Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (248. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili arkadaşlar merhaba,

C4 Grand Picasso ailesine katılmaya karar verdik. Etrafınızda tanıdığınız ve güvenilir bir araç varsa ya da satmayı düşünüyorsanız (2010,2011 model) Lütfen iletişime geçiniz.

Ayrıca bu aracı almadan önce nelerine özellikle dikkat etmeliyiz? Spesifik noktalar var mı?

Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: m.s.y

arkadaşlar debriyaj balata bilya ve volant fiyatlarını aldım.serviste 3000 tl ustada(irem oto doğan 1750 tl) parçacıda (orijinal)1000 tl+işçilik.

Fiyatı nereden aldınız hocam. Değişim sonrası kalibreyi iyi yapabilir mi. Bir de rulman varmış o cikmiyorkus paketten. Doğan usta fiyatında bu 2 kalem de dahil.

fiyatı aksarayda oto fahri den aldım.rulman dahil.şimdi telefona mesaj geldi.citroen servis kampanyası %20 indirimli diye(debriyaj,balatalar,disk felan)Kalibrasyon olmayınca yürütürsen balatayı at çöpe ne oluyor anlamadım.zaten araba yürütülürken kalibre ediliyor .Doğan ustam çok iyi ama geçenki bakımda özellikle bakım işaretini kaldıralım ekrandan dedim önceki bakımdan sonra olmadığı gibi yine olmadı.100 km sonra yandı.Bakımdan çıktığımda farlarımın yükseklik ayarı aşağıya yönlenmişti.Ertesi gün tekrar gittim(araba burda kalsın)dedi.bende arabayı ulugöle götürdüm.10 dk bilgisayara bağladılar ve bir takım işlemden sonra düzeldi.bi servis parasıda orda verdik.Tamam araçlar bakım ister işin ehlileri tarafından ama sanki biraz korkutuluyoruz gibi.(aklıma bi ara tempraların dijital göstergeleri geldi.aman servise götürün sonra arabayı satsan yaptıramazsın gibi.şimdi elektrikçi mamut usta yapıyor)

• quote:

Orijinalden alıntı: atrin

Sevgili arkadaşlar merhaba,

C4 Grand Picasso ailesine katılmaya karar verdik. Etrafınızda tanıdığınız ve güvenilir bir araç varsa ya da satmayı düşünüyorsanız (2010,2011 model) Lütfen iletişime geçiniz.

Ayrıca bu aracı almadan önce nelerine özellikle dikkat etmeliyiz? Spesifik noktalar var mı?

Saygılarımla.

merhaba. doğru bir karar vermişsiniz. 2 ay önce 2008 model 5 kişilik gümüş gri olanından aldım. almamdaki en büyük etken bu kapsamlı forumdu. baştan sona okudum. sizin de eğer vaktiniz varsa okumanızı tavsiye ederim. siz zaten alırken herşeyine baktırcaksınız. özellikle bakıcanız bi durum yok bu araçlarda. kolay kolay arıza vermeyen araçlardır. sadece turbonun durumuna ve buyuk bakım geçirmiş mi baskı balata gibi bunlara dikkat ederseniz sıkıntı yasamazsınız. istediğiniz picassoyu bulursunuz inş.harika araç gerçekten. ben kullandıkça daha bi aşık oluyorum araca.:)

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar debriyaj balata bilya ve volant fiyatlarını aldım.serviste 3000 tl ustada(irem oto doğan 1750 tl) parçacıda (orijinal)1000 tl+işçilik.

Fiyatı nereden aldınız hocam. Değişim sonrası kalibreyi iyi yapabilir mi. Bir de rulman varmış o cikmiyorkus paketten. Doğan usta fiyatında bu 2 kalem de dahil.

fiyatı aksarayda oto fahri den aldım.rulman dahil.şimdi telefona mesaj geldi.citroen servis kampanyası %20 indirimli diye(debriyaj,balatalar,disk felan)Kalibrasyon olmayınca yürütürsen balatayı at çöpe ne oluyor anlamadım.zaten araba yürütülürken kalibre ediliyor .Doğan ustam çok iyi ama geçenki bakımda özellikle bakım işaretini kaldıralım ekrandan dedim önceki bakımdan sonra olmadığı gibi yine olmadı.100 km sonra yandı.Bakımdan çıktığımda farlarımın yükseklik ayarı aşağıya yönlenmişti.Ertesi gün tekrar gittim(araba burda kalsın)dedi.bende arabayı ulugöle götürdüm.10 dk bilgisayara bağladılar ve bir takım işlemden sonra düzeldi.bi servis parasıda orda verdik.Tamam araçlar bakım ister işin ehlileri tarafından ama sanki biraz korkutuluyoruz gibi.(aklıma bi ara tempraların dijital göstergeleri geldi.aman servise götürün sonra arabayı satsan yaptıramazsın gibi.şimdi elektrikçi mamut usta yapıyor)

