önce paylaşım her zaman paylaşım :) yararlı olduysa ne mutlu bana, umarım eski c4 sürücüleride aramıza geri dönüp tecrübelerini aktarırlar...
sorunuzla ilgili klavuzda aynen şöyle yazıyor:
Otomatik modun iptali A konumundan (otomatik modda sürüş) M konumuna (manuel modda sürüş) veya tersine geçiş her zaman gerçekleştirilebilir. A göstergesi göstergeden kalkar.
yani problem yok
benimde merak ettiğim birşey var; direksiyonun üstünde programlanabilir bir tuş var, normalde ekranın görünüşünü değiştiriyor, ama farklı özellikler atanabiliyor, programlayabilmek için 2 saniyeden fazla basılı tutmak gerekiyor, fakat benimkinde bu işlem gerçekleşmedi, sizlerde nasıl????
selamlar matakeli denemedim onu deniyince paylaşırım.manueli baştan okumaya karar verdim.başlşar başlamaz eşik aydınlatması diye bir düğme var kumandada onu geri vitese taktığımızda faaliyete geçicek şekilde ayaralıyabiliomuyuz? tşkler
:) Açılır bölümlerin seçilebilirliği Çok işlevli ekrandan aracınızın kilidinin uzaktan kumanda ile açılma şeklini ayarlayabilirsiniz : - ya açılır tüm bölümlerin aynı anda açılması, - ya da ilk basışta yalnızca sürücü kapısının, ikinci basışta diğer tüm açılır bölümlerin açılması. böle bişe mümkünmü? nasıl:)
eşik aydınlatma düğmesi türkiyeye geliyormu? en azından geçen yılki modellerde yoktu, daha doğrusu 5 kişilikte (direksiyonun sağ altında olan düğmeden bahsediyorum, yeri var kendi yok) bildiğim kadarıyla programlanabilir tek düğme direksiyonun üstündeki, klima devir daim düğmesinin altındaki...onada yalnızca belirli 4 fonksiyon atanabiliyor, ama dediğim gibi 2 saniyeden uzun basınca benimkinde programlama konumuna geçmedi, sizde geçiyorsa servise gidicem.
quote:
Orijinalden alıntı: speedyankara
:) Açılır bölümlerin seçilebilirliği Çok işlevli ekrandan aracınızın kilidinin uzaktan kumanda ile açılma şeklini ayarlayabilirsiniz : - ya açılır tüm bölümlerin aynı anda açılması, - ya da ilk basışta yalnızca sürücü kapısının, ikinci basışta diğer tüm açılır bölümlerin açılması. böle bişe mümkünmü? nasıl:)
menüden "şoför seç" den ayarlayabilirsiniz aktif yaparsanız uzaktan kumandada kapıları açma düğmesine bastığınızda sadece şoför kapısı açılır ikinci defa bastığınızda tüm kapılar açılır
quote:
Orijinalden alıntı: clankquee
Arakadaşlar iyi günler, Yağmur kaydırıcılarla ilgili vermiş olduğunuz bilgiler dolayısıyla sizlere teşekkür ederim.Özellikle tecrübe ettiğiniz markanın ismini vermeniz çok iyi olmuş bende aquapel markasından alıp uygulayacağım.Uygulama sanırım kuru zemine sür ve kurut tarzında bir işlemdir. Motoru stop etmeyle ilgili bir not; sürücü tarafındaki ön cam güneşliğinin üzerindeki bir stickerdada yazıyor benim arabamda.
