Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (246. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 244245246247248
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: soğukpınarlı

ben ilanlara bakarken vtr olarak geçenlerin hepsi benzinli idi picassolar ilginç araçlar sürekli yeni bi şeyler(özellığini) öğreniyosun

hocam bikaç örnek vereyim

benzinli olanlarda thp yazıyor örnek verirsek

• öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt

sizce bu aracın fiyatında bir anormallik var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitman298

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-ilk-sahibinden-2008-c4-picasso-dizel-otomatik-144122290/detay

Kırmızı ya istemis adam iste
    :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-ilk-sahibinden-2008-c4-picasso-dizel-otomatik-144122290/detay

hocam piyasaya göre fazla istemiş ancak 2 konu var biri kimsenin malına karışamayız herkes isediğine satar yada alır..
    2. ve daha önemlisi bi yerde daha yazdım acaba bu c4 picasso özelliğinde donanımında başka bi firma aracı olsa fiyatı ne olurdu emin ol 70-80 den aşağı olmazdı...

şahsen ben kendi aracımı 50 ye vermem şimdi.. ki veren olsada satmam.. satsam yerine ne alacağım ki.. b sınıfı kibrit kutusu kadar araçlar benzinli halleriyle 45-50 lerde fiyatlarda otomobil 2 yıl içinde fena arttı.. bence 43-44 de rahat eder km falan dizel otomatik olması..

mesele piyasa da fazla tanınmıyor olması iykide tanınmıyor yoksa ben 45e aldım adam 50 dese alamazdım gücüm yetmezdi ki hele 60-70ler çok çok uzaklar...

• hocam tabi ki haklisin kimsenin malina karisamayiz elbet. o zaman 2010 2011 modellerin 60 70 olmasi lazim. biraz abartmamak lazim diye dusunuyorum. bende yarin bi gun model yenilemek istesem bi standardi yok. acaba kaziklandimmi diye dusunurum. 2010 2011 parasina 2008almak sirf km dusuk diye mantiksiz bence. ote yandan satsak alicak baska arac yok yine bunu alicaz. senin arac 2010 60binde. sattin diyelim. alirmisin 2008ini 48bine. 50bine sattin uzerine 20koy 2014 al. bende elbette arac taninmasin bilinmesin istiyorum acikcasi. daha makul fiyatlara aracimizi yenileriz. super olur.

• bu arada senin ornek verdigin araclardan biri 2011 ledli model 80binde 51500 pazarlik yapsan eger kirigi dokugu yoksa 48 yada 49a bitirirsin isi. mis gibi. al tepe tepe bin:)

• Bende örnek olsun diye yazayım. Bir ara aracımı satmak niyetindeydim, 2011 model 27000 deki 7 kişilik aracima 53500 istiyordum. Son gunlerde gunde 3-5 kişi aramaya başlayınca baktım elden gidecek, yeni araç bakmaya başladım. Sonra aklım başıma geldi. Piyasa fiyatlarına bakarsak benim araca 60000 bile az bence. Satmaktan vaz gectim bir başka deyişle :)

• hitman298 H kullanıcısına yanıt
    orda haklısın hocam adam biraz uçmuş fiyat konusunda ben dediğin gibi 2010 42 binde 45e aldım 5-6 ay önce şimdide 45-46ya bulursun..
    2008 ederi km si için belki 40-42.. adamın niyeti satmak değil dostum piyasayı yükseltmek açık net...

bu arada da ben de bi kanı var piyasasından 3-4bin tl düşük aracı kolay kolay asla almam.. kimse malına düşman değil neden ucuza satıyor diye düşünürüm..
    ancak şu an bu kasa üretilse sıfırı 85den aşağı olmazdı ki yeniside bildiğim kadarıyla 94lerde falan...

bende şimdi picasso dan çok memnunum ama citroenin yeni aracını bekliyorum cactus diye çok hoş duruyor bakalım fiyat ne olacak...
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    son zamlar olmasa kabaca hesap yaparsak sıfırı 75 bin yada tas catlasa 80bin olması lazım. ötv bi de üstüne kdv eklenince bindikçe biniyo üstüne. ülkeye giren 100 liralık araç oluyo 270 bin. senin de dediğin gibi o fiyatlara çıkmak çok zor şu devirde. cactusu bilmiyorum renault captur yada peugeot 2008 gibi bi araç galiba. biraz araştıralım bakalım googledan.
  • coolfire kullanıcısına yanıt
    sizin yerinizde olsam satıp 2012 e-hdi olanlardan alırdım. bilmiyorum 2011 modellerde e-hdi var mı? borcum bitsin ilk yapıcağım iş e-hdi picasso almak:)
  • Cactus'u bende bekliyorum sanırım c3 platformundaymış. c3 picasso yerine gelecek sanırım.
  • quote:

sizin yerinizde olsam satıp 2012 e-hdi olanlardan alırdım. bilmiyorum 2011 modellerde e-hdi var mı? borcum bitsin ilk yapıcağım iş e-hdi picasso almak:)

neden hocam ehdi açık ara bi farkımı var... aynı kasa olduktan sonra bana pek gerek yok gibi onca fiyat farkına.. deseniz yeni kasa ki oda benim hiç hoşuma gitmedi test ettim de.. ama +sı çok mu çok...
  • yakit konusunda daha avantajli sadece. % 15 yada 20 civarinda tasarruf sagliyo. arkadasta e hdi c5 vardi. ondan biliyorum. hdi motorun start stoplu versiyonu.

