Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
841.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sanırım tüm forum içinde en çok sıkıntı yaşayan ben oldum, fakat bu kesinlikle araçla ilgili değil, Distribütör ve servis problemi. Hangi ilde ikamet ettiğinizi bilemiyorum ama ben her gün şehir içinde+otobanda 100-150km civarı yol yapıyorum, en ufak bir sıkıntım da yok. Servis ile ilgili yaşadıklarımı hesaba katmazsanız, MPV sınıfında alınabilecek en iyi araç olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Diğer bir husus, eğer Toyota Verso düşünceniz varsa, bu aracın dizel ve/veya otomatik vites versiyonu yok, sadece benzinli manuel satılıyor. Daha önce de belirttiğim gibi, Auto Motor&Sport veya Autocar, ikisinden birinin Eylül sayısında Picasso/Verso karşılaştırması var, okumanızda fayda var diye düşünüyorum.

Tercihiniz hangi yönde olursa olsun, yeni aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileği ile...

quote:

Orijinalden alıntı: reely

Sanirim, bu panel araba alacaklara veya bilgi edineceklere gayet guzel donatiyor. Hepinize tesekkurler.
    Bu arada, halen Subaru kullanicisi olarak "Jetranger" la sanirim ayni dertler yuzunden, ekonomik, genis ve
    guvenli bir arac arayisimiz basladi. Esim su an Citroen c2 kullaniyor ve simdiye kadar ciddi bir sikintisi olmadi.
    Bugun (05.09.2009) Citroen ve Toyota ya giderek bu araclar arasinda bir tercih yapacagiz. Aracin hacmi ve
    buyuklugu konusunda teredut olmamasina ragmen, bazi yorum ve sikintilar acikcasi tedirgin ediyor. Jetranger
    eger son goruslerini (yani uzun km yaptigini dusunuyorum) yazarsan sevinirim.

Hepinize, kazasiz ve saglikli yol diliyorum.

Saygilar,

• Sayın Reely,
    Bende ayın 22 günü Sabika Gökçen -Atatürk havalimanı arası 150km yapıyorum. 7 ayda 30000 km oldu. Aracımda hiç bir sorun olmadı. Alırken eşimin zorlaması ile aldım ama şimdi arabama aşığım. Ancak tüm yazılarda okuduğunuz gibi genel bir Baylas sorunu var.
    Ayrıca diğer okuduğunuz tüm detayları diğer modellerde de bulabilirsiniz. Tabi bizim haddimiz değil ama (sizin adınıza karar veremeyiz ) tüm teknik, fiyat, performans unsurları önemli ancak satın alma süreci %70 duygusaldır. İki aracada eşinizle binip tur atın ve hangisiyle gezmek istediğinize karar verin. Hayal edin bu araba nasıl görünüyor diğeri nasıldı?
    Size kolay gelsin.

quote:

Sanirim, bu panel araba alacaklara veya bilgi edineceklere gayet guzel donatiyor. Hepinize tesekkurler.
    Bu arada, halen Subaru kullanicisi olarak "Jetranger" la sanirim ayni dertler yuzunden, ekonomik, genis ve
    guvenli bir arac arayisimiz basladi. Esim su an Citroen c2 kullaniyor ve simdiye kadar ciddi bir sikintisi olmadi.
    Bugun (05.09.2009) Citroen ve Toyota ya giderek bu araclar arasinda bir tercih yapacagiz. Aracin hacmi ve
    buyuklugu konusunda teredut olmamasina ragmen, bazi yorum ve sikintilar acikcasi tedirgin ediyor. Jetranger

Saygilar,

• Merhabalar arkadaşlar,

Bakıyorum da uzun zamandır forumda yazılan bir şey yok, ya herkes tatilde, ya ramazan rehaveti çökmüş durumda, forumumuzu kapatma durumları olmaz değil mi?

Bu arada Reely den de ses çıkmadı, karar aşaması uzun sürdü sanırım , 13.06 çıkışlı aracımın 10000km sini gördüm dün itibarı ile, baştaki klima problemi hariç maşallahı var, bakım zamanını da kazasız belasız atlatabilirsem ne mutlu, ama kararlıyım Ulugöl servisi deneyeceğim, bu servisle ilgili kimseden yorum alamadım, tercih edenler yorumlarını bildirebilirler mi?

