Şimdi Ara

Gramer çalışmak çalışmamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gramer çalışmak gerekli gibi geliyor bana. Örneğin ingilizcede used to'yu passive'i bilmeden tam dil öğrenilmiş olmaz.
    Ama çocuklar dil öğrenirken gramerle öğrenmiyorlar, duya duya mantığını kavrıyorlar. Nerede on/in/at kullanılır bunları özümsüyorlar
    Birçok insanda gramerin zaman kaybı olduğunu düşünüyor. En çok da yukarıdaki sebepten..
    Ben İngilizce konuştuğum zaman kelimeleri rastgele savuruyorum. Gramer hiç düşünmüyorum ama çok yanlış cümleler ortaya çıkıyor.
    Gramer çalışma hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Bunun YDS türü sınavları, yazılacak essayleri var. İngilizcede düzgün cümle kurmayı nasıl öğrenebilirim?
    Bir de hep aynı şeyleri tekrar etmeme rağmen (okulda, kurslarda vs.) hala grameri konuşurken önemsemem hoş olmuyor açıkçası :D

• grammar > vocabulary > idioms >( punctuation.)

Damn man, you've been holding out on me

I've lost everything on account of your actions!

It is not about you, it is about me being a total douche.

This is not so much a diagnostic instrument as it is an analytical tool

yukarda belirttiğim 3 öğeden biri eksik olunca yukardaki cümleleri anlamak için direk sözlüğe sarılmak gerekiyor.

bu 3 öğeyi bilmek

DonanımHaber looks for a ‘.NET Developer’ gibi bir faciayı da önleyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kespec -- 1 Eylül 2014; 23:02:36 >
    hatta a/an/the nın kullanımı bile çok önemli. Yanlış kullanımda farklı bir şey anlaşılabiliyor :D "The" sadece belli şeyler için kullanılıyor. Anlatamadım. Kasabadaki tek ev derken mesela. The house in this village. Kasabadaki herhangi bir ev(kasabada başka evler de var): a house in this village. EĞER YANLIŞ BİLMİYORSAM TABİİ.
    Diğer küçük anlamlarda var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanların seni anlamalarının sebebi dilin sadeliğinden ve matematiksel olmasından kaynaklanıyor. Ama resmi yerlerde öyle konuşamazsın. Sen diyorsun ki used to yeter. e kardeşim get used to var be used to var. Hepsininde anlamı farklı yani. Derdini tam anlatamazsın. Grammer önemlidir. Aynı Türkçemizdeki gibi.
    Hayir, tesekkur ederim. Ben used to.larin hepsinin farkli oldugunu soyleyip gramerin lazim oldugunu anlatmaya calistim. Ama durmadan gramer testi cozup durmak ne kadar dogru. Okullardaki dil egitiminden bu yuzden yakinmiyor muyuz?

• http://forum.donanimhaber.com/m_66217031/f_//tm.htm#68754211 bu konuda güzel bir tartışma olmuştu, okuyun derim.
    Daha Fazla Göster
  • okaaaaaan O kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler, biraz okuyabildim. Yarin daha normal bi saatte tekrar bakicam.
    Tam ustune paylastiniz, ben de bunu AJ sayesinde dusunmeye basladim :D

• Doğru. Grammer alıştırması yapmak belli bir düzeye kadar önemli. Ama asıl önemli olan onu kullanmayı bilmek. Yurt dışında bir dil kursuna gittim bu yaz. Mesela 20 30 taneye yakın alıştırma yapıyorduk o grammer konusu ile ilgili. Ama Türkiye deki gibi oturupta sayfalarca çözmüyorduk. Onun yerine o grammeri kullanmayı öğreniyorduk. Mesela present perfect con. tense'ini hep öğreniriz ama kullanamayız.Ama biz kursta onu kullanmaya yönelik o kadar çok speaking alıştırması yaptık ki şimdi o tense'i sık sık kullanıyorum.

Orijinalden alıntı: CardaQue

Doğru. Grammer alıştırması yapmak belli bir düzeye kadar önemli. Ama asıl önemli olan onu kullanmayı bilmek. Yurt dışında bir dil kursuna gittim bu yaz. Mesela 20 30 taneye yakın alıştırma yapıyorduk o grammer konusu ile ilgili. Ama Türkiye deki gibi oturupta sayfalarca çözmüyorduk. Onun yerine o grammeri kullanmayı öğreniyorduk. Mesela present perfect con. tense'ini hep öğreniriz ama kullanamayız.Ama biz kursta onu kullanmaya yönelik o kadar çok speaking alıştırması yaptık ki şimdi o tense'i sık sık kullanıyorum.

Dil okulunda diğer öğrencilerle iletişim de çok zorlandınız mı? Anlaşamadığınız durumlarda neler oluyordu? Öğretmen dersi anlatırken anlamadığınız noktalarda ne yapıyordunuz? Hocam tecrübenizi paylaşır mısınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Mühendis
  • CardaQue kullanıcısına yanıt
    Evet, testte falan present perfect yapabilsem bile konusurken hic aklima gelmiyor
    Aslinda ingilizceyi en cok dizi-film-kitap-internetteki ingilizce yazilar icin ogrenmek istiyorum :D bunun icin gramere cok gerek yok. Ama yeri geldiginde, "formal" konusmam gerekecek. Bu yuzden 0 gramer olmasin
    Tesekkur ederim, farkinda olmadan cok yardimci oldunuz

Orijinalden alıntı: ÇukulatabideDomates

Bu konuda sizin de goruslerinizi merak ediyorum hocam. Grameri birakinca daha iyi ogrenmeye basladim demistiniz. Ama "formal" konusmalar icin bu pek gecerli degil gibi :)

Merhaba, konuyu gördüm ama birçok defa tartışıldığı için birşey yazmadım. Evet grameri bırakıp dinleme ağırlıklı bir sisteme geçince haddinden daha hızlı bir şekilde geliştim. Tam aksine 'formal' yani bildiğimiz normal İngilizce'de daha çok gelişmiş durumdayım, şuan kendimi informal İngilizce'de geliştiriyorum (argo, deyimler vs.). Ayrıca bilmediğiniz bir kalıp çıktığında ne işe yaradığına açıp bakabilirsiniz, bizim demek istediğimiz gramer kurallarıyla kafayı bozup sürekli gramer kuralı ezberlemek. Bu sizi yavaşlatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazonia -- 3 Eylül 2014; 20:29:47 >
  • Amaç sınavlara hazırlıksa gramer çalışılmalıdır. Amaç akıcı İngilizce konuşmayı geliştirmekse, gramer çalışmayı bırakıp bol bol İngilizce dinlemelidir. Dinlediğimiz şey (rahat anlayabilecek kadar) kolay ve (sıkılmayacak kadar) ilginç olmalıdır. Bazı arkadaşlar İngilizce filmleri ve dizileri tavsiye ediyorlar ama bunların çoğu orta seviyeye ağır gelir. Dizi olarak İngilizce öğrenenler için hazırlanmış Extra English dizisi çok faydalı olur. Bunu İngilizce alt yazılı olarak internette bulabilirsiniz. Aynı kriterlere uyarak, yani kolay ve ilginç okuma çalışması bol bol yapılmalı.
    Yeni başlayanlar, öyle fazla abartıya kaçmadan basit gramer çalışmalıdır. Sonuçta dinleme çalışması yaparken de dinlediğimiz günlük İngilizceyi büyük oranda anlayabiliyor olmamız lazım. AJ Hoge'un sistemi çok güzel. Ama intermediate seviyesine kadar ağır gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hi Guys -- 14 Eylül 2014; 0:15:15 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.