Şimdi Ara

Green Card Başvurusu Nereden Yapılmalı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Green Card, Türkçemizde Yeşil Kart anlamına gelir ama bizdeki Yeşil Kartla hiç alakası yoktur. Green Card, Amerika Hükümetinin mevcut yasalarının gereği olarak her yıl 55.000 kişiye çekilişle vize verdiği karttır.

Green Cardla ilgili aslında resmi başvuruları sadece Amerikan Dışişlerine bağlı bir site değerlendirir bunun dışında bütün siteler aracıdır ama çoğu kimse resmi sitenin adını bile bilmemektedir.

Green Carda başvuracak olanlar buradan detaylı bilgi edinebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalennder -- 29 Temmuz 2011; 16:05:15 >

• Bilgi için teşekkürler.. Başvuru yapmak sorun değil de bir de çıksa:)
  • Çıkma olasılığı %5 deniyordu gerçekten böyle mi? Eğer öyleyse çıkma olasılığını gerçekten yüksek 4-5 senede kazanırız illa ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

Çıkma olasılığı %5 deniyordu gerçekten böyle mi? Eğer öyleyse çıkma olasılığını gerçekten yüksek 4-5 senede kazanırız illa ki

Evet hac kuraları gibi:) 4-5 seneye çıkar kesin.. Hele ballı biriysen bakarsın ilk sene çıkar..
  • Üniversite bitene kadar çıksada amerikada yüksek lisans yaparken çalışma şansı elde edebilsek
  • http://immigrationroad.com/green-card/green-card-lottery-dv-2011-results-and-data.php

2011 çekilişinde kazananların tam listesine bakarsanız Türkiye'den yapılan başvuruların kazanma oranı %1,25

Her sene 100.000 kişi seçiliyor ve başvuru sayısı sürekli artıyor. 2012 için başvuranların sayısı 12.1 milyon kişi.

Bir de kartı kazanınca muhteşem bir hayat yaşayacağını zannedenler var ki, neden geldim İstanbul'a tarzında türküler yakma ihtimalleri yüksek.
  • usa-turk'de artık kaldırıldığını ve olmayacağını okudum.Bakmanda yarar olduğunu düşünüyorum.İlerde Kanada gibi puanlı sisteme geçerse daha güzel olur bence.İpini koparan gitmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayvan arkadas

usa-turk'de artık kaldırıldığını ve olmayacağını okudum.Bakmanda yarar olduğunu düşünüyorum.İlerde Kanada gibi puanlı sisteme geçerse daha güzel olur bence.İpini koparan gitmez.

evet puanlı sistem bence de çok iyi olur..
  • Kanadada oturum almanın abd ye göre daha kolay olduğu söyleniyor ama? Ben mi yanlış biliyorum acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

Kanadada oturum almanın abd ye göre daha kolay olduğu söyleniyor ama? Ben mi yanlış biliyorum acaba

Evet yaygın kanaat öyledir.
  • Yeni başvurular ne zamana kadar alınıyor?
  • istanabul avrupa yakasinda adam gibi Green Card fotosu ceken fotografci yokmu ? lutfen PM atiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.