Selsiz günler dilerim...
  • Öncelikle bu foruma katkısı olan bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Olumlu yada olumsuz tüm yazılanları okuduktan ve tam 1 senelik araştırmalarım sonucu Grand Picassomu geçen hafta ortasında aldım. Şu ana kadar 300 km yol yaptım. Araç hakkında teknik olarak konuşmak için çok erken, hafta sonu Ankara-Amasya arası yapacağım heyecan ile bekliyorum.
    Şu ana kadar söylemek istediğim birsey var. 20 senelik şöför ve envayi çeşit araç kullanmış birisi olarak ben bu kadar keyifli bir araba kullanmadım. Büyüklüğü ve ferahlığı inanılmaz, size ve sevdiklerinize verdiği güven muhteşem.
    Burada okuduğum ve birebir yaşadığım olumsuzluklar ise ön cam su püskürtme problemi ve 150 km üstüne çıkınca gelen rüzgar sesi.
    Beni bunlar rahatsız etmedi, umarım bundan sonra başka olumsuzluklarla karşılaşmam.
    Herkesin gönlündeki arabaya kavuşması dileklerimle.

• Olurda arabamı değişecek olsam

Alacağım 2 araçtan biri kesinlikle Picasso olur.
    Çok beğendiğim egzotik ve farklı olduğu her yönüyle belli olan bir araba.

Ama servis konusunda pek parlak yorumlar duymuyoruz.

Türkiyede sadece 1.6 110hp ile satılıyor bildiğim kadarı ile.
    Avrupada 2.0 motorda mevcut.

2.0 motor türkiyeye hiçmi gelmedi acaba.

C4 picasso ve Grand picasso arasında performans ve yakıt tüketimi açısından fark varmı.
    Eğer en son 2 koltuk kullanma durumu yoksa ve normal picassonun bagajı makul ise bana daha mantıklı bir tercih gibi geliyor.

Birde picassonun öndeki direkleri ki 2 parça çatal şeklinde iniyor virajlarda görüş açısından bir sıkıntı yaratıyormu.

Herkese kazasız belasız günler.
  • Merhaba Pizman,

Öncelikli olarak, aramıza hoş geldiniz, yeni aracınızın size ve sevdiklerinize hayırlı olmasını diliyorum. Eminim yaptığınız yol artıp, araca iyice uyum sağladıktan sonra, seçiminizden dolayı kendinizi takdir edeceksiniz

Cam yıkama sistemi, alışılmış sistemelerden farklı, açıkçası görüşü de nispeten engeller durumda, ama düşük süratlerde sorun olmuyor fazla, rüzgar sesi benim aracımda da var, ama çok da rahatsız edici değil, müziği biraz yüksek ayarlamak yeterli.

Bu araçla karşılabileceğiniz en büyük olumsuzluk, Distribütör ve Servislerle ilgili olacaktır. Daha önceki yazılarımızdan takip edebilirsiniz, umarım benim başıma gelen sizin de başınıza gelmez.

Tekrar hayırlı olsun diyor, kazasız sürüşler diliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Pizman

Öncelikle bu foruma katkısı olan bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Olumlu yada olumsuz tüm yazılanları okuduktan ve tam 1 senelik araştırmalarım sonucu Grand Picassomu geçen hafta ortasında aldım. Şu ana kadar 300 km yol yaptım. Araç hakkında teknik olarak konuşmak için çok erken, hafta sonu Ankara-Amasya arası yapacağım heyecan ile bekliyorum.
    Şu ana kadar söylemek istediğim birsey var. 20 senelik şöför ve envayi çeşit araç kullanmış birisi olarak ben bu kadar keyifli bir araba kullanmadım. Büyüklüğü ve ferahlığı inanılmaz, size ve sevdiklerinize verdiği güven muhteşem.
    Burada okuduğum ve birebir yaşadığım olumsuzluklar ise ön cam su püskürtme problemi ve 150 km üstüne çıkınca gelen rüzgar sesi.
    Beni bunlar rahatsız etmedi, umarım bundan sonra başka olumsuzluklarla karşılaşmam.
    Herkesin gönlündeki arabaya kavuşması dileklerimle.

• Teşekkür ederim, bende aranızda olmaktan, aynı aracı kullanıp olumlu olumsuz paylaşmaktan ötürü çok mutluyum.
  • quote:

Saygilar,

Arkadaşlar, ben de foruma bir süredir fazla zaman ayıramadım. Son yazılanları az önce okudum. Grand C4 Picasso kullanıcılarının artması ve bilgi paylaşımlarının çeşitleneek devam ediyor olması forumumuz adına memnuniyet verici. Katkılarımız yeni araç sahibi olacak arkadaşlarımız için mehaz niteliğinde olacaktır.

Bu arada birkaç gün önce aracımın 45 000 km lik bakımını İzmir Alsancak Oto'da yaptırdım. Bakım öncesi tek şikayetim bilgi ekranının sağ alt köşesinde bakıma ne kadar kaldığını göstermesi gereken satırda aksine, bakımın ne kadar geçtiğini gösteren, yani - ile başlayan değerin çıkıyor olmsı idi. Bilgisayar ile sildiler ama bakımdan sonra yine eksi göstermeye başladı.
    45 000 km lik bakımda yakıt filitresi 9 000 km önce değiştiğinden bu kez değiştirilmedi. Toplam olarak tüm bakıma 295.00 TL ödedim.