Merhaba Arkadaslar,
Yagmur kaydiricilar arasinda kararsiz kaldim.Uzun arastirmalarim sonucunda Rain-X ve Aquapel diyorum.Ancak Turkiye'de bu urunleri bulamiyorum.Satin alabilecegim bir yer(internet sitesi) var mi?Nerden bulabiliriz bu urunleri
Selamlar Lemonade
daha önce başka marka kullandınızmı? ben koçtaştan aldığım 5 liralık malzemeden çok memnunum, bursanın yağmurlu kışında en aşağı 1 ay ömrünü korudu...yani fiyat performans açısından çok fazla birşey değişeceğini zannetmiyorum, ama dediğim gibi başka marka kullanmadım.
selamlar cengiz abi menüde şöför seçten bahsetmişsiniz.biraz kurcalaadım ama öle bir seçenek yok.türkçe menü benimki.teşekkürler
quote:
selamlar cengiz abi menüde şöför seçten bahsetmişsiniz.biraz kurcalaadım ama öle bir seçenek yok.türkçe menü benimki.teşekkürler
merhaba menü-araç konfigürasyonu-şöför seç aktifi pasif yapın ilk basışta tüm kapılar açılsın
çok tşkler sayın matakeli.
merhaba silecek konusunda ulaşabildiğim bilgileri aktarmak istedim bosch marka için soldan direksiyonlu arabalardaki kodu yani türkiye vb için Wiper blade Aerotwin Spoiler, set -> 03/2008 SBF LLE 3 397 007 313 H ölçüler 750-800mm illa bosch olcak değil tabi ama ölçüler ve sağ sol ayrımı önemli hepsiburada da bu ölçülerde bulamadım serviste de sanırım 75 tl civarıymış alternatif yol bulan oldumu???
quote:
Orijinalden alıntı: lemonade
quote:
Arakadaşlar iyi günler, Yağmur kaydırıcılarla ilgili vermiş olduğunuz bilgiler dolayısıyla sizlere teşekkür ederim.Özellikle tecrübe ettiğiniz markanın ismini vermeniz çok iyi olmuş bende aquapel markasından alıp uygulayacağım.Uygulama sanırım kuru zemine sür ve kurut tarzında bir işlemdir. Motoru stop etmeyle ilgili bir not; sürücü tarafındaki ön cam güneşliğinin üzerindeki bir stickerdada yazıyor benim arabamda.
Merhaba Arkadaslar,
Yagmur kaydiricilar arasinda kararsiz kaldim.Uzun arastirmalarim sonucunda Rain-X ve Aquapel diyorum.Ancak Turkiye'de bu urunleri bulamiyorum.Satin alabilecegim bir yer(internet sitesi) var mi?Nerden bulabiliriz bu urunleri
Selamlar Lemonade
Değerli Arkadaşlar
Ben yıllar yılı Rain-X kullandım, Rain-X gerçekten çok iyi ancak zamanla şöyle ki 3-4 haftadan sonra etkisini kaybediyor, ayda 1 kez sürmek zorunda kalıyorsunuz. Bu uzun yıllar içinde yerli yabancı birçok marka kullandım en etkilisi en kalıcı Rain-X diyebilirdim...
Ancak, geçen Mayıs ayında aracımı satın aldığımda yurtdışından bir koli - 12 adet - AQUAPEL marka satın aldım. Geçen Mayıs ayından beri başka hiç bir uygulama yapmadım, geçtiğimiz ay tekrar sürdüm neredeyse etkisi 10 ay sürdü diyebilirim. Kesinlikle ama kesinlikle Aquapel diyorum. Rain-x bunun yanında yerli malı gibi kalıyor.
Aracın her tarafı cam, bu yüzden 3-4 tüp kullanmıştım, tavan hariç kelebekler dahil her cama ve aynalara uygulamıştım, sadece 10 ay sonra ön camı yeniden sürdüm, diğer camlarda etkisi hâlâ sürüyor. Şiddetle tavsiye ederim. Gerçekten yağmurda görüş çok çok artıyor, güneşli havada sürer gibi rahat sürüyorsunuz, olası ters bir durumda karar verme, tepki süres, çok çok azalıyor. Sağanak yağmurda silecek kullanmaya gerek kalmıyor, silecekler çok daha az çalıştırdığı için lastikler de yıpranmıyor. Silecek lastiklerim hâlâ ilk günkü gibi tertemiz ve iz bırakmadan siliyor.
