Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (410. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 408409410411412
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bugün be yarın adanadayım. Perşembe Sabahı yola çıkacağım. Eşimin çok akrabası var onları ziyaret ediyoruz. Yarın Karataş yolu üzerinde Yunusoğlu beldesinde olucaz tüm gün. Eğer o tarafa yolunuz düşerse görüşelim inşallah. Ayrıca Araçları karşılaştırıp fikir teatisinde bulunuruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

hocam benim araçta 2010 euro 4 motor uzun yolda genelde 3.5 ortalamam oluyor hatta bin km ortalamamın 2.9 olduğu bile var ama uzun yol geneli araç dolu klima açıksa 3.5 civarı.. sanırım siz anlık tüketimi hiç göz önünde bulundurmadan yüksek torkun tadını fazla çıkarıyorsunuz...

Ben de dengeli sabit hız ve yer yer CC ile gidiyorum yolu.
    Zaten uzun yolda ani ivmelenme ihtiyacı duymuyorum.
    Çok nadir araç sollarken ihtiyaç olabiliyor ama araç sollarken bile sol şeritte arkamda araç yoksa gaza bile basmadan(CC ile) aheste aheste öndekini geçiyorum o derece yani :)

Neyse bakalım bulcaz sıkıntıyı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 28 Temmuz 2015; 17:07:40 >
  • celenlee C kullanıcısına yanıt
    hocam ben çok denedim cc yakıta olumsuz bi etki yapıyor yolun eğimi umrunda bile olmuyor hızı sabit tutmak için en ufak bi hız kaybında sürekli gaz veriyor.. konforlumu evet mis gibi ama yakıtsa sorun 0.5 litre etkiliyor hemen hemen isterseniz bide cc kapalı bi deneyin..
  • En üst donanım SX PK sanırım bu pakete özel ne var nereden anlaşılır ? birde makyajlı kasa hangi yıl ?
  • 1-2 hafta içinde lastikleri değiştiricem.

orj. 215/55 yerine bazı arkadaşlar 205/60 kullanmışlardı

benim sorum acaba 205/60 değilde 205/55 taksam çok sıkıntı olurmu?

değişim yüzdesi 1,70 oluyor çap 11 mm fark ediyor orjinal ölçüye göre

205/55 lerde çok iyi kampanyalar var

www.hepsiburada.com
    Kumho 205/55 R16 91V KU31 ECSTA SPT Lastik (Üretim Tarihi: Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/kumho-205-55-r16-91v-ku31-ecsta-spt-lastik-uretim-tarihi-2015-p-OTLT1657

www.hepsiburada.com
    Goodyear Efficientgrip 205/55 R16 91V Performance Yaz Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/goodyear-efficientgrip-205-55-r16-91v-performance-yaz-lastigi-uretim-yili-2015-p-OTYSF555269

• quote:

Orijinalden alıntı: oemren

1-2 hafta içinde lastikleri değiştiricem.

http://www.hepsiburada.com/kumho-205-55-r16-91v-ku31-ecsta-spt-lastik-uretim-tarihi-2015-p-OTLT1657

http://www.hepsiburada.com/goodyear-efficientgrip-205-55-r16-91v-performance-yaz-lastigi-uretim-yili-2015-p-OTYSF555269

Araç 5mm alçalıyor diye hesap edin, yüzde farkı sıkıntı değil küçültülünce.

Ama şunları dikkate alacaksınız:

1-) Araç 1540kg---93 yük indexli lastik kullanıyor, siz 91'e düşüyorsunuz.
    Normal kullanımda ve yüksüz hiç bir sıkıntı çıkartmaz. Ama araç tam yüklü ve atıyorum çukuar girdiniz çıktınız gibi lastiğin ani yük alacağı durumlarda sınırda kalır mı kalmaz mı deneyerek göremek lazım :)

Bu yüzden garantiye almak için:
    205/55R16 kullanırken XL(extra Load) olan 96-97-98 yük endeksli lastikleri tercih edebilirsiniz.

**Ben kışlıkları 205/60R16 96H XL kullanıyorum.

2-) Taban küçülüyor, bu da fren performansını ve viraj kabiliyetini etkileyecektir.

3-) Araç 5mm alçaldığı için önceden kritik durumda geçtiğiniz tümsek vb yerlerde daha dikkatli olmalısınız.

Bu üç hususa dikkat ederek kullandıktan sonra sıkıntı çıkmaz.

• celenlee C kullanıcısına yanıt
    Araci aldigimda ustunde orjinal lastik olculeri vardi ama xl degildi. Aldiktan sonra orjinal olcude ama xl lastik aldim. Surus konforunu olumsuz yonde etkiledigini dusunuyorum. Kafama takilan tek yer hizli girilen virajlarda ve donuslerde yana yatma cok problem yaratirmi. Onden yada arkadan kopma yasatirmi. Simdi bile tedirgin ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: portiwashere

En üst donanım SX PK sanırım bu pakete özel ne var nereden anlaşılır ? birde makyajlı kasa hangi yıl ?

