Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (491. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 489490491492493
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: boboco

quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

quote:

Orijinalden alıntı: me9830

Merhabalar,

Ben de 2015 Grand Picasso sahibiyim. Benim araç 30 bin km'de partikül sıvısı uyarısı verdi. Yarın servise gidiyorum, öğrendiklerimi paylaşırım. Bu arada bu sıvının 30 bin km'de bitmesi normal mi? Daha önce 5008 vardı, sanki 70 bin km civarında bitmişti diye hatırlıyorum.

Teşekkürler.

Aracım 120000km'de daha fabrika çıkışı 3lt DPF sıvısı var.
    Bu zamana kadar 1.6lt si bitmiş, 1.4lt depoasunda mevcut.

Uyarının ne olduğunu net anlamak lazım, başka bir uyarı ile karışmış olabilir.
    30 çok erken.

Bı sıvının kaç litre kaldığını nasıl görüyorsunuz. Bende konttol etmek istiyorum.

Bilgisayara baglatip, Enjeksiyon Beyninde, DPF menusunden parametrelere baktirmaniz gerekiyor.

Orada kalan miktar yaziyor.

Sanayideki citroen peugeot ustalarinda, ya da serviste oluyor bu cihaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boboco

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: me9830

Merhabalar,

Ben de 2015 Grand Picasso sahibiyim. Benim araç 30 bin km'de partikül sıvısı uyarısı verdi. Yarın servise gidiyorum, öğrendiklerimi paylaşırım. Bu arada bu sıvının 30 bin km'de bitmesi normal mi? Daha önce 5008 vardı, sanki 70 bin km civarında bitmişti diye hatırlıyorum.

Teşekkürler.

Aracım 120000km'de daha fabrika çıkışı 3lt DPF sıvısı var.
    Bu zamana kadar 1.6lt si bitmiş, 1.4lt depoasunda mevcut.

Uyarının ne olduğunu net anlamak lazım, başka bir uyarı ile karışmış olabilir.
    30 çok erken.

Bı sıvının kaç litre kaldığını nasıl görüyorsunuz. Bende konttol etmek istiyorum.

Bilgisayara baglatip, Enjeksiyon Beyninde, DPF menusunden parametrelere baktirmaniz gerekiyor.

Orada kalan miktar yaziyor.

Sanayideki citroen peugeot ustalarinda, ya da serviste oluyor bu cihaz.

Teşekkür ederim sağolun.

• Arkadaşlar selam, 100 bin ile 150 bin km arasında bir grandpicasso düşünüyorum.50 bin altında sevis bakımlı ilanlar var.Yüksek kilometre araç bize sorun çıkartırmı ? tcerübesi veya tavsiyesi olan olur mu ?

Aracı çoğunlukla uzun yolda kullanacağız.Bagajı geniş olsun istiyorum.SW bakarken bu aracı tanıdım biraz araştırdım sonra baktımki aracın ikinci elide bayağı düşük.Aklıma yattı gibi...
  • Hocam ilk elden temiz araç bulursanız çok büyük bir sıkıntı çıkmaz bence. Araç tam bir uzun yol ve aile aracı.