Geçen sene 12 tane kendime almıştım. Elimde 5 tane kaldı eğer isteyen olursa 50 TL karşılığında gönderebilirim.
Kazasız belasız sürüşler.
Elimde 5 tane kaldı eğer isteyen olursa 50 TL karşılığında gönderebilirim demişsiniz 5 tanesi mi 50 TL yoksa tanesimi 50 TL almak istiyorum
Evet picasspcu arkadaşlar ,
Artık paylaşacak bişey kalmadımı ?
Ne zamandan beri yazılan çizilen bişey yok
Havalar ısınmaya başladı ben aracımı kışın almıştım 2.el , bu aralar soğutma konusunda sorun yaşıyorum gibi fan hızını yüksek tutmam gerekiyor kısk ta klima çalışınca pekte soğutmuyor , ayrıca soğutma bölümündende pek randıman alamıyorum , orda açmam gereken bir yer felan varmı ? veya yapmam gereken bişey varmı?
Ayrıca sonax ta kampanya başlamış ordan boya kormua pasta cila düşünüyorum , siyah renge lazım ufak ufak çizikler oluşuyor ister istemez :(
quote:
Orijinalden alıntı: cemguller
Evet picasspcu arkadaşlar ,
Artık paylaşacak bişey kalmadımı ?
Ne zamandan beri yazılan çizilen bişey yok
Havalar ısınmaya başladı ben aracımı kışın almıştım 2.el , bu aralar soğutma konusunda sorun yaşıyorum gibi fan hızını yüksek tutmam gerekiyor kısk ta klima çalışınca pekte soğutmuyor , ayrıca soğutma bölümündende pek randıman alamıyorum , orda açmam gereken bir yer felan varmı ? veya yapmam gereken bişey varmı?
Ayrıca sonax ta kampanya başlamış ordan boya kormua pasta cila düşünüyorum , siyah renge lazım ufak ufak çizikler oluşuyor ister istemez :(
selamlar şu an için klimamda pek bir sorun görünmediğinden yorum yapamayacağım ama açıkçası boya korumaya o kadar para veceğinize güzel bir wax alıp güzel bir yıkama sonrası kullanırsanız aynı şey olabilir diye düşünüyorum, çünkü yaklaşık 4 haftadır arabanın çeşitli bölgelerinde hem makinayla hemde elle yıkama makinemle yıkadıktan sonra kil-polish-wax-glaze uygulamalarını yaptım yurt dışından aldığım ürünlerle. eğer araba parlıyorsa kılcal çizikler falan çok göze batmıyor. derin çizikler varsa o ayrı... yinede siz bilirsiniz tabi.
benim paylaşmak istediğim mp3 çalarken ne parça ismi nede hangi folder da olduğumu göremiyorum. sadece list e basıp folder isimlerini o zaman görüyorum, oda sürerken zor. ayrıca folderlar arasında direksiyondan dönen butonla geçiş yapamıyorum, sadece parçalar arasında geçiş oluyor. vede ana menüde seçtiğim halde rasgele çalma yapmıyor. kitapta yazan birşey var, 8 folderdan fazla olursa cd okumada problem olur diye. o yüzdenmi benim problemim yoksa herkestemi öyle acaba
selamlar
Eveettt gecen zamanda citroen dunyasında biraz gezindim. Önce c3 prurile aldım. 10 gün kullandım. Acılır tavanda sıkıntı cıkınca onu verip 2007 c4 hp benzinli otomatık aldım. Citroenlerde yol tutuşu sankı insani yormuyor. Dediğim gibi cok araba kullandım. Ama Pikassonun kullanışı dıreksıyon yumuşaklıgı, gaz ve fren pedalının kullanımı cok güzel. Çukurlardada genel bır sıkıntı yok ama citroen hp ten inip pikassoya binince sürücü koltugu yolda hani şehirlerarası yolcu otobüslerinde ötöbüs söförlerının koltugunun rahatlıgı varya öyle geldi.