Baski balata degistikten sonra servis tarafindan bilgisayara bagli yazilim acik sekilde yola cikiliyor. Cunki arac anlamaz yeni balata takildigini ve eski balata zannettigi icin balataya cok yuklenebilir. Zira dogan usta yetkili servisten ayrilma birisi bu isten anlamassa daha ne yapsin. Bakim yazisi ile ilgili tekrar dogan ustaya gitseydiniz hallederdi belki veya telefondan tarifte ederdi. Bende bakim yaptrdim bakim yazisi sorunu cikmadi.

• quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

quote:

Orijinalden alıntı: hitman298

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mergink

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Sonunda kışlıklarla vedalaşabildim. 205/60/16 kışlık ebat olan Goodyear UG8'ler söküldü, Continental Premium Contact 2 orjinal ebat olanlar takıldı. Sökme, takma, balans, sibop kontrolü, bilgisayarlı rot ayarı ve test sürüşü yapıldı. Cezası 80 TL.

Aracı aldığımda ilk bakımı özel serviste yaptırmış ve sonrasında da akü değiştirtmiştim. Şimdi Citroen'den bahar ya da yaz kampanyası bekliyorum bakım için. Araç 70 bini geçti daha 5 bin küsür km var bakıma. Kampanya olursa bakımı Av-Car'da yaptırmayı düşünüyorum.

http://www.av-car.com.tr

Aracı kapalı garajıma park etmek -garajda 2 araç olunca- zor olduğundan dışarıda tutuyorum. Bu sebeple ilk aldığımda yaptırmış olduğum boya temizleme,parlatma ve koruma işleminin bir benzerini yaptırmayı düşünüyorum. Temmuz vergisi ödeme döneminde Yapı Kredi Bankası World kartla yapılan vergi ödemelerinde Sonax'ın MTV kampanyası vardı. Sanırım yine yapacaklar bu kampanyayı.

http://www.sonax.com.tr/kampanyalar/sonax-mtv-kampanyasi.html

Sizinle de paylaşmak istedim. Yaptırmak isteyen arkadaşlar olabilir.

Bu arada sürücü tarafı su fiskiye yönü değişmiş. Sağ yolcu tarafı tam olarak istenilen yere püskürtüyor ama sürücü tarafı bayağı yukarı doğru. Daha önceki araçlarımda iğne ile ayarlayabiliyordum ama Picasso'da farklı mı acaba? Hiç deneyeniniz ve yapanınız oldu mu?

Bu soruyu bende daha önce sormuştum fakat , bizim araçlarda waterjet tarzı cam suyu fiskiyesi olduğundan bir cevap bulamadım. İğne ile olmadı kesin , aynı sistemin bulunduğu insignada aparta yardımı ile yapılıyormuş, yakın zamanda yetkili servise gidecekseniz, sormanızı tavsiye ederim .

Not (benim fiskiyeler ön camı yeterli ıslatıyor + bagaj kapağına kadar ıslatmaya devam ediyor) :))

Sizin sorunuzu hatırlıyorum. Bagaj kapağına kadar ıslatma bende de mevcut. Hatta arkadaki aracın camlarını da ıslatıp temizleyebilir. :) İnternette böyle videolar var bizim araçla ilgili.

Sürücü tarafı yolcu tarafına göre daha az ıslatıyor. Sacece biraz aşağı inmesi gerek. Müsait olunca biraz inceleyeyim. Olmazsa artık serviste ayarlatacağım.

Su fiskiyesi ayarı ile ilgili servis cevabı :

G.Pıcasso araçların fıskiye ayarı yok….Komple değişmesi gerekir. Fıskiyedeki tıkanmaya sebep olan kireçlenme vs.. sebeplerden dolayı bir iğne yardımı ile ön delikten temizleme yapılabilir.Parça fiyatı KDV dahil 52 TL.

Bakalım belki tıkanma vardır. Olmazsa şimdilik idare edeceğiz. Çok sorun olursa da değiştirmek gerekecek.

Bilginize arkadaşlar.

İyi haftalar.

Teşekkürler ....

Fardan ilk resimler far karartmayı yapan ustanın tavsiyesi üzerine yapmadık

farlar guzel gorunuyo hocam. hayirli olsun. bu yerin adresinide verebilir misin?