• celenlee C kullanıcısına yanıt
    selamunaleyküm arkadaşlar.bu parçanın orjinal adı BİRLEŞİK HAVA DOZLAYICI SERİ NO:0345E5 olarak satılıyor şase numarasına gerek yok.değişik yerlerde değişik fiyatlar var.benim aynı terleme sorunum var sonuçta plastik aksam.kafayada takıyorum benim motorum cillop gibi tertemiz olmalı diye.ama çekişte yakıtta bir sorun yok.şehir içi kullanıyorum bu arabayı 5.4 lt yi görüyorum ortalama yakıtta.hız sınırlayıcıda uzun yolda yakıt dahada düşüyor.hatta benim birleşik hava dozlayıcım bally ile yapıştırılmış halde.bu arabaları neden kötülerler anlamıyorum.bence özellikler bakımından kral arabası gibi yok yok.
  • recep.34 kullanıcısına yanıt
    aleykumselam.recep kardeşim 2008 model boya değişen olmayan 2014 haziran ayında son servise girmiş olan bakımlı arabam var.ev almayı düşünüyorum peşin paraya döndürmek niyetindeyim.geneli takas kabul etmiyor.arabamın bakımlarını agır bakımlarını bile yaptırdım sorunu yok.25 nisanda muayene girecem muayene sıfır olarak hazır olacak.düşünürsen görüşelim.arabam şuanda 201 binde.gerekli expertizi yaptırır dediğim dışında bişey çıkarsa masraflarınızı karşılarım.kendim kamu görevlisiyim.genelde şehir içi kullandım otomobilimi.düşünürsen 5078928659 dan beni arayabilirsiniz ilkay tuygun.
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    kardeş bu arabaalrın üç noktada kilometre değerini değiştiriyorlar.250 tl pazarlıksız bu işi yapıyolar.hiçbir expertizdede belli olmuyor.geçen denk geldi ustanın kapısı araba dolu.muayeneye girmeden ilk önce oraya ugruyorlar.özellikle galeriler bu işi yapıyormuş.bunlar iftira değil gerçekler.bende şeytana uyayım dedim.vicdan muhasebemi yapınca içim el vermedi 2014 te arabam son servise 133 binle girmiş.şuanda 201 binde.şeytana uysaydım vicdanım el verseydi 150 bine düşürmeyi düşünüyordum.onun için genel olarak arabayı değerlendir.pert agır hasar kaydı boya yoksa turbo enjektörler mazot pompası sorunsuzsa arabaya yaklaş.yoksa kilometre artık tramerde bile gözükmüyor bilgisi gelmiyor.
  • ilkay hocoam kilometre ve airbag açılığ aılmadığı yetkili servis araın beynine bağlandığında belli olur diyorum.200 bin kilometre benim istediğimden yüksekte.ama yinede aklımda bulunsun.teşekkürler.
  • Slm, altı ay oldu alalı Picassoyu. Klimasini hiç kullanmamistim tabiki aldığımda çalışıyordu malum kış ayı isitmayi kullanıyordum. Hafta sonu ikisi de çalışmadı. Yani önden uflemiyor arkalar ufluyor ama. Özel servis soke dağıta rezistans arizasini tespit etti tabi tamir yok direk değişim buraya kadar tamam ancaak 500 tl parça fiyati ve işçilik çok fazla yav, 7 yaşındaki araçta olmasi enteresan. Ki aldığımda titremeyi fark ettim servis 3800 baskı balata volan dedi off of, cidden picasso çok keyifli başka bir araba ama bunlar korkutuyor vesselâm..

• fredomixer F kullanıcısına yanıt
    Bu yüzden düzgün kullanılmış ve olabikdiğince düşük km araclara yönenilmeli masraflar öyle böyle çıkacak aldıktan 1 ay sonra vrya 1 yıl sonra görece olarak daha uzun zaman sonra cıkması kabul edilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: fredomixer

Slm, altı ay oldu alalı Picassoyu. Klimasini hiç kullanmamistim tabiki aldığımda çalışıyordu malum kış ayı isitmayi kullanıyordum. Hafta sonu ikisi de çalışmadı. Yani önden uflemiyor arkalar ufluyor ama. Özel servis soke dağıta rezistans arizasini tespit etti tabi tamir yok direk değişim buraya kadar tamam ancaak 500 tl parça fiyati ve işçilik çok fazla yav, 7 yaşındaki araçta olmasi enteresan. Ki aldığımda titremeyi fark ettim servis 3800 baskı balata volan dedi off of, cidden picasso çok keyifli başka bir araba ama bunlar korkutuyor vesselâm..

Baskı balata masrafı bu araca özgü değil, "motor ve volant ikilisiyle alakalı"
    Bu motoru kullanan tüm araçların ortak durumu bu ;)
    Peugeot, Citroen, Volvo ve Ford ""1.6 Dizel 109-112-115BG olan HDI, e-HDI, TDCI ve 1.6D, D2 isimli "" motorların hepsinde durum aynı.

Bu arada fan rezistansı için çok para demişler.
    150-200TL olması lazım bizim aracın fan rezistansı.

Ama kalörüfer motoru/fanı ise arızalı olan o ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 25 Nisan 2017; 11:3:39 >

• Ben özellikle 120 bin km civarında ağır bakımları yapılmış araç bakıyorum bilmiyorum doğrumu yapıyorum tabi.Forumdan ve bu başlıktan öğrendiğim kadarı ile dikkat edilecek çoğu şeyi öğrendim sanıyorum.ama 7-8 yılllık araçta illaki masraf olacaktır.

akü değişimi,Baskı balata volan,mazot filtresi,pompası,fren balataları,aksesuar kayışı ve bilyesi, filtreler, partikül sıvısı.
    Bunların dışında westinghouse dinlenecek.Turbo boruları ve kendisi iyi bir ustaya gösterilecek.enjektröler ve yağ varmı etrfata.keçe değişimim.Yapılmamışsa en çok masraf çıkartma ihtmali olan şeyler bunlar.
    Bunların dışında cam kontrol düğmeleri, bagaj düğmesi, kapı ve tekerlek altındaki su tahliye kısmı, silecekler iyi incelenecek.
  • Merhabalar, bir süredir forumda yazamıyordum. Şifrem doğru olduğu halde girmiyordu.