Yanlız c4 te benzinli olmasına ragmen yol bilgisayarı 600 km yapar diyor. İkinci arac c4 klasik oldu . Ama pikassoyu herhalde uzun seneler kullanırım gibi. Eğer pikasso 2.0 motor olsa tabiki daha rahat ve seri olurdu. Ama beklediğim de hız arabası değil. Arkadaşlar ya sen cıtroen ı değerlendirmeye bile almazdın ne oldu diyorlar. Pikassoya binincede hımmm ne geniş ve güzel arabaymış demektende kendilerini alamıyorlar.
Citroen serviste ve parca fiyatlarında üzmediği müddetce sıkıntı olmaz.
Arkadaş nissan QashQai aldı 51000 e . Tabi iç genişliginin pikassodan dar oldugunu ve otomatık vites olmadıgını hemen söyleyebilirim. Düz vites deyince C5 te hiç fena değil. O paralara Woswagen Tiguanda fena değil ama hem benzinli hem düz oluşu sıralamada arkalara atıyor.
Bu arada c4 le bostancı oto sanayıde silecek bakayım dedim. Peugeot ve cıtroen servisi uygun otoya ugradım. Ya dedim arabayı 59000 de aldım ama servsi bakımı yapılmış dedim. Yinede bır bakın dedim. Yağı bir garıp cıktı . Polen filitresi ve yağ filitresi değişmemiş cıktı. Bujıjıde değiştirip balataları kontrol ettim. 330 tl para ödedim. Sözde bakımı yapılmış arabaya . Ama kafam rahat olsun. 20 yıdır bostancı oto sanayıde hizmet verdiğini söyledi. Bu arada silecek serviste 110 sanıyıde 90 tl idi. Ama değiştirme yazın cama yapışır yazık dedi.
Kısa sürede başımdan gecenler bunlardır.
selamlar cidden paylaşım çok az.nerde bu picassocular?geçenlerde kişiselleştirmede şöför seç seçeneği hakkında konuşmuştuk.bir türlü bulamadım onu.servisi aradım en son.aracım 1-2 ay oldu alalı benim versiyonda bu özeeliğin olmadığı söylendi.yeni yazılım falan dendi.umarım eksik bişey değildir.2 ayda sadece hafatsonları binebliyorum.sürüşü büyük keyif veriyor.yeni yeni keşfediyorum .geri viteste giderken müzk sesini kendisinin kestiğini keşfettim.çok hoşuma gitti.birçok özelliğin avrupada satılan araçlarda olduğu bizdekilerde bulunmasaı can sıkıcı olunca el kitabına fazla bakmaz oldum.kendim keşfetmeye çalışıyorum.şu anda şehir içi tüketim 6,8 lt.gösteriyor.eşim süereken böyle.biraz daha dikkatli sürülünce dahada düşeceğine inanıyorum.1,250 km de rodaj süresinden bahsedilmiş o yüzden çokta bakmıyorum tüketimie.uzun yolda sabit 90-100 ile anlık tüketimin ciddi oranda düştüğünü gördüm.sorma istediğim önemli vişe var.aracı her durdurup çalıştırdığımızda turbo besleme için beklemek çok can sıkıcı.20 saniye falan bekliyorum.bu süre azmıdır?birde mutlaka her durup kalktığımızda belliyecekmiyiz?tşkler
quote:
