Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (489. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 487488489490491
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli arkadaşlar bizim araçların periyodik bakım çizelgesi (Hangi km de neyin kontrolü yada değişimi yapılmalı gibi) mevcut muydu ? Biraz karıştırdım bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzoorroo

Değerli arkadaşlar bizim araçların periyodik bakım çizelgesi (Hangi km de neyin kontrolü yada değişimi yapılmalı gibi) mevcut muydu ? Biraz karıştırdım bulamadım.

Bakım kitapçığında yazıyor bir kısım yapılacaklar.

• celenlee C kullanıcısına yanıt
    Bu yoğun ve normal koşullar tam neyi nasıl ifade ediyor.Neye göre normal neye göre yoğun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soskay

Bu yoğun ve normal koşullar tam neyi nasıl ifade ediyor.Neye göre normal neye göre yoğun.

Avrupaya göre Normal, Avrupa hariç yoğun :p
    (Büyük ihracat ülkeleri-Yoğun :p )
    Gazı da vermişler büyük ihracat ülkesi diye.

Yani sonuç olarak Türkiye Yoğun :)
    Kısaca bize bu şekilde iteliyorlar, ve servis te bunu baz alıyor.

Adamlar 3 serviste 1 hava filtresi değiştiriyor.
    Biz her bakımda değiştiriyoruz. Havadaki toz oranı muhabbeti.

Bir de mazot filtresi muhabbeti var. Adamlar her Bakımda temizlik, 3 bakımdan 1 inde değişim demiş.
    Ben serviste dahi bunun temizlendiğini sanmıyorum. En sağlamı 2 bakımda 1 değiştirmek.

Partikül filtresi konusuna ise hiç girmeyelim.
    Adamlar 120000 kmde katkı ekle, 160.000km'de partikül filtresini değiştir diyor :s

Motor aynı olmasına rağmen:
    C4 180000km'de değiştir
    C4Picasso 160000km'de değiştir
    C5 140000km'de değiştir
    demişler. Bu da garibime gitti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 14 Mart 2017; 15:51:50 >

• merhabalar,
    2016 citroen c4 picasso xenon far hariç full olanı için birkaç soru,

1-gerek ısı derecesi gerek klima derecesi fahrenhaıt acaba celcuıs nasıl yapılıyor.
    2-dijital klimada - konumunu sıfırlayınca klima kapalı mı oluyor, klima değilde motordan gelen ısı için nasıl ayar yapılıyor,
    3-navigasyon için güncelleme vs. ne şekilde yapılıyor ve navigasyon yazılımı nedir.
    4-ekranda sürücü yardımı araç ikonu seçili ama ne anlama geliyor, otomatik park yardımı, varmı devreye nasıl giriyor
  • Merhaba arkadaşlar aracım 2012 model.aracta olan sesli komut fonksiyonu nasıl çalışır bilmiyorum.kullanan arkadaşlar var ise yardımcı olursanız sevinirim..

• celenlee C kullanıcısına yanıt
    Hocam benim daha önce astra vardı, hem astrada hem picassoda gittiğim özel servis arkadaşlara kalsa 10.000 km'de bir gel diyorlar. Hatta astrada 120.000 km'den sonra baskılara dayanamayıp 10.000'de bir bakıma götürmeye başlamıştım. Sanırım ustaların eski alışkanlıkları ağır basıyor , babam zamanında 5000 kmde aracın yağını kendi değiştirirdi. 15.000-20.000 km'de yağ mı değişir diyorlar herhalde.
  • Merhabalar,

EOLYS 176 partikül filtresi sıvısı ekleten var mı ?
    www.hepsipeugeot.com
    PARTİKÜL FİLTRE SIVISI FAP 1LT PROTECHNİCAL PLUS fiyatı
    http://www.hepsipeugeot.com/PARTIKUL-FILTRE-SIVISI-FAP-1LT-PROTECHNICAL-PLUS,PR-8626.html

Bu iş görür mü ?