Motoru susturmadan önce 1 dk çalıştırma konusunda daha önce de söylediklerimi yinelemek isterim. Turbocharger lı tüm dizel motorlarda gücü üst devirlerde verilen yakıta göre maximumda tutmak için sisteme ilave hava basılır. Bunu da turbacharger adını verdiğimiz hava pompasının yaklaşık 15 000 devirlerde dönmesi ile gerçekleşir. Bu kadar hızla dönen turbochargerın ısınmasını önlemek için içindeki kılcal kanallarda motor yağı dolaştırılır.
    İşte motor susturmada 1 dakika bekleyerek bu kılcal kanallarda yağ akışının devamını ve dolayısı ile turbonun soğumasını sağlarız. Aksi halde kılcal kanallardaki yağ dolaşımı, soğuma olmadan kesileceğinden kanal içinde kalan yağ yanarak kurum oluşturur. Bu kurumlaşma ileride kılcal kanalların tıkanmasına ve turbonun arızalanmasına neden olacaktır.
    Bir dakika beklemek biz aceleci millete biraz uzun gelebilir ama motorumuzun sağlığı açısından çok gereklidir.

Avrupa'da mevcut MPV ler arasında dizayn, geniş hacim, kullanım rahatlığı, konfor ve güvenlik açılarından C4 Picasso en alınası araç konumundadır. Bu gün ülkemizde satılan MPV ler arasında 1600 cc dizel motorlu, bu kadar büyük bagajlı, otomatik 6 ilerivitesli, içten dışa bu kadar geniş görüş açısı verebilen, bu kadar ferah, bu kadar özellikli ve bu fiyata başka bir MPV ben bilmiyorum. Bu tarz bir aile otomobili alacak olanlar hiç tereddüt etmeden alabilirler.
    C4 Grand Picasso çıktığı yıldan beri Avrupa'da da MPV segmentinde ilk sıradadır. ( Bkz. www.whatcar.com )

Grand Picasso ailesine yeni katılan tüm arkadaşlara hoşgeldiniz diyor, tüm kullanıcılara kazasız, arızasız sürüşler diliyorum..

• Herkese Merhaba,

2.araç almak için 15 gündür didinirken,A3/BMW 1 serisi/Tiguan/Kaşkai bakınıp dururken Cumartesi C4 Picasso'yu görünce bütün arabaları kafamdan sildim ve Picasso'da karar kıldım.

Zaten 1 yıldır kullandığım motor ve vites(imzadaki C4) memnuniyetime Picasso'nun içi mekan ferahlığı,uçak kokpiti gibi ekranlar,vitesin eski Amerikan arabalarında olduğu gibi direksiyonda olması(aslında kararı 4 yaşındaki oğlum verdi:Vitesi orada gördü ve çok şaşırdı,baba bunu alalım dedi) vs... gibi ön satın alma etkileyicileri beni ve ailemi etkiledi.

Bayram sonrası gelecek ilk Picasso'lardan birini el koymak üzereyim.Yakın zamanda satın alma tecrübesi yaşayan arkadaşlar bana söylemek istediğiniz,dikkat etmem bir konu var mı?

Saygılarımla.

egeliefe
  • bugün arabama takas için 35.000 tl önerdiler.
    27 bin km de ve 2008 model.
    sıfırını sordum 53.ooo tl.
    2. elde picasso neden diğer arabalardan daha çok değer kaybediyor?
    araba 12 aylık 1 yaşında araba. ve % 33 değer kaybı normal mi?
    fiyattan anlayanlar bir yanıt verirse iyi olur.
    bilgileniriz.
  • Üstat,

Sıfır araba 51.000 TL,neden 53.000 TL demişler anlamadım.(Bu fiyat 5 koltuklu,cam tavan,otomatik vistes,metalik boyalı aracın fiyatı)

Sahibinden.com'da satılık 20 kadar araç var ve fiyat 36.000-44.000 TL arası donanıma,km.'ye göre değişiyor.
    Takas demek ortalama 1.000-2.000 TL zarar demek.
    Ama binici bulamazsan da kabul edilmeyecek bir rakam da değil önerdikleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevimlihayalet8

bugün arabama takas için 35.000 tl önerdiler.
    bilgileniriz.

