başlangıcında ISO dosyasını yazdırdığımız DVD veya USB'yi seçerek boot ediyoruz.
    Format ekranı geldiğinde "Shift+F11" tuşları ile konsolu yani CMD'yi açıyoruz aşağıdaki kodları sırasıyla giriyoruz.

bootrec /fixmbr
    bootrec /fixboot
    bootrec /scanos
    bootrec /rebuildbcd

Bu işlemleri yaptıktan sonra bootloaderlar silinecektir sadece Windows bootloaderı kalacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Ryzen -- 5 Eylül 2019; 8:37:59 >

• Can sıkıcı olabilen bir durum teşekkürler. Yalnız ben farklı bir yöntemi tercih ediyorum. Linux dağıtımlarının boot bölümünü harici bir usb'ye kuruyorum. Öncesinde gparted ile boot bölümü oluşturmak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veronicaa

Can sıkıcı olabilen bir durum teşekkürler. Yalnız ben farklı bir yöntemi tercih ediyorum. Linux dağıtımlarının boot bölümünü harici bir usb'ye kuruyorum. Öncesinde gparted ile boot bölümü oluşturmak lazım.
    Teşekkürler bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.