Hocam picassolar tek donanım paket olarak gelmiş ama yıllara göre donanimda ufak tefek farklılıklar var.

2008de TR de piyasaya girdi.
    2009da arkadaki perdelerin açılış yönü değiştirildi. Yataydan dikeye geçildi.
    2010da bilgi ekranı ve menulerde değişim oldu.
    2011de makyaj yedi. Gündüz ledleri geldi. Bluetooh geldi. Koltuk döşemeleri değişti. Ön panjur tasarımı değişti. Bazılarında 112bglik e hdi motor ve start stop geldi.

2013de yeni kasaya geçildi.

Şuan 2008 model ile 2012 arasında bile bluetooth ve gündüz farı dışında önemli bir fark yok bence. E hdi motorlar klasil hdi motora nazaran önemli bir yakıt tasarrufu saglamadi. Ancak motor daha sessiz diyorlar onu bilemiyorum.

• quote:

Araci aldigimda ustunde orjinal lastik olculeri vardi ama xl degildi. Aldiktan sonra orjinal olcude ama xl lastik aldim. Surus konforunu olumsuz yonde etkiledigini dusunuyorum. Kafama takilan tek yer hizli girilen virajlarda ve donuslerde yana yatma cok problem yaratirmi. Onden yada arkadan kopma yasatirmi. Simdi bile tedirgin ediyor.

215/55R16 93 çünkü Orjinal Yük endeksi. O yüzden XL yazılmıyor.

205/55-60 lastiklerde MAX 92 yük endexli üretiliyor. Yani bizim orjinal yük endeksinden düşük.
    Bu yüzden üreticiler, daha ağır araçların da 205/55-60 lastik kullanabilmesi için, XL'li olarak 205 tabanlı lastik üretiyor.

**Ben kışlıklarda 96 yük endeksli latiklerimle bir sıkıntı yaşamadım konfor noktasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 29 Temmuz 2015; 13:23:56 >

• arkadaşlar merhaba,

uzun zamandır bakamıyordum foruma bugün kaldığım yerden okudum paylaşımlarınızı. iş değişikliği sonrası firma aracı geleceğinden ekim ayında aracımı satışa çıkaracağım. ilgilenenler araştırsın bu süreçte, ciddi düşünen arkadaşlarla o zaman konuşuruz. aracın resmi rumuzumda var.

2011 makyajlı kasa
    2010 aralık trafiğe çıkışlı
    kaza yok, tamponlarda ufak çizikler var. (kesinlikle yaptırmam bu tarz sürtmeleri, adı ondan sonra boyalı oluyor)
    84000km
    tüm bakımları izmir alsancak oto ve bursa bayraktar yetkili servislerde yapıldı,
    aküsü yeni değişti, serviste varta marka,
    4 lastik yeni lassa impetus revo+
    ön cam hariç kalan 9 camda ziebart cam filmi var (ön kelebekler ve kapılar no:2, arkalar komple no:3)
    aracı 2,5 yaşında ilk sahibinden aldım o günden beri 2 yıldır bende...

fiyat belirlemedim, o gün geldiğinde ciddi düşünenlerle orta yolu buluruz.

selamlar...

• quote:

1-2 hafta içinde lastikleri değiştiricem.

Hocam ben dunlop FM 800 215*55*16 - 93 yük endeksi lastikleri bayram öncesi 210 TL den aldım.yakıt B,fren A,ses 69 dB .mükemmel lastik.yol tutuş iyi.yakıt iyi.önceden Michelin vardı.inan daha iyi ses olarak.sadece tavsiye...

• Ben 4 aydır petlas pt741 kullanıyorum.
    190 tl den almıştım, şu anki fiyatları tam bilmiyorum. Özellikleri bizim araçlar için fazla bile.1 yıl yol yardımına var.
    Tavsiye ederim.

www.lastikcim.com.tr
    Petlas Velox Sport PT741 215/55ZR16 97W RF
    http://www.lastikcim.com.tr/Petlas-Velox-Sport-PT741-21555R16-97W-RF-ZR,PR-13254.html

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: portiwashere

En üst donanım SX PK sanırım bu pakete özel ne var nereden anlaşılır ? birde makyajlı kasa hangi yıl ?

Hocam picassolar tek donanım paket olarak gelmiş ama yıllara göre donanimda ufak tefek farklılıklar var.

2008de TR de piyasaya girdi.
    2009da arkadaki perdelerin açılış yönü değiştirildi. Yataydan dikeye geçildi.
    2010da bilgi ekranı ve menulerde değişim oldu.
    2011de makyaj yedi. Gündüz ledleri geldi. Bluetooh geldi. Koltuk döşemeleri değişti. Ön panjur tasarımı değişti. Bazılarında 112bglik e hdi motor ve start stop geldi.