Markanın Türkiye piyasasındaki durumu bu malesef. Aynı aracın üzerinde VW yazsaydı 45.000TL ye alıcı bulurdunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egeliefe
    Üstat,

Sıfır araba 51.000 TL,neden 53.000 TL demişler anlamadım.(Bu fiyat 5 koltuklu,cam tavan,otomatik vistes,metalik boyalı aracın fiyatı)

Sahibinden.com'da satılık 20 kadar araç var ve fiyat 36.000-44.000 TL arası donanıma,km.'ye göre değişiyor.
    Takas demek ortalama 1.000-2.000 TL zarar demek.
    Ama binici bulamazsan da kabul edilmeyecek bir rakam da değil önerdikleri.

fiyat bu hafta artıyormuş.bir söylentiye göre 59.000 tl civarı olacakmış.
    53 binlere araba almak mümkün değil artık.
    Hakkı arabanın . piyasası gerçekten düşük kalmıştı.
    ama bu şekilde ikinci elde kaybettiği için alan kişiler satınaldıktan sonra 20 bin lira para kaybediyorlar.
    yazık.
    yeni araba alacaksanız bu durumu mutlaka düşünün.çok akıl karı değil.

• Evet kısa vadede sıfır alıp satıp yeni araç almak akıl karı değil.

Benim görüşümle minimum 3 sene mümkünse 5 sene veya 100.000 km. dolmadan satmamak gerekir aracı.

Ama acil nakite sıkışıldıysa o ayrı.(sevimlihayalet8 anladığım kadarı ile başka bir sıfır araç almak istiyor)

Dün dediğim gibi yakın zamanda sıfır Picasso almış olan biri var mı deneyimini paylaşamak isteyen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevimlihayalet8

bugün arabama takas için 35.000 tl önerdiler.
    bilgileniriz.

Hiç bunlara bakmayın. Aracınızı almamak için böyle saçma fiyat veriyorlar. Bence tüm bayiiler bu politikayı uyguluyor. Birara Opel alacaktım eski aracıma baktılar sözde ekspertiz diye bir galerici geldi uyduruk bir aletle boya kalınlığına baktılar bu araç kazalı dedi :) Ne kazası kardeşim? Ben arabamı bilmiyor muyum? Yok size teslim edilmeden kaza yapmış filan vb. bi sürü bahane buldular sinir olmuştum. :) O zaman için 14-15 bin liralık aracıma 9-9.5 eder demişlerdi. :)
    Aracımı 14 bine sattım hem de sahibinden coma akşam ilan verip yeminle sabah müşteri bulmuştum. Neyse bence buna takılmayın kesinlikle bayiilerin verdiği fiyat doğru değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Remlak -- 15 Eylül 2009; 13:28:57 >

• merhaba,
    toyota yeni verso premium ile c4 picasso arasında kararsızım.yakıt derdim yok.
    Siz ne tavsiye edersiniz?
    teşekkürler
  • mrcarter2,

3 sene C-max dizel otomatik+1 sene C4 dizel otomatik olmak üzere 4 senedir PSA grubunun 1,6 Turbo Dizel 110 beygirlik araçlarını kullanan biri olarak C4 Picasso'yu öneririm.

Ancak herkesin zevki farklı,Verso'nun kasasına-kokpitine aşık olursan ve dediğin gibi çok yakıt tüketmek sorun değilse Verso'da kötü araba değil.

Diğer seçenekler olarak,bu kalıp arabalarda C-Max,Galaxy,Scenic,Zafira gibi arabalar geliyor aklıma.

Seçiminde kolaylıklar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egeliefe

mrcarter2,

3 sene C-max dizel otomatik+1 sene C4 dizel otomatik olmak üzere 4 senedir PSA grubunun 1,6 Turbo Dizel 110 beygirlik araçlarını kullanan biri olarak C4 Picasso'yu öneririm.

Ancak herkesin zevki farklı,Verso'nun kasasına-kokpitine aşık olursan ve dediğin gibi çok yakıt tüketmek sorun değilse Verso'da kötü araba değil.

Diğer seçenekler olarak,bu kalıp arabalarda C-Max,Galaxy,Scenic,Zafira gibi arabalar geliyor aklıma.

Seçiminde kolaylıklar dilerim.

C4 Grand Picasso ile Ford C-Max kıyaslanamaz.. S-Max kıyaslanabilir bence..
  • quote:

C4 Grand Picasso ile Ford C-Max kıyaslanamaz.. S-Max kıyaslanabilir bence..

Doğru.

Ancak 5 koltuklu Picasso'yu da C-max ile eşdeğer değerlendirmek lazım!
  • Bence 5 koltuklu Picasso ile C-max arasında da boyutsal olarak çok fark var
    grand picasso ile picasso sadece arabanın boyunda 10-15 cm lik bir fark var onun dışındaki
    tüm ölçüler aynı.

NOT: en azından C maxın üstüne insanın eli ulaşıyor. Bizimkilerde merdiven lazım
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.