• quote:

yakit konusunda daha avantajli sadece. % 15 yada 20 civarinda tasarruf sagliyo. arkadasta e hdi c5 vardi. ondan biliyorum. hdi motorun start stoplu versiyonu.

%20 çok büyük rakam hocam doğru ise ben uzun yolda 3.5-4 arası yakarken ehdi olsa 3 ün altına iner demek bu.. bide ben bundan önceki aracımda start stop vardı belki tasarruf sağlıyordur ama çok kullanışlı gelmedi bana özellikle ışıklarda korna yemeden (heralde küfür ediyorlardır..) araç kalkmıyordu ya gözün sürekli ışıkta olacak falan filan...

ben c5 de kullandım ama hiç ısınamadım c5e has değildir belki ben basık yere yakın araçtan zevk almıyorum.. ferah ve yüksek oturma olmalı..
  • Peugeot, e-HDi motorun ekonomik olduğunu kanıtladı
    Peugeot’nun son nesil Stop&Start sistemine sahip e-HDi motor teknolojisi ile donatılan araçların %14’e varan yakıt ekonomisi sağladığı, İstanbul, İzmir ve Ankara’yı kapsayan bir test ile Türkiye şartlarında ispatlandı.
    Peugeot, e-HDi motorun ekonomik olduğunu kanıtladı
    Peugeot 308 modeli ile gerçekleştirilen test, Volkan Işık Akademi işbirliği ile üç büyük ilde, trafiğin en yoğun olduğu saatlerde düzenlendi. Şehir içi trafik koşullarında gerçekleştirilen testlerde %14 oranında yakıt tasarrufu sağlandı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu yetkilileri de testlere eşlik ederek elde edilen değerleri onayladı. Test süresince yeni nesil Total Excellium Dizel yakıt kullanıldı.

Türkiye şartlarında yaptığı testlerle adından söz ettiren Peugeot, 2011 yılında iddialı modeli 508 ile benzinli motorların ne kadar ekonomik tüketim değerlerine imza attığını gözler önüne sermişti. Bir depo yakıt ile 1531 km yolu geride bırakmayı başaran 508, güçlü benzinli motoru ve otomatik şanzımanına rağmen ekonomik tüketim değeri ile dikkat çekmişti. Türkiye şartlarında testlerine devam eden Peugeot Türkiye, son olarak mikro-hibrid e-HDi teknolojisinin ne kadar ekonomik ve ne kadar çevre dostu olduğunu kanıtlamak üzere Volkan Işık Akademi tarafından gerçekleştirilen ve TOSFED tarafından onaylanan yeni bir test gerçekleştirdi.

TOSFED tarafından onaylandı

Peugeot 2012 yılında da yakıt ekonomisi konusunda ilk önemli atağını yaptı ve bu kez çok önemli bir teknoloji olan e-HDi ile bir test gerçekleştirdi. Üstelik bu test, sistemin yakıt tüketimi konusunda ne kadar ekonomik ve ne kadar çevre dostu olduğunu ispatlamak için yoğun trafik şartları altında yapıldı. Test süresince yeni nesil Total Excellium Dizel yakıt kullanıldı.

Testin ilk bölümünde İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu köprü ve kalabalık caddeler (Bağdat Caddesi gibi) tercih edildi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’ndan da yetkililerin katıldığı testler TOSFED tarafından da onaylandı. İstanbul’da sabah ve akşam mesai saatleri göz önüne alınarak gerçekleştirilen testin sonucunda e-HDi teknolojisinin kullanıldığı Peugeot 308’in, HDi motor kullanılan 308’e göre %14 daha az yakıt tükettiği ispatlandı.

Hem ekonomik, hem çevre dostu bir sistem

Volkan Işık Akademi tarafından gerçekleştirilen testler sonrasında ortaya çıkan bu fark, e-HDi sisteminin ekonomik olmasının yanısıra yoğun trafik koşullarında Stop&Start sistemi sayesinde CO2 salımı yapmadığı için çevre dostu olduğunu da ispatlamış oldu.