Yaptırdığım yer bir dükkan veya ticari bir yer değil zaten yapanlar sadece farlara mercek takma işlemini 500 TL 'na yapıyorlar

yaptırdığım usta bu işlemi + xenon kit montajını 350 TL'ye yapıyor. işlemi ankarada evinde yapıyor.

İlgilenenler için OKTAY TOKER'e 0533 036 37 64'den ulaşabilir. ayrıca kendisi gündüzledi led sinyal tarzı çalışmaları var internette bi araştırma yaparsanız bulabilirsiniz.

Oktay Toker'i fordclubtr\den tanirim. Isinde cok cok başarılıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

quote:

quote:

quote:

Baski balata degistikten sonra servis tarafindan bilgisayara bagli yazilim acik sekilde yola cikiliyor. Cunki arac anlamaz yeni balata takildigini ve eski balata zannettigi icin balataya cok yuklenebilir. Zira dogan usta yetkili servisten ayrilma birisi bu isten anlamassa daha ne yapsin. Bakim yazisi ile ilgili tekrar dogan ustaya gitseydiniz hallederdi belki veya telefondan tarifte ederdi. Bende bakim yaptrdim bakim yazisi sorunu cikmadi.

Ben ne yazdım anlaşılmadı galiba.ertesi gün zaten gittim far yükseklik ayarı için.onuda ilettik diyorum.zaten önemi yok.sonuçta bi şekilde yapıldı.İlettiğim fiyatlar açıklayıcı nitelikte.ister ustana yaptır ister servisine.Doğan beyi eski işyerimden tanıyorum.Arkas citroenden.işinin ehli olduğunuda biliyoruz.Servisler bu kadar kazıkken zaten gitmeye devam edeceğiz özele.Ama çoğu zaman özelde de denilenin aksi ispatlanabiliyor.

• hitman298 H kullanıcısına yanıt
    merhaba ,bir şey sormak isterim anahtar da dükmeye uzun basınca camlar kapanıyor ama tavan perdesi kapanmıyor sizde de öylemi acaba.
  • otuzkuş O kullanıcısına yanıt
    Normalde kapaniyor. Kitapcikta yazan sekilde tavan dugmesi resetmemi ne oyle birsey vardi bi onu deneyin. Olmadi servis

• quote:

Orijinalden alıntı: otuzkuş

merhaba ,bir şey sormak isterim anahtar da dükmeye uzun basınca camlar kapanıyor ama tavan perdesi kapanmıyor sizde de öylemi acaba.

arac kilitli degilken 2 sn boyunca basili tutun hepsi kapanir. bi kere kilitleyip uzun basarsaniz kapanmaz.

• çok teşekkür ederim.
  • 2 gece önce gecenin bir yarısı arabanın silecekleri ve farları kendiliğinden çalışmaya başlamış (sabah 4te güvenlik görevlisinin haber vermesiyle fark ettim.
    kumandadan müdahale etmeme ragmen her seferinde yeniden tekrarlayınca aşağı inip akünün kutup başını sökmek zorunda kaldım. Ertesi sabah aracımı her zaman götürdüğüm özel servise gittim (bu arada özel servise gitmeden önce de arabayı stop edip kilitlediğim zamanlarda da arıza tekrarladı). Servise hatadan bahseder bahsetmez sigorta kutusu değişicek dediler. Yenisi 1060 tl çıkmacıdan bulursan 400 tl fiyatı olur dediler. bende hastanede doktor kontrolum olduğu için kalsın sonra tekrar gelirim diye oradan çıktım.

Bugün servisin söyledikleri aklıma yatmadığı için sadece motor beyni tamiri yapan daha önceden tanıdığım bir yere gittim. Özel servisin söylediğini anlattım adam aracı pc'ye bağlayıp arıza kodlarına baktı ve gülerek sağ ön sinyal lambasını söküp bundan 2 tane getir takım olarak değiştirelim dedi. Ben lambaları gidip aldım, adam takarken durumu anlattı

-aracın önceki sahibi alarm taktırırken sigorta kusundan direkt kablo çektirmiş bu kabloda sağ ön sinyal lambasına şase yapmış dedi. Kabloyu iptal edip orjinal haline çevirdi, yeni sinyal lambalarını taktı ve sorun düzeldi. Adama borcum ne kadar dedim? bu iş için senden paramı alıcaz dedi :)

Bu olaydan çıkarılacak ders; Bir daha asla o özel servise gitmem

Özel servisin adını isteyene verebilirim (ikitelli - bağcılar güngören san.sit içinde)

• quote:

Bende de oyle. Resetleyince bile bazen calisiyor bazen calismiyor malesef.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oemren