Bugün aracımı 160bin bakımına soktum. Rutin bakım dışında bir masraf açmadı. Şifreli bijonlari da normal bijonlarla değiştirdim.

• 3gun once 2013model c4picasso sahibi oldum. Onceki aracim da c4picasso oldugu icin yabancilik cekmedim.

Aracim 2013 kasanin en full modeli olan navigasyonlu model. Aracim standart motor gucune sahip olup en kisa surede aracima chip tuning yaptiracagim.

Bir onceki aracdimda yazilim oldugu icin ciddi anlamda aracim yuruyordu. Simdi ki aracim standart 112hp ve hic yurumuyor. Yazilim ile 140hp 330nm tork ile aracimi yurur hale getirecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Picasso11 -- 27 Nisan 2017; 22:45:33 >
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Dogan Hocam eger irem otomotiv Dogan ustaya bakim yaptirdi iseniz ayni anda Benim aracdimda orada idi.

• Eski picassocular yeniden toplanmis@synthesizer @Picasso11

• Chip olayının bu araç için yakıta etkisi nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

Dogan Hocam eger irem otomotiv Dogan ustaya bakim yaptirdi iseniz ayni anda Benim aracdimda orada idi.

Gördüm hocam. Maşallah çok güzeldi. Gule güle kullan aracını. 5 kişilik kahverengi vardı. Bundan önce golf alıp memnun olmamışsın. Doğru mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

Gördüm hocam. Maşallah çok güzeldi. Gule güle kullan aracını. 5 kişilik kahverengi vardı. Bundan önce golf alıp memnun olmamışsın. Doğru mu?

Evet Dogan hocam yine 5kisilik vizon gri renk aldim. Bildiginiz uzere onceki 5yil severek kullandigim 2008 model Picassom da ayni renkti.

2008 model 125bin km'deki Picassomu sattiktan sonra bir donem temiz bir 5kisilik Picasso bulamadim. O donem Esim arabasiz kalmasin, Hemde bakalim nasil birseymis diye bir Polo GTi satinaldim. Benzinli, Dsg sanzuman, 180Hp'lik cok temiz ve cok cilgin bir aracti. Fakat performans ta bir yere kadar. Alismisiz Picasso konfor ve ic hacminin buyuklugune, sigamadik bir turlu polo'ya.

Polo 'yu 1ay kadar kullanip bu is boyle olmayacak diyerek hemen sattim.

Poloyu satar satmaz temiz bir 2013 model 67bin km'de 5kisilik vizon gri renk Navigasyonlu gosterge paneli olan Bir Picasso denk geldi. Hemen o Picasso yu Dogan ustaya gosterdim bu araci kacirma al hemen deyince notere gidip araci almis oldum.

Yeni aldigimiz Picasso fabrikasyon 112hp 270nm. tork'a sahip. Onceki Picassom da yazilim oldugu icin gidisi Cekisi ve yakit tuketimi cok iyiydi.

Esim de 5yil yazilim'li Picasso ya alistigi icin standart guce sahip yeni Picasso yu kullandiginda ilk tepkisi "Bu arac neden bu kadar hantal, gaza basiyorum ama firlamiyor bir problem olmasin, Servise gosterelim oncekiyle cekis olarak hic alakasi yok" dediginde, onceki Picassomuzun yazilim'li oldugunu soyledim. "o zaman hemen buna da yazilim yaptir, Ben bunu bu haliyle kullanamam" dedi.

Yazilim'li Picasso ve Polo GTi kullandiktan sonra dogal olarak standart guce sahip Picasso hem beni, hem de esimi kesmedi

Maddi olarak yakaladigimiz ilk firsatta yeni Picassomuza birinci olarak yazilim attiracagiz, ikinci olarak ta on tamponun alt kismindaki catlak yeri onarimini yaptirdiktan sonra insallah uzun yillar satmadan keyifle kullanmaya devam edecegiz.

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

Gelismeleri sizlerle paylasirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Picasso11 -- 1 Mayıs 2017; 17:34:49 >

• Picasso11 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun

Sizinkisi tilki misali olmuş ama güzel olmuş güle güle kullanın.

• 
Sayfa: önceki 489490491492493
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.