Green card çıkartıp abd ye mühendis olarak gitmek

-
-
Melih uçuyosun melih
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80Melih uçuyosun melih
bak uçağın kalkıyor ahashdashdadsh
-
Neden ABD?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
abdde makinenin orta seviye bi mühendislik olduğunu duymuştum. youtubeda bu konuda konuşan çok insan var -
maaş ortalaması diğerlerinden daha iyidir diye tahmin ediyorum ve herhangi bir ırkçılığa uğraman da çok düşük ihtimal bir sürü farklı milletten insan yaşadığı için
-
o konuda haksızsın siyahiler bile asyalılara discrimination yapıyolarmış. bizim türkiyede falan çok duyulmuyor bu durum tabi dünyada black lives matter gibi gündem olmadı ama stop asian discrimination yazarsan bi çok şey görürsün. amerika keşfedildiğinden beri ırkçılık olan bi coğrafya
edit tekrar baktım. ben ilk gördüğümde bu olaylar yeni başlıyordu. hareketin adı Stop AAPI Hate olmuş. koronavirüs sizin yüzünüzden bulaştı saldırılarıyla başlamış sonra asyalıların her konuda haksızlık olduğunu idda etmesiyle devam etmiş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurtçu Restrop -- 13 Nisan 2021; 8:27:50 > -
Green Card al gerisi kolay. Uber yapsan ya da pizza dağıtsan bile buradan iyi yaşıyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Green card aldıktan sonra işiniz kolay zaten. (İngilizceniz hello düzeyinde değilse tabii)
Çeşitlilik yani green card çekilişi (diversity) çıkma ihtimali Türkiye için %1-2 arasında deniliyordu.
Çalışma vizesi ile green card alma da (sanırım vizenin adı h1b) çok kolay değil açıkçası. İnternette almak için ömürlerinden ömür giden insanlar var.
Benim şahsi görüşüm (size de öneririm) üniversite 3 ve sonrasında paraya kıyıp 10 yıllık pasaport alıp green card çekilişlerine katılmak. Artık ilk yılda mı çıkar hiç mi çıkmaz bilemiyorum.
Bu şekilde 5 yıl çekiliş deneyeceğim olmazsa 2-3 yıl da çalışma vizesi kovalayacağım. (Beyin göçü)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 13 Nisan 2021; 8:45:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: tıpadayıbirmatematikçimaaş ortalaması diğerlerinden daha iyidir diye tahmin ediyorum ve herhangi bir ırkçılığa uğraman da çok düşük ihtimal bir sürü farklı milletten insan yaşadığı için
Irkçılık konusuna hiiiç ama hiç güvenmezdim. Türkiye'de bile pek göremeyeceğin seviye ırkçılık oluyor orada. En azından zenci değilsin, ama yine de bir şekilde insanlar bilir islam yoğunluklu bir ülkeden geldiğini, ve islamofobi de oldukça yaygın.
Maaş ortalaması olayı da karışık.
Avrupada seni overtime çalıştırmaları gibi bir şey söz konusu bile olamaz, işin 5 te bitiyorsa 5 te çıkarsın, olur da 2 saat ekstra çalıştırırlarsa 4 saatlik maaş alırsın, ama Amerika'da elemanlarını çok çalıştıran, mobbing uygulayan çok çok büyük şirketler var Amazon gibi.8 yerine 12 saat çalışırsan normalde zaten yasa gereği 16 saatlik maaş alman gerekir, yani maaşının normalinin iki katı olması gerekir.
Avrupada toplu taşıma çok gelişmişken Amerika'da arabalarla uğraşma gibi bir durum var, herkes araba kullanıyor. Sen seversin belki, ama bence insanı çok limitleyici bir şey.
Avrupada en az 15 gün iznin olur ilk seneden, Almanya'daki yazılımcı arkadaşlara 20 gün vermişler. Amerikada 1 sene ÇALIŞTIKTAN SONRA 10 gün izin veriyorlar ortalama, araştırabilirsin, bu Türkiye'de bile zorunlu 14 gündür.
Avrupada olur da evleneyim çocuk yapayım dersen maddi olarak aşırı zor bir karar değildir, Almanya'da çok güzel devlet okulları bulabilirsin, Amerika'da cidden iyi bir eğitim alsın istiyorsan yüzbinler gerekebilir abartısız.
Yani kısacası dümdüz x maaş ile y maaşı karşılaştırmak, x > y, o zaman x daha iyidir demek kadar basit bir şey değil bu.
Not: Yazdığım mesaja karşılık "Türkiye çok mu iyi" gibi şeyler yazmayın, burada bizim ülkemizle değil, potansiyel diğer göç ülkeleriyle karşılaştırdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 13 Nisan 2021; 11:53:4 >
-
hocam sanırım hangi ülkeyi düşünsek olacak ırkçılık durumu o zaman çünkü avupada da olduğunu duymuştum
-
Çıksa da fırsatları değerlendirsek
Amerikaya gidip orada geçici olarak duranlar vb de gc ye başvuruyor onu bekliyor
Bu yol şans ile en kolay yol
Diğer yollar biraz daha vakit alıyormuş
Levent sapcı yı vb takip edebilirsiniz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Green cardın ne olduğunu biliyo musun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: altiyedisekiz
Green cardın ne olduğunu biliyo musunevet
-
quote:
Orijinalden alıntı: yuzyirmi
Green card aldıktan sonra işiniz kolay zaten. (İngilizceniz hello düzeyinde değilse tabii)
Çeşitlilik yani green card çekilişi (diversity) çıkma ihtimali Türkiye için %1-2 arasında deniliyordu.
Çalışma vizesi ile green card alma da (sanırım vizenin adı h1b) çok kolay değil açıkçası. İnternette almak için ömürlerinden ömür giden insanlar var.
Benim şahsi görüşüm (size de öneririm) üniversite 3 ve sonrasında paraya kıyıp 10 yıllık pasaport alıp green card çekilişlerine katılmak. Artık ilk yılda mı çıkar hiç mi çıkmaz bilemiyorum.
Bu şekilde 5 yıl çekiliş deneyeceğim olmazsa 2-3 yıl da çalışma vizesi kovalayacağım. (Beyin göçü)%2den alinca ortalama 50 yil gerekiyor. Standard sapmasi da 50. En mantiklisi baska bir plan yapip bunu cikarsa b plani olacak sekilde kullanmak.
-
Green Card senin çıkartabileceğin bir şey değil ki sana çıkabilecek bir şey
-
hocam lafın gelişi dedim öyle bende alırsam çekilişle alırım muhtemelen düşük ihtimal de olsa.ama çekiliş dışında bi kaç yolla daha elde ediliyormuş
-
Böyle düşünmemek gerek bence hocam.
Okan Serbes isimli bir youtuber var. Sanırım o ilk seferde kazanmış çekilişi.
Öte yandan 15. senesinde kazanan da var.
O yüzden evet haklısınız b hatta c planı olmalı bu. Ama bana çıkmaz diye de bırakmamak gerekiyor.
En Beğenilen Yanıtlar

Melih uçuyosun melih |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X