Bu da var :
    volpetpetrol.com.tr
    JLM Dizel DPF Yedek Dolum Sıvısı
    http://volpetpetrol.com.tr/jlm-dizel-dpf-yedek-sivi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzoorroo -- 23 Mart 2017; 9:59:41 >

• Bu sıvıyı ekleten yok mu hiç ?
  • Grand picassoya yazlık olarak 215 55 16 yerine 205 55 16 lastik olmaz değil mi arkadaşlar? Kışlık önerildi ama yazlık kullanan var mı böyle?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafay

Grand picassoya yazlık olarak 215 55 16 yerine 205 55 16 lastik olmaz değil mi arkadaşlar? Kışlık önerildi ama yazlık kullanan var mı böyle?

205/60R16 olarak kullanmanız daha doğru.
    Ama yük endeksine dikkat etmek gerekiyor. 93 ve üzeri olması gerekiyor bu da 205 tabanda pek yok.
    ------------

2. takım bir jant almıştım aracı aldığımda. Üzerinde 205/55R16 lastikler vardı.
    Sol tarafa 215/55R16 sağ tarafa 205/55R16 lastikleri taktım hangisini yazlık, hangisini kışlık kullanayım diye düşünürken, görsel olarak karşılaştırmak amaçlı.

215/55R16 bile araçta küçük gözükürken, 205/55R16 iyice garip duruyor :)

• Orjinal ebat iyidir

• Teşekkür ederim. Orjinal almaya karar verdim. Goodyear egp alacağım. 425 tl. Gitti 1700 tl

• mustafay M kullanıcısına yanıt
    Ben Falken kullanıyorum sizi üzmez tavsiye ederim.

• Hocam 914 modelini beğenmiştim. Fiyatı da uygun. Ama nette çabuk sertleştiğine dair yazılar okuyunca soğumuştum açıkçası. Bir de kolay bulunmuyor. Yine de tekrar inceleyeceğim. Teşekkür ederim

• mustafay M kullanıcısına yanıt
    2 senedir kullanıyorum bende sertleşme yok.Islak zemin performansı ilk aldığımda tecrübe etmiştim yakın zamanda tekrar deneyimledim gayet başarılıydı diyebilirim.Michelin hafif yokuşta esp devreye sokunca falkenlere geçmiştim bir hayli araştırma sonrası.

• zzoorroo kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Ben de 2015 Grand Picasso sahibiyim. Benim araç 30 bin km'de partikül sıvısı uyarısı verdi. Yarın servise gidiyorum, öğrendiklerimi paylaşırım. Bu arada bu sıvının 30 bin km'de bitmesi normal mi? Daha önce 5008 vardı, sanki 70 bin km civarında bitmişti diye hatırlıyorum.

Teşekkürler.
  • çok teşekkür ederim
    falkeni ve aynı yerde üretilen dunlop fm800 ü de bi inceleyeyim detaylıca
  • quote:

Orijinalden alıntı: me9830

Merhabalar,

Ben de 2015 Grand Picasso sahibiyim. Benim araç 30 bin km'de partikül sıvısı uyarısı verdi. Yarın servise gidiyorum, öğrendiklerimi paylaşırım. Bu arada bu sıvının 30 bin km'de bitmesi normal mi? Daha önce 5008 vardı, sanki 70 bin km civarında bitmişti diye hatırlıyorum.

Teşekkürler.

ben 120 bin civarı hatırlıyorum
    geçen serviste bir arkadaşın 130 binde iken uyarı vermişti
    bi gidin bakalım ne diyecekler
  • 30 bin km de bitmemesi lazım.

Acaba düşük devir ve kısa mesafademi kullanıyorsunuz.

120 km hızla 45 dak kullansanız belki çözüm olabilir.

• 
Sayfa: önceki 487488489490491
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.