selamlar cidden paylaşım çok az.nerde bu picassocular?geçenlerde kişiselleştirmede şöför seç seçeneği hakkında konuşmuştuk.bir türlü bulamadım onu.servisi aradım en son.aracım 1-2 ay oldu alalı benim versiyonda bu özeeliğin olmadığı söylendi.yeni yazılım falan dendi.umarım eksik bişey değildir.2 ayda sadece hafatsonları binebliyorum.sürüşü büyük keyif veriyor.yeni yeni keşfediyorum .geri viteste giderken müzk sesini kendisinin kestiğini keşfettim.çok hoşuma gitti.birçok özelliğin avrupada satılan araçlarda olduğu bizdekilerde bulunmasaı can sıkıcı olunca el kitabına fazla bakmaz oldum.kendim keşfetmeye çalışıyorum.şu anda şehir içi tüketim 6,8 lt.gösteriyor.eşim süereken böyle.biraz daha dikkatli sürülünce dahada düşeceğine inanıyorum.1,250 km de rodaj süresinden bahsedilmiş o yüzden çokta bakmıyorum tüketimie.uzun yolda sabit 90-100 ile anlık tüketimin ciddi oranda düştüğünü gördüm.sorma istediğim önemli vişe var.aracı her durdurup çalıştırdığımızda turbo besleme için beklemek çok can sıkıcı.20 saniye falan bekliyorum.bu süre azmıdır?birde mutlaka her durup kalktığımızda belliyecekmiyiz?tşkler
her durup kalktığımızda derken: motoru, her stoptan önce ve çalıştırıp gaza basmadan önce beklenmeli...
quote:
Arkadaşlar İyi Akşamlar, Aracıma ön park sensörü taktırmak istiyorum.Sanırım aracın yurtdışı versiyonlarında bu özellik eklenbiliyor.Dolayısıyla araçta buna hazırlık yerleri mevcuttur.İçinizde ön park sensörü taktıran varmı?Bu işi aracın garantisi bozulmaması için serviste yaptırmayı düşünüyorum.Eğer bu şekilde yaptırmış olan varsa kaça mal olur?hangi markalar tavsiye edilir.Arka park sensörle birlikte randımanlı çalışırmı(aynı ses sistemi üzerinden) tecrübelerinizi aktarma fırsatınız olursa şimdiden teşekkür ederim. Forumu tekrardan gerçek amacına uygun olarak işletmeye başlamak için özellikle eski üyelerin katılımlarını bekliyorum.
Ben de ilk aldigimda one park sensoru taktirmak istemistim. Bizim araclar icin ciddi bir eksiklik bu bence. Ama sevisteki ustalar heryeri elektronik araca bu konuda mudahele yaptirmasaniz daha iyi olur dediler ben de vazgectim.
quote:
Orijinalden alıntı: matekeli
quote:
Orijinalden alıntı: sbuyukkilic
İyi haftalar bol kazanclar.
Yaz geliyor dıyemı yoksa serviste yaga bor katkısı koydurdugumdan mıdır nedir, bir depo ile 50 km fazla gitmeye başladı. Yol bilgisayarı 730 km yaptım 85 km daha gider diyor. Arabaya gittigimde kırıko yerine bir bakayım.
Selamlar fazla gaza basmıyorum, ortalama olarak şehir içi 100 km de 5,9 lt gösteriyor, toyata yariste bile bu kadar indiremiyordum! yuvarlak hesap bu durumda bir depoyla (60 lt) 1000 km yapıyor olmam gerekli, yani km de 60*3,2/1000=19 kuruş gibi birşey, ee iyi, daha nolsun.
tabi şehir içi derken sıkışık trafikten bahsetmiyorum, çünkü bursa'da o derece trafikle pek işim yok, 30-40 la gitmek oluyor en fazla şehir içi benim için, ve neredeyse hiç manuele almıyorum, hep otomatik...
Ustadim kesinlikle vermis oldugunuz veriler dogru verilerdir ve bircok diesel arac kullanicisina soyledigimde 1600 kg bir aracin bu yakit degerleri karsisinda ciddi sasirdigina sahit oluyorum, benim aracim istanbul sehir icinde 900 kmyi goruyor ki bu da muhtesem bir deger.