2 gece önce gecenin bir yarısı arabanın silecekleri ve farları kendiliğinden çalışmaya başlamış (sabah 4te güvenlik görevlisinin haber vermesiyle fark ettim.
    kumandadan müdahale etmeme ragmen her seferinde yeniden tekrarlayınca aşağı inip akünün kutup başını sökmek zorunda kaldım. Ertesi sabah aracımı her zaman götürdüğüm özel servise gittim (bu arada özel servise gitmeden önce de arabayı stop edip kilitlediğim zamanlarda da arıza tekrarladı). Servise hatadan bahseder bahsetmez sigorta kutusu değişicek dediler. Yenisi 1060 tl çıkmacıdan bulursan 400 tl fiyatı olur dediler. bende hastanede doktor kontrolum olduğu için kalsın sonra tekrar gelirim diye oradan çıktım.

Bugün servisin söyledikleri aklıma yatmadığı için sadece motor beyni tamiri yapan daha önceden tanıdığım bir yere gittim. Özel servisin söylediğini anlattım adam aracı pc'ye bağlayıp arıza kodlarına baktı ve gülerek sağ ön sinyal lambasını söküp bundan 2 tane getir takım olarak değiştirelim dedi. Ben lambaları gidip aldım, adam takarken durumu anlattı

-aracın önceki sahibi alarm taktırırken sigorta kusundan direkt kablo çektirmiş bu kabloda sağ ön sinyal lambasına şase yapmış dedi. Kabloyu iptal edip orjinal haline çevirdi, yeni sinyal lambalarını taktı ve sorun düzeldi. Adama borcum ne kadar dedim? bu iş için senden paramı alıcaz dedi :)

Özel servisin adını isteyene verebilirim (ikitelli - bağcılar güngören san.sit içinde)

hocam geçmiş olsun öncelikle sorun çözüldüğü için şanslısın aslında özele gitmeden önce sanayide hiç bi yerini elletmeden kontrol ettirip öyle gitmek mantıklı servisler hangi marka olursa olsun para konusunda çok acımasızlar..

başka yönden size bu araca orjinali dışında hiç bir elektronik ışık sis park sönsr gibi şeyler taktırmamanızı öneririm...
    bir lamba bile değişşe araç bunu anlıyor nası bi yapıda ise 3-4 dakkika yanmıyor sonra yanmaya başlıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafay

quote:

Bende de oyle. Resetleyince bile bazen calisiyor bazen calismiyor malesef.

bende kapanıyor ama sormak istediğim acaba neden açılmıyor... yada benim aracın mı açılmıyor.. özellikle yaz aylarında binmeden bütün camlar açılsa da 1 dak sonra binsem çok güzel olacak ama...
  • mustafay M kullanıcısına yanıt
    peki yarım kontaktayken manuel olarak açılabiliyormu perde??
    yani aküde falan bi sıkıntı varmı acaba, çünkü camlarınız kapanıyor, perde çalışmıyor, hani perde motoru fazlamı yükleniyor camlara göre acaba diye geldi aklıma??
    arabanın içindeyken süper kilit yapınca ekranda uyarı falan çıkıyormu?
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    aman aman yapmasınlar, 2 yıl sonra ev kredim bitiyor, yaparlarsa öyle şeyler bu arabanın yenisi hayal olacak, benim için en azından
    picasso bir tutkudur miirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oemren

2 gece önce gecenin bir yarısı arabanın silecekleri ve farları kendiliğinden çalışmaya başlamış (sabah 4te güvenlik görevlisinin haber vermesiyle fark ettim.

Öncelikle geçmiş olsun ve bilgilendirme için de teşekkürler.

Orada 2 tane var benim bildiğim. PAX mı ERC mi?

• beyler park ampulu lazim. bulundugum yerde yok malesef. uyduruk sonuk bi ampul taktim. hos durmuyo. internet sitelerindende bulamadim. parca kodunu veya ona yakin muadili olan var mi. beyaz ampul takmak istiyorum aslinda gunduz fari niyetine. tavsiyesi olan var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: MEMET021

ARKADAŞLAR ; ÇOK SEVDİĞİM PİCASSO ARACIMI ÖZEL NEDENLERLE SATMAK ZORUNDAYIM.İLGİLENEN VAR İSE (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sifir-ayarinda-cok-temiz-az-kilometreli-picasso-117604364/detay/ ) BU ADRESTTEN ARACIMA BAKABİLİRLER.

beyler forumda buldum. su ampullerden lazim. ne oldugunu bilen var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitman298 -- 18 Nisan 2014; 10:53:23 >

• 
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.