İstanbul’da yapılan testlerin ardından rota bu kez bir diğer büyük şehir olan İzmir’e çevrildi. İzmir’de de sabah ve akşam saatlerinde yapılan testler sonucunda İstanbul’da ulaşılan verilerin aynısı elde edildi. Üçüncü ve son rota olan Ankara’da da aynı sonuçlara ulaşıldı ve test önemli bir ekonomik tüketim başarısı ile sona erdi. Üç büyük şehrimizi kapsayan testlerin verdiği bilgiler ışığında mikro-hibrid e-HDi teknolojisi %14’ü aşan yakıt tüketim farkıyla son dönemlerde geliştirilmiş en iyi sistemlerden biri olduğunu kanıtladı.

Çevre etkinliği ön planda

Çevre etkinliği ve CO2 salımlarının azaltılması Yeni Peugeot 308 projesinin başlıca amaçlarından biri oldu ve araçta yakıt tüketimini etkileyen tüm etkenler bu amaçla optimize edildi. Araç ağırlığı ortalama 25 kg azaltıldı, yuvarlanma direnci düşük 16" lastikler kullanıldı, alternatörün çalışması optimize edildi, hidrolik direksiyon (GEP) kontrolü iyileştirildi. Yakıt tüketimine etki eden en önemli unsurlardan hava sürtünme katsayısı 0,28 Cd ile segment rekoru bir seviyeye getirildi ve tüm bu gelişmeler mikro-hibrid e-HDi teknolojisi ile tamamlandı.

e-HDi ile donatılan güçlü ve zengin bir ürün gamı

Yenilikçi mikro-hibrid e-HDi teknolojisi ile son nesil Stop&Start sistemi 308’in yanısıra 508 sedan, 508 SW, 3008 ve 5008 modellerinde sunuluyor. Böylece 5 farklı Peugeot modeli 1.6l e-HDi 112 hp motor seçeneği ile düşük yakıt tüketiminin yanısıra 104 g/km’ye ulaşan CO2 salımları sergileyen versiyonları ile tüketicinin beğenisine sunuluyor.

bu motorun aynisi citroeninde cogu modelinde var. birde uzun yoldaki performansi dusunun. 112beygir 270nm tork.

• quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

quote:

yakit konusunda daha avantajli sadece. % 15 yada 20 civarinda tasarruf sagliyo. arkadasta e hdi c5 vardi. ondan biliyorum. hdi motorun start stoplu versiyonu.

%20 çok büyük rakam hocam doğru ise ben uzun yolda 3.5-4 arası yakarken ehdi olsa 3 ün altına iner demek bu.. bide ben bundan önceki aracımda start stop vardı belki tasarruf sağlıyordur ama çok kullanışlı gelmedi bana özellikle ışıklarda korna yemeden (heralde küfür ediyorlardır..) araç kalkmıyordu ya gözün sürekli ışıkta olacak falan filan...

ben c5 de kullandım ama hiç ısınamadım c5e has değildir belki ben basık yere yakın araçtan zevk almıyorum.. ferah ve yüksek oturma olmalı..

çok fazla yakıt tasarufu sağlıyacağı konusuna gelince ben şehir içi 7.5 yakarken 7.0 düştüğünü bir kaç sefer gözlemledim
    fakat ışıklarda arkadan küfür etme olayı biraz abartı
    ayağınızı frenden çekip gaza basmadan araba çalışmış oluyor bende uzun yol harici hep açıktırç

• quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

quote:

quote:

çok fazla yakıt tasarufu sağlıyacağı konusuna gelince ben şehir içi 7.5 yakarken 7.0 düştüğünü bir kaç sefer gözlemledim
    fakat ışıklarda arkadan küfür etme olayı biraz abartı
    ayağınızı frenden çekip gaza basmadan araba çalışmış oluyor bende uzun yol harici hep açıktırç

yok hocam küfür kısmı ironi.. bundan önce yeni aurisim onda vardı s.stp picassom da yok... birde hanım kullanınca çok pratik olmuyor öyle hemen ondan çek ona bas çarpmadan kullanmasına şükür ediyordum malum yurdum insanı saniye son 4-3 olduğunda kornaya başlıyor... elbette küfür değil yürü arkadaş diyor...

• quote:

quote:

Stop start ın uzun yolda faydası olacağını zennetmiyorum ama trafiğin yoğun olduğu şehiriçi güzergahlarda mutlaka faydası vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: gozbilginli

quote:

quote:

Stop start ın uzun yolda faydası olacağını zennetmiyorum ama trafiğin yoğun olduğu şehiriçi güzergahlarda mutlaka faydası vardır.

Zaten uzun yolda yok turbo rolanti devri felan probleminden kaynaklanan titizliğim sonucu kullanmıyorum

• Ben balıkesirde yasiyorum, start stop benim için gereksiz olur. Ama satsaydim makyajli kasayı düşünebilirdim. Yinede gereksiz bir macera gibi geliyor.

• 
Sayfa: önceki 244245246247248
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.