2013de yeni kasaya geçildi.

Şuan 2008 model ile 2012 arasında bile bluetooth ve gündüz farı dışında önemli bir fark yok bence. E hdi motorlar klasil hdi motora nazaran önemli bir yakıt tasarrufu saglamadi. Ancak motor daha sessiz diyorlar onu bilemiyorum.

Bilgilendirme için teşekkür ederim Üstadım

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurefe09

arkadaşlar merhaba,

uzun zamandır bakamıyordum foruma bugün kaldığım yerden okudum paylaşımlarınızı. iş değişikliği sonrası firma aracı geleceğinden ekim ayında aracımı satışa çıkaracağım. ilgilenenler araştırsın bu süreçte, ciddi düşünen arkadaşlarla o zaman konuşuruz. aracın resmi rumuzumda var.

2011 makyajlı kasa
    2010 aralık trafiğe çıkışlı
    kaza yok, tamponlarda ufak çizikler var. (kesinlikle yaptırmam bu tarz sürtmeleri, adı ondan sonra boyalı oluyor)
    84000km
    tüm bakımları izmir alsancak oto ve bursa bayraktar yetkili servislerde yapıldı,
    aküsü yeni değişti, serviste varta marka,
    4 lastik yeni lassa impetus revo+
    ön cam hariç kalan 9 camda ziebart cam filmi var (ön kelebekler ve kapılar no:2, arkalar komple no:3)
    aracı 2,5 yaşında ilk sahibinden aldım o günden beri 2 yıldır bende...

fiyat belirlemedim, o gün geldiğinde ciddi düşünenlerle orta yolu buluruz.

selamlar...

Sizin aracın rengi bence picassoya en yakışan renklerden biri. Ben de bu renk istiyordum ama denk gelmedi temiz.

Benim aracı (2009 -133bin km) satıp sizinkini almak isterim ama 120binden sonra yaptığım masraflari bir daha yapmak fikri hoşuma gitmiyor. Ama kenara yazdım hocam. Benim araç aydin soke plaka. 09 S. Sizinki de 09 plaka ise ilginç bir değişim olur :)

• quote:

Bayram öncesi dunlop FM 800 lastik 215*55*16 210 TL den aldım.önceki michelindi.inanın daha iyi.yakıt B,tutunma A,ses 69.çok memnunum.şiddetle tavsiye ederim.

• quote:

215*55*16 Dunlop fm800 aldım.210 TL den.ses69,yakit B,tutunma A.tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: mp71_71

quote:

215*55*16 Dunlop fm800 aldım.210 TL den.ses69,yakit B,tutunma A.tavsiye ederim

Bende

Dunlop 215/55 R16 93V SP SPORT LM703

Modeli var, kuruda çok memnunum.
    Ama hafif rampada azıcık bir ıslaklık olsun, kalkışlarda patiye kalıyo.

FM800'ün desenleri daha makul bence, LM703 yerine kesinlikle FM800 tercih edilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 29 Temmuz 2015; 23:52:53 >

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    sevgili forumdaşım, paylaşımlarını zevkle takip ediyorum ve iyi bir picassocu olduğunu biliyorum. eğer kısmetinde varsa sana vermekten çok memnun olurum arabamı. biliyorsun zaten benim sökeli olduğumu :) ancak malum ikametgah yüzünden son araçlarım hep 16 plaka... hatta bir öncekinin sonu 09'du, bunun ki 09 değil diye babam baya bi surat yapmıştı :) o gün gelsin konuşuruz tekrar...
  • Bu sabah lastikleri kontrol ettimde ölçüsü tam olarak 215/55/16 97 W XL

Neuton NT5000 diye bir marka Yokohama'nın alt markasıymış Singapur merkezli bir firma

Biraz önce aldığım yerden aynı lastikler için fiyat sordum peşin 94 TL. dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oemren -- 30 Temmuz 2015; 10:17:19 >
  • quote:

Bu sabah lastikleri kontrol ettimde ölçüsü tam olarak 215/55/16 97 W XL

Neuton NT5000 diye bir marka Yokohama'nın alt markasıymış Singapur merkezli bir firma

Biraz önce aldığım yerden aynı lastikler için fiyat sordum peşin 94 TL. dedi

Fiyat çok iyimiş.
    Desen güzel, singapur teknoloji olarak ileri bi memleket, küçüktür(istanbulun 1/5i kadar) ama teknoloji ve bilim çok ileride. O yüzden zengin memleket :)

Bu lastikler kaç km gitti?
    Dişleri ne kadar eridi bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 30 Temmuz 2015; 11:06:02 >
  • 
Sayfa: önceki 408409410411412
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.